De Nederlandse bank komt met stengere regels voor hypotheken

Nout Wellink heeft bekend gemaakt dat De Nederlandsche Bank met strengere regels komt voor de verlening van hypotheken in Nederland.

De bank heeft in het verleden herhaaldelijk aangedrongen op wettelijke maatregelen tegen het geven van al te ruimhartige hypotheken. Toen dat geen gehoor vond, heeft DNB met de hypotheekfinanciers een gedragscode afgesproken.

‘Wij zijn niet volledig tevreden over de uitvoering van die code door de financiële sector,’ aldus DNB-president Welllink.

bron: Elsevier.nl

Share Button

3 Reacties

 1. IIS Zegt:

  Beter laat dan nooit, alleen jammer dat de huizenmarkt kapot is gemaakt door het verstrekken van tophypotheken. Want wie weet uiteindelijk nog wat een reële prijs is voor een huis?…Nu nog, het is wat de gek er voor geeft!

 2. Niek Zegt:

  als het kalf verdronken is dempt men de put.

  Vermoedelijk waren er niet meer voldoende sukkels en oplichters te vinden om deze rommelhypotheken aan te slijten. Ik ben trouwens niet volledig tevreden over het toezicht van Ome Nout, zacht gezegd …
  (200% hypotheken bij DSB en geen haan die er naar kraaide).

 3. Spaarvarken Zegt:

  We kunnen ook wel de hand in eigen boezem steken. Mensen gingen voor de boodschappen naar de goedkoopste en gingen voor een flutprodukt allerlei winkels af. Terwijl ze voor een hypotheekprodukt soms in een uur klaar waren met uitzoeken.
  Je bent er altijd nog zelf bij wanneer je jezelf financieel in de nesten werkt!!

Laat een reactie achter

Opgelet:Het is niet toegestaan om teksten te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Dit mag alleen als er toestemming is gegeven door de auteur. Hetzelfde geldt voor beeld.

Uw reactie moet worden goedgekeurd en daardoor kan het even duren voor hij voor anderen verschijnt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te plaatsen.