NVM neemt aandeel in website Huizenhype.nl

NVM heeft bekend gemaakt een aandeel te nemen in de nieuwssite Huizenhype.nl. Partijen waren al langer met elkaar in gesprek over een samenwerking. Directe aanleiding daarvoor waren de vele onbetrouwbare en wisselende berichten die op het internet circuleren over de stagnerende huizenmarkt.
Ger Hukker, voorzitter van de NVM: “wij volgden Huizenhype al langer omdat we erachter kwamen dat het de meest betrouwbare bron is die online over de huizenmarkt bericht. Wij wilden aanhaken bij zo’n partij, omdat wij als NVM ook staan voor betrouwbaar en onafhankelijk. Het benadrukken van dit imago is in deze competitieve tijden van groot belang voor de bij ons aangesloten makelaars.”
De NVM doet geen mededelingen over de grootte van het belang, noch over het bedrag dat er mee gemoeid gaat.

Huizenhype is verheugd over de deal, maar heeft wel expliciet bedongen dat de NVM zich op geen enkele wijze met de berichtgeving zal bemoeien. William Pen, oprichter van Huizenhype: “Wij waren natuurlijk vereerd dat de NVM interesse in ons toonde, maar tegelijkertijd is de neutraliteit van onze berichtgeving ons grootste goed. Daarin zullen we geen concessies doen.”

Willam Pen geinterviewd door Gerhard Hormann van Aktueel

Penn is erg handig met persberichten…;-)

bron: Admanager.nl

Share Button
Tagged with: ,
16 comments on “NVM neemt aandeel in website Huizenhype.nl
 1. Grappig says:

  nou hebben we toch een april

  erg lachen, hoor

 2. Frank says:

  De som die met de overname gemoeid is bedraagt 1 April.

 3. Grappig says:

  @ Frank

  Prezies, de Dollar is geschiedenis en wij krijgen een nieuwe “world-currency” en die heet “April”.

 4. Essy van Noorwegen says:

  “Omdat wij als NVM ook staan voor” … WAT???
  Weg met die man. Hij gelooft er zelf in, en dat maakt hem een gevaarlijke ….
  Was dat bij allerlei financiële tussenpersonen ook niet het probleem: leugens en mooie praatjes verkopen en er zelf ook nog in geloven?

 5. Lex says:

  Leuke 1 aprilgrap 🙂

 6. Huizenzoeker says:

  Ik lees: ‘NVM breidt propagandaapparaat uit’.

 7. Hormann says:

  Zodra jij ook een interview wil doen met Aktueel man, hoor ik het wel 😉

 8. Scheefhuurder says:

  Aandeelhouders hebben en toch onafhankelijk blijven? Dat zou uniek zijn. Ik kan mij vergissen, maar volgens mij werd 2 dagen geleden op huizenhype.nl gevraagd om te reageren op de 7 NVM argumenten om nu een huis te kopen. De vraag was om 7 redenen te noemen om nu geen huis te kopen. Ik wilde nog reageren, maar helaas: verdwenen! Is anderen dit ook opgevallen, of zag ik een luchtspiegeling?

 9. Marco says:

  Ja, die hebik ook gezien en idd die is nu weg. Vreemde wereld zeg…

 10. Scheefhuurder says:

  Wellicht kan de eigenaar van deze site als blijk van objectiviteit de vraag van huizenhype.nl overnemen: noem 7 redenen om nu geen huis te kopen. Dan kan ik alsnog mijn ei kwijt.

 11. Marco says:

  Die 7 redenen is weer terug op huizenhype.

 12. Scheefhuurder says:

  Yes! Misschien gewoon technisch probleempje met huizenhype. Verder dank aan onze admin voor de al wat oudere draad. Die had ik over het hoofd gezien. Wel vind ik de 8 redenen om niet te kopen lastig toegangkelijk voor een breed publiek. Ik zeg wel eens, kopen is emotie: wie neemt nou een IMF-rapport of een Liquidity-Trap in overweging bij de aanschaf van een huis? Wat dit betreft heeft de NVM haar marketing prima op orde, zelfs langs de snelweg ontkom je er niet aan: weinig inhoud, maar wel aansprekend. Ik denk dat ik op huizenhype nog even reactie ga plaatsen.

 13. M says:

  @ Scheefhuurder (13)

  Mensen die alleen op emotie afgaan en niet nadenken bij een aankoop verdienen het om een miskoop te doen. Als je dingetjes (huizen) niet begrijpt moet je er niet mee spelen, lijkt me.

 14. Scheefhuurder says:

  @M,
  Helemaal met je eens, maar ik heb inderdaad geen hoge pet op van de “gemiddelde” aspirantkoper. Zonder mij er overigens boven te willen stellen, want dat IMF-rapport heb ik ook niet doorgespit. Recentelijk verwees ik nog naar verbaasde vader die geen hypotheek kon krijgen voor zijn 19-jarige dochter. Kan zij dat dan niet zelf regelen? Nee? Wat moet zij dan met een hypotheek? Iha. is Nederland financieel ongeletterd: kopen en (maximaal) lenen is er met de paplepel ingegoten. De bekende lenen-lenen reclames spelen er haarfijn op in. En NVM doet precies hetzelfde: simpele slogans.

 15. Arno says:

  Huizenhype is al enige tijd leeg!

  Heeft de NVM de stekker eruit laten trekken???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*