Marike Stellinga:”Het verlagen van belastingen en subsidies is extreem links”

De "Christelijke waarheid" van de redactie van Knevel & Van den BrinkDe PvdA heeft de SP links ingehaald omdat ze belastingen en aftrekposten wil verlagen (hypotheekrenteaftrek) . Dat zei econoom Marike Stellinga maandag in het EO-programma Knevel en Van den Brink.  Maar dit is precies wat de jonge liberalen van de VVD en D66 ook willen:

Het plan van de JOVD maakt een einde aan de aftrek. Jonk: ‘In tegenstelling tot de linkse partijen schaffen wij de hypotheekrenteaftrek niet af omdat het geld kost, maar omdat het de markt verstoort. Het bedrag dat wordt bespaard, geven wij terug in de vorm van een lager belastingtarief voor iedereen.’  bron: de Volkskrant

Wat zij zegt is grote onzin en daar moet toch een reden voor zijn? Misschien heeft  Marike zelf een extreem hoge hypotheek?

g599 hra

Zit Marike zelf tot haar strot in de schulden?

Share Button
Tagged with: , , ,
8 comments on “Marike Stellinga:”Het verlagen van belastingen en subsidies is extreem links”
 1. adamus says:

  vroeg me ook af wat erachter stak. Ze heeft ook nog familie, vrienden, kennissen meegetrokken in haar schuitje? Was echt een lulverhaal.

 2. Dawg says:

  Opvallend, meestal is mevrouw Stellinga beter in het oplepelen van meer algemeen aanvaarde behoudzuchtige tegeltjeswijsheden.

 3. slimme gerrit says:

  Marike heeft de X factor, komt soepel over op TV.

  Inderdaad wel een blunder dat ze het liberale gedachtengoed (minder overheidsinterventie, dus minder aftrekposten en minder belasting) verwart met extreem linkse politiek.

  Incidentje zou ik zeggen. Gaat haar niet nog een keer overkomen!

 4. ll says:

  Het is wel duidelijk, de huizenmarkt is nu een speelbal van de politiek. Hoezo markt ? 🙂

 5. JR says:

  Ik meen mij nog een post van mezelf te herinneren waarin ik dit benoemde. Relatief lauw werd hierop gereageerd. Maar nu blijkt dat heel anders. HRA is subsidie voor de rijken en gaat ten onder aan zijn eigen succes. Op zich is het instrument niet verkeerd, echter er wordt misbruik van gemaakt door:

  Banken: Die met constructies kwamen waarbij optimaal geprofiteerd wordt van de HRA d.m.v. 100% aflossingsvrij. Wat mensen zich echter niet realiseren is dat bij een hypotheeksom van 200k zij aan het einde van de looptijd 300k aan rente hebben betaald, weliswaar krijgen/kregen ze daar een groot gedeelte van terug. Voor de banken is dit lekker binnenlopen. Hoppa weer 300k extra op de balans, raar he die schuldencrisis ?

  De echt rijken: Dus niet de mensen die krap aan 100k per jaar verdienen maar die er fors boven zitten. Die lachen zich echt rot want ze beuren enorm geld en als de stront echt aan de knikker zit kunnen ze alles ineens aflossen omdat ze toch enorm vermogend zijn. Daar is natuurlijk niets mis mee, tenslotte maak je met geld nou eenmaal geld, maar echt ethisch is het ook weer niet. Maar ja ze hebben groot gelijk ze worden geen strobreed in de weg gezeten door de politiek.

  Helaas stevenen we af op een coalitie met de VVD als grootste partij en zal er een tweedeling plaatsvinden op de hypothecaire markt met enerzijds de insiders voor wie alles bij het oude blijft en daarnaast de starters die geconfronteerd worden met een lineair afnemende HRA. Enig pluspunt is dat daardoor de huizenprijzen door zullen dalen voor enkele jaren. Nadeel is dat je daar dus ook rekening mee moet gaan houden ivm baanverlies of verhuizen naar andere regio. Koop je iets voor 200k en na 5 jaar moet je weg en alles daalt met 3% 5 jaar lang moet je toch zo’n 20k restschuld hebben bij elkaar gespaard.Hetzij alleen mogelijk met een lineaire hypotheek. Dan eerst no maar even huren. Ziedaar het nachtslot op de woningmarkt

 6. FT says:

  JR: Koop je iets voor 200k en na 5 jaar moet je weg en alles daalt met 3% 5 jaar lang moet je toch zo’n 20k restschuld hebben bij elkaar gespaard

  Maak daar maar 40K van.
  5×3%=15% + de kk van ca 6%. Samen ruim 20% van 200K.

 7. Extreem says:

  Mensen noemen tegenwoordig al snel iets ‘extreem’ sinds GL Pim Fortuyn niet gewoon rechts, maar extreem rechts noemde. Kijk gewoon naar feiten, wees een beetje sociaal of minimaal eerlijk en toekomstgericht oich en wauwel niet.

 8. Extreem says:

  Correctie: ‘oich’ was tikfout en in het filmpje hoor ik mevr. Stellinga het woord extreem niet gebruiken. Het lijkt me overigens niet zo verstandig om de limiet zo laag te leggen (250.000) als de PvdA doet. Dat hadden ze misschien nog kunnen doen toen ze met Balkie in de regering zaten of nog beter in een van de paarse kabinetten, maar nu is dat een beetje laat. Als je hhet eerlijk wilt maken en de woningmarkt wilt stimuleren moet je het zogenaamde voordeel uit sparen en beleggen (4% minus heffingsvrij vermogen) aftrekken van het bedrag waarover je mag aftrekken, dan kun je alles verder gelijk houden. Misbruik is dat Donner en Opstelten over 1 miljoen euro HRAftrekken met een salaris waarmee je normaal gesproken geen miljoen euro kunt lenen. Deze mensen hebben dus vermogen en misbruiken de HRA. Off topic: misbruik Maria van der Hoeven met PGB van haar man. 3500 euro belastingvrij incasseren, terwijl je het makkelijk zelf kunt betalen is onethisch dus het tegenovergestelde van normen en waarden en … daar wordt CDA nu op afgerekend op zo’n 101 terreinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*