BNR economenpanel doet lacherig over het IMF Rapport

Albert Jolink Hoofdredacteur ES, Wim Boonstra, Chief Economist Rabobank en Valentijn van Nieuwenhuijzen, senior economists bij ING Investment Management vormden gisteren het economenpanel in het BNR programma ‘Aan de slag’. Zij spraken weer eens over de woningmarkt en de World Economic Outlook (WEO) van het IMF. Volgens Rabo-Wim is dit het instapmoment voor starters. “We gaan binnenkort weer plussen” aldus Boonstra.

Boonstra, Heb je geen geweten?

Roberto Cardarelli is de hoofdauteur van het omstreden hoofdstuk over huizenprijzen in de World Economic Outlook van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
„Het voorspellen van zeepbellen is ongelooflijk moeilijk voor economen. Dat geldt ook voor ons”, zegt Cardarelli. Op de vraag of de Nederlandse huizenmarkt volgens het IMF gaat instorten zegt de econoom: „Ik zou daar geen ja op durven zeggen. Ik kan alleen niet uitsluiten dat een deel van de prijsstijging niet wordt veroorzaakt door fundamentele economische drijfveren als een stijging van de inkomens of een toename van de beroepsbevolking.” Dit zei hij vorig jaar nadat alle Nederlandse belanghebbenden over zijn rapport heel vielen.

Roberto Cardarelli over goedkoop krediet, financiele innovaties, CPI, consumptie, Risico’s en Monetair beleid en de huizenprijzen

Share Button
Tagged with: , , , ,
31 comments on “BNR economenpanel doet lacherig over het IMF Rapport
  1. Tamara says:
  2. allert says:
  3. Martin says:
  4. Onderwaarde says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*