Barbara Visser (VVD) verdedigt belangen Jos van Rey

barbaravisserVolgens Barbara Visser moeten de problemen op de woningmarkt worden opgelost door meer marktwerking en zeker niet door de leencapaciteit te beperken. Sander de Rouwe (CDA) geeft aan dat in Brabant de marktwerking juist door een VVD-bestuurder die op schaarste stuurt wordt tegengewerkt. Visser antwoordt hierop dat lokale bestuurders soms andere belangen, een andere mening of vanuit een ander gedachtegoed werken.

lees ook: VVD-senator Van Rey is zoveelste liberaal met een luchtje

“Overheidssturing, nationaal of vanuit de de provincie om schaarste te creëren terwijl je weet dat er een vraag is, is volgens ons niet je juiste weg.” geeft Barbara aan. Maar als er meer lokale VVD-bestuurders zijn die dit naast zich neerleggen kan minister Blok daar niets aan doen. Zij kunnen hierop alleen worden aangesproken en op het liberale gedachtegoed worden gewezen. We hebben de verantwoording lokaal neergelegd en Den Haag moet dit dus loslaten.

luister ook: Syp Wynia: “De VVD zit vol met lobbyisten”

Barbara verdedigt dus duidelijk de belangen van lokale VVD-bestuurders als Jos van Rey en Ton Hooijmaijer, beide hadden nauwe banden met projectontwikkelaars en hebben steekpenningen voor verleende diensten aangenomen. VVD-ers in de provincie kunnen dus als het aan Visser ligt blijven doen wat hun goed uitkomt. Na het grote graaien nu de prijzen kunstmatig hoog houden. Huizenkopers en belastingbetalers betalen dat wel.


Barbara Visser (VVD) verdedigt belangen Jos van Rey

oppassen

Hij kent zijn mensen..

Share Button
Tagged with: , ,
450 comments on “Barbara Visser (VVD) verdedigt belangen Jos van Rey
 1. JaapVisser says:

  Hypotheek rente handhaven want deze had geen prijs opdrijvend effect en natuurlijk lost de markt alle problemen vanzelf op.

 2. De ontwikkelaar says:

  Hoe hou je het in godsnaam vol om daar 9 minuten naar te luisteren???

 3. Niek says:

  Als men in Den Haag meer marktwerking wil dan kunnen ze beginnen met het afschaffen van alle woning subsidies. HRA en huur subsidies afschaffen. Stoppen met het verstrekken van startersleningen etc.

 4. Heiny says:

  “…en niet zoals zoveel deskundigen zeggen door de hypotheekrenteaftrek”

  Ze heeft “bewust” haar kop zo diep in het zand, dat je haar kont niet meer ziet.

 5. Stoelgang says:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3463113/2013/06/22/Meevaller-betalingsachterstand-hypotheken-blijkt-fors-lager.dhtml

  “Dit blijkt uit onderzoek van de Volkskrant naar betalingsachterstanden bij 3,8 miljoen hypotheken. Het BKR blijkt in zijn cijfers ook huizenbezitters mee te tellen die al een deel van hun schuld hebben ingelost”.

  Nee precies, als er al een deel afgelost is, ben je volgens de aangepaste berekeningsmethodiek geen wanbetaler meer 😀

 6. Stoelgang says:

  Steven:
  250 duizend euro…. Dat is 250 maanden 1000 euro sparen.. voor een lullig huis.

  Als je het zo stelt is het gewoonweg akelig. Bedenk maar eens hoe NL er over een klein poosje uitziet. De armoede en werkloosheid neemt hand over hand toe en dus is sparen er voor de gemiddelde janmo echt niet bij…

 7. Adamus says:

  Niek:
  Als men in Den Haag meer marktwerking wil dan kunnen ze beginnen met het afschaffen van alle woning subsidies. HRA en huur subsidies afschaffen. Stoppen met het verstrekken van startersleningen etc.

  Net zoals QE5 eraan komt moeten startersleningen doorgaan. Ingebakken in politieke schuldsysteem.

 8. Adamus says:

  De ontwikkelaar:
  Hoe hou je het in godsnaam vol om daar 9 minuten naar te luisteren???

  Ik heb nog niet een filmpje gezien 🙂 kijk nooit youtube etc. KISS

 9. tja says:

  Heiny:
  “…en niet zoals zoveel deskundigen zeggen door de hypotheekrenteaftrek”

  Wat een arrogantie, waarom denkt deze muts het beter te weten dan de deskundigen? Heeft ze uberhaupt enig economisch onderwijs gevolgd? Ik denk van niet…

 10. hj says:

  http://www.vvd.nl/mensen/27/barbara-visser

  Portefeuille
  WR Woningmarkt (Volkshuisvesting, woningcorporaties, eigen woningbezit excl. Hypotheekrenteaftrek, Huisvestingswet, Huurtoeslag)
  WR Stedelijke vernieuwing en wijkaanpak
  WR Kraken

  Onderwijs
  VWO, Pascal College te Zaandam 1989-1995
  Bedrijfskunde, Vrije Universiteit Amsterdam 1995-2001
  Diverse cursussen, oa Adviesvaardigheden, Business Proces Improvement training 2002-2009
  Loopbaan
  Junior consultant corporate finance, BDO International New Markets 2001
  Senior beleidsmedewerker Belastingdienst/FIOD-ECD 2002-2006
  Executive business consultant lokale overheid, Atos Consulting NV 2007-2010
  Wethouder gemeente Zaanstad 2010-2012

 11. Bart says:

  Oei, en de huizenprijzen zakken steeds sneller. Nu 8,2 % op jaarbasis:

  http://waarheidzoeker.nl/2013/06/22/daling-huizenprijs-versnelt-nu-82-per-jaar/

 12. dr.t says:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21672061/__Nauwelijks_wanbetalers__.html

  Voor het geval jullie het bericht over het hoofd zouden zien.

  Opvallend trouwens hoe weinig actueel nieuws als topic op deze blog nog verschijnt. Interviewtje hier, filmpje daar. Hoe zou dat toch komen…

 13. Tsjaa.. says:

  Stoelgang:

  “Dit blijkt uit onderzoek van de Volkskrant naar betalingsachterstanden bij 3,8 miljoen hypotheken. Het BKR blijkt in zijn cijfers ook huizenbezitters mee te tellen die al een deel van hun schuld hebben ingelost”.

  Nee precies, als er al een deel afgelost is, ben je volgens de aangepaste berekeningsmethodiek geen wanbetaler meer

  Is inderdaad niet te geloven. Als je dus een annuiteiten hypotheek hebt en je lost al 3 maanden niet meer af dan ben je volgens de volkskrant geen wanbetaler en hoor je niet bij het BKR geregistreerd te worden. Ik ben geen complotdenker, maar ik verdenk de media ervan ook onderdeel te zijn geworden van het banken-overheidskartel.

 14. hj says:

  de huizenprijzen zijn te hoog is de stelling van dit forum toch? nou, koop dan niet

  de doorstroming brengt de huizenmarkt weer op gang?
  jah, laatst een mooi filmpje over gezien!

  ga het even opzoeken voor u, kan u weer verder

 15. hj says:

  gevonden: http://www.youtube.com/watch?v=DQccATfT6oE

  must see, als je deze nog niet al gezien hebt

 16. Maria says:

  Tsjaa..: Is inderdaad niet te geloven. Als jedus een annuiteiten hypotheek hebt en je lost al 3 maanden niet meer af dan ben je volgens de volkskrant geen wanbetaler en hoor je niet bij het BKR geregistreerd te worden. Ik ben geen complotdenker, maar ik verdenk de media ervan ook onderdeel te zijn geworden van het banken-overheidskartel.

  What’s new?

 17. hj says:

  het huurbeleid van dit moment gooit de doorstroming naar mijn idee veel en veel verder op slot

  corporaties verkopen woningen (dus huiseigenaren verkopen dan hun huis niet, –> geen doorstroming)

  wil je naar een ander huurhuis moet je veel en veel meer gaan betalen, –> men blijft zitten

  huurders zijn zich nu ook volledig bewust van een dalende markt, waarom nu kopen? (=risico)

  en nog een paar zaken

  moet nog even goed daarover nadenken

 18. Pjotr says:

  Hoeveel boter kan je op je hoofd hebben? VVD bij monde van mevrouw Visser legt de oorzaak van de compleet uit de hand gelopen huizenmarkt/huizenprijzen bij de internationale rente tarieven!!!! De rest van de overheidsstimuli zijn van ondergeschikte betekenis (HRA, Nationale hypotheek garantie, een restrictief gronduitgifte politiek etc). VVD heeft bewezen een ramp te kunnen veroorzaken voor dit land. Ze willen het zelf maar niet zien en ze willen er zeker niet van leren. De VVD maakt er blijkbaar een punt van om zichzelf volledig buitenspel te manoeuvreren door onkunde en eigenwijsheid. Het zou de partij sieren als er eens een pardon uit die VVD monden zou komen.”Sorry, we hebben het in het verleden gewoon verkeerd ingeschat” i.p.v arrogant wederom dezelfde fout te willen maken. VVD is Voltooid Verleden Tijd. Opzouten met die bende.

 19. snorkel says:

  Tsjaa..: verdenk de media ervan ook onderdeel te zijn geworden van het banken-overheidskartel.

  Als die redacteuren hebben gewoon zelf een top-hypotheek op een huis dat in waarde keldert. En salarisverhoging hoeven ze ook niet te verwachten, want het gaat nou niet zo héél goed met de traditionele media. Dus hopen, bidden en flink valsspelen om hun eigen privé-assetbubbletje dan maar op te blazen. Waarin een kleine man groot kan zijn.

 20. hj says:

  snorkel: Als die redacteuren hebben gewoon zelf een top-hypotheek op een huis dat in waarde keldert. En salarisverhoging hoeven ze ook niet te verwachten, want het gaat nou niet zo héél goed met de traditionele media. Dus hopen, bidden en flink valsspelen om hun eigen privé-assetbubbletje dan maar op te blazen. Waarin een kleine man groot kan zijn.

  de redacteuren doen toch goed werk, nagaan over hoe het nou precies zit? en dan valt het (gelukkig voor ons allemaal) naar mijn idee reuze mee

 21. Frans says:

  Stop maar met het kijken naar deze onzin: hier een echte politca, jawel, ze bestaan nog, die gewoon de waarheid zegt. KIJKEN!!!
  http://www.youtube.com/watch?v=QIMucHfUMyg&feature=player_embedded

 22. Frans says:

  & voor de rest: VVD = bankhoeren, meer hoef je niet te weten.

 23. hj says:

  De inmiddels failliete aanbieders ELQ en DSB blijken de meeste wanbetalers te hebben. Waar in de markt gemiddeld 0,76 procent van de hypotheken een achterstand heeft van minimaal 3 maanden, heeft 12 procent van de klanten van ELQ een betalingsachterstand van 3 maanden of meer. ELQ was tot 2008 een filiaal van de omgevallen Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers. In de failliete boedel van de DSB bank is de betaalachterstand 5 procent.

  http://www.youtube.com/watch?v=WNM0qYhuATQ

  Geupload op 7 dec 2008
  n Nederland zijn in de afgelopen jaren achtduizend risicovolle hypotheken verkocht door ELQ, een dochterbedrijf van de Amerikaanse bank Lehman Brothers. Net als in de Verenigde Staten richtte ELQ zich met haar hypotheken op een doelgroep van mensen die bij reguliere banken geen hypotheek konden krijgen.

  Veel van deze mensen zijn de afgelopen maanden in de problemen geraakt, doordat zij hun hypotheeklasten door de stijgende rente nauwelijks meer konden betalen. Een ex-directeur van ELQ in ZEMBLA: Ik weet honderd procent zeker dat er fouten zijn gemaakt.

  De Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers was hét voorbeeld van een risicobank. Op 15 september ging de bank failliet, het startsein voor de wereldwijde kredietcrisis. Lehman Brothers verkocht in Amerika via dochterondernemingen zogenaamde subprime hypotheken, hypotheken met stijgende lasten, gericht op lage inkomensgroepen.

  In 2004 besloot Lehman Brothers ook in Nederland hypotheken aan deze doelgroep te gaan aanbieden. De speciaal daarvoor opgerichte dochteronderneming ELQ richtte zich op mensen zonder vast inkomen, kleine zelfstandigen en mensen met een BKR-notering; een gat in de markt volgens ELQ. Een groot deel van de hypotheken die ELQ aanbood hebben een variabele rente: iedere maand opnieuw wordt de rente bepaald, aan de hand van de zogeheten Euribor, de rente van leningen tussen banken onderling. Die rente steeg vanaf september met grote sprongen.

  Niet goed voorgelicht
  Verschillende cliënten vertellen in ZEMBLA dat zij door de tussenpersonen die voor hen een hypotheek bij ELQ afsloten, niet goed zijn voorgelicht over de risicos van de variabele rente. Daarnaast sloten tussenpersonen tegelijkertijd verzekeringen met hoge kosten af, waarover geen duidelijke afspraken waren gemaakt.

  Volgens ex-directeur E. de Jong van ELQ waren sommige tussenpersonen meer geïnteresseerd in de aantrekkelijke provisies, dan in de vraag of cliënten wel in staat waren om aan hun hypotheekverplichtingen te voldoen.

  De Jong stelt ook dat de AFM (Autoriteit Financiële Markten), die toezicht houdt op het werk van hypotheekverstrekkers en tussenpersonen, nauwelijks van zich liet horen. Ik heb verbijsterend weinig van activiteiten van de AFM gemerkt. Maar AFM-bestuurder Th. Kockelkoren vindt dat de toezichthouder wel degelijk haar werk heeft gedaan.

  bron: ZEMBLA

  Rabobank: 0,5%

 24. snorkel says:

  JaapVisser: Hypotheek rente handhaven want deze had geen prijs opdrijvend effect

  Heel strict gezien (maar dan wordt het meer een spel van definities dan een pure discussie) klopt dat ook wel. HRA bestaat al > 100 jaar, waarin meerdere bubbles en plops hebben plaatsgevonden. De laatste bubble (waarvan we nu in de plop zitten), is veroorzaakt door allerhande zaken. Een aantal (een groot aantal) van deze zaken is weer mogelijk gemaakt door de HRA.

  Maar het belangrijkste argument tegen HRA is nog wel dat het
  1) Scheefsubsidiëren oneerlijk en onnodig is, op kosten van de belastingbetaler
  2) Scheefsubsidiëren tot verkeerd gedrag bij de verkeerde partijen leidt, op kosten van de belastingbetaler
  3) Scheefsubsidiëren enorm marktverstorend en onliberaal is, op kosten van de belastingbetaler
  4) Scheefsubsidiëren op termijn onhoudbaar en onbetaalbaar is, voor de belastingbetaler

  Vreemd genoeg hoor je die argumenten bijna nooit. Veel politici schijnen slechts in staat te zijn ééndimenionaal te denken. Waarom stemmen we eigenlijk nog op die prutsers?

 25. Voerman says:

  Frans: Stop maar met het kijken naar deze onzin: hier een echte politca, jawel, ze bestaan nog, die gewoon de waarheid zegt. KIJKEN!!!

  Voerman vindt onze Barbara wel veel mooier!
  Vertelt ook met meer passie.
  Die andere juffrouw sliep al bijna.

  Een echt goeie babbel moet je aan een vent overlaten.

 26. hj says:

  lenen lenen lenen

  http://zembla.vara.nl/Afleveringen.1973.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=5048&cHash=a9cf5b7daae454aecaf5c0469d7065bb

  en nu betalen betalen betalen betalen betalen betalen betalen en betalen

  youp van ‘t hek

 27. Frans says:

  Voerman: Voerman vindt onze Barbara wel veel mooier!
  Vertelt ook met meer passie.
  Die andere juffrouw sliep al bijna.

  Een echt goeie babbel moet je aan een vent overlaten.

  Weet je zeker dat je het filpmje hebt uitgekeken?
  Dit soort eerlijkheid en vuur kun je niet aan een vent overlaten, ik heb ze tenminste niet zo gezien.
  Moet je eens zien aan het einde: geweldig gewoon!

 28. Frans says:

  Voerman: Voerman vindt onze Barbara wel veel mooier!

  Voerman wat wil je nu, een mooi wijf wat liegt als een beest, een totale luchtbel, of een vrouw met inhoud, een vrouw die de waarheid zegt.
  Dat vuur zie ik helemaal niet in Barbara, het is gewoon het gedrag van een kreng waar jij blijkbaar op kickt.

 29. Frans says:

  @ Voerman: bovendien is Barbara gewoon een (bank)hoer natuurlijk. 🙂

 30. Philippulus says:

  dr.t:
  telegraaf.nl/binne…s_wanbetalers__.html

  Voor het geval jullie het bericht over het hoofd zouden zien.

  Opvallend trouwens hoe weinig actueel nieuws als topic op deze blog nog verschijnt. Interviewtje hier, filmpje daar. Hoe zou dat toch komen…

  Je zou zelf kunnen beginnen met de berichten op dit draadje te lezen, en als je dan toch bezig bent, lees dan ook even de reacties onder dat Telegraaf artikel.

 31. hj says:

  hou toch op, ze zit toch niet op de bank

  ze staat als een huis (op instorten)

 32. latida says:

  JaapVisser:
  Hypotheek rente handhaven want deze had geen prijs opdrijvend effect en natuurlijk lost de markt alle problemen vanzelf op.

  Zonder het prijsopdrijvend effect gaat er misschien wel een bank failliet en darom kan deze niet worden afgeschaft. No two ways about it.

 33. Jeroen says:

  snorkel: JaapVisser: Hypotheek rente handhaven want deze had geen prijs opdrijvend effect

  Heel strict gezien (maar dan wordt het meer een spel van definities dan een pure discussie) klopt dat ook wel.

  Wellicht is je insteek anders, maar ik verschil van mening… HRA is inderdaad niet de oorzaak van het ontstaan van de huidige zeepbel, maar omdat HRA wordt gefinancierd vanuit belastinginkomsten die tevens door een grote groep niet-hypotheekbezitters wordt opgebracht vindt er toch een netto inkomstenstroom richting hypotheekbezitters plaats. Omdat die daardoor meer te besteden hebben is er wel degelijk een prijsopdrijvend effect. Zo uit m’n hoofd ben ik in allerlei onderoeken percentages van 20% tegengekomen.

 34. ll says:

  dr.t,

  Daar zijn nu dikke discussies over 🙂 zo van wat is de definitie van een betaalachterstand ?

  Soms kan je het al oneens zijn over één woord, wat is de definitie van een definitie ?

 35. latida says:

  Ondertussen worden nieuwe afspraken gemaakt over wie de nieuwe verlizers zijn als een bank failliet gaat:

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/21672097/__Impasse___omvallen_banken__.html

  Banken Unie komt eraan..

 36. JaapVisser says:

  Met wat tegenwind uit de eu leek de nederlandse huizen olietenker van ramkoers te raken. De laatste dagen lijkt het erop dat onze politiek schrikbewind het gedrocht weer op koers heeft. De verkoop volumes en prijzen blijven wat achter maar dat behoort binnenkort toch echt tot het verleden. U kunt net als Rutte en Blok rustig een extra glaasje champagne inschenken. Het zou zonde zijn als u de alcohol ontwend bent tegen de tijd dat zelfs uw onderwaterstaande buren met winst verkocht hebben en de hele straat op onbeperkt champagne tracteren.

 37. snorkel says:

  Jeroen,

  Ja, ben ik het helemaal mee eens hoor. HRA werkt meer als een soort multiplier dan dat het direct prijzen opdrijft. Het faciliteert en versterkt bubbles. Heel strict gezien is de bubble van 1990 – 2008 niet (enkel en alleen) veroorzaakt door de HRA, want de HRa is er al 100 jaar langer dan die bubble. Dus in ‘politicitaal’ is dat te verdraaien tot… etc etc…

  Maar in gezond-verstand-taal moet de HRA gewoon zsm afgeschaft worden. Want dat de HRA natuurlijk een enorm ontwrichtende werking op onze gehele maatschappij heeft, dat staat buiten kijf. Bij afschaffing kunnen we ook stoppen met het doelbewust slopen van de nog resterende sociale elementen in onze maatschappij. Liever de HRA slopen dan pensioenen, zorg, opleidingen, sociale vangnetten, etc etc. Want dat is war de VVD mee bezig is.

  Zo zie je maar weer hoe gevaarlijk single-issue partijen (dat was de VVD tijdens de afgelopen twee verkiezingen gewoon) kunnen zijn als ze eenmaal aan de macht komen.

 38. hj says:

  Philippulus Zegt:
  22 June 2013 om 1:04 pm (Quote) (Reply)
  dr.t:
  telegraaf.nl/binne…s_wanbetalers__.html

  Voor het geval jullie het bericht over het hoofd zouden zien.

  Opvallend trouwens hoe weinig actueel nieuws als topic op deze blog nog verschijnt. Interviewtje hier, filmpje daar. Hoe zou dat toch komen…

  Je zou zelf kunnen beginnen met de berichten op dit draadje te lezen, en als je dan toch bezig bent, lees dan ook even de reacties onder dat Telegraaf artikel.

  Eensch, dr.t, ten eerste kap ermee, ten tweede volgens mij bent u geen dr., en ten derde: de meeste reactie’s onder dat Telegraaf artikel is dom geblaat, onjuist en onwaar

 39. snorkel says:

  Voerman: Voerman vindt onze Barbara wel veel mooier!

  Kunnen we het er gewoon over eens zijn dat Barbara mooier is met haar mond dicht? 😉

  Voerman: Een echt goeie babbel moet je aan een vent overlaten.

  Nietus! Een korte en willekeurige selectie:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UTMiglsiBqQ
  http://www.ted.com/talks/susan_cain_the_power_of_introverts.html
  http://www.ted.com/talks/nancy_duarte_the_secret_structure_of_great_talks.html
  http://www.ted.com/talks/esther_perel_the_secret_to_desire_in_a_long_term_relationship.html

 40. hj says:

  sorry foor de voute spelling

  wel heb ik getracht enig inzicht te geven in:

  – hoe zit dat nou precies met die betalingsachterstanden
  – hoe komt dat (lenen, lenen, lenen)
  – wat doen gemeenten eraan (of juist niet)
  – BKR en wat zij zijn en doen

  en als mijn geheugen op volle stoom werkt, wil dit nog wel eens ten koste gaan van spellen

  en jah, multitasken kan ik ook niet

  voel me trouwens niet heel erg prettig met wat ik teruggezien heb

  maar jah, dat leengedrag van mensen ook

  wat stel financiële analfabeten zeg, niet te geloven

  vroegah, dan spaarde je ergens voor en kocht het dan

  ja toch?

 41. Frans says:

  De huizenprijzen zijn zo hoog opgelopen door de troika van 1) HRA 2) aflossingsvrij 3) te ruime hypotheken verstrekt door de banken.
  Alleen door deze combinatie van ALLE drie heeft er een dergelijk grote bubbel kunnen ontstaan.
  Het is natuurlijk KUL om te denken dat de HRA geen rol hierin heeft gespeeld.

 42. snorkel says:

  Joris Luyendijk:

  Wanneer het gaat om de financiële sector doen Westerse landen denken aan een junkie of alcoholist. Er is een enorm probleem, maar de verslaafde doet er alles aan om dat probleem niet te hoeven zien.

  http://www.nrc.nl/joris/2013/06/20/verslaafden/

 43. hj says:

  voorbeeld uit zembla van die plasma-tv (tokkie-tv) uit de postorderfolder

  1299 kopen, betalen uiteindelijk 1826 euro,

  perfecte uitzending van zembla, kan niet vaak genoeg herhaald worden

 44. snorkel says:

  Frans:
  Het is natuurlijk KUL om te denken dat de HRA geen rol hierin heeft gespeeld.

  Sterker nog, de HRA (1) is één van de belangrijkste ‘enablers’ van (2) en (3). Andere landen hadden zo hun eigen ‘enablers’, zoals speculatief bouwen (IE en ES), “help-to-by” en “buy-to-let” (UK), subprime / ninja / liarloans (US), “bouwen om te bouwen” (CN), etc etc.

  Van al deze enablers is de HRA toch wel degene die het meest verweven zit in het dagelijks leven van de consument, en daardoor het moeilijkste recht te zetten.

 45. hj says:

  doet me weer denken aan die Rabobank directeur in debat-op-2 die zei dat hij de dromen van de mensen kon waarmaken door de hypotheek te verstrekken

  de mensen konden daarmee ‘hun’ huis kopen

 46. latida says:

  dr.t:
  telegraaf.nl/binne…s_wanbetalers__.html

  Voor het geval jullie het bericht over het hoofd zouden zien.

  Opvallend trouwens hoe weinig actueel nieuws als topic op deze blog nog verschijnt. Interviewtje hier, filmpje daar. Hoe zou dat toch komen…

  http://www.nvvk.eu/schuld-hulpverlening/perscentrum

  “Gepubliceerd: 8 juni 2013

  De NVVK, branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren, presenteert vandaag haar Jaarverslag over het jaar 2012. Het Jaarverslag, ‘Kwaliteit en Innovatie’, vat de trends samen in de schuldhulpverlening en de sociale kredietverlening.

  Meer dan 84.000 mensen hebben zich bij onze leden gemeld voor schuldhulpverlening, een stijging van 11% ten opzichte van 2011. Sinds 2008 is het aantal huishoudens met problematische schulden bijna verdubbeld. In 2012 bedroeg de gemiddelde schuld € 33.500.

  Niet alleen de omvang van schulden groeit. De samenstelling van schulden is breder en de aard van de problematiek dieper dan vóór de crisis. Het aantal huiseigenaren met schulden neemt toe naar 16% van het totaal aantal aanmeldingen. ”

  Bijna geen wanbetalers maar wel een toenemend aantal in de schuldsanering..

  en wat zien we daar..

  “Een toenemend aantal eigenwoningbezitters meldt zich bij schuldhulpverlening. Schuldhulpverleners, verenigd in de NVVK, en hypotheekverstrekkers hebben hierdoor steeds vaker met elkaar te maken. Om de samenwerking zo soepel mogelijk te laten verlopen, is Schakel! in het leven geroepen. Schakel! is een samenwerkingsverband tussen NVVK met ABN AMRO, ING, Obvion, Rabobank, SNS Bank en REAAL.”

  en

  “+ 69% van de leden van de NVVK meldt een toename van het aantal schuldenaren met een eigen huis.”

  en dan luidst de kop boven het Telegraaf artikel ‘Nauwelijks wanbetalers’ (!)

  Het Jaarveslag 2012 kun je hier vinden als pdf, let op het woordje ‘innovatie’ in de titel:

  http://www.nvvk.eu/images/pdfs/Jaarverslag%202011%20NVVK.pdf

  Verder uit het jaarverslag:

  “Tevens moesten wij (helaas) constateren dat de schuldenproblematiek
  zich verder verdiept én verbreedt. Dit is te herleiden tot de forse
  wijzigingen van de wet- en regelgeving op het sociale terrein en de
  ontwikkelingen in de economie en arbeidsmarkt. Veel huishoudens
  moesten van minder rondkomen dan enkele jaren geleden, de
  financiën van huishoudens in Nederland zijn kwetsbaarder geworden.
  Joke de Kock, voorzitter NVVK
  6 – jaarverslag nvvk jaarverslag nvvk – 7Maar liefst 11% meer mensen, in totaal meer dan 84.000 personen,
  meldden zich aan de poorten van onze leden: kredietbanken, publieke
  en private organisaties. Ook de hoogte van de gemiddelde schuld is
  toegenomen.”

  en

  “Duidelijk is dat de afloscapaciteit van onze klanten is afgenomen en
  duurzame, lange-termijn betalingsafspraken moeizamer tot stand
  komen. Verplichtingen van vóór de crisis komen niet meer overeen
  met de huidige financiële mogelijkheden.”

  tenslotte:

  “Onderstaande gegevens beschrijven het percentage aanvragen bij
  NVVK-leden waar de klant naast schulden ook in het bezit is van een
  eigenwoning. Bij deze groep is er in bijna alle gevallen sprake van een
  hypothecaire lening.
  2012 2011
  16% 12%”

  Dat is een toename van 25%!!

 47. Voerman says:

  snorkel: Kunnen we het er gewoon over eens zijn dat Barbara mooier is met haar mond dicht?

  OkÉ.
  Barbara is trouwens toch niet gemaakt om naar te luisteren. 🙂
  Voerman loopt sowieso niet warm voor politiek, ongeacht uit welke hoek.
  Vrouwen en politiek moet je eigenlijk ook gescheiden houden!
  Sorry, (ook voor Frans en ook voor de meisjes hier)Voerman kan dat bijna niet! Boomers hebben niet geleerd om onbevangen met meisjes om te gaan, meteen over de rooie.
  Vroeger nooit met meisjes in de klas gezeten; nooit gemengd gezwommen; ook nog nieteens zusjes gehad; de kapelaan was altijd in de buurt om de sexen te scheiden! Voerman dacht de eerste keer dattie doodging!

 48. latida says:

  http://www.nvvk.eu/schuldhulpverlening/kennisbank

  “Doel van de samenwerking is dat schuldhulpverleners en hypotheekverstrekkers in een vroeg stadium met elkaar in contact treden over een klant met een hypotheek. We moeten elkaar dus gemakkelijk kunnen vinden.
  Door gezamenlijk op te trekken zijn we beter in staat de hele situatie van de klant inzichtelijk te krijgen. Op deze manier kunnen we nog beter op zoek gaan naar een oplossing die past bij de persoonlijke financiele situatie van de klant.
  Om de samenwerking zo soepel mogelijk te laten verlopen is een kennisbank Schakel! ingericht.”

  Wat houdt deze kennisbank in?

  “De kennisbank is ingericht middels een Dropbox-account. Onder andere de volgende zaken zijn te vinden in de kennisbank:
  een overzicht met contactafdelingen/-personen;
  een inventarisatieformulier voor de doorverwijzing;
  informatie over de globale processen m.b.t. de samenwerking.”

  Oftewel een gratis dropbox account wordt hier verkocht als zijnde een ‘kennisbank’, maar in werkelijkheid wordt hier misschien wel alle persoonlijk informatie van de schuldenaar gedeeld!

 49. Voerman says:

  snorkel: Nietus! Een korte en willekeurige selectie:

  Willekeurig?
  En waarom staat frau Merkel er dan niet bij?

 50. snorkel says:

  Voerman,

  Past die wel in het rijtje van dames met goede babbels? 😉

 51. hj says:

  vrouw + huis, wat is dat toch??????

  hahahahaha

  geld

  man

  kinderen

  tokkie gedrag

  gadver

  nu nog even de goede volgorde

  nu ja, gelukkig zien ze er niet allemaal hetzelfde uit

  stel je voor zeg, vinex-vrouwen in de aanbieding bij de digros of zoiets

  ze zijn het helaas wel, vrouwen

  iemand?

 52. Voerman says:

  Voerman: Past die wel in het rijtje van dames met goede babbels?

  Ook niet! 🙂

 53. hj says:

  laat maar, stompzinnige flauwekul

  nog twee laatste berichten

  http://zembla.vara.nl/Nieuws-detail.2624.0.html?tx_ttnews%5Btt_news%5D=89320&cHash=b929d562e1c1cb54d0470e5eb451b8a6

  en nu nog even humor tv terugkijken (zal je zien, zal je toch weer kunnen lachen)

  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1336458

  de kracht van herhaling

  de zon schijnt hier, computer uit

  en…….. etuh

 54. Frans says:

  Frau Merkel: Voerman ziet de dikke bor.. uhhh, dat kan ik hier niet zeggen, uhh… tieten, en is helemaal overstag haha! 🙂

 55. Voerman says:

  hj: Eensch, dr.t, ten eerste kap ermee, ten tweede volgens mij bent u geen dr., en ten derde: de meeste reactie’s onder dat Telegraaf artikel is dom geblaat, onjuist en onwaar

  Nou zeg!
  dr. t heeft wel de moed om regelmatig vanuit een groot verstand dingen te zeggen, waar velen het hier niet mee eens zijn.

  Voerman doet dat ook wel, maar in tegenstelling tot de dr. doet hij dat meestal uit naïviteit of onverstand!

 56. dr.t says:

  En toch Il al neem je de definitie van betaalachterstand iets ruimer, dan nog gaat het om een beperkte groep. Blijkbaar is de overgrote meerderheid in staat aan zijn verplichtingen te voldoen. Vanwaar dan de drang om de bestaande kredietverlening te beperken, bijvoorbeeld onder het mom dat ‘de hypotheeknemer tegen zich zelf beschermt dient te worden’ (AFM)? Als de banken rustig door hadden kunnen blijven gaan met uitlenen, dan waren de huizenprijzen niet gedaald en waren er ook wat minder ondernemingen failliet gegaan.
  Vergelijk eens het gedrag van gezinnen en bedrijven met dat van overheden. Overheden vinden het een hele prestatie als ze jaar in jaar uit, hun uitgaven ‘slechts’ drie procent hoger zijn dan hun inkomsten. Of vinden het normaal dat banken slechte staatsleningen moeten kopen en staten banken overeind dienen te houden. Het is een pot nat. Alles wordt in stand gehouden want als er een onderuit gaat, volgen de anderen.
  Als het echt een keer mis gaat, dan hebben burgers, of ze nu een huis bezitten of juist niet, daar een relatief beperkte invloed op en beperkte verantwoordelijkheid in gehad.
  Het zijn de overheden die beperkt dienen te worden in hun leengedragingen en uitgavenpatronen en niet de burger of ondernemingen.

 57. Voerman says:

  Frans: Frau Merkel: Voerman ziet de dikke bor.. uhhh, dat kan ik hier niet zeggen, uhh… tieten, en is helemaal overstag haha!

  NEEN!
  Voerman kijkt graag naar slanke, bijna magere meisjes.
  Voerman worstelt zich niet graag eerst door een berg vlees alvorens “de vrouw” te bereiken! 🙂

 58. KoophuisXXL says:

  Familie van Kim Holland? ze heeft wel wat weg van kimmie.

 59. Frans says:

  @ Voerman: 🙂 🙂

 60. snorkel says:

  Heren, heren! Laten we Barbara niet op haar al dan niet vrouw zijn beoordelen, maar op de onzin die ze uitkraamt… Zo ver zijn we toch wel gekomen in deze maatschappij!

 61. Frans says:

  KoophuisXXL:
  Familie van Kim Holland? ze heeft wel wat weg van kimmie.

  Nu je het zegt! 🙂

 62. Frans says:

  (Ik zie twee grote overeenkomsten) 🙂

 63. Frans says:

  Stereo zullen we maar zeggen.

 64. latida says:
 65. latida says:

  Snippergroen, leuk initiatief waarbij de grondprijs ineens heel actueel wordt:

  http://www.rtl.nl/xl/#/u/74611349-50f1-4835-9208-66c7fb0e1341/

 66. Frans says:

  @ Latida 60: Inderdaad is Arnout Boot zo’n beetje de enige econoom waar ik nog een beetje respect voor heb en die niet “on the take” lijkt te zijn.
  Blijft natuurlijk dat ie niet de centrale banken ter sprake stelt, en de manier van geld creatie.
  Er is uit de hoek van economen geen hulp te verwachten.

 67. Frans says:

  latida:
  Snippergroen, leuk initiatief waarbij de grondprijs ineens heel actueel wordt:

  rtl.nl/xl/#/u/7461…5-9208-66c7fb0e1341/

  Ik geloof er helemaal niets van dat dit een goudmijn zal blijken te zijn.

 68. Voerman says:

  Frans: Stereo zullen we maar zeggen.

  Later meer daarover, Frans.
  Het schijnt, dat we heden door een hogere rangorde op de ladder van fatsoen tot orde geroepen worden! 🙂

 69. hj says:

  computer stond nog aan:

  conclusie: internet = porno

  wel lastig als je geen (eigen) bed hebt

 70. hj says:

  ohhhwwwww. wacht…….. u doet het natuurlijk op de Tweede-Kamer bankjes met de alom bekende bankhoer

  uiteten zogezegd, of zoiets

  u kunt mij vast wel verbeteren

 71. ll says:

  Merijn Knibbe over de modelletjes 🙂

  Gossie toch, wat zou er toch met die modelletjes zijn, nou ja ze werken niet meer duzzzzzz 🙂

  http://www.luxetveritas.nl/blog/

  Net zoals het Casametrisch Ponzi Modelletje dat ook al niet meer werkt, wel doorwerkt, dat dan weer wel ……Vraag is dan werkt er nog wel een model ?

 72. ll says:

  ll,

  Binnenkort is er misschien weer een werkend model ……

  Onze Pessimist wordt straks onbetwist de modellenspecialist 🙂

 73. ll says:

  Hoop dat het mag van Merijn Knibbe 🙂 Vast wel….. 😉

  ‘ zodat je nog steeds hoort stellen, door nota bene economen, dat de ‘fundamentals’ (inkomen, rente en dergelijke) in orde zijn en de prijzen weer zullen stijgen.’

  Kijk zo werken de modellen, niet duzzzz

 74. Frans says:

  hj:
  ohhhwwwww. wacht…….. u doet het natuurlijk op de Tweede-Kamer bankjes met de alom bekende bankhoer

  uiteten zogezegd, of zoiets

  u kunt mij vast wel verbeteren

  In tegenstelling tot de naam stoephoer, waarbij stoep een plaatsbepalende term is, wordt met bankhoer een lobbyhoer voor de banksters aangeduid, maar dat wist u vast al wel.

 75. Fool says:

  The magical performance of the VVD.
  It has come to the attention of the Supreme Cabal Regime of the Blok team (SCREW) that some nefarious users have been recruiting new users solely in order for them to fight on their behalf. This is strongly discouraged, as the raising of armies on the huizenmarkt-zeepbel is only permitted when there is a primogeniture dispute between representatives of the privileged ‘people’, due to the immense collateral damage that modern warfare causes.

  The house, is packed by those that can afford it on behalf of our corrupted rulers. They may be called right wing or left wing or whatever, but they, the masters, consider it an art:
  http://www.youtube.com/watch?v=qiCMuRTRzmg

  In the end there is performance. Like it never existed. And so it lives and by it it will live until survival is secured.

 76. hj says:

  hj:
  hou toch op, ze zit toch niet op de bank

  ze staat als een huis (op instorten)

  misschien een beetje onderhoud nodig? Voerman! iemand?

  shit!

 77. ll says:

  Is er nou echt een blog met amateurs nodig om oekoenomen erop te wijzen dat hun modellen niet meer werken ?

  Maar ja, als oekoenomen zeggen dat ze wel werken, dan werken ze …………

  Maar wie vertrouwt er dan nog een oekoenoom ? 😉

 78. Frans says:

  @ Voerman: inderdaad, maar weer over op serieus!
  Met al deze ellende is het wel eens prettig zo te keer te gaan, daarin vol ondersteund door een zekere Voerman :-), maar goed, “en dan gaan we nu over tot de orde van de dag”.
  (brrrr…. tweede kamer praat dat laatste als ik me niet vergis, ik volg het niet meer, ik weet niet eens wie nu voorzitster / zitter is)

 79. hj says:

  hj:

  nah ja, dan offer ik mezelf dan maar weer op

  het zij zo

 80. Frans says:

  Fool: much too eloquent for me to understand.
  Perhaps you just mean to say: corporate fascism rules?

 81. hj says:

  het ging dus om barbara, niet om voerman

  barbara papa

 82. ll says:

  Ah, die laatste zin, ‘ze willen het niet weten’

  Ah daar hebben we een mooie naam voor Merijn Knibbe

  De Casandra Modellen 🙂

 83. Fool says:

  Frans,

  To watch is being watched all the bloody time and the Dutch minister voor wonen will open your eyes. No matter what. Your eyelids will not be spared from the burn until you learn! May the guilty rot in hell!

 84. Frans says:

  Fool:
  Frans,

  To watch is being watched all the bloody time and the Dutch minister voor wonen will open your eyes. No matter what. Your eyelids will not be spared from the burn until you learn! May the guilty rot in hell!

  Ah! The blind helping the ones that see to see: interesting! Well, in a world where upside is down everything goes I suppose….

 85. Henk 6 says:

  ll:
  Is er nou echt een blog met amateurs nodig om oekoenomen erop te wijzen dat hun modellen niet meer werken ?

  Maar ja, als oekoenomen zeggen dat ze wel werken, dan werken ze …………

  Maar wie vertrouwt er dan nog een oekoenoom ?

  Het is jammer dat economen niet buiten hun eigen referentie kader kunnen stappen. Als het referentie kader wijzigt, waar binnen ze acteren, dan zijn ze de weg kwijt.

  Huizenmarkt specialisten wisten alle details van alle parameters (vraag aanbod, rente, inkomen, etc etc) die tot 2008 de markt bepaalde. De enige parameter die ze gemist hebben was het funding-gap van de banken.

  De hele huizenbubble hing aan externe financiering, dit was echter onzichtbaar (gemaakt) voor externe.
  Zolang dit goed ging kon het spel binnen Nederland met al zijn belanghebbende gespeeld worden. HRA bleef intact, banken bleven 6 keer het inkomen uitlenen, 110% van de aankoopwaarde, aflossingsvrij etc etc.

  Het hele spel is over omdat niemand meer wil financieren, externe krachten buiten NL de stekker.

  De economen hebben dit verband gemist mijns inziens.

  (Medio 2011 kwam het funding-gap aan de opervlakte en sindsdien is de daling sneller gegaan.)

 86. Fool says:

  Frans,

  Simply put, too much of this shit still going down:
  http://www.goodreads.com/quotes/tag/corruption

  Ich bin ein wie wiener

 87. hj says:

  raar, in tijden van economische crisis willen we toch alleen maar Rubens types hebben

  meer vleesch

 88. Henk 6 says:

  Aanvulling.

  De hele huizenbubble hing aan externe financiering, dit was echter onzichtbaar (gemaakt) voor externe.
  Zolang dit goed ging kon het spel binnen Nederland met al zijn belanghebbende gespeeld worden. HRA bleef intact, banken bleven 6 keer het inkomen uitlenen, 110% van de aankoopwaarde, aflossingsvrij etc etc.

  PRIJZEN KONDEN DUS NIET DALEN.

 89. Frans says:

  Henk 6: De enige parameter die ze gemist hebben was het funding-gap van de banken.

  Nee,ook de hoogte van private schulden blijven buiten het vizier in hun rekenmodellen.

 90. ll says:

  Henk 6,

  Is de berekening al klaar ? 🙂 Het wordt het een beetje moeilijk nu, want net ergens gelezen dat er nu ineens pardoes 3.9 miljoen hypootjes zijn, je kan geen model meer vertrouwen blijkbaar …… 😉

 91. ll says:

  Henk 6: PRIJZEN KONDEN DUS NIET DALEN.

  Nog steeds niet, lees stuk van Merijn maar 🙂

 92. Fool says:

  ll,
  Als U model wilt staan, kan ik een mooie tekening van U maken 🙂
  Een gekke die heel veel waard (b)lijkt 😉

 93. asd says:

  Wat een oeverloos gel*l vandaag op dit blog over ene Barabara Visser met haar marktwerking. Wie is eigenlijk dat mens? Een van de vele toppertjes, die dit wegzinkende land met de dag rijker wordt?

  Eén van de gewaardeerde deelnemers heeft naar ik meen bij een vorige onderwerp een lijstje opgesteld waar NL mank aan gaat.

  Ik voeg er nog wat aan toe: paalrot en kwikvergiftiging in de bodem van Amsterdam, ouwe meuk, die over tien jaar niks meer waard is, maar waarvoor de RABO, ING en ABN-Amro wel zullen vragen aan de op hun balansen geregistreerde hypotheekgevers (voor zover niet als securitisatie bestanddelen in de kosmos zijn verdwenen) navenant bij te storten wegens optredende waardevermindering.

  Prettig vooruitzicht voor het gros der NL-“huizenbezitters`, die nu al onder water staan.

  Hoezo marktwerking in NL.

 94. Fool says:

  Henk 6,

  Brood, meer brood om mee te spelen.
  Geen broodjes goud natuurlijk. Maar het goud van het ochtendgloren wanneer we meer consumeren (Rutte) omdat wij zijn uitverkoren. Wat kan ‘n mens zich beter wensen dan ‘n huis en schulden voor alle mensen. Als ‘t aan de VVD ligt hoe eerder hoe beter maar och heden flip, de PVDA is wat langzaam van begrip. Alle wolven hebben schaapskleren aan tegenwoordig en de herdershond volgt cursussen management in het bedrijfsleven. Leven?

 95. Frans says:

  Fool:
  Frans,

  Simply put, too much of this shit still going down:
  http://www.goodreads.com/quotes/tag/corruption

  Ich bin ein wie wiener

  Mee eens.

 96. hj says:

  speciaal voor voerman: http://www.barbapapa.fr/barbadb/barbapapa.php?lang=NL

  enne……… veel plezier ermee…….

  en nee, niet op de persoon spelen, uitermate kinderachtig is dat

  dus……. inhoudelijk graag

  uiterlijk is één ding, maar niet onbelangrijk

  daar gaan we het een volgende keer over hebben

 97. Fool says:

  Fool,

  Anderzijds, Emma Goldman heeft U al eens uitgetekend:
  “If I can’t dance you can keep your revolution”
  Dat ging over vrouwen-rechten natuurlijk, maar is evenzeer van toepassing op hen die het ‘valse’ vertrouwen aanhangen ‘dat het wel goed komt zolang je op de juiste mensen stemt’. Liberalen van tegenwoordig bezitten een te groot huis dat in tegenstelling tot wat ze beweren helemaal niet van hun is. Fact checking!

 98. ll says:

  Floor, alweer een Schmulletje, we worden verwend 🙂

  http://schmullstrategie.nl/2013/06/tip-van-rik-donderslag-bij-heldere-hemel/

 99. Fool says:

  tufkaj,

  De sysiphusarbeid die je verricht, alsof het de msm verlicht… Maar ik ben er blij mee! En even zovelen met mij naar ik mag aannemen. Dat het ‘t zout in de wonden beter mag verdragen. Je hoort mij niet klagen!

 100. tufkaj says:

  Fool: sysiphusarbeid

  Die moest ik opzoeken. Maar dank je 🙂

 101. Floor says:

  ll:
  Floor, alweer een Schmulletje, we worden verwend

  schmullstrategie.n…g-bij-heldere-hemel/

  Thanks en petje af hoe je het oeverloze geoh een andere wending weet te geven.

 102. De Pessimist says:

  Laatst was in het nieuws dat er een stad was die zelf huurwoning ging bouwen omdat de WoCo’s het niet meer deden wie kan mij aan de naam van die stad helpen?

 103. Floor says:

  De Pessimist,

  Assen? moet je wel willen wonen natuurlijk.

 104. tufkaj says:

  De Pessimist:
  Laatst was in het nieuws dat er een stad was die zelf huurwoning ging bouwen omdat de WoCo’s het niet meer deden wie kan mij aan de naam van die stad helpen?

  ik dacht almere en assen uit mijn hoofd.

 105. hj says:

  tufkaj: sysiphus

  lastig inderdaad (fool)

  https://twitter.com/Rsysiphus

 106. Frans says:

  Goed voor een weekend educatie!
  All Wars Are Bankers’ Wars
  http://www.youtube.com/watch?v=5hfEBupAeo4&feature=player_embedded

 107. Adamus says:

  dr.t:
  telegraaf.nl/binne…s_wanbetalers__.html

  Voor het geval jullie het bericht over het hoofd zouden zien.

  Opvallend trouwens hoe weinig actueel nieuws als topic op deze blog nog verschijnt. Interviewtje hier, filmpje daar. Hoe zou dat toch komen…

  Handel dood en dat komt alleen door de zomer….

 108. Adamus says:

  Frans:
  Stereo zullen we maar zeggen.

  “High End”

 109. Adamus says:

  Frans: Voerman wat wil je nu, een mooi wijf wat liegt als een beest, een totale luchtbel, of een vrouw met inhoud, een vrouw die de waarheid zegt.
  Dat vuur zie ik helemaal niet in Barbara, het is gewoon het gedrag van een kreng waar jij blijkbaar op kickt.

  Jij gaat geen vitamixje met haar verorberen.

 110. Dawg says:

  Video van Ewald Engelen.

  https://www.burgerforum-eu.nl/het-verrotte-verdienmodel-van-nederland/

  Goede synthese van de missers van het Nederlandsche sociaal-economische beleid (met o.a. een recordhypotheekschuld als gevolg)in de afgelopen dertig jaar.

 111. ty says:

  Ik merk het al, ben il een dagje weg en gelijk daalt het niveau tot voermans bedgeheimen.

  Wat een geblaat zeg, zeker geen inhoudelijke nieuws pm te verdraaien

 112. snorkel says:

  tufkaj,

  Goed stuk j… Eigenlijk onbegrijpelijk – nee onbegrijpelijk is het verkeerde woord… ongelooflijk – dat er geen belangenorganisatie is die dit standpunt inneemt. Iedereen is maar gericht op de zittende belangen. Een Vereniging Eeuwige Hypotheekschuld gaat er blijkbaar van uit dat de starter van nu zo kort van geheugen is dat hij wel aansluit als hij eenmaal een huis heeft.

  Misschien maar eens een online petitie starten? Voor toekomstige starters die zich nu genaaid voelen door bestaande-belangen-behartigers (VEH, NVM, …) en plechtig beloven “later” GÉÉN VEH-LID TE WORDEN, géén NVM makelaar te gebruiken, géén…..

 113. tufkaj says:

  snorkel,

  Petities zijn wat doelloos. Belangenclubs niet van deze tijd. Ik voel er eigenlijk wel voor om gewoon voor een (1) kamerzetel te gaan 🙂

 114. Frans says:

  Adamus:
  trendsresearch.com…llwoche-june-19-2013

  Nog een lekkere voor Frans

  Die had ik al gezien gisteren, maar toch bedankt! 🙂

 115. Henk 6 says:

  Frans: Nee,ook de hoogte van private schulden blijven buiten het vizier in hun rekenmodellen.

  In de perceptie van de economen staan (stonden) er tegenover de hoge schulden ook een hoge woningwaarde en ook dat klopt als je niet verder dan 2008 kijkt.

  Dat men nu en masse onder water staat is een ander verhaal.

 116. snorkel says:

  tufkaj,

  Ja, je berijkt geen zak met een petitie, dat klopt. Waar ik naar op zoek ben is een manier om een club als VEH / NVM duidelijk te maken dat ze toekomstige klanten tegen zich in het harnas jagen…

  Maar misschien spreek ik te veel voor mezelf. Als ik zo de afgelopen 5 a 7 jaar (sinds ik het ben gaan volgen) eens kijk naar wat zulke clubs allemaal uithalen om het voor mij zo moeilijk mogelijk te maken een huis te kopen… Dan is er geen haar op mijn hoofd die er aan denkt ooit met ze in zee te gaan, zelfs al ben ik straks huizenbezitter. Dan weet ik namelijk dat ze mijn koper (ik kijk nu even heel ver vooruit) ook gewoon net zo in het pak naaien als ze dat nu bij mij doen. Daar wens ik niet aan mee te werken 😉

 117. snorkel says:

  tufkaj: Ik voel er eigenlijk wel voor om gewoon voor een (1) kamerzetel te gaan

  Heb ook al vaak gedacht dat dat best mogelijk moet zijn… Je moet alleen wel een heel duidelijk “onderscheidend vermogen” hebben, want anders verzuip je in het moeras van allerlei kleine kutpartijtjes die nooit een zetel halen 😉 En je zult het moeten opnemen tegen een heel scala aan populisten! 😉

 118. Dawg says:

  tufkaj: Voor het geval u hem gemist had. Wo ist der kopersmarkt? woningmarktcijfers…er-geen-kopersmarkt/

  Mooi stuk tufkaj. Bizar eigenlijk dat er anno 2013 nog steeds alle reden is voor dit soort tegengas.

 119. Henk 6 says:

  tufkaj: Petities zijn wat doelloos. Belangenclubs niet van deze tijd. Ik voel er eigenlijk wel voor om gewoon voor een (1) kamerzetel te gaan

  ik stem op je. nog 60k te gaan maar goed,…

 120. Frans says:

  Henk 6: In de perceptie van de economen staan (stonden) er tegenover de hoge schulden ook een hoge woningwaarde en ook dat klopt als je niet verder dan 2008 kijkt.

  Precies, dat is hoe economen rekenen, en waarom (onder andere) ze zo fout zitten.
  Ik krijg soms het idee dat de banksters een grote vinger in de pap hebben bij het ontwikkelen van economie als leerstof en als model.
  Precies alles wat het financieele terrorisme van de banken kan aantonen, en wat een grote invloed heeft op de “economie” is eruit gelaten. Bewust dus volgens mij.
  Zie bijvoorbeeld de link naar de video van recente post.
  http://www.youtube.com/watch?v=5hfEBupAeo4&feature=player_embedded

 121. Frans says:

  Nu ik er verder over nadenk is het feitelijk krankzinnig: het CPB, de economen, de media, de DNB (natuurlijk), het AFM, de politici: allemaal in de pocket of the banksters!

 122. Maria says:

  Frans: Ik krijg soms het idee dat de banksters een grote vinger in de pap hebben bij het ontwikkelen van economie als leerstof en als model.

  Econometrist als echtgenoot.
  Boek van Ad Broere, “Geld komt uit het niets” eyeopener.
  Rekenmodellen is wat ze bij gebracht krijgen, in naar het schijnt 1 van de moeilijkste studies in Nederland.

  “Nerdjes” die vooral opgevoed worden om te blijven denken in die modellen, vooral niet die weg verlaten, dat is te excentriek.

  Eenmaal die weg verlaten, wordt het natuurlijk ook wel moeilijk, want alles waar je ooit in geloofde bestaat niet meer!!

 123. Maria says:

  Frans:
  Nu ik er verder over nadenk is het feitelijk krankzinnig: het CPB, de economen, de media, de DNB (natuurlijk), het AFM, de politici: allemaal in de pocket of the banksters!

  Right!!

 124. Dawg says:

  Frans: Ik krijg soms het idee dat de banksters een grote vinger in de pap hebben bij het ontwikkelen van economie als leerstof en als model.

  Die gedachte bekruipt je onwillekeurig. Meer in het algemeen geldt dat voor veel economische mainstreamtheorie: in verkeerde handen uitstekend bruikbaar als instrument te bestendiging van maatschappelijke machtsverhoudingen.

 125. Frans says:

  tufkaj:
  snorkel,

  Petities zijn wat doelloos. Belangenclubs niet van deze tijd. Ik voel er eigenlijk wel voor om gewoon voor een (1) kamerzetel te gaan

  Pas dan maar op dat je niet net als Pim Fortyuin door de nederlandse veiligheidsdienst “geholpen” wordt…

 126. Maria says:

  Frans:
  Nu ik er verder over nadenk is het feitelijk krankzinnig: het CPB, de economen, de media, de DNB (natuurlijk), het AFM, de politici: allemaal in de pocket of the banksters!

  Is natuurlijk ook de oorsprong van alles, terug te voeren op de goudwisselaars bij de Tempel.

  Als je zo lang de tijd hebt gehad om een systeem te bedenken, krijg je best alles in handen!!

 127. Maria says:

  Frans: Pas dan maar op dat je niet net als Pim Fortyuin door de nederlandse veiligheidsdienst “geholpen” wordt…

  Het zou zo maar kunnen:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/06/barack_obama_jaagt_op_klokkenl.html#comments

  http://www.mediaite.com/online/home-video-of-buzzfeed-reporter-michael-hastings-car-in-flames-surfaces/

 128. Frans says:

  Maria: Het zou zo maar kunnen:

  geenstijl.nl/mt/ar…okkenl.html#comments

  mediaite.com/onlin…-in-flames-surfaces/

  ja, dat is een voorbeeldje.
  Met Pim waren meteen twee lastposten opgeruimd: Pim en die Volker.

 129. De Pessimist says:

  Floor:
  De Pessimist,

  Assen? moet je wel willen wonen natuurlijk.

  Dank je 🙂

  barbera is gewoon een door en door slecht meisje en ze is er nog trots op ook .
  ik kijk luister liever naar wat er met Japan fout ging en of wij dat nu echt achterna gaan .
  http://www.youtube.com/watch?v=M3quayhKZ0M&list=PLmtuEaMvhDZaO0dtpaaN0tRqOkIgTU-06

 130. Fool says:

  tufkaj,

  Een loopbaan in het land der blinden waar zich alle mogelijke onzichtbare obstakels bevinden, zonde van je tijd en je gezin! Je bent toch al ‘n tijd hartstikke goed bezig ook al wordt je niet genoemd! Het is geloof ik ook nog zo, dat het niet de hoeveelheid tijd die je er in stopt is, die het verschil maakt in de politiek.
  Voor je het weet ben je besmet met het volksvertegenwoordiger virus en volg je mediatrainingen.

  Het valt ook niet mee de rol van Prometheus op je te moeten nemen keer op keer, maar aanzitten bij de goden aan tafel betekent niet dat je invloed hebt op de te serveren maaltijd. Ze lusten je nog steeds rauw en drinken je bloed wanneer je slaapt. In het hol van de leeuw ontwaart de koene ridder de ene januskop na de andere zo je wilt.

 131. Maria says:

  Even, heel vaag, komt een les economie naar boven waarin een schema over de geldscheppende banken. Het hoe en waarom werd daarin, volgens mij, niet genoemd.

  Wellicht daarom, dat mijn werkstuk handelde over Bretton Woods.

  “Het systeem van Bretton Woods was een financieel-economisch akkoord dat in 1944 tussen 44 landen werd gesloten en dat in Bretton Woods in het Amerikaanse New Hampshire getekend werd.

  Het systeem van Bretton Woods voorzag in de invoering van een stelsel van vaste wisselkoersen. Bijzonder was dat alleen de dollar tegen een vaste hoeveelheid goud kon worden ingewisseld bij de Amerikaanse Centrale Bank. Voor alle andere valuta werd wel een vaste wisselkoers met de dollar bepaald, maar zij waren echter niet direct inwisselbaar tegen goud. Indirect betekende het systeem van Bretton Woods de herinvoering van de goudstandaard.

  Daarnaast voorzag het systeem in de oprichting van het IMF en de Wereldbank. Het IMF kreeg als rol om snel en doeltreffend in te grijpen bij een acute financiële crisis. De Wereldbank was vooral bedoeld om investeringen in onderontwikkelde landen te financieren.”

  Bovenstaand roept nog meer vragen dan antwoorden op.
  Morgen maar eens de tuin onder handen gaan nemen= denktijd!!

 132. Maria says:

  Maria,

  “Ik was een kind hoe kon ik weten……….dat dit voorgoed voorbij zou gaan???”

 133. snorkel says:

  Change the Rules, Not the Game – €pe without the €

  http://www.theeuropean-magazine.com/stefano-casertano–3/7064-europe-without-the-euro

 134. Fool says:

  Eeeeeeeeeten!!!

  Dr. T. Fraley, CEO of Monsanto, Food designer, ontvangt de prijs 2013 uit handen van John Kerry… (volgens hen de Nobelprijs voor voedsel )

  Dinertje voor achthonderd man waaronder natuurlijk Bill Gates en alles betaald door de industrie. Inbreeding pleasabilities.
  http://www.grubstreet.com/2013/06/monsanto-wins-world-food-prize.html

 135. Voerman says:

  Maria: “Ik was een kind hoe kon ik weten……….dat dit voorgoed voorbij zou gaan???”

  Bewaar een stukje van dat kind, Maria!
  Alleen voor jezelf en niemand anders.
  Op een heel veilig plekje!
  Geloof die ouwe Voerman voor één keer!
  Je zult het zien! 🙂

 136. Frans says:

  Fool:
  Eeeeeeeeeten!!!

  Dr. T. Fraley, CEO of Monsanto, Food designer, ontvangt de prijs 2013 uit handen van John Kerry… (volgens hen de Nobelprijs voor voedsel )

  Dinertje voor achthonderd man waaronder natuurlijk Bill Gates en alles betaald door de industrie. Inbreeding pleasabilities.
  grubstreet.com/201…orld-food-prize.html

  Corporate Fascism!

 137. Frans says:

  De Nobelprijs voor voedsel: nou, dat kan kloppen!
  Obama en de EUR zone de nobelprijs voor de vrede haha!
  What a fucking joke!

 138. Frans says:

  Voerman: Bewaar een stukje van dat kind, Maria!

  Goed advies Voerman!
  Maar ja, verder: negeren van de waarheid is ook geen optie.

 139. Maria says:

  snorkel:
  Change the Rules, Not the Game – €pe without the €

  theeuropean-magazi…ope-without-the-euro

  “At least with the euro Berlin has legal and financial grounds to assert its will over Rome and Madrid.”

  Het is de Romeinen niet gelukt, Napoleon heeft het niet gehaald en over Hitler zullen we maar zwijgen.

  Laat ons…..

 140. Maria says:

  Fool:
  Eeeeeeeeeten!!!

  Dr. T. Fraley, CEO of Monsanto, Food designer, ontvangt de prijs 2013 uit handen van John Kerry… (volgens hen de Nobelprijs voor voedsel )

  Dinertje voor achthonderd man waaronder natuurlijk Bill Gates en alles betaald door de industrie. Inbreeding pleasabilities.
  grubstreet.com/201…orld-food-prize.html

  Wat zegt Frans dan ook alweer??

 141. Frans says:

  Maria: Wat zegt Frans dan ook alweer??

  Haha Maria! 🙂 had ik al gezegd!! 🙂 🙂 🙂

 142. Frans says:

  Monsanto Frankenstein Foods!

 143. Maria says:

  Voerman: Bewaar een stukje van dat kind, Maria!
  Alleen voor jezelf en niemand anders.
  Op een heel veilig plekje!
  Geloof die ouwe Voerman voor één keer!
  Je zult het zien!

  Er zit een heel groot stuk kind, Voerman, en ik draag het over op mijn kinderen!

  Volgens mij heeft Voerman dat ook gedaan, anders mocht hij nu niet crossen met zijn kleinkinderen! 🙂

 144. Maria says:

  Frans: Haha Maria! had ik al gezegd!!

  Dat was een kwestie van seconden!!

 145. Dawg says:

  snorkel: Change the Rules, Not the Game – €pe without the €theeuropean-magazi…ope-without-the-euro

  Heel slecht stukje. Een aanschakeling van drogargumenten, bijvoorbeeld die waarbij gesteld wordt dat flexibele wisselkoersen geen oplosing zouden zijn voor de PIIGS.

 146. snorkel says:

  Dawg,

  Of het argument dat het wél een oplossing is is een drogredenering. 😉

 147. snorkel says:

  Dawg,

  Beetje absurd grapje natuurlijk van me… maar dat jij iets een drogredenering noemt maakt het nog geen drogredenering. De auteur legt precies uit hoe hij tot die conclusie komt. Misschien ben jij het daar niet meer eens, dat kan.

 148. Frans says:

  Dawg: Heel slecht stukje. Een aanschakeling van drogargumenten, bijvoorbeeld die waarbij gesteld wordt dat flexibele wisselkoersen geen oplosing zouden zijn voor de PIIGS.

  10000% mee eens!

 149. Dawg says:

  Maria: “At least with the euro Berlin has legal and financial grounds to assert its will over Rome and Madrid.”

  In Frankrijk zal men helemaal laaiend enthousiast zijn over die Duitse overheersing. Beter:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/05/french-german-relations#.UaccHYEmnws.twitter

 150. Frans says:

  Daar heb je het al!!
  Over de auteur:
  He has been an international affairs advisor at the Italian Ministry of Economic Development

 151. Maria says:

  Frans:
  corporate fascism!
  rtlnieuws.nl/econo…eel-en-je-hebt-niets

  “Minister Dijsselbloem verwacht in ieder geval dat er bij ons geen banken in de problemen zullen komen.”

  Wij hebben er nog maar 1 die in de problemen kan komen!

  Laat die nu net de grootste hypotheek portefeuille hebben!!

 152. Maria says:

  Maria,

  Wat een armoede!!

 153. Dawg says:

  snorkel: Dawg, Beetje absurd grapje natuurlijk van me… maar dat jij iets een drogredenering noemt maakt het nog geen drogredenering. De auteur legt precies uit hoe hij tot die conclusie komt. Misschien ben jij het daar niet meer eens, dat kan.

  Het was al laat en slechte stukjes inspireren nu eenmaal niet echt tot het regel voor regel fileren van onzin.

 154. De Pessimist says:

  Maria: “Minister Dijsselbloem verwacht in ieder geval dat er bij ons geen banken in de problemen zullen komen.”

  Wij hebben er nog maar 1 die in de problemen kan komen!

  Laat die nu net de grootste hypotheek portefeuille hebben!!

  En laat die bank nou net 3 keer minder wanbetalers hebben dan de SNS
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3463113/2013/06/22/Betaalproblemen-hypotheek-veel-kleiner-dan-gedacht.dhtml
  Zouden ze stunts uithalen met wanbetalers om het niet te hoeven melden bij de BKR?

 155. Adamus says:

  http://blog.sossee.com/2013/06/22/frozen-bank-accounts/

  Don’t want to scare…..bail in.

 156. Adamus says:

  Lees nu bericht over Dijsselbloem van Maria pas.

 157. Adamus says:

  snorkel: Heb ook al vaak gedacht dat dat best mogelijk moet zijn… Je moet alleen wel een heel duidelijk “onderscheidend vermogen” hebben, want anders verzuip je in het moeras van allerlei kleine kutpartijtjes die nooit een zetel halen En je zult het moeten opnemen tegen een heel scala aan populisten!

  En het moet aaibaarheid uitstralen. Partij van de rekenmeester of partij van de feiten? Spelletje factchequen is na de verkiezingen ook al weer uit het nieuws m.i.

 158. Adamus says:

  Maria: Econometrist als echtgenoot.
  Boek van Ad Broere, “Geld komt uit het niets” eyeopener.
  Rekenmodellen is wat ze bij gebracht krijgen, in naar het schijnt 1 van de moeilijkste studies in Nederland.

  “Nerdjes” die vooral opgevoed worden om te blijven denken in die modellen, vooral niet die weg verlaten, dat is te excentriek.

  Eenmaal die weg verlaten, wordt het natuurlijk ook wel moeilijk, want alles waar je ooit in geloofde bestaat niet meer!!

  Maar het is geen geloof voor ze, toch?

 159. Adamus says:

  Maria:
  Even, heel vaag, komt een les economie naar boven waarin een schema over de geldscheppende banken. Het hoe en waarom werd daarin, volgens mij, niet genoemd.

  Wellicht daarom, dat mijn werkstuk handelde over Bretton Woods.

  “Het systeem van Bretton Woods was een financieel-economisch akkoord dat in 1944 tussen 44 landen werd gesloten en dat in Bretton Woods in het Amerikaanse New Hampshire getekend werd.

  Het systeem van Bretton Woods voorzag in de invoering van een stelsel van vaste wisselkoersen. Bijzonder was dat alleen de dollar tegen een vaste hoeveelheid goud kon worden ingewisseld bij de Amerikaanse Centrale Bank. Voor alle andere valuta werd wel een vaste wisselkoers met de dollar bepaald, maar zij waren echter niet direct inwisselbaar tegen goud. Indirect betekende het systeem van Bretton Woods de herinvoering van de goudstandaard.

  Daarnaast voorzag het systeem in de oprichting van het IMF en de Wereldbank. Het IMF kreeg als rol om snel en doeltreffend in te grijpen bij een acute financiële crisis. De Wereldbank was vooral bedoeld om investeringen in onderontwikkelde landen te financieren.”

  Bovenstaand roept nog meer vragen dan antwoorden op.
  Morgen maar eens de tuin onder handen gaan nemen= denktijd!!

  Schoolboek van Heertje staat ook zoiets. Heeft hij na 1971 ook nooit neer aangepast?

 160. ll says:

  Nieuw boek. Van hij die getrouwd is met ‘onze ‘ …….

  http://www.bloomberg.com/photo/-the-great-degeneration-/337150.html

 161. ll says:

  En hier de beschrijving van het boek 😉

  The world is going to hell, nou daar wordt je ook niet vrolijk van op een prachtige herfstdag midden in een zomer …..

  http://www.bloomberg.com/news/2013-06-18/harvard-s-grumpy-ferguson-says-world-is-going-to-hell.html

 162. Adamus says:

  Fool:
  Eeeeeeeeeten!!!

  Dr. T. Fraley, CEO of Monsanto, Food designer, ontvangt de prijs 2013 uit handen van John Kerry… (volgens hen de Nobelprijs voor voedsel )

  Dinertje voor achthonderd man waaronder natuurlijk Bill Gates en alles betaald door de industrie. Inbreeding pleasabilities.
  grubstreet.com/201…orld-food-prize.html

  Gaat de “vegetarische slager” nu twitteren dat favo veggie Gates ook getafeld heeft 😉

 163. Adamus says:

  De Pessimist: En laat die bank nou net 3 keer minder wanbetalers hebben dan de SNS
  volkskrant.nl/vk/n…er-dan-gedacht.dhtml
  Zouden ze stunts uithalen met wanbetalers om het niet te hoeven melden bij de BKR?

  Probleemgevallen gaan naar de afd.bijzonder beheer. Zetten het als het ware opzij bij het incassoburo, verkopen de vordering als het ware intern door. BKR valt er dan buiten.
  Als http://www.ca-consumerfinance.nl/ dat doet, waarom Rabo et al. dan niet? Langere termijn hebben we het verder niet over, maar het rekt het leven van de zieke.

 164. Adamus says:

  Dawg: Heel slecht stukje. Een aanschakeling van drogargumenten, bijvoorbeeld die waarbijgesteld wordt dat flexibele wisselkoersen geen oplosing zouden zijn voor de PIIGS.

  Merkel is bezig Deutsche Bank te redden. Zou intern als extern Duitsland een ontzettende deuk opleveren bij omvallen van deze tbtf. Duitsers hebben groot -misplaatst- vertrouwen in hun industriële grootkapitalisten.

 165. Adamus says:

  ll:
  En hier de beschrijving van het boek

  The world is going to hell, nou daar wordt je ook niet vrolijk van op een prachtige herfstdag midden in een zomer …..

  bloomberg.com/news…s-going-to-hell.html

  Kijk niet naar de lucht. In de natte tuin groeit en bloeit vanalles.

 166. ll says:

  Dodelijke financiële cocktail voor huishoudens met een hypootje en/of andere schulden.

  Lange rente naar 6-7%
  Kunstmatige creatie van prijsinflatie ( BTW 23% )
  Loondeflatie .

  Be prepared ……. 😉

  ftm

  http://www.ftm.nl/followleader/nieuw-hoofdpijndossier-beleggers-en-politici.aspx

 167. ll says:

  Groen kool zeker ? 🙂

 168. ll says:

  Ha, Rabo Stegeman komt eind deze week met lt visie woningmarkt, ben zeer benieuwd :-), bron één of andere twitter …

  Moet zijn groene kool, sorry 😉 hier in de tuin ligt alles plat na een regenbui van minstens 10 cm.

  En de posts komen weer eens niet door ……

 169. ll says:

  ‘Jouw salaris via de bank laten uitbetalen is een renteloze lening aan die bank, een renteloze lening van geld dat door diezelfde bank, tegen rente, geschapen is ……. ‘ , uit het stukkie van Merijn, bovengenoemd

  je leent geld aan de bank die daardoor jouw salaris kan uitbetalen, of binnenkort toch even niet ? ……, een doordenkertje 🙂 Slimme bank, dat dan weer wel 😉 ………

 170. Stoelgang says:

  tufkaj:
  Voor het geval u hem gemist had. Wo ist der kopersmarkt? woningmarktcijfers…er-geen-kopersmarkt/

  Chapeau, wederom een fraai staaltje werk Tufkaj! Ik ga deze link ook naar mijn (afgelopen week nog kooplustige) kennissen sturen om ze ervan te weerhouden een historische fout te maken. Ze zijn inmiddels kennelijk serieus aan het nadenken geslagen, mede naar aanleiding van kennisname van dit prachtige blog en een zaterdagmiddagje lezen. Ik heb ze geadviseerd eerst het welbekende artikel van Maartje Martens te bestuderen. Daarna waren de oogjes geopend 😀

 171. Floor says:

  De Pessimist: Dank je

  barbera is gewoon een door en door slecht meisje en ze is er nog trots op ook .
  ik kijk luister liever naar wat er met Japan fout ging en of wij dat nu echt achterna gaan .
  youtube.com/watch?…0dtpaaN0tRqOkIgTU-06

  Indien geinteresseerd in Japan is dit interview een aanrader,
  http://www.zerohedge.com/news/2013-06-18/kyle-bass-next-18-months-will-redefine-economic-orthodoxy-west

 172. snorkel says:

  Stoelgang: Ik heb ze geadviseerd eerst het welbekende artikel van Maartje Martens te bestuderen. Daarna waren de oogjes geopend

  Voor de (andere) meelezers: Je bedoelt deze toch?

  Een ding is zeker: woningprijzen in Nederland zullen scherp dalen http://www.nvbk.nl/download/?noGzip=1&id=10032178

 173. Stoelgang says:

  De Pessimist: Dank je

  barbera is gewoon een door en door slecht meisje en ze is er nog trots op ook .
  ik kijk luister liever naar wat er met Japan fout ging en of wij dat nu echt achterna gaan .
  youtube.com/watch?…0dtpaaN0tRqOkIgTU-06

  Ze is geraffineerder dan die lobbytrekpop die er eerst zat. Die leek in ieder geval onschuldiger en is vooral veel dommer http://www.debrander.nl/wordpress/wp-content/uploads/2010/09/hoedje-betty-de-boer.jpg

  NL is gezegend met zoveel hoog opgeleid talent in de opperste bestuurslagen. Vader en moeder trots op de prestaties van dochterlief. Vervolgens: rapporten, vergaderen, deskundigen, CBS, CPB, rapporten, adviezen, vergaderen, belasting, rapporten, richtlijnen, beleid, rapporten, maar een klein beetje boerenverstand en echt werken?

 174. Stoelgang says:

  snorkel: Voor de (andere) meelezers: Je bedoelt deze toch?

  Een ding is zeker: woningprijzen in Nederland zullen scherp dalen nvbk.nl/download/?…p=1&id=10032178

  Exact! Geweldig artikel, de basis!

 175. Stoelgang says:

  Maria: “Minister Dijsselbloem verwacht in ieder geval dat er bij ons geen banken in de problemen zullen komen.”

  Wij hebben er nog maar 1 die in de problemen kan komen!

  Laat die nu net de grootste hypotheek portefeuille hebben!!

  Maria, er zal enkele geen bank in de problemen komen. Dit is nu eens geen leugen van die eurofiel. De (europese) belastingbetaler komt daarentegen enorm in de problemen. De bank overleeft alle tegenwind en zolang dat stelsel in stand blijft, loopt de luchtbel aan fictieve welvaart gebaseerd op fictieve woningprijzen en daarop gebaseerde consumptie in NL leeg. De bank zal ten koste van alles overeind gehouden worden, tot de polderbewoners berooid ontwaken uit hun coma.

  De definitie van ‘bank’ gaat als het erop aan komt voor de bankelite overigens niet veel verder dan de bestuurskamer en de hoogste bestuurslagen. Dat er aan hun zijde wat loonslaafjes gelost moeten worden is geen probleem. Het voetvolk wordt netjes (op kosten van wederom de belastingbetaler) bij het UWV gestald.

 176. ll says:

  Floor,

  Dank 🙂

  Heel grappig, wat ie eigenlijk zegt is dat er in de QE modellen ook geen variabelen zitten , en dat wat we niet mogen weten buiten de modellen wordt geflikkerd ‘ off-model ‘ 🙂 Mag Merijn gewoon pikken hoor …… 😉

  Nieuwe term, een afgeleide van de hier wel bekende off-balance.

 177. Floor says:

  Dawg: In Frankrijk zal men helemaal laaiend enthousiast zijn over die Duitse overheersing. Beter:

  dagelijksestandaar….UaccHYEmnws.twitter

  Enige zorg voor Duitsland is dat de Fransen er niet eerder uitstappen dan zij. Voor diegene die er het eerst uitstapt is de ‘windfall’ het grootst nl, of, voor diegene met altijd halflege glazen, de verliezen het kleinst.

 178. ll says:

  Trouwens, bij nader inzien staat de hele huizenmarkt hier in de NL ook off-model 🙂

  Juan, er is helemaal geen probleem duzzzzz , en komt er ook niet, nooit en never 🙂

  Ben toch benieuw naar de on-model lange termijn visie van Steeg, eind deze week ….. ;), maar veel zin zal het niet hebben, dat dan weer niet ……

 179. ll says:

  Hoera het is weer droog, snel het dak weer op :-), nog 60 dakpannen te gaan …..

 180. Henk 6 says:

  ll:
  Henk 6,

  Is de berekening al klaar ? Het wordt het een beetje moeilijk nu, want net ergens gelezen dat er nu ineens pardoes 3.9 miljoen hypootjes zijn, je kan geen model meer vertrouwen blijkbaar ……

  Tijd tijd tijd, te weinig tijd.Als ik de stukken op DNB en cbs nalees zitten we in een situatie dat de gemiddelde hypotheek 195k, en de gemiddelde woningwaarde 205k is Je moet dit van me aannemen, de onderbouwing volgt. (Totaal hyposchuld is 670 miljard eind 2011, aantal hypotheken 3,42 miljoen, bron cbs). Al met al de neusgaten zijn nog net vrij, de rest staat onderwater gemiddelde gezien dan. Nog 1 jaar en we staan onderwater.

  In aantal staat er volgens de DNB nu 1,3 miljoen mensen onderwater, zij staan gezamenlijk voor 65 miljard onderwater. Dwz dat meer dan 420 miljard van de hypotheekprotefeuille onderwater staat, (uitgaande van een gemiddelde van 15% onderwater per hypotheek). Dit is echt een drama voor de funding van de banken, more to come dus.

  http://www.telegraaf.nl/overgeld/hypotheken/21637335/__DNB__65_miljard_aan_onderwaarde_op_hypotheken__.html
  Laatste zin 3 maal goed lezen,
  In 2015 heeft men 300 miljard overwaarde, ….. , maar hier moet je de onderwater saldo vanaf halen, nu al 65 miljard, maar dat verteld het stuk niet……

 181. Henk 6 says:

  http://www.beleggersguru.nl/beurs-nieuws/zet-grens-op-onderpand-van-bank/

  Allen, lees dit stuk, het belangrijkste nieuws over de woning markt in de afgelopen 3 maanden. Banken hebben hun hele balans in onderpand gegeven om nog maar enigszins aan geld te komen ivm funding gap.

  In 2011 was het funding gap hot, nu wordt dit het issue.

 182. asd says:

  Maria,

  Wel even goed om dit klassieke verhaal van stal te halen. Het systeem heeft toch tot 1971 redelijk goed gewerkt toen de VS besloot de koppeling met het goud los te laten, waardoor indirect ook onze valuta’s waren betroffen.

  En toen ging’s ganz los met het aanzetten van de geldpersen. Er moest heel wat in de wereld door de VS gefinancierd worden, wil je niet weten! En nou zitten we met de gebakken peren!

 183. snorkel says:

  Henk 6,

  Je zou maar een spaarhyppotheek hebben (bij de Rabobank Utrecht bijvoorbeeld), dan ben je mooi de klos.
  – Je lening (schuld) is ondergebracht bij een (buitenlandse) investeerder, dus als de bank failliet gaat dan blijft jouw lening daar staan. Die buitenlandse investeerder heeft dan een claim op jouw huis.
  – Je spaardeel staat geparkeerd bij óf Interpolis óf de Rabo zelf, maar als één van beiden failliet gaat ben je dat geld gewoon kwijt.
  – In het Interpolis-geval valt het niet onder het DGS en krijg je dus niks terug van moedertje staat
  – In het Rabo-geval ben je “unsecured creditor” en mag je dus bijdragen aan de bail-in. Je moet maar hopen dat moedertje staat in dat geval nog genoeg geld heeft om jouw spaardeel terug te betalen, maar de afhandeling kan zomaar een jaar duren (ervaring ICEsave).
  – Salderen zit er niet in, want waarom zou een buitenlandse investeerder de schuld wegstrepen? Vooral als er door bail-in of faillissement geen spaargeld is om tegen weg te strepen… Die investeerder wil gewoon geld zien, zo niet dan verkoopt ‘ie het onderpand wel.

  En de Nederlandse hypotheeknemer maar denken dat ‘ie veilig en behoudend gefinancierd zit. Totdat ‘ie “the hard way” moeten leren hoe er met geld gejongleerd wordt… Gaat goed zo lang de belastingbetaler als ondervanger fungeert, maar als het belastinggeld op is dan kan het nog wel eens héél vervelend gaan worden voor héél veel huishoudens.

 184. Juan de Meeleezer says:

  ll:
  Trouwens, bij nader inzien staat de hele huizenmarkt hier in de NL ook off-model

  Juan, er is helemaal geen probleem duzzzzz , en komt er ook niet, nooit en never

  Ben toch benieuw naar de on-model lange termijn visie van Steeg, eind deze week ….. , maar veel zin zal het niet hebben, dat dan weer niet ……

  We zullen zien.
  Juan kan de toekomst niet voorspellen ( ondanks de laatste pogingen om de wereld door een Jomanda bril te bekijken)
  Wel kannie een waarschijnlijkheidsoordeeltje geven.

  Met nl hypotheekschuld is 250 procent van eu gemiddelde
  Is de kans op een zeepbel
  En daarmee de kans op een forse correctie van de zeepbel
  Vrij groot.

  Maar Juan past vooral bescheidenheid om op andermans vakgebied te oordelen, Juan is geen expert op de woningmarkt, Juan is een ouwe stierenvechter die continue verhalen uit het verleeden ophaalt,

  Linke verhalen
  Via linkjes 🙂

 185. Maria says:

  ll:
  Dodelijke financiële cocktail voor huishoudens met een hypootje en/of andere schulden.

  Lange rente naar 6-7%
  Kunstmatige creatie van prijsinflatie ( BTW 23% )
  Loondeflatie .

  Be prepared …….

  ftm

  ftm.nl/followleade…ers-en-politici.aspx

  The perfect storm!!!

 186. asd says:

  Dawg: Heel slecht stukje. Een aanschakeling van drogargumenten, bijvoorbeeld die waarbij gesteld wordt dat flexibele wisselkoersen geen oplosing zouden zijn voor de PIIGS.

  Ben het met je eens en zie flexibele wisselkoersen, waardoor je koopkrachtpariteiten in beeld kan brengen eigenlijk als een bestendigere oplossing dan het krampachtig handhaven van de Euro.

  Neemt niet weg, dat ik het door Snorkel aangehaalde artikel (waarvoor dank!)wel interessant vind, namelijk gezien het gegeven dat vele Duitse toppublicisten met hun argementen pleiten voor het behoud van de Euro als reactie op AfD.

 187. asd says:

  Adamus,

  Dawg: Heel slecht stukje. Een aanschakeling van drogargumenten, bijvoorbeeld die waarbij gesteld wordt dat flexibele wisselkoersen geen oplosing zouden zijn voor de PIIGS.

  Ben het met je eens en zie flexibele wisselkoersen, waardoor je koopkrachtpariteiten in beeld kan brengen eigenlijk als een bestendigere oplossing dan het krampachtig handhaven van de Euro.

  Neemt niet weg, dat ik het door Snorkel aangehaalde artikel (waarvoor dank!)wel interessant vind, namelijk gezien het gegeven dat vele Duitse toppublicisten met hun argementen pleiten voor het behoud van de Euro als reactie op AfD.

 188. asd says:

  Adamus,

  Er is de laatste jaren zoveel “Unfug” bij ThyssenKrupp naar buiten gekomen, dat er praktisch géén Duitser is, die nog vertrouwen heeft in wereldconcerns!

 189. Maria says:

  Stoelgang: Maria, er zal enkele geen bank in de problemen komen. Dit is nu eens geen leugen van die eurofiel. De (europese) belastingbetaler komt daarentegen enorm in de problemen. De bank overleeft alle tegenwind en zolang dat stelsel in stand blijft, loopt de luchtbel aan fictieve welvaart gebaseerd op fictieve woningprijzen en daarop gebaseerde consumptie in NL leeg. De bank zal ten koste van alles overeind gehouden worden, tot de polderbewoners berooid ontwaken uit hun coma.

  De definitie van ‘bank’ gaat als het erop aan komt voor de bankelite overigens niet veel verder dan de bestuurskamer en de hoogste bestuurslagen. Dat er aan hun zijde wat loonslaafjes gelost moeten worden is geen probleem. Het voetvolk wordt netjes (op kosten van wederom de belastingbetaler) bij het UWV gestald.

  Inderdaad!!!

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/06/23/banken-rettung-deutschland-verlangt-8-prozent-zwangsabgabe-von-den-sparern/

 190. de onwetende says:

  Hopelijk kunnen jullie me helpen. In Utrecht worden de meeste kavels verkocht met eeuwigdurend aangekochte erfpacht. Op internet kan ik vinden dat dit zo goed als gelijk is als volledig eigendom.

  Maar waarom worden de kavels dan niet uitgegeven als volledig? Hier zit vast een adertje onder het gras!

  Kan iemand mij het verschil uitleggen?

 191. Maria says:

  Henk 6:
  beleggersguru.nl/b…-onderpand-van-bank/

  Allen, lees dit stuk, het belangrijkste nieuws over de woning markt in de afgelopen 3 maanden. Banken hebben hun hele balans in onderpand gegeven om nog maar enigszins aan geld te komen ivm funding gap.

  In 2011 was het funding gap hot, nu wordt dit het issue.

  Krijg het niet geopend!!

 192. asd says:

  Stoelgang: Maria, er zal enkele geen bank in de problemen komen. Dit is nu eens geen leugen van die eurofiel. De (europese) belastingbetaler komt daarentegen enorm in de problemen. De bank overleeft alle tegenwind en zolang dat stelsel in stand blijft, loopt de luchtbel aan fictieve welvaart gebaseerd op fictieve woningprijzen en daarop gebaseerde consumptie in NL leeg. De bank zal ten koste van alles overeind gehouden worden, tot de polderbewoners berooid ontwaken uit hun coma. De definitie van ‘bank’ gaat als het erop aan komt voor de bankelite overigens niet veel verder dan de bestuurskamer en de hoogste bestuurslagen. Dat er aan hun zijde wat loonslaafjes gelost moeten worden is geen probleem. Het voetvolk wordt netjes (op kosten van wederom de belastingbetaler) bij het UWV gestald.

  Dit scenario wat je schetst is zeer rëeel. Heb recente info, die dat alles bevestigt maar het voert te ver om dit allemaal te publiceren. Heb ik geen zin in!

 193. Maria says:

  asd: Dit scenario wat je schetst is zeer rëeel. Heb recente info, die dat alles bevestigt maar het voert te ver om dit allemaal te publiceren. Heb ik geen zin in!

  Hoeft ook niet, zie onderstaand:

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/06/23/banken-rettung-deutschland-verlangt-8-prozent-zwangsabgabe-von-den-sparern/

 194. asd says:

  Stoelgang: Ze is geraffineerder dan die lobbytrekpop die er eerst zat. Die leek in ieder geval onschuldiger en is vooral veel dommer debrander.nl/wordp…je-betty-de-boer.jpgNL is gezegend met zoveel hoog opgeleid talent in de opperste bestuurslagen. Vader en moeder trots op de prestaties van dochterlief. Vervolgens: rapporten, vergaderen, deskundigen, CBS, CPB, rapporten, adviezen, vergaderen, belasting, rapporten, richtlijnen, beleid, rapporten, maar een klein beetje boerenverstand en echt werken?

  Dat vormt nou juist het kankergezwel in de NL-samenleving!

 195. asd says:

  Stoelgang: Ze is geraffineerder dan die lobbytrekpop die er eerst zat. Die leek in ieder geval onschuldiger en is vooral veel dommer debrander.nl/wordp…je-betty-de-boer.jpgNL is gezegend met zoveel hoog opgeleid talent in de opperste bestuurslagen. Vader en moeder trots op de prestaties van dochterlief. Vervolgens: rapporten, vergaderen, deskundigen, CBS, CPB, rapporten, adviezen, vergaderen, belasting, rapporten, richtlijnen, beleid, rapporten, maar een klein beetje boerenverstand en echt werken?

  Dat is juist getypeerd en laat uiteindelijk de onmacht van NL zien!

 196. asd says:

  Weer eens wat posts in het spamfilter blijven hangen.

 197. asd says:

  Maria: Hoeft ook niet, zie onderstaand:deutsche-wirtschaf…abe-von-den-sparern/

  Mijn god het zal toch niet waar zijn? Alhoewel Schäuble wel vaker proefballonnetjes oplaat.

 198. asd says:

  snorkel: Henk 6, Je zou maar een spaarhyppotheek hebben (bij de Rabobank Utrecht bijvoorbeeld), dan ben je mooi de klos.- Je lening (schuld) is ondergebracht bij een (buitenlandse) investeerder, dus als de bank failliet gaat dan blijft jouw lening daar staan. Die buitenlandse investeerder heeft dan een claim op jouw huis.- Je spaardeel staat geparkeerd bij óf Interpolis óf de Rabo zelf, maar als één van beiden failliet gaat ben je dat geld gewoon kwijt.- In het Interpolis-geval valt het niet onder het DGS en krijg je dus niks terug van moedertje staat- In het Rabo-geval ben je “unsecured creditor” en mag je dus bijdragen aan de bail-in. Je moet maar hopen dat moedertje staat in dat geval nog genoeg geld heeft om jouw spaardeel terug te betalen, maar de afhandeling kan zomaar een jaar duren (ervaring ICEsave).- Salderen zit er niet in, want waarom zou een buitenlandse investeerder de schuld wegstrepen? Vooral als er door bail-in of faillissement geen spaargeld is om tegen weg te strepen… Die investeerder wil gewoon geld zien, zo niet dan verkoopt ‘ie het onderpand wel. En de Nederlandse hypotheeknemer maar denken dat ‘ie veilig en behoudend gefinancierd zit. Totdat ‘ie “the hard way” moeten leren hoe er met geld gejongleerd wordt… Gaat goed zo lang de belastingbetaler als ondervanger fungeert, maar als het belastinggeld op is dan kan het nog wel eens héél vervelend gaan worden voor héél veel huishoudens.

  Dank voor deze precieze informatie! Geschetste situatie ontstaan door de bedenkers van securitisatiepakketten??

 199. Remko says:

  Even vloeken in de kerk…Ik denk dat deze maand de prijzen een beetje zullen stijgen t.o.v. mei (niet t.o.v. vorig jaar!).

  Waarom? De nhg grens gaat per 1 juli van 320 naar 290 duizend. Altijd mensen die nog even willen ‘profiteren’ van het makkelijk meer kunnen lenen.

  In juli krijg je dan weer een iets snellere daling(soort inhaalslag).

  Meeste hypotheken worden afgesloten met nhg, dus voor veel mensen gaat hun leen capaciteit per 1 juli ineens met 10% naar beneden!

  Daar zou je toch effect van verwachten.

 200. snorkel says:

  Remko,

  Denk ik ook (en @woningnieuws ook volgens mij)… En zo lang Blok bezig blijft met zijn ingezet beleid van “elke maand nieuwe regels verzinnen” zullen er zulke maanden tussen zitten. De trend echter, die gaat meer één kant op. En dat zal nog wel een paar jaar zo doorgaan… En jaar-op-jaar kan volgende maand juist nog wel eens flink tegenvallen, ivm de verlaging OVB vorig jaar.

  Waarschijnlijk zijn de NVM en VEH al volop in voorbereiding van de grote goed nieuws show! 😉 Zul je ineens alleen maar maand-op-maand cijfers zien in alle door de NVM en VEH geschreven en door de media ge-copy-paste nieuwsberichten 😉

 201. NewKidInTown says:

  Stoelgang:

  Maria: “Minister Dijsselbloem verwacht in ieder geval dat er bij ons geen banken in de problemen zullen komen.”
  Wij hebben er nog maar 1 die in de problemen kan komen!
  Laat die nu net de grootste hypotheek portefeuille hebben!!

  Maria, er zal enkele geen bank in de problemen komen. Dit is nu eens geen leugen van die eurofiel. De (europese) belastingbetaler komt daarentegen enorm in de problemen. De bank overleeft alle tegenwind en zolang dat stelsel in stand blijft, loopt de luchtbel aan fictieve welvaart gebaseerd op fictieve woningprijzen en daarop gebaseerde consumptie in NL leeg.

  Ik vraag me af, ze hebben natuurlijk 1 of meer risicomanagementafdelingen (of risk-control in goed boeren-nederlands) bij de Rabobank.
  In ik kan me niet anders voorstellen dat ze ook scenario’s hebben doorgerekend dat de woningprijzen met resp. 10%, 20%, 30%, 40%, 50% en wellicht meer, zullen gaan dalen en wat dat dan voor de Rabobank gaat betekenen.
  Bij welk percentage zijn ze “verloren” ?

 202. Floor says:

  de onwetende:
  Hopelijk kunnen jullie me helpen. In Utrecht worden de meeste kavels verkocht met eeuwigdurend aangekochte erfpacht. Op internet kan ik vinden dat dit zo goed als gelijk is als volledig eigendom.

  Maar waarom worden de kavels dan niet uitgegeven als volledig? Hier zit vast een adertje onder het gras!

  Kan iemand mij het verschil uitleggen?

  Jep, bij erfpacht hoef je niet af te lossen, dus je kunt een iets hogere hypotheek krijgen en de verkopende partij kan de boel tegen een hogere prijs aanbieden.
  Grond wordt alleen nooit jouw eigendom natuurlijk, je betaald in feite alleen de huur, die veel te hoog is momenteel ivm de veel te hoge grondprijzen.
  Dus hoe je het ook went of keert, je word genaaid.

 203. Floor says:

  ll:
  Dodelijke financiële cocktail voor huishoudens met een hypootje en/of andere schulden.

  Lange rente naar 6-7%
  Kunstmatige creatie van prijsinflatie ( BTW 23% )
  Loondeflatie .

  Be prepared …….

  ftm

  ftm.nl/followleade…ers-en-politici.aspx

  Nee hoor, korte rente omhoog ok, maar lange rente niet.
  Obligaties zijn zo omgezet van kort naar lang.

 204. Floor says:

  Floor: Dus hoe je het ook went of keert, je word genaaid.

  Dit zullen we maar even verbeteren, wendt of keert en je wordt genaaid.

 205. Juan de Meeleezer says:

  snorkel:

  Waarschijnlijk zijn de NVM en VEH al volop in voorbereiding van de grote goed nieuws show!

  Mooiweerpraters
  Hebben
  Deze zomer
  Een zware taak

  Maaaaar

  Das nog nix
  Vergeleken met
  Het NAJAAR

 206. eric406 says:

  ll:
  Hoera het is weer droog, snel het dak weer op , nog 60 dakpannen te gaan …..

  Ben je de dakpannen aan het poetsen??

  Klinkt gek, maar heb ik ook eens gedaan toen ik nog voor een huisjesmelker werkte. Alle pannen (geglazuurde) van het dak gehaald, in een speciekuip schoongemaakt van alg, en daarna weer teruggelegd. Toen bedacht ik wel dat het wellicht tijd was om mijn uurloon te verhogen.

 207. Floor says:

  Dit voorspelt niet veel goeds.

  ‘High homeownership as a driver of high unemployment’

  http://www.voxeu.org/article/high-home-ownership-driver-high-unemployment

 208. De Pessimist says:

  Waren onze verlchters maar een beetje moe.
  dachten ze maar wat meer na over hoe te scoren dan je helemaal suf te trainen dat je te moe bent om te scoren .
  weinig doen en om je heen kijken wordt niet gewaardeerd in Nederland je een slag in de rondte vergaderen je laten imponeren door de lobby heet hard werken en roept bewondering op.
  Mijn held vooral omdat het lijkt omdat hij niks doet en toch scoort .
  http://nos.nl/video/521398-romario-staat-achter-protesten.html?utm_source&

 209. Voerman says:

  Floor: Dus hoe je het ook went of keert, je word genaaid.

  Denk, dat je met elke transactie – of het verplicht of vrijwillig diensten kopen van (semi)overheden sowieso steeds onvoordeliger uit bent.
  Maakt niet uit of het over vergunningen of wat voor handeling dan ook gaat.
  Het trieste is, dat een alternatief nauwelijks te bedenken valt – of mogelijk is.

 210. asd says:

  De “zegeningen” van globalisatie voor de financiële wereld, multinationals en milieu beginnen nu op maatschappelijk gebied hoogontwikkelde landen parten te spelen: inmiddels komt er in een land als Zwitserland geen één vijftig plusser meer aan de bak wegens de toestroom van goed opgeleide jongeren uit andere landen.

  Dat gaat niet goed en heeft gevolgen voor het herzien van (politieke) posities in CH en daarbuiten.

 211. De Pessimist says:

  asd: hoogontwikkelde landen

  overontwikkelde landen .Alles is vastgelopen van sport wetenschap en economie

 212. Floor says:

  asd: Dat gaat niet goed en heeft gevolgen voor het herzien van (politieke) posities in CH en daarbuiten.

  Weet wel zeker dat het hier in Nederland voor 50+ niet anders is, op die leeftijd moet je houden wat je hebt anders ben je de klos.

 213. Floor says:

  Voerman,

  Nou in dit geval heb je wel keus natuurlijk, gewoon geen zgn aantrekkelijk geprijsd huis op eeuwig durend afgekochte erfpacht kopen.

 214. asd says:

  De Pessimist: overontwikkelde landen .Alles is vastgelopen van sport wetenschap en economie

  Maarrr, zo langzamerhand zie je toch reacties op ongezonde globale ontwikkelingen hoe onbeduidend ze ook nog mogen zijn: Frankrijk wil af van het “franglais” ,zo ook Deutsche Bahn (die de lijn Den Haag-Brussel gaat verzorgen) van de ingeslopen Engelse terminologie binnen het bedrijf (2000 begrippen!): flyer wordt dan bijvoorbeeld Handzettel. Veel mooier.

  En hier beginnen de kleuters met Engels. Ha, ha, een anticyclische beweging, die in achterstand gaat eindigen!

 215. asd says:

  De Pessimist: overontwikkelde landen .Alles is vastgelopen van sport wetenschap en economie

  Maarrr, zo langzamerhand zie je toch reacties op ongezonde globale ontwikkelingen hoe onbeduidend ze ook nog mogen zijn: Frankrijk wil af van het “franglais” ,zo ook Deutsche Bahn (die de lijn Den Haag-Brussel gaat verzorgen) van de ingeslopen Engelse terminologie binnen het bedrijf (2000 begrippen!): flyer wordt dan bijvoorbeeld Handzettel. Veel mooier.

  En hier beginnen de kleuters met Engels. Ha, ha, een anticyclische beweging, die in achterstand gaat eindigen!

 216. asd says:

  Floor: Weet wel zeker dat het hier in Nederland voor 50+ niet anders is, op die leeftijd moet je houden wat je hebt anders ben je de klos.

  Ja, Floor, dat is wel waar wat je zegt, maar ik ben op dat punt ietsje positiever gestemd over NL dan over “die Eidgenossenschaft”, waar ik gewoond heb. Dat land is door de globale ontwikkelingen ook niet meer wat het was, maar in de huidige staat toch nog “erger” dan NL. Sowieso houden, wat je hebt, dat wel.

 217. Floor says:

  asd,

  Alle landen die via hun financieële instellingen omhoog gevallen zijn in het verleden gaan terug naar af.
  IJsland wordt ook niks meer, alhoewel, de Chinezen gaan er een ambassade vestigen die ruimte biedt aan 500 man personeel. IJsland heeft 300.000 inwoners.
  Misschien dat dat helpt.

 218. Voerman says:

  Floor: Nou in dit geval heb je wel keus natuurlijk, gewoon geen zgn aantrekkelijk geprijsd huis op eeuwig durend afgekochte erfpacht kopen.

  Een huis op erfpachtgrond kopen is voor Voerman geen keuze, geen optie, geen mogelijkheid en verder ook niets. Waardeloos, dom en van de ratten besnuffeld.
  Voor Voerman niet eens iets om over na te denken, laat staan om te kiezen! Hoe krijgt men het verzonnen! 🙂

 219. snorkel says:

  Floor:
  Dit voorspelt niet veel goeds.

  ‘High homeownership as a driver of high unemployment’

  voxeu.org/article/…er-high-unemployment

  Hier het volledige artikel:

  http://www.piie.com/publications/wp/wp13-3.pdf – Does High Home-Ownership Impair the Labor Market? – David G. Blanchflower & Andrew J. Oswald

  (heb ‘m even opnieuw gezocht… had ‘m al eerder hier gepost, maar die linkjes raken altijd kwijt in de zee van de vele goede bijdragen 😉

  Does High Home-Ownership Impair the Labor Market?
  David G. Blanchflower & Andrew J. Oswald, May 2013

  We explore the hypothesis that high home-ownership damages the labor market. Our results are relevant to, and may be worrying for, a range of policy-makers and researchers. We find that rises in the home-ownership rate in a U.S. state are a precursor to eventual sharp rises in unemployment in that state. The elasticity exceeds unity: a doubling of the rate of home-ownership in a U.S. state is followed in the long-run by more than a doubling of the later unemployment rate. What mechanism might explain this? We show that rises in home-ownership lead to three problems: (i) lower levels of labor mobility, (ii) greater commuting times, and (iii) fewer new businesses. Our argument is not that owners themselves are disproportionately unemployed. The evidence suggests, instead, that the housing market can produce negative ‘externalities’ upon the labor market. The time lags are long. That gradualness may explain why these important patterns are so little-known.

 220. Voerman says:

  asd: Sowieso houden, wat je hebt, dat wel.

  Toch is het triest, dat je op de manier van “houden wat je hebt” moet denken!
  Wel blij, dat Voerman deze tijd niet als deelnemer aan enig arbeidsproces hoeft mee te maken.
  Als ik heel jong en ongebonden was, zou ik mij in deze tijd niet meer binden en dit land vaarwel zeggen. Niet eens om er materieel beter van te worden, maar alleen al om de reden, dat iedereen aan het hoogste goed, je persoonlijke vrijheid zit te knabbelen.

  Zelfs toen ik zelf nog heel jong was, dacht ik al zo, maar de tijd heeft dat inzicht nog verscherpt.

 221. asd says:

  Voerman: Toch is het triest, dat je op de manier van “houden wat je hebt” moet denken!Wel blij, dat Voerman deze tijd niet als deelnemer aan enig arbeidsproces hoeft mee te maken.Als ik heel jong en ongebonden was, zou ik mij in deze tijd niet meer binden en dit land vaarwel zeggen. Niet eens om er materieel beter van te worden, maar alleen al om de reden, dat iedereen aan het hoogste goed, je persoonlijke vrijheid zit te knabbelen.Zelfs toen ik zelf nog heel jong was, dacht ik al zo, maar de tijd heeft dat inzicht nog verscherpt.

  Nou ja ingegeven door Floor, die het goed ziet, wat de huidige tijd betreft.

  En met je verhaal heb je helemaal gelijk,Voerman.
  Zit in een dergelijke positie, waarin ik gelukkig niks meer te maken heb met een land, waar het uit de klauwen begint te lopen.

  Moet je prof. Heertje maar eens horen over de zorgen, die hij heeft over de “huidige generatie managers”, allemaal toppertjes, die in rap tempo met hun mentaliteit (“CEO’s” en bestuursvoorziters, ha,ha,ha,) alles om zeep helpen wat in vroegere jaren is bereikt in de medische en bejaardenzorg, het onderwijs, pensioenfondsen, etc.etc. Je zal er maar afhankelijk van zijn.

  Wordt het te moeilijk voor de heren, dan trekken ze aan hun stutten, zoals dat heet, op weg naar de volgende ramp, die ze gaan veroorzaken.

  This is globalizing Holland, man, dat tot afstomping leidt. Ik kan er gelukkig nog om lachen, anders dan anderen, die “zich gedaan” voelen.

 222. NewKidInTown says:

  Voerman: Wel blij, dat Voerman deze tijd niet als deelnemer aan enig arbeidsproces hoeft mee te maken.

  Kid ook niet meer, ben WEL vertrokken, geen spijt, so far.

 223. Voerman says:

  http://nos.nl/artikel/521609-meer-wanbetalers-zorgpremie.html

  Jammer, dat het benoemen van die wanbetalers niet zo correct wordt bevonden in dit landschap. Al snel heet dat discriminatie etc.
  Voerman denkt echter, dat die wanbetalers voor een heel groot gedeelte voorkomen in de groepen van sociaal onaangepasten, kortom mogelijk dezelfde mensen die agressief gedrag vertonen tegen hulpverleners in de gezondheidszorg. Voor hen allen wordt de premie natuurlijk wel betaald; namelijk door U allen en Voerman. Maar één van de oorzaken, waarom dit landschap niet meer om te bewonen wordt.

 224. Adamus says:

  ll:

  Nee, die gaan er nog in. Nog een paar weken.

 225. Henk 6 says:

  Voerman: Toch is het triest, dat je op de manier van “houden wat je hebt” moet denken!
  Wel blij, dat Voerman deze tijd niet als deelnemer aan enig arbeidsproces hoeft mee te maken.
  Als ik heel jong en ongebonden was, zou ik mij in deze tijd niet meer binden en dit land vaarwel zeggen. Niet eens om er materieel beter van te worden, maar alleen al om de reden, dat iedereen aan het hoogste goed, je persoonlijke vrijheid zit te knabbelen.

  Zelfs toen ik zelf nog heel jong was, dacht ik al zo, maar de tijd heeft dat inzicht nog verscherpt.

  Mooi geschreven. De huidige crisis gaat om dit soort dingen!

  De drang naar meer welvaart lijkt gelijktijdig naar een beperking van vrijheid. Vanaf 1997 was iedereen op jacht naar overwaarde, nu is men ineens zijn vrijheid kwijt, shit we staan onderwater.

  Alleen de mensen die echt genoeg verdienen, >250k per jaar kunnen zich nog naar vrijheid werken.

 226. Henk 6 says:

  Ps , of je hecht geen waarde aan welvaart, dan heb je ook vrijheid.

 227. Voerman says:

  Adamus: Nee, die gaan er nog in. Nog een paar weken.

  Kwestie van boerenverstand! 🙂

 228. Voerman says:

  Henk 6: Ps , of je hecht geen waarde aan welvaart, dan heb je ook vrijheid.

  Maar de ware levenskunstenaar bezit beiden! 🙂

 229. Floor says:

  Henk 6,

  Nee hoor, dat soort vrijheid bestaat al lang niet meer. Kijk naar die Snowden en voor hem Sarange en nog een aantal. Antwoord van 1 hersencellig Nederland?
  70% van Nederland heeft geen problemen met al die afluisterpraktijken, ze hebben toch niets te verbergen?
  Die ouwe USSR is er niets bij vergeleken.
  Ik ben aan het einde van mn dagen dus mij zal het aan het kondje oxideren, maar de jeugd verwacht ik toch iets anders van hoor, maar schijnt er niet meer bij te zitten, die gaan pas weer nadenken wanneer ze aan de geeuwhonger liggen.

 230. Animal Crackers says:

  Floor,

  Hang in there Floor!

  Je hebt gelijk! One year in exile http://wikileaks.org/Statement-by-Julian-Assange-after,249.html Easy to recruit a new elite?…

 231. Henk 6 says:

  Floor:
  Henk 6,

  Nee hoor, dat soort vrijheid bestaat al lang niet meer. Kijk naar die Snowden en voor hem Sarange en nog een aantal. Antwoord van 1 hersencellig Nederland?
  70% van Nederland heeft geen problemen met al die afluisterpraktijken, ze hebben toch niets te verbergen?
  Die ouwe USSR is er niets bij vergeleken.
  Ik ben aan het einde van mn dagen dus mij zal het aan het kondje oxideren, maar de jeugd verwacht ik toch iets anders van hoor, maar schijnt er niet meer bij te zitten, die gaan pas weer nadenken wanneer ze aan de geeuwhonger liggen.

  Dank, mijn hersencel maakt nu overuren. Inderdaad de impact van al die afluister schandalen zijn ook mij ontgaan.(vooral de UK ongehoord!)

  Ik realiseer me ook niet direct de impact van dit soort zaken, heb kleine kinderen eigen bedrijf dus weinig tijd. Zal voor meer mensen gelden en daarnaast we hebben minder idealen dan vroeger en het idee dat we veel kunnen verliezen. Opstand zal er niet komen hoor.

 232. Floor says:

  Animal Crackers,

  I will, maar wanneer iemand over 10 jaar op internet het lef heeft om over het equivalent van kweetje Rutte te verkondigen dat ‘ie zich door de hele ECB in z’n kont laat neuken (dit is normaliter niet mijn taalgebruik hè), dan zal ‘ie toch echt niet gek op moeten kijken wanneer ‘ie ‘s morgens vroeg van z’n bed gelicht wordt.
  Jeugd van tegenwoordig heeft geen enkele notie van actie reactie.

 233. Voerman says:

  Floor: maar de jeugd verwacht ik toch iets anders van hoor, maar schijnt er niet meer bij te zitten, die gaan pas weer nadenken wanneer ze aan de geeuwhonger liggen.

  Op dat moment is er geen vreedzame weg meer terug, Floor! Nu al niet, vrees ik. Voerman zou hier op zijn leeftijd allang geen mening over moeten willen hebben, maar kan het ook niet laten.

 234. Animal Crackers says:
 235. Animal Crackers says:

  Voerman,

  Je kunt het niet laten 🙂

 236. De ontwikkelaar says:

  Barbara doet me denken aan zalm die na het paaien en vlak voor ze dood gaan zo van uiterlijk veranderen.

 237. Voerman says:

  Henk 6: Zal voor meer mensen gelden en daarnaast we hebben minder idealen dan vroeger en het idee dat we veel kunnen verliezen. Opstand zal er niet komen hoor.

  De groepsidealen zullen komen op het moment dat heel veel mensen niets meer te verliezen hebben. Dat duurt nog even, maar onze leiders hebben in hun onmetelijke wijsheid de route al uitgestippeld.

 238. Animal Crackers says:

  Floor, for you, Blue Yodel.
  Instant shivers down my spine, so fragile and benign
  http://www.youtube.com/watch?v=A4RhtRo6-Zs

 239. Floor says:

  De ontwikkelaar,

  Op deze site is het woord ‘zalm’ al dan niet met een hoofdletter als vloeken in de kerk meneer de ontwikkelaar.

 240. Voerman says:

  Floor: Ik ben aan het einde van mn dagen

  Floor?

 241. Floor says:

  Voerman,

  Nee hoor, ga nog wel even mee, in de medische wereld behoor ik nog tot de jongeren en zijn ze nog lang niet klaar met me.

 242. Voerman says:

  Floor: Nee hoor, ga nog wel even mee, in de medische wereld behoor ik nog tot de jongeren en zijn ze nog lang niet klaar met me.

  Gelukkig; schrok me kapot!

  No. 9 doet me wat.
  1963 Een van de beste jaren uit het leven van Voerman.
  Toen was jij denk ik nog het mooiste meisje van de klas aan het worden.

 243. Dawg says:

  Floor: Voerman, Nee hoor, ga nog wel even mee, in de medische wereld behoor ik nog tot de jongeren en zijn ze nog lang niet klaar met me.

  Mooi.

  Goed moment om je alvast even te attenderen op een een geheel nieuw verdienmodel van de geldmannetjes: zorgsparen:

  http://www.nu.nl/geldzaken/3508151/zorgsparen-voorkomt-explosie-awbz-premie.html

  Anders gaan we failliet. In 2060.

 244. Floor says:

  Voerman,

  Ik liep altijd wel een beetje voor, had een vriendin met oudere broer, daar kwam dit plaatje ook vandaan.

 245. Henk 6 says:

  Voerman: De groepsidealen zullen komen op het moment dat heel veel mensen niets meer te verliezen hebben. Dat duurt nog even, maar onze leiders hebben in hun onmetelijke wijsheid de route al uitgestippeld.

  Dat duurt nog lang, niet even ben ik bang. We hebben het met zijn alle (te) goed en dat is prima.

 246. Animal Crackers says:

  Floor,

  Word has it! reacties komen beetje laat door.
  Niks mis met kontneuken mits er sprake is van consent. Overigens not my cup of tea, maar jammer, ook begrijpelijk tot op zekere hoogte. (insult to homophobes) Vernedering!

 247. Floor says:

  Dawg: Mooi.

  Goed moment om je alvast even te attenderen op een een geheel nieuw verdienmodel van de geldmannetjes: zorgsparen:

  nu.nl/geldzaken/35…sie-awbz-premie.html

  Anders gaan we failliet. In 2060.

  Heb met de acties per 1 januari jl reeds meer dan genoeg aanvaringen gehad ivm moeder.
  Heb het tussen neus en lippen door reeds een keer gepost, maar aangezien de verpleeghuizen uitsluitend nog ZZP5 (dan ben je dus dement verklaard) aan mogen nemen, loop je dus de kans, omdat ze je wel graag willen houden, dat je gewoon dement verklaard wordt terwijl je het niet bent.
  Ik bedoel maar, mijn moeder heeft een heleboel problemen, zoals afasie, maar als zij dement is ben ik het ook.
  Nou zou je zeggen, ok, dan laten we dat toch lekker zo, alleen aan die ZZP5 hangt een Bopz en dat laatste betekent dat mijn moeder en wij geen fuck meer te vertellen hebben wanneer ze haar achter gesloten deuren willen plaatsen. En dat is zomaar gebeurd dadelijk wanneer verpleeghuizen uitsluitend nog maar zwaar dementen gaan verzorgen natuurlijk.
  Indien jullie nog meer informatie nodig hebben hoor ik het wel.

 248. Floor says:

  Dawg: Anders gaan we failliet. In 2060.

  Die zag ik even over het hoofd.

 249. Animal Crackers says:

  Floor,

  Je eerdere posts over je moeder zijn mij niet ontgaan Floor evenals de nieuwe classificaties in ZZP5! Goed dat je er weer over begint! Mijn buurvrouw van 87 kreeg onlangs ‘n brief van Cition parkeerbeheer. Ze koopt altijd parkeerkaarten (kraskaarten hoe verzin je het) voor haar bezoek, maar vanaf 1 juli kan dat alleen nog maar met ‘n DigId aangemaakt account. Ze heb geeneens ‘n computer laat staan internet of ervaring met de privacygevoeligheid of het mededelen van je DigId aan een willekeurige ambtenaar en wat ‘ie er mee doet. Wie is er nou gek?

 250. asd says:

  Floor: asd, Alle landen die via hun financieële instellingen omhoog gevallen zijn in het verleden gaan terug naar af.IJsland wordt ook niks meer, alhoewel, de Chinezen gaan er een ambassade vestigen die ruimte biedt aan 500 man personeel. IJsland heeft 300.000 inwoners.Misschien dat dat helpt.

  Mooi uitgedrukt, vooral de eerste zin!

 251. Voerman says:

  Floor: Goed moment om je alvast even te attenderen op een een geheel nieuw verdienmodel van de geldmannetjes: zorgsparen:

  Dat deden we al collectief.
  Dat heette AWBZ of zoiets?
  Elk nieuw verzinsel zorgt voor nieuwe uitwassen en ongewenste bijverschijnselen, waardoor weer nieuwe verzinselen nodig zijn enz…….
  Zo ontstaat de zorgluchtbel!
  Daar is de huizenluchtbel misschien wel een belletje bij.

 252. maarten says:

  hele affaire omtrent Snowden: schandelijk! ik geloof mijn ogen niet, de staat zoekt slachtoffers om te stalken

 253. maarten says:

  de almachtige US of A

 254. Floor says:

  Voerman, hier nog één van mijn favorieten, kwam ik op via Needles and Pins van de Searchers, no problem op youtube, al mijn favorieten staan onmiddellijk in de zijlijn.
  So much voor big brother is watching you.
  http://www.youtube.com/watch?v=ye6JssTdnvw

 255. asd says:

  Floor: Voerman, Nee hoor, ga nog wel even mee, in de medische wereld behoor ik nog tot de jongeren en zijn ze nog lang niet klaar met me.

  Ik dacht al: dat kan niet waar zijn, want ze is lekker bezig!

 256. Floor says:

  asd,

  Dat is de Prednison, geen idee waarom de jeugd zich beperkt tot wiet.

 257. Voerman says:

  maarten: de almachtige US of A

  Maarten, eens moet je kiezen waar je bij wilt horen.
  Omdat je aan deze kant woont heb je ook voor de NAVO en de USA en nog veel meer gekozen. Als je bij de andere kant wilt horen en toch hier blijft wonen loop je de kans om eens een collaborateur of een verrader te worden.
  Best moeilijk allemaal, maar de mensen die rond 1945 leefden (van beide kanten) snapten dat feilloos. In 1950 werden mensen die collaboreerden nog uit buurten weggepest.
  Geen kwestie van goed of slecht, maar weten waar je bijhoort als het erop aan komt.

 258. Steven says:

  Straks misschien een geheel genezen Floor achterop de crossmoter van Voerman vol gas naar een ander land?

  Denk zelf overigens ook steeds meer aan emigreren. Maar dat had ik al een keer gedaan dus zo spannend is het niet.

 259. Animal Crackers says:

  Floor,

  Ik heb ervaring met prednison vanuit mijn jeugd. ademhalingsproblemen, of ik edaar nu zo blij mee ben…
  In tegenstelling tot marihuana hebben we het hier over hormonenpreparaten wat dat met je doet???

 260. asd says:

  Floor: Heb met de acties per 1 januari jl reeds meer dan genoeg aanvaringen gehad ivm moeder.Heb het tussen neus en lippen door reeds een keer gepost, maar aangezien de verpleeghuizen uitsluitend nog ZZP5 (dan ben je dus dement verklaard) aan mogen nemen, loop je dus de kans, omdat ze je wel graag willen houden, dat je gewoon dement verklaard wordt terwijl je het niet bent.Ik bedoel maar, mijn moeder heeft een heleboel problemen, zoals afasie, maar als zij dement is ben ik het ook.Nou zou je zeggen, ok, dan laten we dat toch lekker zo, alleen aan die ZZP5 hangt een Bopz en dat laatste betekent dat mijn moeder en wij geen fuck meer te vertellen hebben wanneer ze haar achter gesloten deuren willen plaatsen. En dat is zomaar gebeurd dadelijk wanneer verpleeghuizen uitsluitend nog maar zwaar dementen gaan verzorgen natuurlijk.Indien jullie nog meer informatie nodig hebben hoor ik het wel.

  Floor, dan moet je het boek van de Belg Dimitri Verhulst, “De Laatkomer” lezen. Gewoon op tijd verhuizen van het betuttelende NL naar het bourgondische België, waar je als demente bejaarde, die wortelsap in de koffie gooit, een geweldig leven kunt leiden. Niemand, die je daar een strobreed in de weg legt.

 261. Floor says:

  Animal Crackers,

  Tja, heb weinig keus, is de P uit de CHOP, maar voorlopig zweer ik erbij.

 262. Floor says:

  asd,

  Mijn moeder is niet dement, dat is nou juist het probleem.
  Per 1-1-2013 mogen uitsluitend nog lieden met minimaal een zorgindicatie van ZZP5, hetgeen betekent dat je dement bent en waar dus een Bopz aanhangt met alle gevolgen van dien, opgenomen worden in een verpleeghuis.
  Let wel, ik heb het over een verpleeghuis, verzorgingstehuizen via de AWBZ bestaan over een paar jaar niet eens meer, die gaan allemaal failliet, bestaan dadelijk alleen nog maar particulier.

 263. Animal Crackers says:

  Floor,

  Op de lagere school, elke dag een prik halen, niet huilen, stoer, de dokter was een aardige man.
  Niet of om het een of ander, maar wist ik veel!
  Van het roken van ”n jointje had ik minder last al moet ik erbij zeggen dat het thc gehalte in die tijd nog correspondeerde met de in de natuurlijke populatie aanwezige doses, niet het opgefokte effectbejag van tegenwoordig!

 264. Animal Crackers says:

  Floor,

  Ageism dat snapt de gemancipeerde homo van 50+ niet eens!

 265. Floor says:

  Animal Crackers,

  Die moest ik ook ff opzoeken hoor.

 266. Floor says:

  Anyway, we hoeven voor al deze ellende dus niet te wachten tot het jaartal 2060, it already started.

 267. Steven says:

  Ik zie toch een vergelijk met de Franse revolutie. Toen trokken de koningen al het geld naar zich toe en bezaten zeg maar alles en regelden ook het geld systeem. Nu regelen de banken het geld systeem en bezit de staat (politiek) de grond en leger en zo. Ze kruipen ook nog eens naar elkaar toe (Zalm, Kok, Brinkman etc). Het gaat natuurlijk lang goed, maar niet bij een heftige crisis.

 268. Animal Crackers says:

  Steven,

  En hokken laten ze aan het plebs over.

 269. Steven says:

  Steven: Ik zie toch een vergelijk met de Franse revolutie

  van VOOR de Franse revolutie

 270. asd says:

  Floor: asd, Mijn moeder is niet dement, dat is nou juist het probleem.Per 1-1-2013 mogen uitsluitend nog lieden met minimaal een zorgindicatie van ZZP5, hetgeen betekent dat je dement bent en waar dus een Bopz aanhangt met alle gevolgen van dien, opgenomen worden in een verpleeghuis.Let wel, ik heb het over een verpleeghuis, verzorgingstehuizen via de AWBZ bestaan over een paar jaar niet eens meer, die gaan allemaal failliet, bestaan dadelijk alleen nog maar particulier.

  Dat had ik ook begrepen maar niet genoeg tot uitdrukking gebracht. Ook de hoofdpersoon uit het boek is niet dement maar veinst dat hij het is om aan de maatschappij en zijn vrouw te ontkomen.

  En dan kun je beter met Belgische dan met NL-CEO’s te maken hebben in de zorg. Krijg je ook nog een wijntje en doe je er zelf wat wortelsap bij!

 271. Floor says:

  Komt wel weer een beetje goed mensen, ze weten echt wel waar ze mee bezig zijn in Frankfurt, de mogelijkheden zijn alleen enigszins beperkt en de roze brillen tijd is voorlopig ff over, als in wij gaan het in ieder geval niet meer mee maken.
  Of dat zo erg is weet ik eigenlijk niet, om je de waarheid te zeggen ‘ik was niet zo weg van de afgelopen 30 jaar’, maar dat kan aan mij liggen.
  Hier eindig ik ff mee voor vanavond, my alltime favourite http://www.youtube.com/watch?v=7-0lV5qs1Qw

 272. Voerman says:

  Mooi geweest, truste allemaal!
  Kusje voor Floor! 🙂

 273. Animal Crackers says:

  Steven,

  whatever, same, same, same
  Misschien vertaalt de wekielijke vbrevolutie zich in de ongoing kopersstaking?!

 274. Steven says:

  Animal Crackers,

  daar begint het mee denk ik (crisis)

 275. De Pessimist says:

  Dawg: Anders gaan we failliet. In 2060.

  Wie de financiële maffia of de bevolking ?Stuiptrekkingen van een sector die wanhopig opzoek is naar nieuwe slachtoffers.

 276. snorkel says:

  De BIS is zich toch wel vrij serieus tegen QE en alles wat er bij hoort aan het keren … ben benieuwd wat er ‘in het vat zit’. Zijn de bail-in plannen klaar, dus het goedkope geld van de overheid is niet meer nodig? We gaan het binnenkort met gratis geld van de klant oplossen? Ohnee, dat geld is niet van de klant, dat is al van de bank

 277. Animal Crackers says:

  snorkel,

  De bank are us. Like toys’r us!

 278. De Pessimist says:

  snorkel: We gaan het binnenkort met gratis geld van de klant oplossen

  Dat gratis geld alleen als je het op tijd kan terug betalen .Met het huidige stoelendans kapitalisme zijn er zeker verliezers die niet te laat uitstappen .

 279. ll says:

  Lol, je leest het steeds vaker, it’s the modells stupid.

  Ben hier al lang over aan het denken, de basis is niet goed, er klopt iets niet …..

  http://biflatie.nl/artikelen/schuldencrisis/wereldwijde-schuldsanering-enige-oplossing/

  Steven: daar begint het mee denk ik (crisis)

  Ik denk met het instorten van de beurzen….., daarmee begint de ellende ……, we zullen zien 😉

  Juan de Meeleezer: Met nl hypotheekschuld is 250 procent van eu gemiddelde
  Is de kans op een zeepbel
  En daarmee de kans op een forse correctie van de zeepbel
  Vrij groot.

  Tuurlijk Juan, dat hadden we toch allang hier berekend ? Maar de zeepbel staat off-modell, pas als ie on-modell komt is er herrie in de tent. Maar hoe komt ie on-modell, dat is de vraag, want de hele financiele sector staat ook off-modell , moet nog ff verder denken 🙂 Kan ook onoplosbaar zijn natuurlijk…..

 280. ll says:

  En wat ook zo raar is, die ( off modell )zeepbel vreet nu de héle reële oekoenomie op ………. maar modelmatig is dat onmogelijk…… en toch gebeurt het, dat is toch wel gek hoor.

  Kan je misschien verlies niet in een modelletje programmeren ? Je verlies nemen, schijnt het ergste te zijn wat er is, maar hoe verwerk je verlies modelmatig ?

  Modelletjes zijn ontworpen na de laatste wereldoorlog, en kennen alleen maar inflatie …….

  Zo werkt ook het casametrisch modelletje van Prof.Dr.M.Francke, dat werkt alleen als de huizenprijzen stijgen, maar als ze dalen, zoals nu, is het model in de prullenbak geflikkerd ……

  Maar hoe moet je nu een land regeren zonder modellen ? 😉

  Zomaar wat modellenhersenspinsels :-), zonder modellen, dat dan weer wel ………

 281. ll says:

  snorkel: De BIS is zich toch wel vrij serieus tegen QE en alles wat er bij hoort aan het keren

  Voor Snork, BIS working papers 137 uit 2003

  http://www.bis.org/publ/work137.pdf

 282. ll says:

  @ admin, dank voor het schuifbalkje onder 🙂 , leuk om de twitterjes weer te kunnen lezen

 283. snorkel says:

  De Pessimist: Dat gratis geld alleen als je het op tijd kan terug betalen

  Niet als je het ‘bail-int”. Bail-in geld is gratis en het staat zelfs al in de computer van de bank. Mag ik ff bail-innen?

 284. Floor says:

  ll: biflatie.nl/artike…ing-enige-oplossing/

  Aandoenlijk van domheid en laten we vooral hier in Europa beginnen daarmee, slaat die euro volkomen los en zijn we allemaal failliet. En dan? Gewoon weer opnieuw beginnen?

 285. ll says:

  Floor: Gewoon weer opnieuw beginnen?

  Kan echt wel, lees maar, nooit bij de pakken neer gaan zitten, altijd vrolijk blijven 🙂

  http://spaarcentje.blogspot.nl/2013/06/het-aflosverhaal-van-luccy.html

 286. Draaikont says:

  de onwetende: Hopelijk kunnen jullie me helpen. In Utrecht worden de meeste kavels verkocht met eeuwigdurend aangekochte erfpacht. Op internet kan ik vinden dat dit zo goed als gelijk is als volledig eigendom.
  Maar waarom worden de kavels dan niet uitgegeven als volledig? Hier zit vast een adertje onder het gras!
  Kan iemand mij het verschil uitleggen?

  De huur wordt afgekocht, voor eeuwig. Je heb dus de huur voor eeuwig betaald. Dat is financieel inderdaad praktisch hetzelfde als eigendom. Echter vermoed ik dat je juridische positie indien de gemeente om wat voor reden dan ook bij je grond moet (verontreiniging, rioolwerkzaamheden, aanleg spoorweg etc.) een stuk zwakker is. Vooral vervelend als ze echt onder je huis moeten zijn.

 287. asd says:

  ll: En wat ook zo raar is, die ( off modell )zeepbel vreet nu de héle reële oekoenomie op ………. maar modelmatig is dat onmogelijk…… en toch gebeurt het, dat is toch wel gek hoor.Kan je misschien verlies niet in een modelletje programmeren ? Je verlies nemen, schijnt het ergste te zijn wat er is, maar hoe verwerk je verlies modelmatig ?Modelletjes zijn ontworpen na de laatste wereldoorlog, en kennen alleen maar inflatie …….Zo werkt ook het casametrisch modelletje van Prof.Dr.M.Francke, dat werkt alleen als de huizenprijzen stijgen, maar als ze dalen, zoals nu, is het model in de prullenbak geflikkerd ……Maar hoe moet je nu een land regeren zonder modellen ? Zomaar wat modellenhersenspinsels , zonder modellen, dat dan weer wel ………

  Nou gewoon met “Hollands next topmodel”!

 288. Jean Paul says:

  Amusant stukje van prof. Peter Stallinga over de crises, schuld, rente als onteigeningsmechanisme etc.
  op arXiv.org

 289. pietsje says:

  Wow, wat een superland hebben jullie toch! Heb ik vorige maand al een leuke loonsverhoging gekregen… Heb ik net berekend dat ik ook nog eens een groter deel van mijn hypotheekrente terug krijg!

  Gelijk de bank maar even gebeld voor een extra storting op mijn spaarhypotheek

  Ik snap echt niet waarom jullie altijd maar klagen… Superland!

 290. pietsje says:

  Wanneer gaat die 6.5% huurverhoging nou in? Deze maand of volgendeaandeel pas?

 291. Hans- says:

  Pietsje
  Huur betaal je vooraf, en de huurverhogingen zijn om het jaar.
  Ingaande de 7 maand, dus begin juli betaal je de verhoogde huur.

 292. pietsje says:

  Dank je Hans voor je duidelijke antwoord! 😛

  Hans-:
  Pietsje
  Huur betaal je vooraf, en de huurverhogingen zijn om het jaar.
  Ingaande de 7 maand, dus begin juli betaal je de verhoogde huur.

 293. pietsje says:

  Eigenlijk vind ik wel erg oneerlijk. Ik als koper betaal weer minder per maand en jullie juist meer.

  En dan heb ik straks ook nog eens een afbetaald huis. Maar ja, die democratie he

 294. maarten says:

  pietsje,

  liever pound wise dan penny foolish, ik heb dan ook geen onverantwoorde risico’s genomen.
  Die huurverhoging, voor mij een tientje p/m, is voor mij vanaf deze maand pietsje, lollig he? Ik ga mn kabel abbonement opzeggen, hop ! terugverdiend

 295. De Pessimist says:

  maarten: Die huurverhoging, voor mij een tientje p/m, is voor mij vanaf deze maand pietsje, lollig he? Ik ga mn kabel abbonement opzeggen, hop ! terugverdiend

  Jij bent helemaal lekker ,een paar tientjes minder geld in de economie brengen lijkt weinig maar zal wel weer een enorme tik op de consumenten bestedingen zijn vooral ook omdat veel huurders hun hele beschikbare inkomen ook uitgeven.

 296. pietsje says:

  Het spijt me om te horen fat U nu zelfs uw kabel heeft moeten opgeven. Gecondoleerd! En dan te bedenken dat deze er volgend jaar waarschijnlijk weer aankomt. :-S

  Nog advies wat ik met mijn tientjes per maand zal doen? Hahaha. Nogmeer storten zodat ik nog minder hypotheek ga betalen bij gelijkblijvende HRA, hahaha

  maarten:
  pietsje,

  liever pound wise dan penny foolish, ik heb dan ook geen onverantwoorde risico’s genomen.
  Die huurverhoging, voor mij een tientje p/m, is voor mij vanaf deze maand pietsje, lollig he? Ik ga mn kabel abbonement opzeggen, hop ! terugverdiend

 297. maarten says:

  De Pessimist,

  ik ga mijn geld nu niet uit mijn raam gooien nee

 298. Jeroen says:

  pietsje: Wanneer gaat die 6.5% huurverhoging nou in?

  Even rekenen: huurverhoging 3 tientjes per maand voor een huurhut die nu 350k bij verkoop zou moeten opbrengen. 8 procent waardedaling per jaar is 2333 euro per maand. Dus elke maand die ik wacht steek ik zomaar 2300 euro in m’n zak. Goed bezig!

  pietsje: Ik snap echt niet waarom jullie altijd maar klagen

  Ik klaag helemaal niet! Fantastisch toch? Als jouw woning steeds minder waard blijft worden spaar ik dus steeds meer geld uit door nog even te wachten met kopen terwijl ik ondertussen rijkelijk woon. Een heel simpel mechanisme, en ik vind het prima 🙂

  En het leuke is: zolang jij blij wordt gemaakt met een dooie mus die HRA heet, blijft jouw woning ook steeds verder in waarde dalen juist vanwege de marktonzekerheid door het in stand houden van diezelfde HRA. Aan de ene kant een paar honderd euro HRA binnenschrapen en aan de andere kant duizenden euro’s aan waarde verliezen. Blijkbaar typisch voor woningeigenaren dat ze dan toch een winnaarsgevoel hebben. Leg het mij maar uit…

  Ben ik nou ook een troll? 🙂

 299. De Pessimist says:

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/06/23/banken-rettung-deutschland-verlangt-8-prozent-zwangsabgabe-von-den-sparern/
  Alleen de spaar vermogens aanpaken en niet progresief .Het zou wel eens sneller oorlog kunnen zijn dan ik in mijn bangste dromen had voorspeld

 300. maarten says:

  pietsje,

  je zou me ook kunnen feliciteren met het feit dat ik mijn prioriteiten op orde heb

 301. Gekke gerritje says:

  Wel een koophuisje bekeken wellicht doe ik een superlaag bod.
  De makelaar vroeg me met wat frustratie in zn stem is het nu soms nog niet goedkoop genoeg?
  Waarna ik zei ” ik moet de naderende daling die nu echt begint ook nog opvangen!”
  Waarna het erstig stil was ,ineens geen praatjes van schiet wel op er staat een dikke rij mensen te wachten en ook geen loze praatjes van een huis komt altijd naar je toe!
  Ach wellicht wacht ik nog even voor het geld waar ik nu een nieuwbouwhuis voor huur kan ik niets kopen,en ze komen het binnenkort weer netjes schilderen en de cv een beurtje geven helemaal top!

 302. maarten says:

  wees maar blij met je hypotheek pietsje, waarom niet?

 303. pietsje says:

  Dank u! Dat ben ik zeker…. Zeker met de fiscale regels in dit land. Jammer dat die er niet zijn in mijn moederland 😛

  Maar eh, als u echt in de financiële problemen komt bent u altijd welkom voor een maaltijd. Ik mag u namelijk wel…

  maarten:
  wees maar blij met je hypotheek pietsje, waarom niet?

 304. maarten says:

  pietsje,

  nou dan schuif ik vanavond aan

 305. Deutsche Mark says:

  pietsje:
  Het spijt me om te horen fat U nu zelfs uw kabel heeft moeten opgeven.

  Ik vis de TV-netten gewoon gratis uit de lucht.
  Wat nu ik in Dld. vrijstaand woon wel vervelend is, dat ik kijkgeld niet meer kan beparen (3 hoog achter geen probleem), omdat bij een evt. controle niet alles te verbergen valt.
  Ik kijk overigens in tegenstelling tot de rest van het gezin nauwelijks nog TV. (haal soms een uur per maand niet eens)

 306. pietsje says:

  Oef, ik wist dat huurders vaker in de financiële problemen zaten dan kopers (zal wel aan het gemiddelde opleidingsniveau liggen) …. Maar dat het zo erg was realiseerde ik me niet.

  Bel me even op 030-2315326. Dan regel we wat….,

  maarten:
  pietsje,

  nou dan schuif ik vanavond aan

 307. De Pessimist says:

  http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/bis-nu-tijd-voor-overheden-om-crisis-te-bestrijden
  Vooral het laatste zinnetje de arbeidsmarkt hervormen als oplossing voor een credit probleem .Ik word gek

 308. maarten says:

  erg gastvrij pietsje, of is dat het nummer van de voedselbank?

 309. pietsje says:

  Als je dat liever hebt fan kan ik die wel voor u opzoeken…. Maar eigenlijk kijk ik wel uit naar een dinner met een discussie over de Nederlandse huizenmarkt 🙁

  maarten:
  erg gastvrij pietsje, of is dat het nummer van de voedselbank?

 310. Voerman says:

  maarten: erg gastvrij pietsje, of is dat het nummer van de voedselbank?

  Dat is de daklozenopvang Utrecht.
  Voor 4.25 euro een bed met ontbijt en geestelijke bijstand indien nodig.
  365 dage per jaar mogelijk!
  Je zou je huis ervoor verkopen! Optimum aan vrijheid! 🙂

 311. maarten says:

  pietsje,

  Ik maakte maar een geintje eigenlijk, zo moeilijk heb ik het niet. Liever een keer op een terras in Amsterdam

 312. Olaf says:

  Hangt van de huur af, ik ben 10 jaar geleden begonnen op 550 dat is nu 668 en het wordt 711. Dat is in een klap 43 euro per maand meer, maar voor de 516 euro per jaar kan je niet verhuizen.
  Als ik verhuis dan gaat de woning naar de vrije sector voor 860 p/m
  Op Funda kijken is nog steeds heel erg deprimerend.

 313. maarten says:

  Voerman,

  het gebeurt wel eens dat een zwerver of een sober levende persoon, na overlijden, zeer vermogend blijkt te zijn

 314. maarten says:

  maarten,

  de ultieme scheefhuurder…

 315. ty says:

  5 euro per dag is 1825 euro per dag. Met 95k euro op de bank kan je dus van de rente ‘leven’ … Dus iedereen op naar je ‘eigen’ vierkante meter onder de brug voor overdag!

  Pfff, iemand ook nog enig zinnig commentaar/tegenstand op dit forum? Of zijn hier echt alleen zielige huurders zonder visie?

 316. ty says:

  Jullie kunnen Pietsje al niet eens aan met goede argumenten… Hoe moet dat dan als ik online ben?

 317. ll says:

  ll,

  Sorry Snork tekst vergeten, ´Gebazel uit Basel´ 😉

  Eerst voorspelt BIS een depressie als er teveel krediet wordt uitgegeven, vervolgens strooien de CB-en met extra krediet, en dan waarschuwt BIS weer, je kan geen touw meer aan vastknopen 🙂

 318. ll says:

  Hmmmmmm kan je als eigen-huis-bezitter uit een uitkering worden gezet om zonnepanelen ?

  http://amstelveen.blog.nl/milieu/2013/06/24/zonnepaneel-als-extra-fiscale-last

 319. Dawg says:

  De Pessimist: rtlnieuws.nl/econo…crisis-te-bestrijdenVooral het laatste zinnetje de arbeidsmarkt hervormen als oplossing voor een credit probleem .Ik word gek

  Zie het maar als een mantra. Een bezweringsformule omdat ze zelf niets beter te melden hebben. Hervorming van de arbeidsmarkt: we moeten wereldwijd allemaal de goedkoopste worden. Is goed voor de export. Naar Mars.

 320. latida says:

  Leven in het land met de best gevulde pensioenpotten in de wereld, er verplicht gedwongen flink aan meebetalen en toch maar uitzicht hebben op een pensioen dat niet meer is dan 40-45% van het laatstverdiende loon, zonder de mogelijkheid te hebben om zelf met je eigen geld voor je pensien te zorgen:

  http://www.telegraaf.nl/mijnbedrijf/21675978/___Jongeren_en_zzp_ers_dupe___.html

  Die pensienpotten zijn met andere woorden binnen 10 jaar verdwenen, mark my words

 321. ll says:

  maarten: het gebeurt wel eens dat een zwerver of een sober levende persoon, na overlijden, zeer vermogend blijkt te zijn

  Zó leuk, ik ken er eentje, met 6 ton ( geërfd )op de bank, en levend als een zwerfster …… Een eigen huis en ook afbetaald, dat wel, maar in de staat van 1926 ? , half afgebrand, WC nog buiten, geen douche of bad ……., maar het is wel een schattig mens.

  Ik doe voor haar de jaarlijkse belastingaangifte in ruil voor een ananas 🙂

 322. snorkel says:

  Top 5 nietsnutten in de 2e kamer:
  – 2 VVD-ers
  – 1 PPV-er
  – 1 CDA-er
  – 1 PVDA-er

  http://www.vn.nl/Archief/Politiek/Artikel-Politiek/Het-Haagse-zomerrapport-Backbenchers.htm

  Aan de foto te zien heeft de winnares haar ton salaris wel goed besteed.

  Wat zei Juan altijd ook alweer?

 323. Dawg says:

  pietsje: Wow, wat een superland hebben jullie toch! Heb ik vorige maand al een leuke loonsverhoging gekregen… Heb ik net berekend dat ik ook nog eens een groter deel van mijn hypotheekrente terug krijg!Gelijk de bank maar even gebeld voor een extra storting op mijn spaarhypotheekIk snap echt niet waarom jullie altijd maar klagen… Superland!

  Valt wel mee, of tegen. ‘t Is maar hoe je het bekijkt. Jij gaat heel wat minder geld van de staat terugkrijgen aan hra dan je er eerst aan heb afgedragen in de vorm de hoofdprijs die je hebt betaald voor die postzegel grond waarop je hut is neergezet. Is op zich wel sociaal van je, want op die manier draag je als huiseigenaar extra bij aan bouw en exploitatie van een sporthalletje hier en een zwmbadje daar. Hulde.

 324. Stoelgang says:

  asd: Dit scenario wat je schetst is zeer rëeel. Heb recente info, die dat alles bevestigt maar het voert te ver om dit allemaal te publiceren. Heb ik geen zin in!

  Hoeft niet, de samenvatting staat hier al 😉 Ken je geschiedenis en je kan een stukje in de toekomst kijken. Vergelijk de enorme margin call uit de jaren ’30 maar met de scherprechter van deze editie: de rente (het meest geraffineerde onteigeningsinstrument by far). De uitkomst staat al vast, de (persoonlijke) gevolgen nog niet. Maar geloof me (on topic): je kan in de periode die binnenkort komen gaat beter geen eigenaar van een gefinancierde koophut in NL zijn. Dat zijn de eerste en makkelijkste slachtoffers, net zo onroerend als de koophut zelf, tot het moment dat de bank zich ontfermt over het stulpje.

 325. ll says:

  Post weer verdwenen, het is niet leuk meer ……..

  Hoop dat deze doorkomt, hoe de Ierse Taxpayers er in zijn geluisd.

  De geheime tapes Anglo Bank

  http://www.independent.ie/business/irish/inside-anglo-the-secret-recordings-29366837.html

 326. snorkel says:

  Stoelgang,

  En/of de bank komt er achter dat al die spaar- en beleggingspotjes van de Nederlandse hypotheekbezitters wel een heel makkelijke prooi zijn. Schuld blijft staan, spaarpotje wordt (deels) geconfiskeerd. Unsecured creditors zijn het toch (lees; het geld is niet van u, maar van de bank)? 8% solidariteitsbijdrage toch? Tikt lekker aan op een spaarhypo van enkele tonnen.

 327. Stoelgang says:

  asd: Dat is juist getypeerd en laat uiteindelijk de onmacht van NL zien!

  Helaas komt er in NL niets anders meer succesvol van de grond dan (parlementaire) onderzoekscommissies. tot er een rapport ligt van een aantal dik verdienende schriftgeleerden, schijnt er niet meer gehandeld te kunnen worden. Zelf nadenken en krachtdadig handelen is niet meer nodig en mogelijk en gebeurt dus niet, want we hebben toch deskundigen?

  Neem als voorbeeld nu dat recente rapport over dopinggebruik in de wielersport waar politiek uitgerangeerde Sorgdrager in haar nadagen nog lekker op heeft kunnen cashen. De conclusies kan iedereen met meer dan twee hersencellen na een kratje bier op de achterkant van een bierviltje schrijven, waarbij nog komt dat de rest van de wereld (dus buiten de polder) alles allang wist namelijk: “wielrenners zijn doping gaan gebruiken omdat ze anders de gebruikers niet bij konden houden”. Maanden werk om het zeker te weten en een niet relevante polderconclusie te vormen.

  De onmacht in NL is ENORM, het land zit vast door wetgeving, regelgeving, beleid, regelingen, het banencarrouselletje van zogenaamde ‘high potentials’ in de gevestigde politiek, regelzucht, vergunningen, belastingen, betutteling etc… Bah!

 328. asd says:

  ty: Jullie kunnen Pietsje al niet eens aan met goede argumenten… Hoe moet dat dan als ik online ben?

  Pietsje is een geval en ik zou zeggen Pietsje pak je fietsje en ga naar je moederland Anatolië.

 329. Stoelgang says:

  NewKidInTown: Ik vraag me af, ze hebben natuurlijk 1 of meer risicomanagementafdelingen (of risk-control in goed boeren-nederlands) bij de Rabobank.
  In ik kan me niet anders voorstellen dat ze ook scenario’s hebben doorgerekend dat de woningprijzen met resp. 10%, 20%, 30%, 40%, 50% en wellicht meer, zullen gaan dalen en wat dat dan voor de Rabobank gaat betekenen.
  Bij welk percentage zijn ze “verloren” ?

  Zullen we afspreken dat we over dat soort percentages in het geheel geen voorspellingen meer afgeven? Dat zou de bankiersbranche nadelig kunnen beïnvloeden en het ‘herstel’ kunnen afremmen.

  😀

 330. Stoelgang says:

  Voerman: Toch is het triest, dat je op de manier van “houden wat je hebt” moet denken!
  Wel blij, dat Voerman deze tijd niet als deelnemer aan enig arbeidsproces hoeft mee te maken.
  Als ik heel jong en ongebonden was, zou ik mij in deze tijd niet meer binden en dit land vaarwel zeggen. Niet eens om er materieel beter van te worden, maar alleen al om de reden, dat iedereen aan het hoogste goed, je persoonlijke vrijheid zit te knabbelen.

  Zelfs toen ik zelf nog heel jong was, dacht ik al zo, maar de tijd heeft dat inzicht nog verscherpt.

  Zo is het maar net. Jonge mensen die kunnen, zouden er goed aan doen om de keuze te maken om te vertrekken uit sterfhuis NL. Winter is coming…

 331. asd says:

  ll: En nog een paniekerende Barbara Sloop de sociale sector ……parool.nl/parool/n…-drastisch-aan.dhtml

  Dieptreurig toestanden daar in de Amsterdamse politiek. Maar ja wat wil je, de problemen worden onbeheersbaar door een tekort aan niveau!

 332. Stoelgang says:

  Floor:
  Animal Crackers,

  I will, maar wanneer iemand over 10 jaar op internet het lef heeft om over het equivalent van kweetje Rutte te verkondigen dat ‘ie zich door de hele ECB in z’n kont laat neuken (dit is normaliter niet mijn taalgebruik hè), dan zal ‘ie toch echt niet gek op moeten kijken wanneer ‘ie ‘s morgens vroeg van z’n bed gelicht wordt.
  Jeugd van tegenwoordig heeft geen enkele notie van actie reactie.

  Nier zo somberen Floor, koop liever een auto en een huis!

 333. tinus says:

  Was ist los?

  Die Staaten sind geldlos,
  Die Schulden zahllos,
  Die Steuern sind endlos,
  Die Regierungen ratlos,
  Die Politik ist ziellos,
  Die Verwirrung maßlos,
  Die Gesetze fruchtlos,
  Die Aufklärung ist hirnlos,
  Die Sitten zügellos,
  Die Sparsamkeit ist sinnlos,
  Die Teuerung namenlos,
  Die Gewinnsucht ist bodenlos,
  Der Schwindel grenzenlos,
  Die Zeiten sind trostlos,
  Überall ist der Teufel los!

  Aus der “Flörsheimer Zeitung” vom 17. Oktober 1923, dem Tag der Verkündung der Rentenmark,
  kijk,die vond ik nou weer wel leuk

 334. ty says:

  Oef, au, brrr…. De intelligentie spat et weet vanaf. Hahaha, eigenlijk zonde van mijn tijd om hierop te reageren. … Was het niet als ik dit soort zielige reacties gaaf vind!

  asd: Pietsje is een geval en ik zou zeggen Pietsje pak je fietsje en ga naar je moederland Anatolië.

 335. asd says:

  Stoelgang: Hoeft niet, de samenvatting staat hier al Ken je geschiedenis en je kan een stukje in de toekomst kijken. Vergelijk de enorme margin call uit de jaren ’30 maar met de scherprechter van deze editie: de rente (het meest geraffineerde onteigeningsinstrument by far). De uitkomst staat al vast, de (persoonlijke) gevolgen nog niet. Maar geloof me (on topic): je kan in de periode die binnenkort komen gaat beter geen eigenaar van een gefinancierde koophut in NL zijn. Dat zijn de eerste en makkelijkste slachtoffers, net zo onroerend als de koophut zelf, tot het moment dat de bank zich ontfermt over het stulpje.

  Exactly! Als ik effe zin heb, kom ik er nog wel eens op terug.

 336. snorkel says:

  tinus:
  Was ist los?

  Die Staaten sind geldlos,Die Schulden zahllos,Die Steuern sind endlos,Die Regierungen ratlos,Die Politik ist ziellos,Die Verwirrung maßlos,Die Gesetze fruchtlos,Die Aufklärung ist hirnlos,Die Sitten zügellos,Die Sparsamkeit ist sinnlos,Die Teuerung namenlos,Die Gewinnsucht ist bodenlos,Der Schwindel grenzenlos,Die Zeiten sind trostlos,Überall ist der Teufel los!

  Aus der “Flörsheimer Zeitung” vom 17. Oktober 1923, dem Tag der Verkündung der Rentenmark,
  kijk,die vond ik nou weer wel leuk

  nice!

 337. Stoelgang says:

  ll: Zeg dat wel, twee tegelijk

  lewrockwell.com/ro…bard/kondratieff.gif

  iceagenow.com/Pace…f_the_Ice_Ages-1.jpg

  Die bedoelde ik inderdaad allebei Il 😉 Brrrr

 338. asd says:

  snorkel: Stoelgang, En/of de bank komt er achter dat al die spaar- en beleggingspotjes van de Nederlandse hypotheekbezitters wel een heel makkelijke prooi zijn. Schuld blijft staan, spaarpotje wordt (deels) geconfiskeerd. Unsecured creditors zijn het toch (lees; het geld is niet van u, maar van de bank)? 8% solidariteitsbijdrage toch? Tikt lekker aan op een spaarhypo van enkele tonnen.

  Alweer exactly!

 339. Dawg says:

  latida: Leven in het land met de best gevulde pensioenpotten in de wereld, er verplicht gedwongen flink aan meebetalen en toch maar uitzicht hebben op een pensioen dat niet meer is dan 40-45% van het laatstverdiende loon, zonder de mogelijkheid te hebben om zelf met je eigen geld voor je pensien te zorgen:telegraaf.nl/mijnb…zzp_ers_dupe___.htmlDie pensienpotten zijn met andere woorden binnen 10 jaar verdwenen, mark my words

  Er zit op dit moment zo’n 1.000 miljard euro in de collectieve pensioenfondsen. Dit betekent dat als je je nu acuut zou stoppen met met het storten van premies bij een bescheiden rendement van 3% per jaar nog 25 jaar lang ieder jaar 57 miljard aan de fondsen zou kunnen onttrekken voordat ze leeg waren. Zevenvijftig miljard euro is ongeveer twee maal zoveel als de AOW nu kost. Bij een jaarlijks rendement van 6% (het grealiseerde rendement op lange termijn) zou je zelfs 25 jaar lang 87 miljard (= =/- 40.000 euro per euro per jaar per 65-plusser)uit de pensioenfondsen kunnen trekken voordat ze leeg zouden.

  Toch moet jongeren veel langer gaan werken voor een veel lager pensioen. Zo te zien heeft de verdeel-en-heers strategie weer gewerkt. Lachende derde: Bernard Wientjes en z’n achterban.

 340. tinus says:

  en na griekenland en zijn tv zenders,is het dadelijk in italie weer hommeles na veroordeling Berlusconi.
  dat gaat gaten slaan in de begrotingen.

 341. asd says:

  ty: Oef, au, brrr…. De intelligentie spat et weet vanaf. Hahaha, eigenlijk zonde van mijn tijd om hierop te reageren. … Was het niet als ik dit soort zielige reacties gaaf vind!

  Nou, dat is dan mooi meegenomen, als je het maar naar je zin hebt. Ach, je moet boer met de boeren zijn!

 342. asd says:

  ty,

  Ach, je moet boer met de boeren zijn!

 343. Stoelgang says:

  Animal Crackers:
  Steven,

  En hokken laten ze aan het plebs over.

  En vooral de schulden op koophokken 😉

 344. asd says:

  Stoelgang: Helaas komt er in NL niets anders meer succesvol van de grond dan (parlementaire) onderzoekscommissies. tot er een rapport ligt van een aantal dik verdienende schriftgeleerden, schijnt er niet meer gehandeld te kunnen worden. Zelf nadenken en krachtdadig handelen is niet meer nodig en mogelijk en gebeurt dus niet, want we hebben toch deskundigen? Neem als voorbeeld nu dat recente rapport over dopinggebruik in de wielersport waar politiek uitgerangeerde Sorgdrager in haar nadagen nog lekker op heeft kunnen cashen. De conclusies kan iedereen met meer dan twee hersencellen na een kratje bier op de achterkant van een bierviltje schrijven, waarbij nog komt dat de rest van de wereld (dus buiten de polder) alles allang wist namelijk: “wielrenners zijn doping gaan gebruiken omdat ze anders de gebruikers niet bij konden houden”. Maanden werk om het zeker te weten en een niet relevante polderconclusie te vormen. De onmacht in NL is ENORM, het land zit vast door wetgeving, regelgeving, beleid, regelingen, het banencarrouselletje van zogenaamde ‘high potentials’ in de gevestigde politiek, regelzucht, vergunningen, belastingen, betutteling etc… Bah!

  Perfecte reactie, breek me de bek niet open!

 345. Steven says:

  We strepen gewoon de hypotheekschulden weg tegen de pensioenen. Dan houden we nog nog 300 miljard over in de pensioenpot. Omdat die vervelende hypotheken dan ook weg zijn en men een huis als appeltje voor de dorst heeft, hoeft er ook niet zo veel in de pensioenpot te zitten. Huren blijven we ook gewoon met 3 procent boven inflatie verhogen zodat ook daar vanuit een verzekerde inkomstenbron is.

  Iedereen blij. economisch probleem opgelost. 😉

  Mijn nieuwe partij is de VVD-VVD (Veel Vrijer Dan VVD)

 346. asd says:

  tinus: Was ist los?Die Staaten sind geldlos,Die Schulden zahllos,Die Steuern sind endlos,Die Regierungen ratlos,Die Politik ist ziellos,Die Verwirrung maßlos,Die Gesetze fruchtlos,Die Aufklärung ist hirnlos,Die Sitten zügellos,Die Sparsamkeit ist sinnlos,Die Teuerung namenlos,Die Gewinnsucht ist bodenlos,Der Schwindel grenzenlos,Die Zeiten sind trostlos,Überall ist der Teufel los!Aus der “Flörsheimer Zeitung” vom 17. Oktober 1923, dem Tag der Verkündung der Rentenmark,kijk,die vond ik nou weer wel leuk

  1923! Dat geeft te denken. Tijd voor heroverwegingen. Dank!

 347. Dawg says:

  asd: Dieptreurig toestanden daar in de Amsterdamse politiek. Maar ja wat wil je, de problemen worden onbeheersbaar door een tekort aan niveau!

  Mevrouw Baarsma is van de VVD en ONAFHANKELIJK kroonlid bij de SER. Zie hier wat die combinatie voor aprankelijk denkwerk oplevert.

 348. Stoelgang says:

  pietsje:
  Wow, wat een superland hebben jullie toch! Heb ik vorige maand al een leuke loonsverhoging gekregen… Heb ik net berekend dat ik ook nog eens een groter deel van mijn hypotheekrente terug krijg!

  Gelijk de bank maar even gebeld voor een extra storting op mijn spaarhypotheek

  Ik snap echt niet waarom jullie altijd maar klagen…Superland!

  Ik ben net ontslagen, helaas ben ik niet hoog opgeleid. Ik nu moet ik de WW in, maar ik ben blij dat er nog werkende mensen zoals jij zijn om mij door deze moeilijke tijd heen te helpen. Maar ik klaag niet, want ik kan binnenkort elke dag uitslapen en ze zeggen dat de economie binnenkort, maar in ieder geval in 2014 weer aantrekt.

 349. snorkel says:

  snorkel:
  Stoelgang,

  En/of de bank komt er achter dat al die spaar- en beleggingspotjes van de Nederlandse hypotheekbezitters wel een heel makkelijke prooi zijn. Schuld blijft staan, spaarpotje wordt (deels) geconfiskeerd. Unsecured creditors zijn het toch (lees; het geld is niet van u, maar van de bank)? 8% solidariteitsbijdrage toch? Tikt lekker aan op een spaarhypo van enkele tonnen.

  En al die sukkels die nu extra aan het bijstorten zijn… Knopen hun eigen strop, leggen hun eigen kop er in en trekken zelf het valluik open.

 350. Stoelgang says:

  pietsje:
  Wanneer gaat die 6.5% huurverhoging nou in? Deze maand of volgendeaandeel pas?

  nu dus niet meer 🙂 Elk nadeel hep z’n voordeel.

 351. asd says:

  Dawg: Mevrouw Baarsma is van de VVD en ONAFHANKELIJK kroonlid bij de SER. Zie hier wat die combinatie voor aprankelijk denkwerk oplevert.

  Dat wist ik niet van dat kroonlidmaatschap bij de SER.
  Dieptreurig. Goed om dat bloot te leggen!

 352. asd says:

  Stoelgang: Ik ben net ontslagen, helaas ben ik niet hoog opgeleid. Ik nu moet ik de WW in, maar ik ben blij dat er nog werkende mensen zoals jij zijn om mij door deze moeilijke tijd heen te helpen. Maar ik klaag niet, want ik kan binnenkort elke dag uitslapen en ze zeggen dat de economie binnenkort, maar in ieder geval in 2014 weer aantrekt.

  Succes verder,Stoelgang, je komt er wel!

 353. Stoelgang says:

  De Pessimist:
  deutsche-wirtschaf…abe-von-den-sparern/
  Alleen de spaar vermogens aanpaken en niet progresief .Het zou wel eens sneller oorlog kunnen zijn dan ik in mijn bangste dromen had voorspeld

  Op een gegeven moment lopen er massa’s hongerige werkloze hulploze berooide mensen onder andere door vinex-wijken over straat die enkel hun gezin willen voeden maar dat niet kunnen en dus verder niets te verliezen hebben, zien ze ineens verlicht raam waarachter iemand kabel-tv ligt te kijken op een designbank met een volle koelkast in de buurt 😉

 354. snorkel says:

  Stoelgang,

  Shit man! Succes! Waar ben je naar op zoek?

 355. dr.t says:

  Hopelijk heeft goudbelegger reeds zijn goud verkocht.

  http://www.telegraaf.nl/dft/beleggingsfondsen/beleggingsfondsen_grondstoffen/21676037/__Goldman_Sachs__goud_vervolgt_weg_omlaag__.html

  Of is er hier een complot gaande. Afgaande op de berichten hier zou goud immers nog minstens een jaar of vijf in waarde dienen te stijgen….

 356. dr.t says:

  snorkel:
  Stoelgang,

  Shit man! Succes! Waar ben je naar op zoek?

  Stoelgang klinkt niet als iemand die er mee zit dat hij een paar jaar ww kan pakken, scheelt hem in ieder geval een huurverhoging, zo werkt dat in dit landje.

 357. dr.t says:

  Steven:
  We strepen gewoon de hypotheekschulden weg tegen de pensioenen. Dan houden we nog nog 300 miljard over in de pensioenpot. Omdat die vervelende hypotheken dan ook weg zijn en men een huis als appeltje voor de dorst heeft, hoeft er ook niet zo veel in de pensioenpot te zitten. Huren blijven we ook gewoon met 3 procent boven inflatie verhogen zodat ook daar vanuit een verzekerde inkomstenbron is.

  Iedereen blij. economisch probleem opgelost.

  Mijn nieuwe partij is de VVD-VVD (Veel Vrijer Dan VVD)

  Als je de hypotheekschulden kon wegstrepen tegen de waarde van het woningbezit houd je ook nog zo’n 700 miljard over.

 358. Frans says:

  ll: Eerst voorspelt BIS een depressie als er teveel krediet wordt uitgegeven, vervolgens strooien de CB-en met extra krediet, en dan waarschuwt BIS weer, je kan geen touw meer aan vastknopen

  Gevalletje frontrunning misshien?

 359. Stoelgang says:

  pietsje:
  Als je dat liever hebt fan kan ik die wel voor u opzoeken….Maar eigenlijk kijk ik wel uit naar een dinner met een discussie over de Nederlandse huizenmarkt

  Waar is die door jou gewenste discussie voor nodig eigenlijk? De prijzen dalen (op zin Brabants gezegd) keihard en de daling versnelt drastisch. Als de discussie over verstandige instapmomenten gaat of überhaupt over de vraag of instappen in sterfhuis-NL verstandig is, dan kan ik me dat wel voorstellen 😉

 360. Stoelgang says:

  ty:
  5 euro per dag is 1825 euro per dag. Met 95k euro op de bank kan je dus van de rente ‘leven’ … Dus iedereen op naar je ‘eigen’ vierkante meter onder de brug voor overdag!

  Pfff, iemand ook nog enig zinnig commentaar/tegenstand op dit forum? Of zijn hier echt alleen zielige huurders zonder visie?

  Ik heb de visie dat de meeste huurders in ieder geval zonder restschuld onder een brug mogen plaatsnemen in tegenstelling tot de leenkneuzen. Ook onder bruggen heerst hiërarchie waarschijnlijk 😉

 361. Dawg says:

  dr.t: Als je de hypotheekschulden kon wegstrepen tegen de waarde van het woningbezit houd je ook nog zo’n 700 miljard over.

  ‘t Is de vraag of je zo kan rekenen. Als er 500 of 600 miljard minder beschikbaar is voor de financiering van woningen gaan de prijzen van die woningen omlaag. De overwaarde verdampt dan waar je bij staat. Da’s nu net een beetje het verneukeratieve van zo’n kredietbubbel.

 362. Stoelgang says:

  pietsje:
  Dank u! Dat ben ik zeker….Zeker met de fiscale regels in dit land. Jammer dat die er niet zijn in mijn moederland

  Maar eh, als u echt in de financiële problemen komt bent u altijd welkom voor een maaltijd. Ik mag u namelijk wel…

  Jouw vaderland (zo noem je dat) heeft bij ontbreken van een soortement HRA dus met zekerheid niet zo’n draconische bubbel ontwikkeld als NL. Als jouw vaderland niet Syrië is en je hebt nog twee paspoorten is het een overweging waard om nu meteen je biezen te pakken nu het nog kan. Hier tussen de paupers komt een hooggeleide parel als jij toch niet tot z’n recht?

 363. dr.t says:

  Gekke gerritje:
  Wel een koophuisje bekeken wellicht doe ik een superlaag bod.
  De makelaar vroeg me met wat frustratie in zn stem is het nu soms nog niet goedkoop genoeg?
  Waarna ik zei ” ik moet de naderende daling die nu echt begint ook nog opvangen!”
  Waarna het erstig stil was ,ineens geen praatjes van schiet wel op er staat een dikke rij mensen te wachten en ook geen loze praatjes van een huis komt altijd naar je toe!
  Ach wellicht wacht ik nog even voor het geld waar ik nu een nieuwbouwhuis voor huur kan ik niets kopen,en ze komen het binnenkort weer netjes schilderen en de cv een beurtje geven helemaal top!

  Dat komt omdat je woning is gefinancierd door mensen die wel een nieuwbouwhuis hebben gekocht en omdat je huur te laag is.

 364. TulipManIA says:

  pietsje,

  Je bent een gezegend mens.

  Elke maand verdampt meer van je woning-“waarde” maar het deert je helemaal niet!

  Wat een geweldige levensinstelling! Wat een wijsheid! Lachen, toch?

  Leve de prijsdalingen!

 365. Stoelgang says:

  snorkel:
  Stoelgang,

  En/of de bank komt er achter dat al die spaar- en beleggingspotjes van de Nederlandse hypotheekbezitters wel een heel makkelijke prooi zijn. Schuld blijft staan, spaarpotje wordt (deels) geconfiskeerd. Unsecured creditors zijn het toch (lees; het geld is niet van u, maar van de bank)? 8% solidariteitsbijdrage toch? Tikt lekker aan op een spaarhypo van enkele tonnen.

  Like hunting fish in a barrel Snorkel 😉 Dit ligt er een Pietsje te dik bovenop om nu een huis te kopen in NL als je het mij vraagt 😉

 366. Dawg says:

  dr.t: Dat komt omdat je woning is gefinancierd door mensen die wel een nieuwbouwhuis hebben gekocht en omdat je huur te laag is.

  Wedden dat je die uitspraak niet waar kan maken? Ik kan wel aannemelijk maken dat je uitspraak onjuist is, maar dan verval ik in herhalingen.

 367. ll says:

  dr.t: Als je de hypotheekschulden kon wegstrepen tegen de waarde van het woningbezit houd je ook nog zo’n 700 miljard over.

  Proest ……… u lijkt het CBS wel …… 🙂

  http://whyfiles.org/009poll/images009/quote.gif

 368. snorkel says:

  Stoelgang,

  Ach, iemand die volgens eigen zeggen 5 jaar geleden naar NL is verhuisd, een 20 jarige spaarhypotheek heeft, welke over 6 jaar afbetaald is… Die beweert Russisch te zijn maar als er iemand Russisch tegen ‘m praat ineens niet thuis geeft… Die beweert in de alternatieve energiesector te werken maar niet eens weet dat een zonnepaneel uit de jaren 70 ondertussen al lang afgeschreven is. Daar valt niet echt inhoudelijk mee te discussieren toch? 😉 Of ‘ie nou als Pietsje, adison, adisini, ty, dr.t. of een van zijn overige vele pseudoniemen post dat maakt verder niet uit

  Eens een troll… altijd een troll. En trollen, die wonen onder bruggen.

 369. Stoelgang says:

  tinus:
  Was ist los?

  Die Staaten sind geldlos,Die Schulden zahllos,Die Steuern sind endlos,Die Regierungen ratlos,Die Politik ist ziellos,Die Verwirrung maßlos,Die Gesetze fruchtlos,Die Aufklärung ist hirnlos,Die Sitten zügellos,Die Sparsamkeit ist sinnlos,Die Teuerung namenlos,Die Gewinnsucht ist bodenlos,Der Schwindel grenzenlos,Die Zeiten sind trostlos,Überall ist der Teufel los!

  Aus der “Flörsheimer Zeitung” vom 17. Oktober 1923, dem Tag der Verkündung der Rentenmark,
  kijk,die vond ik nou weer wel leuk

  Wat zit jouw posting qua timing fantastisch goed zeg. Chapeau 😉 Zo is het maar net!

 370. Stoelgang says:

  ty:
  Oef, au, brrr….De intelligentie spat et weet vanaf. Hahaha, eigenlijk zonde van mijn tijd om hierop te reageren. … Was het niet als ik dit soort zielige reacties gaaf vind!

  Jij vind dus dingen die zonde van je tijd zijn gaaf. Ik zie een parallel met werken voor een digitaal door een bank gecreëerde schuld voor een koophut in de grootste depressie sinds mensenheugenis. Je valt met je gefinancierde neus in de boter 😀

 371. Constance says:

  asd: 1923! Dat geeft te denken. Tijd voor heroverwegingen. Dank!

  En enkele jaren later (1927) was er een econoom die beweerde dat:

  “Es kan nicht geleugnet werden, dass der Faszismus und alle ahnlichen Diktaturbestrebungen voll von den besten Absichten sind und dass ihr Eingreifen fur den Augenblick die Europaische Gesittung gerettet hat. Das Verdienst, das sich der Faszismus damit erworben hat, wird in der Geschichte ewig fortleben.”

 372. Stoelgang says:

  snorkel: En al die sukkels die nu extra aan het bijstorten zijn… Knopen hun eigen strop, leggen hun eigen kop er in en trekken zelf het valluik open.

  En ze versnellen het afbraakproces enorm. Zullen we een bedrijf beginnen in decors voor namaaketalages of trainingsbroeken voor werklozen?

 373. TulipManIA says:

  pietsje,

  Beste Pietsje, wat een vinnige reaktie.

  Ik was in de veronderstelling dat een waardedaling van je woning, ook al zou dat de maandelijke last niet beinvloeden, bij menigeen als vervelend zou worden ervaren. Maar jij lacht erom. Keep smiling 🙂

  Was dus initieel in de veronderstelling dat je met tegenslag kunt omgaan, maar in plaats daarvan noem je mij gefrusteerd…

  Waar baseer je dat op?

 374. Steven says:

  dan maar weer back to basic:

  http://www.funda.nl/koop/amsterdam/huis-48521493-jan-vrijmanstraat-237/

  “HET MEESTE WAAR VOOR JE GELD!!”

  10 ver bovenmodale netto jaarlonen voor een rijtjeshuis! Wat verwacht een koper? Dat ie dat makkelijk kan betalen? (dan zou ik iets vrijstaands kopen) of zelfs dat het stijgt in prijs? pfff.

 375. Stoelgang says:

  asd: Succes verder,Stoelgang, je komt er wel!

  Dank voor je bemoedigende reactie, maar mijn opmerking was bedoeld om (voor zover nodig) de aard van één van onze huistrollen bloot te leggen:

  pietsje:
  Goed man! Ik merk het al van u kan ik nog veel leren! Jaartje ww, dan 8 maandjes werken en dan weer recht op 1 jaar WW.

  Zoals ik al mededeelde..Superland dit!

  Wat een armoede. Zelfs dit soort stumperds krijgen kennelijk de mogelijkheid hypotheek te geven 😀

 376. Stoelgang says:

  ty:
  En anders kan jr altijd nog verhuizen naar een nog armoediger WoCo woning….Op dit forum heb ik geleerd dat dat het voordeel van huren is

  Kost je paar 100 euro extra per maand, maar dan heb je ook iets!

  Wie de mensheid minacht, vergeet gewoonlijk zichzelf daarbij in te sluiten.

 377. Stoelgang says:

  snorkel:
  Stoelgang,

  Shit man! Succes! Waar ben je naar op zoek?

  Snorkel, niks aan de hand, het zijn geen grappen eigenlijk, mijn opmerking was enkel bedoeld om die domme trollen te laten happen. Dat is wel aardig gelukt. Hoogmoed komt voor de val 😉

 378. snorkel says:

  Stoelgang,

  Haha, zeker gelukt inderdaad! Toch mooi hoe ze keer op keer hun ware aard laten zien…

 379. hj says:

  Steven:
  dan maar weer back to basic:

  funda.nl/koop/amst…n-vrijmanstraat-237/

  “HET MEESTE WAAR VOOR JE GELD!!”

  10 ver bovenmodale netto jaarlonen voor een rijtjeshuis! Wat verwacht een koper? Dat ie dat makkelijk kan betalen? (dan zou ik iets vrijstaands kopen) of zelfs dat het stijgt in prijs? pfff.

  hé maar wel lekker met je eigen speed-boat-aanleg-plaats

  is toch ook iets waard

  toch? TOCH?

 380. Stoelgang says:

  pietsje:
  En wellicht kunt u mij wel eens uitleggen wat uw daling voor gevolgen heeft voor mijn maandelijkse kosten van mijn bijna afbetaalde huisje…Hahaha

  O ja, helemaal niets voor de test van mijn leven!

  Hahahaha, dat heet investeren in jezelf!

  Investeer maar in een taalcursus 😉 Verder: de daling heeft als gevolg dat – indien het verantwoord lijkt – het kopen van een woning in de toekomst vel voordeliger zal zijn, nagenoeg zonder financiering en dus zonder dat je van de bank bent. Plus: elke dag niet kopen levert nu een beste besparing op! Win-win situatie dacht ik zo 😀

 381. Stoelgang says:

  TulipManIA:
  pietsje,

  Je bent een gezegend mens.

  Elke maand verdampt meer van je woning-”waarde” maar het deert je helemaal niet!

  Wat een geweldige levensinstelling! Wat een wijsheid! Lachen, toch?

  Leve de prijsdalingen!

  Stupid is, stupid does 😀

 382. Steven says:

  hj: toch? TOCH?

  ach is maar een voorbeeld: een kennis van me is één van de buren. Is toch vooral een hoop hypotheek betalen voor weinig privacy.

 383. Stoelgang says:

  snorkel:
  Stoelgang,

  Ach, iemand die volgens eigen zeggen 5 jaar geleden naar NL is verhuisd, een 20 jarige spaarhypotheek heeft, welke over 6 jaar afbetaald is… Die beweert Russisch te zijn maar als er iemand Russisch tegen ‘m praat ineens niet thuis geeft… Die beweert in de alternatieve energiesector te werken maar niet eens weet dat een zonnepaneel uit de jaren 70 ondertussen al lang afgeschreven is. Daar valt niet echt inhoudelijk mee te discussieren toch? Of ‘ie nou als Pietsje, adison, adisini, ty, dr.t. of een van zijn overige vele pseudoniemen post dat maakt verder niet uit

  Eens een troll… altijd een troll. En trollen, die wonen onder bruggen.

  Touché x10 😀

 384. Stoelgang says:

  Steven:
  dan maar weer back to basic:

  funda.nl/koop/amst…n-vrijmanstraat-237/

  “HET MEESTE WAAR VOOR JE GELD!!”

  10 ver bovenmodale netto jaarlonen voor een rijtjeshuis! Wat verwacht een koper? Dat ie dat makkelijk kan betalen? (dan zou ik iets vrijstaands kopen) of zelfs dat het stijgt in prijs? pfff.

  Geef dat bedrag in België uit en je hebt een vrijstaande villa in bosrijke omgeving met een binnenzwembad. Geef dat bedrag over 5 jaar in NL uit en je hebt een vrijstaande villa in bosrijke omgeving met een binnenzwembad.

 385. Stoelgang says:

  snorkel:
  Stoelgang,

  Haha, zeker gelukt inderdaad! Toch mooi hoe ze keer op keer hun ware aard laten zien…

  Er is geen medicijn voor domheid, dus vallen ze steeds door de mand 🙂

 386. snorkel says:

  Stoelgang: Geef dat bedrag in België uit en je hebt een vrijstaande villa in bosrijke omgeving met een binnenzwembad. Geef dat bedrag over 5 jaar in NL uit en je hebt een vrijstaande villa in bosrijke omgeving met een binnenzwembad.

  hahahahah! In één zin samengevat waarom nu NIET KOPEN de slimste Z is die je kunt zetten in je leven 😉

 387. Steven says:

  Stoelgang,

  ja denk ik ook. Ik rommel al jaren met aandelen en je ziet steeds hetzelfde. Zonder dat er gekeken wordt naar waarden of winsten stijgt een aandeel en gaat net zo hard weer terug als het eenmaal daalt. Daar doet zo’n plork als Barbara Visser niets aan…

 388. Stoelgang says:

  pietsje:
  Oef, tegen dit soort super goed onderbouwde argumenten kan ik natuurlijk niet.

  Maar ik merk het wel als u op u 72e bij mij komt smeken voor een bijbaantje omdat u uw huur niet kunt betalen. Hahahaha

  The soundest argument will produce no more conviction in an empty head, than the most superficial declamation, as a feather and a guinea fall with equel velocity in a vacuum.

 389. asd says:

  Stoelgang: Dank voor je bemoedigende reactie, maar mijn opmerking was bedoeld om (voor zover nodig) de aard van één van onze huistrollen bloot te leggen: Wat een armoede. Zelfs dit soort stumperds krijgen kennelijk de mogelijkheid hypotheek te geven

  Oké, dat is dan gelukt.

 390. Steven says:

  Stoelgang: Geef dat bedrag in België uit en je hebt een vrijstaande villa in bosrijke omgeving met een binnenzwembad.

  Enn.. je bezit de grond niet eens..(in Amsterdam)

 391. Dawg says:

  De Pessimist:
  rtlnieuws.nl/econo…crisis-te-bestrijden
  Vooral het laatste zinnetje de arbeidsmarkt hervormen als oplossing voor een credit probleem .Ik word gek

  Nog een interessante Belgische webdocumentaire. deel 4 Gaat in op wat telkens weer zo eufemistisch wordt aangeduid als ‘hervorming’ of ‘modernisering’ van de arbeidsverhoudingen.

  http://hoedurvenze.be/

 392. De Pessimist says:

  pietsje
  http://www.livescience.com/37684-narcissistic-personality-disorder-brain-structure.html
  Ik voel dat ik er wel trekken van heb en hou zit het moet jouw?

 393. maarten says:

  ondertussen in een sleep-inn in Utrecht tijdens een diner waar alle aspecten van de Nederlandse huizenmarkt besproken worden

  http://www.youtube.com/watch?v=nXLRdeYFHss

 394. De Pessimist says:

  Dawg: Nog een interessante Belgische webdocumentaire. deel 4 Gaat in op wat telkens weer zo eufemistisch wordt aangeduid als ‘hervorming’ of ‘modernisering’ van de arbeidsverhoudingen.

  Maar zelf kees de kort doet er aan mee en Bas het is ongelovelijk hoe het gedachte goed van de grootste clown uit de Nederlandse geschiedenis Colijn heerst .Ook hij dacht dat welvaart door de bubbel kwam en dat het volk terug moest naar het Welvaarts niveau van 1910 .Laat de oorlog maar morgen beginnen zijn we er ook sneller weer vanaf

 395. asd says:

  Constance: En enkele jaren later (1927) was er een econoom die beweerde dat:“Es kan nicht geleugnet werden, dass der Faszismus und alle ahnlichen Diktaturbestrebungen voll von den besten Absichten sind und dass ihr Eingreifen fur den Augenblick die Europaische Gesittung gerettet hat. Das Verdienst, das sich der Faszismus damit erworben hat, wird in der Geschichte ewig fortleben.”

  Er zijn wel meer economen, die wat beweerd hebben. Effe kijken, welke we eruit pikken als exempel voor de anologie met de huidige tijd.

  Facisme is overigens een politiek stelsel van Italiaanse signatuur en heeft het langer volgehouden dan het nationaalsocialisme, kent ok veel schakeringen.
  De tendens in onze tijden is natuurlijk duidelijk!

 396. Steven says:

  democratie heeft ook iets vuils.. Als 51 procent vindt dat de huren eindeloos verhoogt mogen worden elk jaar boven inflatie dan doen we dat gewoon. (heb uiteraard niets met fascisme)

 397. Steven says:

  t=d (uiteraard)

 398. Dawg says:

  De Pessimist: Maar zelf kees de kort doet er aan mee en Bas het is ongelovelijk hoe het gedachte goed van de grootste clown uit de Nederlandse geschiedenis Colijn heerst .Ook hij dacht dat welvaart door de bubbel kwam en dat het volk terug moest naar het Welvaarts niveau van 1910 .Laat de oorlog maar morgen beginnen zijn we er ook sneller weer vanaf

  Merkwaardig dat Kees de Kort altijd zo hamert op dit punt. Vind ik inderdaad een grote misser van hem.

 399. a says:

  pietsje: Wow, wat een superland hebben jullie toch! Heb ik vorige maand al een leuke loonsverhoging gekregen… Heb ik net berekend dat ik ook nog eens een groter deel van mijn hypotheekrente terug krijg!

  Zat je nog niet in de hoogste schijf dan? 😀

 400. asd says:

  Steven: democratie heeft ook iets vuils.. Als 51 procent vindt dat de huren eindeloos verhoogt mogen worden elk jaar boven inflatie dan doen we dat gewoon. (heb uiteraard niets met fascisme)

  Vind ik ook. Persoonlijk ben ik voor het Zwitserse kantonale systeem met regelmatig zinvolle referenda.
  Dat ze daar in Den Haag niet aan willen, zegt iets van de regentenmentaliteit, waar we snel vanaf moeten!

 401. eric406 says:

  Stoelgang:

  Als je zou weten wie de trollen zijn, dan zou je denk ik hard lachen. De enige echte trol is Erik uit L. De rest weet nog niet hoe ze op een porno site moeten inloggen, omdat ze elke keer de fout in gaan met de verificatiecheck. Zo gauw als ze achttien zijn, zijn we van ze af.

 402. ty says:

  Toch wel super leuk om te zien hoe gefrustreerd huurders kunnen reageren als er een trol verschijnt in hun hol…

  Doet me een beetje denken aan het voeren van de pinguïns in de dierentuin

  Maar ik begrijp het wel hoor… Als je elke maand hard moet werken om je huur te betalen en elke nacht dan ook nog eens alleen in slaap moet vallen…. Ook ik zou fan gaan doemdenken om nog een beetje hoop in wat plezier op deze aarde te hebben.

  Ik gun jullie dat van harte!

  Succes en slaap zacht!

 403. asd says:

  ty: Toch wel super leuk om te zien hoe gefrustreerd huurders kunnen reageren als er een trol verschijnt in hun hol… Doet me een beetje denken aan het voeren van de pinguïns in de dierentuinMaar ik begrijp het wel hoor… Als je elke maand hard moet werken om je huur te betalen en elke nacht dan ook nog eens alleen in slaap moet vallen…. Ook ik zou fan gaan doemdenken om nog een beetje hoop in wat plezier op deze aarde te hebben.Ik gun jullie dat van harte!Succes en slaap zacht!

  Onvolgroeid menneke!

 404. gast says:

  @189 ik vraag me toch af of het zo zou werken met een spaarhypotheek. Schuld blijft bestaan en gespaard deel vervalt.. Kan het me niet voorstellen, al zegt dat uiteraard ook niet alles. En zou dit dan bij een annuïteiten hypotheek ook zo zijn? Aflossingen zijn gedaan bij de failliete bank en vervallen, maar de originele schuld is elders geparkeerd en blijft bestaan? Komt op hetzelfde neer volgens mij. Maar ik ben benieuwd hoe het nou werkelijk zit, ik heb namelijk ook een spaarhypotheek:D. Daarin staat niets over schulden die elders staan, er staat alleen dat bij een storting van het maand bedrag over tzt een uitkering ter hoogte van het benodigde en gegarandeerde bedrag door de verzekeraar wordt gedaan

 405. ty says:

  En weer een eenzame pinguïn die achter een dood visje duikt!

  Geniale bevestiging van mijn stelling… B-)

  asd: Onvolgroeid menneke!

 406. asd says:

  ty: En weer een eenzame pinguïn die achter een dood visje duikt!Geniale bevestiging van mijn stelling… B-)

  Onvolgroeid menneke!

 407. De Pessimist says:

  ll
  Bedoelde je dit modelletje ?
  http://www.youtube.com/watch?v=BFgw8kMX6-I
  nu nog iets kunnen invoeren als een groep te veel spaart en de ander groep te veel leent dek ik

 408. ripoff says:

  hey trollenkleuters;
  Hebben jullie niet door dat de diversiteit van lezers/deelnemers groot is?
  Ik heb een afbetaalde woning maar zou graag door willen stromen maar ja tussen de 7 a 9% daling per jaar dan maar ff niet.
  Er zijn hier ook mensen die hun woning verkocht hebben en bewust zijn gaan huren.
  Dat huurders versus kopers gebeuren is een beetje saai!
  Narrow minds narrow visions
  Wonen is gewoon te kostbaar in NL

 409. spaarders says:

  Maak je niet zoveel zorgen hoor. Ik kan niet voor u spreken, maar bij de Rabobank loopt het spaarrekening altijd bij de bank zelf.

  Snorkel probeert gewoon wat trollen te voeren

  gast:
  @189 ik vraag me toch af of het zo zou werken met een spaarhypotheek. Schuld blijft bestaan en gespaard deel vervalt.. Kan het me niet voorstellen, al zegt dat uiteraard ook niet alles. En zou dit dan bij een annuïteiten hypotheek ook zo zijn? Aflossingen zijn gedaan bij de failliete bank en vervallen, maar de originele schuld is elders geparkeerd en blijft bestaan? Komt op hetzelfde neer volgens mij. Maar ik ben benieuwd hoe het nou werkelijk zit, ik heb namelijk ook een spaarhypotheek:D. Daarin staat niets over schulden die elders staan, er staat alleen dat bij een storting van het maand bedrag over tzt een uitkering ter hoogte van het benodigde en gegarandeerde bedrag door de verzekeraar wordt gedaan

 410. Dawg says:

  ripoff,

  Amen.

 411. Steven says:

  ripoff,

  ha ha. ja dat kan ook nog… Buiten de Voermannen (die gewoon blijft crossen in hun achtertuin). De huurders die het liefst de boel zien decimeren en de trollen die hun “bezit” zien verdampen maar een andere kant op kijken, heb je ook nog mensen zoals jij. En je laatste conclusie is denk ik voor allemaal inderdaad hetzelfde.

 412. Steven says:

  blijft, hun ? waarom moet ik mezelf altijd nalezen? (sorry)

 413. Dawg says:

  Damned… smoking gun. Ze klinken als handelaren in tweedehands kneusjes, maar het zijn twee bankdirecteuren van Anglo Irish die overleggen hoe ze de Ierse belastingbetaler voor (uiteindelijk) 30 miljard euro een poot gaan uitdraaien.

  https://www.burgerforum-eu.nl/op-tape-hoe-bankiers-ierland-in-bailout-val-lokten/

 414. De Pessimist says:

  ripoff: Wonen is gewoon te kostbaar in NL

  Zo is het maar net!

  jammer dat er voor veel kopers wonen twee betekenissen heeft een is het woon deel en het andere deel is het beleggingsdeel (met of zonder geleend geld)Het bijt elkaar.

 415. De Pessimist says:

  Dawg,

  Wel weer heel mooie docu

  Als Cyprus aan valuta controle doet en dat wordt toegestaan door de EU Mag Griekenland en Spanje toch ook aan importheffingen gaan doen aan landen die hun export “subsidieerden” NL DE?

 416. Steven says:

  god save the queen a fascism regime ! ha ha. veel van wat ik nu hoor begon al in de jaren zeventig uiteraard (toen was ik nog maar 10 of zo), maar bij een crisis zal dit wel weer een hit worden:

  http://www.youtube.com/watch?v=2MqPb4vgyCQ

 417. Steven says:

  hmmm was verkeerde link, maar gevoel van chaos en zo was er toen even ook.

 418. EJS says:

  ripoff,

  Prima om voor deze bloedgroep op de woningmarkt aandacht te vragen. Ik zit in dezelfde situatie. Wil na verkoop huis + nu vrije sector huren in toekomst graag weer iets kopen, maar niet met m’n hoofd op het financiele hakblok. Ik zet de besparing door voortgaande waardedaling voorlopig liever opzij voor studiekosten kinderen, aanvulling op het tzt magere pensioen e.d. Geld weggooien kan altijd nog. Ik merk op dat calculerend gedrag rond besteding vermogen voor woondoeleinden in mijn omgeving nogal eens als ‘vies’ wordt gezien. Maar ja, dat zijn dan ook allemaal scheefleners… Op feestjes moet je tegenwoordig oppassen met het kiezen van je topics.

 419. Dawg says:

  De Pessimist:
  Dawg,

  Wel weer heel mooie docu

  Als Cyprus aan valuta controle doet en dat wordt toegestaan door de EU Mag Griekenland en Spanje toch ook aan importheffingen gaan doenaan landen die hun export “subsidieerden” NL DE?

  Ik zie de EC nog eerder de algemene verbindendverklaring van CAO’s ter discussie stellen. Is geloof ik al gaande trouwens.

 420. Steven says:

  De Pessimist,

  akelige video, maar vast waar…

 421. Henk 6 says:

  dr.t: Als je de hypotheekschulden kon wegstrepen tegen de waarde van het woningbezit houd je ook nog zo’n 700 miljard over.

  Waar haal je dat vandaan? Dit is juist het grote probleem er is amper overwaarde.

 422. Henk 6 says:

  ty:
  Toch wel super leuk om te zien hoe gefrustreerd huurders kunnen reageren als er een trol verschijnt in hun hol…

  Doet me een beetje denken aan het voeren van de pinguïns in de dierentuin

  Maar ik begrijp het wel hoor…Als je elke maand hard moet werken om je huur te betalen en elke nacht dan ook nog eens alleen in slaap moet vallen….Ook ik zou fan gaan doemdenken om nog een beetje hoop in wat plezier op deze aarde te hebben.

  Ik gun jullie dat van harte!

  Succes en slaap zacht!

  Je zet velen op dit blog weg als loser, waarom heb je die behoefte om dat te doen?

 423. De Pessimist says:

  https://dotsub.com/view/01ad2718-073c-474a-ac40-c7a72e199d55
  Hier kan Tante Barbera nog heen voor het beter graai werk van links tot rechts graaien maar
  https://dotsub.com/view/01ad2718-073c-474a-ac40-c7a72e199d55

 424. ripoff says:

  ty,

  hey ty lekker blij met jezelf? Overtuigd van je eigen gelijk ? Ziek zijn voor een ander heeft zijn prijs en daar ga jij over tien jaar van genieten!

 425. ll says:

  De Pessimist,

  Begrijp er niet veel van sorry, beeld krijg ik niet groot en de taal is moeilijk voor mij ( Aussies, terwijl ik zelf altijd het verwijt kreeg een Aussies accent te hebben 🙂 ), wel begrepen dat de huishoudelijke schulden en financiele markten in de staart zitten, dat dan weer wel……, maar zelfs dat kan ik wel niet goed hebben 😉 Sorry……

 426. Jeroen says:

  Henk 6: Je zet velen op dit blog weg als loser, waarom heb je die behoefte om dat te doen?

  Eigenlijk is het gedrag van lui als Erik en ty heel verklaarbaar.

  [amateur psycholoog mode aan]

  Ooit een woning gekocht, en met behulp van andermans geld waren ze de ‘winnaars’ op elk verjaardagsfeestje. Waanzinnig slim vonden ze zichzelf, dat ze het systeem zo wisten te gebruiken.

  Nu blijkt dat ze zelf maar een onbeduidend pionnetje zijn in het geheel, en ze geen enkele vat op het systeem hebben. Elke maand lekt er pakweg 1500 euro aan waarde weg uit hun woning, en de vooruitzichten zijn bepaald niet rooskleurig. Ze zien vooral de huurders die berekenend afwachten als de grote boosdoeners, omdat ze niet net als zijzelf destijds als een blinde een woning kopen. Dus schrijven ze stoere taal en komen hier tegen diegenen aanschoppen die het wel helder voor ogen hebben, maar in werkelijkheid typen ze op door frustratie afgekloven toetsenborden. Terwijl ze zelf hun lasten zien stijgen, HRA als los zand door hun vingers dreigt te glippen, de woning naar box 3 lijkt te worden verplaatst en hun riante pensioen als sneeuw voor de zon verdwijnt omdat de woning straks geen kont meer waard is, blijven ze hameren op dat ene kleine puntje dat ze kunnen vinden: huurverhoging. Poeh-hee, een paar tientjes huurverhoging, terwijl het gros van de huurders hier binnnen een paar jaar toch wel gaat kopen als ze de tijd rijp achten.

  [amateur psycholoog mode uit]

  En de huurders op dit forum babbelen lekker verder, wachten af, geen enkele zorg voor morgen…

 427. snorkel says:

  gast,

  Op zich maakt het feit dat veel schulden zijn doorverkocht niet eens zo veel uit als er straks inderdaad een soort “solidariteitsbijdrage” uit jouw spaarpot wordt geeist. Stel dat het inderdaad een geval wordt van 8% van je spaargeld inleveren (de Schlaube-tax), denk maar niet dat daarmee ook de schuld automatisch 8% (of een ander percentage) wordt verlaagd. Het doel van zo’n actie is geld ophalen, niet cadeautjes uitdelen.

  Maar inderdaad: veel schulden zijn (verpakt) doorverkocht aan beleggers. Dit doen banken om zo weer ruimte en geld vrij te maken om nieuwe schulden uit te zetten. De gemiddelde consument heeft hier geen weet van en het staat dan ook niet in de hypotheekakte (dat kan ook niet, want op het moment dat die getekend wordt is de schuld nog niet herplaatst).

  Sterker nog: in de VS is gebleken dat de bank vaak zelf ook niet weet waar de schuld nu precies is ondergebracht en wie dus het recht heeft de schuldenaar uit zijn huis te zetten. De oplossing van de Amerikaanse banken was: gewoon hypotheekaktes vervalsen.

 428. snorkel says:

  spaarders:
  Maak je niet zoveel zorgen hoor. Ik kan niet voor u spreken, maar bij de Rabobank loopt het spaarrekening altijd bij de bank zelf.

  http://www.homefinance.nl/hypotheek/informatie/kapitaalverzekering-eigen-woning.asp

  Als het een “Kapitaalverzekering (Eigen Woning)” heet (zoals bij de Rabobank SpaarZeker Hypotheek), ga er dan maar van uit dat ‘ie bij Interpolis loopt. Volgens mij beidt de Rabo zelf geen verzekeringen aan, dus ook geen kapitaalverzekeringen. Interpolis biedt in ieder geval wél kapitaalverzekeringen verzekeringen aan onder de naam “Rabobank Kapitaalverzekering”. Dus de bewering hierboven is per definitie onjuist. Het is dus heel goed mogelijk (niet gezegd dat het in alle gevallen zo is) dat het product “Rabobank Kapitaalverzekering” heet, maar loopt bij Interpolis. Interpolis is geen bank, dus geen dekking onder het Deposito Garantie Stelsel.

  Zelfs als het spaardeel wél bij de Rabo loopt, dan nog kan er zomaar een solidariteitsbijdrage worden gevraagd om de bank (of de economie) “te redden”. Wolfgang Schlaube had het onlangs over een eenmalige 8% belasting op al het spaargeld. Hoe meer er in het spaarpotje zit, hoe meer de hypotheekspaarder dan dus kwijt raakt. Dan sta je mooi te kijken als je de afgelopen jaren juist veel extra hebt bijgestort omdat je dacht dat dat belastingvrij was… Blijkt ineens dat je je eigen kuil gegraven hebt.

 429. Maria says:

  snorkel: Dan sta je mooi te kijken als je de afgelopen jaren juist veel extra hebt bijgestort omdat je dacht dat dat belastingvrij was… Blijkt ineens dat je je eigen kuil gegraven hebt

  Inderdaad, het grote fiscale voordeel, iets terug krijgen van de Belasting.
  Kun je zo lekker over opscheppen op feestjes!

 430. gast says:

  Tja, zelfs als zo iets zou gebeuren, een bijdrage over spaargeld, dan ga ik er toch echt van uit dat alleen een netto spaarsaldo bekeken wordt. Dus mensen met 200.000 euro op de bank zullen dan mogelijk iets kwijt zijn, maar mensen met een spaarpotje van 200.000 via een spaarhypotheek en een schuld van 350.000 op de totale hypotheek zullen dan echt never aan de beurt zijn. We wachten af. Tot die tijd komt er 1450 euri HRA (=te veel geleend geld door middel van de banksubsidie van de overheid) terug mijn kant op, een cadeautje aan de bank inderdaad, niet aan mij, en gaat er weer een slordige 1000 per maand de bankspaarrekening op. De tijd zal leren of dat handig was.

 431. lorenzo says:

  Maria: Inderdaad, het grote fiscale voordeel, iets terug krijgen van de Belasting.
  Kun je zo lekker over opscheppen op feestjes!

  doe ik altijd over autos op die plek , maar omdat de grootte van mijn auto gelijke tred houdt met mijn ego (met een jaarlijkse evaluatie) maak ik niet niet zo veel indruk , merk ik keer op keer.

 432. Michel says:

  Steven,

  Vergeet de afgekochte erfpacht niet, na 2057 moet je de stenen meenemen naar een anders stukje grond:-)

 433. Michel says:

  pietsje,

  Proest… Pietsje toch. Je denkt écht dat jouw ene afbetaalde huis voldoende is om je als werkgever in de markt te zetten.

  Verbijsterend en hi-la-risch!

 434. Michel says:

  EJS,

  Precies, heel verstandig. En zo zijn er nog legio te vinden.

 435. Nico de Geit says:

  maarten: het gebeurt wel eens dat een zwerver of een sober levende persoon, na overlijden, zeer vermogend blijkt te zijn

  Dat komt natuurlijk omdat hij geen huis heeft gekocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*