Huizenmarkt in Noorden ingezakt

Noord NederlandDe verkoop van woningen is deze maand flink ingezakt. Kopers wachten volgens makelaars af, het woningaanbod blijft maar groeien, en zowel grote als kleine makelaarskantoren zien hun omzet niet zelden flink kelderen.

“Ons kantoor heeft met zes mensen in de buitendienst en 170 huizen in de verkoop zestig procent minder te doen”, zegt Pascal Hentenaar, eigenaar van makelaardij Hentenaar in Hoogeveen. “En als het bij mij regent, regent het bij mijn collega’s ook.”

Gea Veenstra van makelaardij Noorderborg in Groningen-Stad: “De markt ligt gewoon stil. Vanaf september, van de ene op de andere dag, patsboem. Ik heb er slapeloze nachten van, omdat ik me betrokken voel bij verkopers en de gevolgen die dit voor hen kan hebben.” Makelaar Gerard Lieberom uit Haren: “Er worden nog wel bezichtigingen gedaan, maar het is mondjesmaat. Het is rustig.”

Hentenaar verwacht een prijsdaling van tien tot vijftien procent, oplopend tot twintig procent voor minder courante woningen. “Huizen zijn te duur. De consument houdt vast aan een illusie. Het is een vraag- en aanbodmarkt. En het aanbod blijft maar groeien.”

Ook André van Eck, mede-eigenaar van de Van Bruggen Adviesgroep in Drenthe (hypotheken), voorziet een prijscorrectie. “Mensen kunnen door de kredietcrisis minder betalen. De woningprijzen worden bepaald door wat mensen kunnen betalen. Voor twintig procent van de hypotheekmarkt is het moeilijker om een hypotheek te krijgen.”

bron: dvhn.nl

Share Button
Tagged with:
3 comments on “Huizenmarkt in Noorden ingezakt
 1. Niels says:

  Dit zijn de eerste makelaars die echt toegeven hoe de zaken ervoor staan!
  Vond het interesant dat één van hen melde dat sinds de Fortis overname het ineens veel minder druk is geworden. Ik had zelf ook het idee dat daarvoor er nog weinig bekend was over de problemen bij het brede publiek.

  De prijzen zullen nu pas echt in een rap tempo gaan dalen. Dit is het begin.

 2. Zeepbel says:

  Het is wellicht interessant om te kijken hoe lang de stadsvilla van de man uit Hoogeveen die aan het einde van het filmpje aan het woord komt nog te koop staat, en voor hoeveel. Een praktijkvoorbeeld zeg nog altijd meer dan duizend woorden:

  http://www.huizenzoeker.nl/koop/drenthe/hoogeveen/jos-van-aalderenlaan-3-5/details.html

 3. Fons says:

  De eerste huizenprijsdalingen zijn daar. Nederlandse huizen zijn gewoon te duur!!! Zelfs Ella Vogelaar kan daar niets aan veranderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*