Kredietverlening aan particuliere sector naar historisch dieptepunt

De groei van de kredietverlening aan bedrijven en huishoudens is in mei afgenomen tot het laagste punt ooit gemeten in de eurozone.

bron: FD.nl

Share Button
Tagged with: ,
12 comments on “Kredietverlening aan particuliere sector naar historisch dieptepunt
 1. ZK says:

  Ach je hebt geen huis nodig met zo´n mooi weer. Geniet van het buitenleven. Dan heb je weinig krediet meer nodig. Dus juni en juli zullen nog minder worden dankzij het mooie weer.

 2. Niek says:

  kernpunt is dat er nog steeds groei is, ondanks alle waarschuwingen van het afgelopen jaar. Waarom moet dat toch? Laat maar inzakken die kredietbubble, tering naar de nering zetten lijkt me heel gezond. Daar had Nederland 15-20 jaar geleden al mee moeten starten. Maar nee, de ECB wil blijkbaar de consument het krediet door de strot duwen als ze niet snel uit zichzelf meer gaan lenen …

 3. Spaarvarken says:

  Ach ja er valt nog weinig te lenen als je inkomen nog maar 70% van je laatste verdiende inkomen is, je huis in waarde keldert en je dacht te kunnen cashen voor een aanvullend pensioen….
  En nog zie van die starters die zich een hypotheek laten aansmeren voor een huis dat alleen maar in waarde keldert. Goede investering

 4. kees says:

  leve de man van de dsb van je hiep……….

  Al die sukkels die blijkbaar ook hun naam nog konden schrijven.

 5. bigD says:

  Een nieuwe ongebruikte kredietfaciliteit is ook kredietgroei. Het cijfer zegt mij helemaal niets.

 6. sd says:

  @Niek
  krediet is heel gezond en niks mis mee als het wordt gebruikt om te investeren en hetgeen je koopt met kredit binnen een bepaalde tijd meer opbrengt.

  Consumptieve krediet is gevaarlijk en niet nodig, maar daar gaat dit artikel ook niet over. Het gaat om kredietverlening aan bedrijven.

  Bedrijven die krediet nodig hebben om te overleven moete ook gewoon failliet gaan, want die zijn niet gezond.

 7. michzelluf says:

  @ 6.sd
  Bedrijven die krediet nodig hebben om te overleven moeten ook gewoon failliet gaan, want die zijn niet gezond.

  Dat is een deductieve redenatie…

  Het financiële systeem is ontworpen als een instabiel systeem en om bedrijven daaraan te koppelen met hun beleid is stupide…

  Let wel, het zal niet het doel zijn zoals het ontworpen is. Het is echter een eigenschap en feit.

 8. Niek says:

  @6:
  wanneer heb jij voor het laatst krediet gezien dat werd gebruikt om te investeren? Ik zie alleen maar krediet voor (over)consumptie langskomen.

  En volgens mij gaat het bij de ECB wel degelijk om krediet voor (indirekt) stimuleren van consumptie (hypotheken, car loans, creditcards algemeen etc.). Het overgrote deel van de bedrijven die nu moeilijk aan leningen komen die horen gewoon keihard failliet te gaan; de meeste zijn veel te afhankelijk geworden van (goedkoop) consumptief krediet, een economisch kankergezwel dat nodig moet worden uitgeroeid want dit leidt tot foute investeringen.

 9. Ludwig von Mises says:

  “Niek Zegt:

  @6:
  wanneer heb jij voor het laatst krediet gezien dat werd gebruikt om te investeren? Ik zie alleen maar krediet voor (over)consumptie langskomen.

  En volgens mij gaat het bij de ECB wel degelijk om krediet voor (indirekt) stimuleren van consumptie (hypotheken, car loans, creditcards algemeen etc.). Het overgrote deel van de bedrijven die nu moeilijk aan leningen komen die horen gewoon keihard failliet te gaan”

  Niek wil maar 1 ding. Iedereen ontslaan, alle bedrijven liquideren. Een verloren generatie. Niek vergeet dat starters nu met tienduizenden schuld van de universiteit komen terwijl zijn generatie riante studieregelingen had. Niek vergeet dat Greenspan de afgelopen 8 jaar zijn generatie bediende. Niek vergeet de WIR premies jaren 80, de WAO instroom, de VUT regelingen nu. Betaald door de generatie van zijn ouders die er een oorlog voor moesten winnen en op een kamertje in een verzorgingstehuis weg mochten rotten. Waar was Niek toen?

  We mogen werken voor de erfenis: zijn tuin doen en kont afvegen. Zet alle vooruitgang stop, want Niek heeft te weinig van wat er al is. Autos, huizen, consumptie, alles is slecht, iedereen moet dood. Ik wordt er kots en kots misselijk van.

  Mijn generatie heeft een hele belangrijke competentie nodig: je moet aardig zijn. Je moet kunnen samenwerken. Niemand wil met zo’n hufter op kantoor zitten. Wij gaan geen oorlog voeren voor zijn soort. Wij gaan de sweatshops afschaffen. Wij gaan verhinderen dat proletariers thaise meisjes verkrachten. Wij maken vrienden met aardige mensen overal ter wereld en gaan samenwerken. Wat heeft niek ooit gedaan aan het onrecht op de wereld? Competition is a sin.

  Het zal me een genoegen zijn de duimschroeven aan te zetten en ik zal barmhartig zijn in mijn leven voor diegenen die het verdienen. Ik reken Niek daar niet toe.

  Generational warfare, wie begint nu eigenlijk? Wij gaan de oorlog beeindigen en de aggressors straffen. Voor mensen als Niek is geen plaats in deze maatschapij, hij is een risico. Geen bijdrage. Ik hoop dat ie zijn kinderen beter heeft opgevoed dan zijn woede, hufterigheid en ziekmakende jalouzie doet vemoeden.

  Ik hou op met deze site, ik wordt e onpasselijk van.

 10. kees says:

  Laatste nieuws:

  actie in Almere

  Jasper reageert zich af en blaast pierenbadje op.

 11. Ludwig von Mises says:

  Welterusten Kees. Genoeg spektakel voor vandaag.

 12. Ludwig von Mises says:

  @ Niek. Neem het niet persoonlijk. Je bent een goede vent. De nuance die ik qua aanpak nodig heb wens ik jou inhoudelijk toe. Worden we allebei effectiever van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*