Te hoge WOZ waarde: erfgenaam de dupe

De dalende huizenprijzen zijn een tegenvaller voor alle huizenbezitters, maar zijn vaak extra zuur voor mensen die een huis erven. Zij krijgen, soms nog midden een rouwproces, een forse aanslag voor erfrechten die gebaseerd is op een veel te hoge waarde van het huis. 

De fiscus baseert de erfbelasting op de WOZ waarde, die vaak veel hoger is dan de verkoopwaarde. Het verschil kan oplopen tot wel 150.000 euro. Nabestaanden  betalen daardoor onnodig veel belasting en raken soms zelfs in financiële problemen, als gevolg van een erfenis. In EenVandaag het verhaal van een ouder echtpaar. Zij erfden het huis van hun (schoon)zus en betalen nu ruim 35.000 euro teveel erfbelasting.

bron: EenVandaag

Share Button

18 Reacties

 1. cartoonist Zegt:

  De bevolking wordt uitgezogen door de belastingmoloch.

  De elite, EU-ambtenaren, koningshuis, multinationals, multimiljonairs, biljardairs en alle rechtspersonen die over de juiste informatie beschikken betalen (nagenoeg) geen belasting en kunnen gebruik maken van de loopholes in de wetgeving.

  De gewone burger moet alle belasting opbrengen en wordt als vee behandeld.
  Zoals de 150.000 scheefhuurders die 2 miljard moeten gaan opbrengen. Zie deze berekening van snorkel:
  huizenmarkt-zeepbe…n-cu/#comment-132681

  Als de elite en de multinationals hun faire belastingdeel zouden betalen dan zou de belastingdruk vast en zeker met 90% omlaag kunnen.

  Maar ja, belasting betalen is voor de dommen

 2. Keesje Zegt:

  Zuur verhaal dit…..hier van leer je, als je een erfenis krijgt, ALTIJD onder voorbehoud accepteren, anders gaat die gouden koe een dode koe worden……en je (oude) ouders de woz waarde zsm zo laag mogelijk laten zijn, anders zitten je kinderen met jouw (te dure!!!) woz waarde veel te veel erfbelasting te betalen…..

 3. Dawg Zegt:

  Verhaal om pislink van te worden. Keurig nette mensen. ‘t Fatsoen druipt er als het ware van af Maar wel vermalen door een onverschillige overheidsbureaucratie.

 4. Nico de Geit Zegt:

  Gelukkig zat er geen hypotheek meer op het huis. 🙂

 5. Deutsche Mark Zegt:

  Het verleggen van (ouderen)zorg van de zorgindustrie terug naar de familie (vanwege de oplopende kosten) wordt door de nederlandse overheidsdiefstal inzake erf/schenkingsrecht voor “kleinvermogenden” (<500k€) kompleet gedwarsboomd.

  Met de nederlandse wetgeving op dit gebied zou het duitse systeem van "ouders in huis" nooit kunnen functioneren.
  Als de kleptokraten in Brussel "oorlogje" willen spelen, moeten ze de NL-wetgeving tot verplichte EU-standaard maken.
  Dan worden bij ons in het dorp veel mensen namelijk heel erg boos. De laatste levensfase van de ouderen bij ons is in dat geval niet meer te finanancieren. De deal 10-20jaar verzorgen voor een huis werkt dan niet meer en haalt de plattelandseconomie dermate genadeloos van de sokken, dat ik meteen de volgende Grillo ga worden. Aanhang verzekerd. (maar Merkel weet dit ook)

 6. ll Zegt:

  Hoogehuizenprijzenminnend NL ( c. Juan ) is dus letterlijk ‘walking over dead bodies’, helder……..

 7. azijnseikerT Zegt:

  Erfrecht is gewoon roven door de overheid.

 8. tja Zegt:

  heb het zelfde gehad.
  je moet het volgende doen!
  Op het moment dat de laatste ouder overlijdt treed het testament in werking je wordt de nieuwe eigenaar van het pand. Op dit moment kun je een nieuwe beschikking aanvragen (moet wel binnen 3 maanden na overlijden gebeuren) de gemeente moet dan met een nieuwe beschikking komen vwb de woz waarde.Uiteraard is de de oude waarde maar hier kun je dan tegen in hoger beroep gaan!
  Als je het huis dan al verkocht hebt (dit is waarschijnlijk het moeilijkste) heb je een goed pressie middel om de werkelijke verkochte als woz te krijgen. Het in hogerberoep gaan tegen de oude WOZ waarde heeft geen zin want de ben je over de tijd heen waarbij je in beroep kunt gaan.

  Voor alle mensen die deze kennis nodig kunnen hebben.

 9. Frans Zegt:

  Alles dankzij de banksters…..

  Global bankster occupation:
  wickedspinsradio.o…arino-2nd-interview/

 10. Nico de Geit Zegt:

  Het opzettelijk onjuist taxeren van een goed heet fraude. Ik heb een heel sterk vermoeden dat een groot aantal Nederlandse gemeentes zich schuldig maken aan deze WOZ-fraude.

 11. xenobinol Zegt:

  Commentaar van de BD zal wel als volgt luiden: “Wat zeuren die oudjes nou toch? Ze hebben toch nog zo’n 7500 eurie geërfd”

 12. Mart Zegt:

  Wat kun je anders verwachten van een coalitie tussen de Vereniging Van Dieven en de Partij Van De Afzetters? Overigens betalen de hoogste ambtenaren, de Oranjes, uiteraard weer geen cent erfrecht!,

 13. Deutsche Mark Zegt:

  Mart:
  Overigens betalen de hoogste ambtenaren, de Oranjes, uiteraard weer geen cent erfrecht!,

  Nogal wiedes. Dan zouden ze over 2-3 generaties bijna niks meer hebben.
  Dat moeten we niet willen….

 14. tot Zegt:

  DM je maakt een grapje? (hoop ik)

  dat is vrijwel een vrijbrief voor belastingontwijking? moeten we dat maar allemaal gaan doen dan om ons te beschermen tegen de frauderende overheden?

 15. De Grijze Herder. Zegt:

  Beste mensen , hoe lang pikken we dit nog allemaal.!

  Laten we eens een tocht naar Den Haag organiseren en
  ze daar eens ECHT wakker gaan maken.

  Ik durf wel met mijn Landrover(tje ) voorop te gaan.
  Samen zijn we sterk , niet meer over praten maar aanpakken, de menselijke maat weer terug gaan brengen.

  Wie durft nog meer ?

  Groet Gijs.

 16. Deutsche Mark Zegt:

  tot,

  Jan met de korte achternaam kan zelfs in 1 generatie een afbetaald huis verliezen. (op een paar duizend euro na dan)
  Dat is de kracht van de BV-NL+roverheid.
  DAT moeten we willen….(…van de poppenspelers)

  (Ironie moet iedereen zelf maar zoeken)

 17. marion stoot fievet Zegt:

  hallo ik ben het eens met de grijze heder
  ik ga mee naar den haag inderdaad ze moeten doorelkaar geschud worden denk je we kopen een huis zitten je kinderen later als wij er niet meer zijn goed maar ja mooi niet dus waar moet het naar toe in deze wereld
  ze moeten nog meer geld stuuren naar arme landen maar eerst hun eigen mensen helpen maar ze weten niet dat alles wat naar een ander land gaat eerst bij hun eigen onder de arme verdwijnt overal staan ze voorop met wij doen mee maar vergeten hun eigen volk de ouderen de gewone werkmens die al twee baanen moet nemen om alles toch te kunnen betalen daar in den haag liggen ze er niet wakker van en eeten er niet minder om maar wij wel de nederlanders gaan er aan kapot

 18. M.C. de Vos Zegt:

  Die klote overheid van ons naait je aan alle kanten en op 30 april (Zwarte Suzukidag) wordt er weer een heleboel van onze centjes aan die graaiers besteed.
  En dat is nog maar één familie van opvreters! Dit land barst ervan. Het is om te kotsen!

Laat een reactie achter

Opgelet:Het is niet toegestaan om teksten te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Dit mag alleen als er toestemming is gegeven door de auteur. Hetzelfde geldt voor beeld.

Uw reactie moet worden goedgekeurd en daardoor kan het even duren voor hij voor anderen verschijnt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te plaatsen.