Nout Wellink over hypotheken, financiële innovaties en huizenprijzen

Nout Wellink heeft in een in een interview met RTL Z een aantal opmerkingen gemaakt over financiële innovaties, hypotheken en huizenprijzen. Opvallend vind ik de gelijkenis tussen zijn uitspraken en die van Minister Bos. Wouter Bos schoof vorige week ook alle schuldvragen af op de hebzuchtige burger.

Persoonlijk vind ik deze man een grote gluiperd, een echte bankier. Vergeet niet dat hij “Chairman of the Board and President of the BIS” is geweest en dus mede verantwoordelijk voor de globale lage rente /hoge schulden politiek.

Door ontwikkelingen op de markt…. De enorme geldgroei?

bron: RTL Z

Share Button

1 Reactie

  1. Balsaq Zegt:

    Nout: “Waarom is dit misgegaan? Omdat banken te veel risico’s namen.”

    Neen Nout: Dit is misgegaan omdat we sinds begin 1910-er jaren een globaal Ponzi scheme hebben (dat we een “monetair systeem” noemen), dat gebaseerd is op fractional reserve banking i.c.m. fiat geld.

    Dat systeem is een stoelendans waaraan steeds meer dansers (geld, mensen) zijn toegevoegd, en waar de hoeveelheid stoelen (waarde) niet sterk gestegen is.

    En nu is de muziek gestopt…

Laat een reactie achter

Opgelet:Het is niet toegestaan om teksten te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Dit mag alleen als er toestemming is gegeven door de auteur. Hetzelfde geldt voor beeld.

Uw reactie moet worden goedgekeurd en daardoor kan het even duren voor hij voor anderen verschijnt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te plaatsen.