DSB Clubs opereren zonder vergunning

De stichtingen die zeggen op te komen voor de belangen van gedupeerde DSB-klanten opereren zonder de benodigde vergunning van de AFM.

Dat schrijft De Volkskrant. De stichtingen hebben een vergunning van de Autoriteit Financiele Markten (AFM) nodig om gedupeerden te bemiddelen of te adviseren.

Zowel Stichting Steunfonds Probleemhypotheken van Jelle Hendrickx als Stichting Hypotheekleed van Pieter Lakeman opereren volgens de krant zonder de benodigde vergunning van de AFM. Morgen krijgt Hendrickx bezoek van de AFM.

“Onzin”, laat Hendrickx in een reactie aan Z24 weten. Volgens hem probeert de AFM falend toezicht op de stichtingen af te schuiven. Hij geeft wel aan dat het feit dat hij momenteel mede-eigenaar is van assurantiekantoor FCNS en voorzitter is van de Stichting Steunfonds Hypotheken niet wenselijk is. “Daarom heb ik besloten om uit FCNS te stappen”, vertelt Hendrickx die het artikel in de Volkskrant als suggestief bestempelt.

Pieter Lakeman laat desgevraagd aan Z24 weten dat hij de ophef “absurd” vindt. Hij meent niet verplicht te zijn om een vergunning bij de AFM te hebben voor zijn werkzaamheden voor gedupeerden van DSB.

De Stichtingen mogen volgens de AFM alleen als lobbyclubs functioneren, maar mogen geen zaken doen met de curatoren.

bron: ANP/Z24


Share Button
Tagged with:
7 comments on “DSB Clubs opereren zonder vergunning
 1. Martijn says:

  Ach god, zou Lakeman alweer zitten te kloten?

 2. kees says:

  opvallend weinig Hogervorst in het financiële nieuws. Druk, druk, druk?

 3. kees says:

  De AFM is een ‘ZBO’, een zelfstandig bestuursorgaan. Dat betekent dat de AFM een zelfstandige organisatie is, maar dat de MINISTER van Financiën BEPAALT wat de AFM wel en niet mag doen. De minister van Financiën is politiek verantwoordelijk.

  Het kantoor van de AFM staat in Amsterdam, het centrum van de financiële wereld in Nederland. Op het kantoor werken ongeveer 450 mensen. De AFM staat onder leiding van een bestuur. De voorzitter van het bestuur is drs. J.F. Hoogervorst. Er is een Raad van Toezicht die het bestuur controleert.

 4. Okkie says:

  Hadden de meer dan 100 bedrijfjes van Scheringa wel de juiste vergunningen?

 5. kees says:

  VeestapelOpmeer BV zal best wel veel gecontroleerd zijn.

 6. bigD says:

  Even voor de duidelijkheid, dat filmpje is niet van deze bigD!

 7. Berry says:

  Het is nog maar de vraag of de regering zelf niet schuld is aan het vallen van de DSB? Dat onderzoek wat nu loopt heb ik ook niet veel vertrouwen in, aangestuurd door de graaiers van dit kabinet.De gewone sukkel is weer de pineut! Tijd voor revolutie lijkt me?! Laat Lakeman en Hendrikx gewoon maar eens hun gang gaan. Ben benieuwd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*