Grap rond huizenprijzen niet overal gewaardeerd

Een stuntje van de huizenzoeksite jaap.nl , die vandaag op zijn site meldt dat alle te koop zijn de huizen vanwege de recessie in de ‘Ri Ra Recessieweken’ met 20 procent in prijs zijn verlaagd, heeft geleid tot irritatie.

,,Het is alsof je een auto te koop zet voor 10.000 euro en de buurman er doodleuk 5000 van maakt,” zegt een inwoonster van Breda, die haar woning te koop heeft staan en de vraagprijs van 249.500 opeens zag afgewaardeerd tot 199.600 euro. Zij vindt de actie absoluut niet geslaagd als 1 april grap. ,,Ik heb een makelaar in de arm genomen en daar betaal je voor. Dan vind ik het niet in de haak dat een site die de gegevens en de foto’s van de NVM-site kopieert dit uithaalt.” Hoewel zij heeft gehoord dat jaap.nl de grap na een dag weer zal corrigeren, heeft zij juridische hulp ingeroepen.

Bij jaap.nl hebben ze ook heel veel reacties binnengekregen. ,,Zowel van makelaars als particulieren. Sommigen moeten er hard om lachen,” zegt directeur Hans Voorn. ,,De makelaarsverening NVM feliciteert ons met de grap, terwijl de andere vereniging LMV de samenwerking dreigt op te zeggen. Er zijn ook boze reacties van mensen die hun huis te koop hebben gezet. Het roept emoties op. Maar mensen hóeven een bod niet te accepteren. We hebben zelfs al zo’n 500 serieuze reacties, die we doorgeven aan de makelaars.”

bron: AD.nl

Share Button
Tagged with: , ,
14 comments on “Grap rond huizenprijzen niet overal gewaardeerd
 1. Niels says:

  Geweldig initiatief. Ik kom niet meer bij!

  Dit zal mischien nog net even een extra zetje geven om de prijzen sneller te laten dalen?

 2. Jeroen says:

  Ik zou zeggen.. wen d’r maar alvast aan.. over een jaar (max 2 jaar ) zou je willen dat je de huidige vraagprijs -20 procent kreeg…

 3. Grappig says:

  Inderdaad….ik zou zeggen verkoop beter nu met 20% minder dan over twee jaar voor 55% minder.

  Maar ik zie het al, er zullen een boel mensen op de “rim of the wave” doorsurfen, totdat de bodem is berijkt….

 4. Grappig says:

  Ri Ra Recessie weken??

  Ri Ra Recessie JAAREN!!

  😉

 5. Die mensen zouden God op hun blote knietjes moeten danken als ze hun hok nu nog kwijt raken met -20%.
  Ga er maar vanuit dat ze over 1-2 jaar smeken om het tegen half geld kwijt te raken.

 6. Joris says:

  miljoenhuizen.nl heeft ook iets nieuws. Je kan anoniem een bod uitbrengen op een huis. De site stelt zelf een bod voor dat 25% onder de vraagprijs ligt.

 7. Lex says:

  Goede grap met een kern van waarheid. Het geeft overigens wel aan hoe verslaafd sommige mensen zijn aan hun hoge verkoopprijs -meestal in de hoop die beloofde hoofdprijs binnen te halen. Als je over een grap zo hysterisch reageert dat je een advocaat gaat inschakelen, weet je wel hoe laat het is.

 8. johnny says:

  En Jaap heeft weer aandacht .

  Wat zal ik eens verzinnen voor mijn site ? Iemand ?

 9. Balsaq says:

  Het feit dat hier zo heftig op wordt gereageerd geeft aan hoe waarschijnlijk men stiekum die waardedaling vindt.

  Dit doet me denken aan de heftige reacties toen de Vlaamse TV een grap uithaalde met een “nieuwsuitzending” waarin Vlaanderen zich van Wallonië had afgescheiden.

 10. Niek says:

  20% korting is peanuts gezien de belachelijke overvraagprijzen. Melding dat de HRA per direkt volledig wordt afgeschaft was leuker geweest 😉

 11. Het gaat door.... says:

  Nu beginnen de banken, de rente omhoog te drukken….ik denk dat 20% minder voor een huis niet meer haalbaar is voor mensen, die willen verkopen.

  http://www.geldenrecht.nl/hypotheken/3118156/Variabele_hypotheekrente_onaantrekkelijk_gemaakt.html

  (is mischien zelfs een eigen articel waard hier op huizen-markt-zeepbel)

  groetjes van een echte Fan !

 12. Okkie says:

  @ nr. 11:
  Als de banken het Euribor tarief te laag vinden, kunnen ze toch een hogere maar vaste opslag rekenen. Op deze manier weet je niet waar je aan toe bent en zullen ze je waarschijnlijk afzetten.

  Een rentevaste periode korter dan 30 jaar is ook onveilig omdat je daarna met een veel hogere rente te maken krijgt dan een nieuwkomer.

 13. Lex says:

  @johnny Gewoon echt betaalbare prijzen aanbieden lijkt mij de beste actie 😉

 14. johnny says:

  dank, dat zijn de tips 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*