Durf woningmarkt te hervormen

Logo D66D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold heeft premier Balkenende gevraagd de leiding te nemen in een discussie over het hervormen van de woningmarkt. Pechtold deed dit nadat de premier gisteren stelde niet onwelwillend te staan tegenover een wijziging in de hypotheekrenteaftrek. Tijdens het Vragenuurtje in de Tweede Kamer krabbelde Balkenende vandaag echter terug. De regering is toch niet van plan iets te doen aan de vastzittende woningmarkt.

Woningmarkt moet toegankelijk worden

Pechtold is van mening dat er iets grondig moet veranderen aan onze woningmarkt: “In Nederland, zeker in de steden, is het voor een jonge onderwijzer samenwonend met een jonge politieagente nauwelijks mogelijk een woning te kopen. Toegankelijkheid tot de woningmarkt moet daarom ons streven zijn. Met de uitspraken van de premier gisteren meende ik hem aan mijn zijde te vinden.”

Balkenende blijft zich verzetten

Premier Balkenende reageerde namelijk positief op een rapport van het wetenschappelijk instituut van zijn partij, dat pleit voor hervorming van de woningmarkt, waarbij ook naar de hypotheekrente gekeken moet worden. Vandaag liet Balkenende echter weten toch niets aan de woningmarkt te willen doen. Pechtold: “Het is teleurstellend dat de premier en zijn kabinet zich blijven verzetten tegen een woningmarkt die voor iedereen toegankelijk is. Dat gaat ten koste van jonge mensen die nu een huis willen kopen. Het onderwerp is namelijk van groot belang voor toekomstige generaties.”De reactie hierop van minister Bos

Bron: AllePersberichten.nl

Share Button
Tagged with: , ,
5 comments on “Durf woningmarkt te hervormen
 1. Knilles says:

  Balkenende ern Bos, van hetzelfde laken een pak, namelijk 2 draaikonten…

  De ene dag geven ze je hoop, de volgende dag vervliegt alles weer.

  Deze kabinetsperiode gebeurd er waarschijnlijk niets, t wordt hoog tijd voor nieuwe verkiezingen dus!

 2. House says:

  D66 het politieke wonder?
  Planning niet goed sorry!!!

 3. House says:

  D66 het politieke wonder?

 4. Lex says:

  Het CDA moet het natuurlijk dan ook wel hebben van een oudere achterban die grotendeels een een hypotheek heeft. Ze kijken wel uit om daaraan te gaan morrelen.

 5. en willen die mensen dan besodemieterd worden door hun eigen CDA want het gaat toch een keer gebeuren , in welke vorm dan ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*