Bouwfonds van Rabobank verdubbelt gemeentebudget Starterslening

Rabobank Bouwfonds zeepbelHet beschikbare budget voor Startersleningen bij gemeenten waar Bouwfonds starterswoningen realiseert, kan dit jaar nog worden verdubbeld. Bouwfonds is daarvoor een samenwerking aangegaan met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) en FGH Bank.

Sommige van de 230 deelnemende gemeenten aan de Starterslening hebben slechts een beperkt budget beschikbaar voor de funding van de lening. Door deze samenwerking kan hun budget worden verdubbeld en kan de markt voor starters worden vergroot. Randvoorwaarde is wel dat de lening wordt verstrekt aan kopers van een starterswoning van Bouwfonds.

René van der Haar, conceptontwikkelaar bij Bouwfonds en initiatiefnemer van de samenwerking: ‘Een huis van 170.000 euro is voor een starter (uitgaande De Rabobank Bouwfonds sub-prime hypotheekvan een modaal inkomen) al moeilijk te betalen. En dat bedrag is toch zo’n beetje de ondergrens voor de bouw van een marktconforme woning. Met een Starterslening willen wij de koop van een dergelijke woning weer binnen het bereik van de starter brengen.’

De Starterslening werd in 2002 ontwikkeld door het SVn samen met gemeenten om de instroom van starters op de woningmarkt te bevorderen. In de huidige woningmarkt – waarin vooral starters actief zijn – is de Starterslening één van de meest succesvolle crisismaatregelen.

zie ook:  Starterslening is funest voor starter van morgen – Economie – de Volkskrant

De Starterslening zit zo in elkaar dat het Rijk 50 procent bijlegt bij het budget dat een gemeente ter beschikking heeft voor Startersleningen. Een gemeentebudget van bijvoorbeeld 1 miljoen euro wordt door het Rijk verdubbeld tot 2 miljoen euro. Mocht Bouwfonds in deze gemeente starterswoningen aanbieden, dan kan dankzij de samenwerking met SVn en FGH Bank deze lening worden verdubbeld en vervolgens weer verdubbeld door het Rijk.

bron:  Vastgoedmarkt.nl

Share Button
Tagged with: ,
10 comments on “Bouwfonds van Rabobank verdubbelt gemeentebudget Starterslening
  1. bankschroef says:
  2. bankschroef says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*