Vermeend moest toezien op risico’s Afab

Willem Vermeend salon-socialistWillem Vermeend, oud-minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, was bij Afab als commissaris verantwoordelijk voor het risicobeleid bij de financieel dienstverlener. Dat blijkt uit het jaarverslag van Afab over 2007.

Bedrijfsrisico’s
Vermeend blijkt door Afab-eigenaar Maasbert Schouten in april 2006 aangetrokken te zijn als commissaris van het bedrijf. In het jaarverslag van Afab staat dat hij voorzitter was van de zogenoemde audit commissie. Dat komt erop neer dat hij moest controleren of het bestuur zich hield aan voorschriften rondom bedrijfsrisico’s en controlesystemen hierop. In het jaarverslag staat dat Vermeend voor zijn werkzaamheden zowel in 2006 als in 2007 een vergoeding kreeg van 13.000 euro.

Afgetreden
Naar nu blijkt is Vermeend vorige week plotseling afgetreden als commissaris. Afab is in zwaar weer gekomen. De onderneming zegt dat dit komt door de ophef over vaak onnodig verstrekte financiële producten. Eigenaar Maasbert Schouten is op een zijspoor gezet en het dagelijks bestuur is in andere handen gekomen. Discussie rondom de zogenoemde koopsompolissen dreef eerder DSB Bank naar een faillissement.

Minister
Vermeend is bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Maastricht, oud minister, auteur van onder meer het boek De Kredietcrisis en internetondernemer. Onlangs richtte hij met zakenman Henk Keilman de website stopdecrisis.nl op. Daarop kunnen mensen oplossingen aandragen om een einde te maken aan de economische crisis.

Geen toelichting
Vermeend heeft zelf nog geen toelichting gegeven op zijn vertrek bij Afab.

bron: RTL Z

Share Button
Tagged with: , ,
8 comments on “Vermeend moest toezien op risico’s Afab
 1. leerling says:

  Dus de Heer Vermeend, een van de veroorzakers van deze crisis, moet hem ook weer oplossen ?

 2. leerling says:

  Nu begint de SNS ook al een onderzoek naar haar koopsompolissen. In tegenstelling tot Afab zit hier wel een bank achter, dus pas op mensen, een internetbank. Wil van cash betalen af.

 3. Knospe says:

  Tjonge jonge, voor 13.000 euro per jaar je ziel verkopen…

 4. Martijn says:

  Naar nu blijkt is Vermeend vorige week plotseling afgetreden als commissaris. Afab is in zwaar weer gekomen.

  Hij wou meer tijd aan zijn gezin besteden.

 5. kees says:

  Vermeend de mooi weer prof

 6. kees says:

  nog een pvda’er Vreeman, krachtig bestuurder; tot zijn nek in de shit van de onroerend goed vrienden. “net nu er grote projecten op stapel staan” moet Ruud vertrekken. Huilebalkende mannen. Laadt de verdenking op zich van morele corruptie.

 7. Joost says:

  Jammer. Had Vermeend nog vrij hoog zitten, maar ook hij kon de verleiding van de met oneerlijk verdiende provisies gevulde honingpot niet weerstaan. Alleen slechts 13.000!? Je zou toch zeggen dat je wat meer zou vragen om een oogje toe te knijpen…

 8. kees says:

  Alleen slechts 13.000

  IJdeltuiterij komt ook om de hoek kijken.

  http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article954349.ece/Vermeend_baas_bij_Meeugrave_s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*