‘Hoorn bouwt te veel huizen’

Hoorn moet niet zo hard groeien, zo staat er in het Dagblad voor West-Friesland. Projectontwikkelaars van de Ontwikkelingsmaatschappij Hoorn pleiten voor een lager bouwtempo in nieuwbouwwijk Bangert en Oosterpolder, want de woningmarkt wordt overvoerd.

Vraag is wel: wie gaat opdraaien voor het renteverlies op de bouwgrond als grond langer onbenut blijft. De ontwikkelaars vinden dat op de rem getrapt moet worden bij de bouw van appartementen. Daar is helemaal niet zoveel belangstelling voor.

Als alle voorgenomen woningbouwplannen worden uitgevoerd, moeten er tussen nu en eind 2009 liefst 900 woningen in Hoorn worden verkocht. Dat lukt niet, voorspelt makelaar Dick Olie, kenner van de Hoornse woningmarkt. In Hoorn is volgens hem markt voor zo’n 300 nieuwbouwwoningen.   

De gemeente deelt de conclusie van Olie en zijn vakbroeders, dat onmiddellijk flink de rem moet op het bouwtempo, nog niet. ,,Natuurlijk willen wij geen spookwijken bouwen”, zegt wethouder Jack van Es.

Share Button

Laat een reactie achter

Opgelet:Het is niet toegestaan om teksten te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Dit mag alleen als er toestemming is gegeven door de auteur. Hetzelfde geldt voor beeld.

Uw reactie moet worden goedgekeurd en daardoor kan het even duren voor hij voor anderen verschijnt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te plaatsen.