Huizenprijzen VS stijgen flink

De huizenprijzen in de twintig grootste steden in de VS zijn in mei flink gestegen. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau CaseShiller.

Analisten
Ten opzichte van de maand daarvoor stegen de prijzen met 1,3 procent. In april gingen de prijzen nog met een naar boven bijgestelde 0,9 procent omhoog. Analisten hadden voor mei gerekend op een stijging met 0,3 procent. Ten opzichte van mei 2009 gingen de prijzen met 4,6 procent omhoog, terwijl marktonderzoekers daar een stijging met 4 procent hadden verwacht.

Stabilisatie

De cijfers nemen naar verwachting een deel van de onrust weg over de situatie op de Amerikaanse huizenmarkt, die over het algemeen nog zwak wordt geacht. In een reactie noemden analisten de cijfers een “mogelijk teken van stabilisatie” op de huizenmarkt. Andere analisten merkten echter op dat de gegevens over de huizenprijzen sterk achterlopen bij die over huizenverkopen. De cijfers over de verkopen wijzen op een zwakke huizenmarkt.

bron: Ā  RTL Z

Share Button

6 Reacties

 1. nhz Zegt:

  zoals elders al gemeld heeft deze dead cat bounce vooral te maken met de $8000 cheque die iedere huizenkoper krijgt van Obama.

  De hele stijging van 4.6% sinds vorig jaar komt goed overeen met de waarde van de cheque, die ongeveer 5% van de median home price is. Ik denk dat deze $ 8000 home buyer credit permanent moet worden omdat anders de markt weer instort…

 2. ll Zegt:

  Aha, de Amerikaanse koopsubsidie van 8000 Dollar per woning …….goed werk jongens, koekje van eigen deeg.

 3. adamus Zegt:

  de analisten…….

 4. adamus Zegt:

  staat de omzet van RTLz ook onder druk?

 5. Istrilyin Zegt:

  Check doktorhousingbubble.com.
  Check Mike Shedlock’s blog.
  Check patrick.net.

  Beste strategie is luisteren naar de mensen die in het verleden bewezen hebben de materie te snappen, niet naar idiote optimisten.

 6. i6Gr Zegt:

  967388 111389This site is my breathing in, real wonderful style and perfect content material . 722126

Laat een reactie achter

Opgelet:Het is niet toegestaan om teksten te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Dit mag alleen als er toestemming is gegeven door de auteur. Hetzelfde geldt voor beeld.

Uw reactie moet worden goedgekeurd en daardoor kan het even duren voor hij voor anderen verschijnt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te plaatsen.