Minister Van Middelkoop (Wonen): op is op

Huizenkopers die dachten in aanmerking te kunnen komen voor een koopsubsidie maar buiten de boot vielen, hebben pech gehad.

Dat heeft demissionair minister Van Middelkoop (Wonen) in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Een meerderheid van de Tweede Kamer (CDA, PvdA, GroenLinks en VVD) wilde een coulanceregeling voor de 1353 mensen. De groep huizenkopers tekenden een koopovereenkomst met het idee subsidie van de overheid te krijgen. De daarvoor bestemde pot was echter al leeg. De mensen zouden daarover onvoldoende geïnformeerd zijn door de overheidsinstantie Agentschap NL, was het verwijt.

Het gaat om mensen die van 30 maart tot en met 13 april een aanvraag hebben ingediend voor een koopsubsidie. Volgens Van Middelkoop werd al op 1 april op de website van het Agenschap NL vermeld dat er meer aanvragen waren ontvangen dan er naar verwachting met het beschikbare buget konden worden toegekend.

Van Middelkoop vreest mogelijke schadeclaims bij de groep mensen die in deze periode een aanvraag hebben ingediend en bijvoorbeeld geen geld hebben gekregen. Bovendien, zo schrijft demissionair minister in een brief aan aan de Tweede Kamer, hebben vrijwel uitsluitend professionele intermediairs de koopsubsidie aangevraagd. ‘Zij waren op de hoogte van de naderende uitputting van het budget (…) Zij behoren hun cliënten dienovereenkomstig te adviseren’, zo staat in de brief.

De Tweede Kamer heeft een motie ingediend om toch iets te regelen voor deze groep huizenkopers. Naar verwachting zal Van Middelkoop daar deze week of volgende week antwoord op geven.

bron: Telegraaf.nl

Share Button
Tagged with:
9 comments on “Minister Van Middelkoop (Wonen): op is op
 1. nhz says:

  nu nog wachten op de schadeclaim van mensen en makelaars die géén aanvraag hebben ingediend omdat ze hadden gelezen dat de pot waarschijnlijk al leeg was, en die straks met terugwerkende kracht er ook recht op menen te hebben. Zijn er vast veel meer dan die 1353 sukkels 🙂

 2. simpy henky says:

  Ik wil ook een huis kopen.

  Waar kan ik mijn hand ophouden?

  Welke motie help mij aan een huis?

  Of moet de geld pers weer even aan

 3. RealisT says:

  En ik ga een schadeclaim indienen bij de overheid wegens het kunstmatig opdrijven van de huizenprijzen door allerlei stupide subsidies.

  De overheid heeft immers een zorgplicht en het beleid van de afgelopen pakweg 20 jaar heeft NL blijkbaar volledig afhankelijk gemaakt van de vastgoedmarkt, projectontwikkelaars en banken.

  Een kleine terugval duwt het hele land de afgrond in (volgens de VDD/PVV/CDA/NVM/VEH, etc dan).

  Wat een sneu slachtoffer-volk zijn we geworden…

 4. lorenzo says:

  we kunnen beter wachten op de schade claims ( zorgplicht) tegen de professionals (..) die wel een aanvraag hebben ingediend.
  Die kunnen wel eens een probleem hebben …

 5. Jan modaal says:

  @2
  Lekker even wachten, de daling zet binnenkort in…..

 6. bigD says:

  Gristen Unie verwacht ook niet meer in het volgende kabinet terug te komen blijkbaar?

 7. Al says:

  Er stond misschien wel op 1 april op hun site dat het geld op was, maar waarom stond dan nog op 31 maart dat er nog geld was voor 900 aanvragen?? Dat is WEL verkeerd informeren, dus die mensen die een aanvraag hebben ingediend op basis daarvan zouden wel iets moeten krijgen!

 8. nhz says:

  @7:
  typisch Nederlandse reactie …
  ik zou ze ook nog aanklagen wegens bederven van de feestvreugde enz. enz., gelijk een paar miljoen eisen!!

 9. progress4all says:

  Wist U dat Uw nieuwe woning gebouwd is voor 40 jaar en dan gesloopt moet worden.
  We leven in een weggooi maatschappij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*