Kamer wil verlaging hypotheekrente

De Tweede Kamer wil dat de banken hun hypotheekrente verlagen. Volgens de Consumentenbond betalen mensen met een variabele rente soms honderden euro’s te veel. Dat komt doordat banken nog net zoveel rente vragen als voor de crisis, terwijl de ECB de rente op een historisch laag niveau heeft gebracht.

Het CDA zegt dat het niet de bedoeling is dat banken extra winst maken over de rug van de consument. PvdA en VVD vinden dat klanten makkelijker moeten kunnen overstappen als een hypotheekgever de rente wijzigt.

Minister Bos van Financiƫn vindt dat banken zelf de rente mogen vaststellen.

bron:nos.nl

Share Button

2 Reacties

  1. Sven Zegt:

    De massa werklozen die er de komende jaren gaan komen,maakt het noodzakelijk dat de huizenprijzen minimaal met 60% gaan dalen om een huis voor eenverdieners weer betaalbaar te maken.OOK ALS DE RENTE bijv. OP 6% STAAT

  2. Patrick Zegt:

    Dat is nou precies waar de schoen wringt! Bos koopt eerst de bank(en) maar laat verder aan hun over wat ze doen met de hypotheekrente. Als ze de economie weer op gang willen helpen moeten de banken als de sodemieter de hypotheekrentes naar beneden brengen!

Laat een reactie achter

Opgelet:Het is niet toegestaan om teksten te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Dit mag alleen als er toestemming is gegeven door de auteur. Hetzelfde geldt voor beeld.

Uw reactie moet worden goedgekeurd en daardoor kan het even duren voor hij voor anderen verschijnt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te plaatsen.