Roemer is een lener!

Ik hoorde het het SP lied “Een mens is meer” weer op tv. Een van de regels uit het lied luidt: “Wat je doet is wat je bent”.  Dat deed mij denken aan het onderzoek dat De Pers in maart 2012 deed naar de hypotheken van leden van de Tweede Kamer.

zie ook: Ivo Opstelten hypotheektopper kabinet Rutte

Hieruit blijkt dat Roemer maar liefst 5 hypotheken op zijn huis heeft. Hij heeft blijkbaar een aantal keren de overwaarde uit zijn huis te gelde gemaakt om zijn karige SP-loon aan te vullen. Hij stapelde de ene hypotheek boven op de andere. Een echte lener dus.

Roemer hypotheken

Emile Roemer, fractievoorzitter SP: ,,Die 3 procent uit Brussel in 2013 is onhaalbaar en heel onverstandig. ,,De korte-termijnbezuinigingen moet je echt loslaten. Je moet met een investeringspakket komen, geld naar voren halen om de economie op korte termijn te stimuleren en meer mensen aan het werk te helpen. Voor de langere termijn moet je de boel op orde krijgen.

De Pers maakte met dit onderzoek niet iedereen blij. “Dit is voyeuristische roddeljournalistiek waar je helemaal geen conclusies uit kan trekken. Het zal ook geen invloed hebben op het debat, zegt de boze VVD”

bron: DeOndernemer.nl

Share Button
Tagged with: , ,
38 comments on “Roemer is een lener!
 1. Voerman says:

  Voerman is geen Roemer – of SP fan, maar vindt dit zo misselijk, dat hij geen posts meer plaatst onder dit artikel.

 2. de moss says:

  als we iedere nederlander die hier gebruik van heeft gemaakt in die tijden,hierop moeten afrekenen hebben we geen bankier,makelaar,verzekeringsagent of nederlander met een inkomen boven 42% belastingvoet meer over.
  de rest snapte het niet.schuld was jackpot weten we nog?

 3. Piedro says:

  Zo, heeft die Roemer even een dikke schuld. Ruim 2 ton, wat een graaier!

 4. de moss says:

  piet hein donner 1.200.000

  roemer 200.000

  hmmmm wat zegt dit?

 5. lapje says:

  Tendentieus om alleen Roemer hier te publiceren. Ik begrijp de boodschap ook niet helemaal.

  Gelukkig voor de heer Voerman is er morgen gegarandeerd een nieuw artikel waarop hij kan reageren: 9:30u CBS cijfers!

 6. Pieter says:

  hahaha de zure SP-huurders zijn boos 🙂 Het zegt dat Roemer zijn huidige levenstijl niet kan betalen van dat karige sp-loontje.Dat hij dus beter wat meer kan verdienen.:) Het is bij de SP ook te mooi om waar te zijn

  De echte ratten zitten natuurlijk bij d66 en de vvd. Daarover geen twijfel.

 7. arvidos says:

  Beetje oneerlijk om op de persoon te spelen en ook alleen Roemer eruit te pikken.

  Iedereen weet trouwens toch wel dat met de SP de staatsschuld het meest zal toenemen maar veel mensen maakt dat niet uit omdat dat ‘niet hun probleem is’.

 8. Pieter says:

  Betty de Boer afzeiken is geen probleem. Maar kom niet aan Mao Roemer 🙂

 9. Willem Nass says:

  Het citaat uit het SP lied en de conclusie die daaruit getroffen wordt, tonen weer eens aan dat de SP tekort schiet als het gaat om het geven van uitleg aan het publiek en de kiezer
  Zo vind ik deze video
  http://www.youtube.com/watch?v=_jIkAPxhk-M&feature=plcp
  veel overtuigender dan het meeste materiaal dat de SP zelf verspreidt.

 10. sjees says:

  Ik denk dat je ipv roemer,hier ook wel de namen van de gemiddelde nederlansche burger kan plaatsen in dit artikel.

  niet echt een aanvulling op deze site.

 11. Juan Belmonte says:

  @ artikel

  Het voorbeeld betreft de heer Roemer. Juan gaf eerder ook commentaar op de situatie van de heer Mr Piet Hein Donner, dus waarom niet op die situatie van de SP leider. Klaarblijkelijk is hier 2 ton euro’s schuld gekomen op een huis dat in 1985 50.000 euro kostte.

  Eens dat het exemplarisch is voor alle huizen die in 1985 50.000 kostten, zelfs als de eigenaar niet verhuisd is, is er relatief veel schuld ontstaan, wellicht veel verbouwd met schuld,l maar dat is speculatie op de persoonlijke situatie van een politicus.

  Ook de heer Roemer gebruikt zijn huis als pinautomaat, een echte Hollander:

  Lenen èn (wegens HRA?) niet aflossen

 12. Dawg says:

  En hoe zit het met die aanklacht van dat kamermeisjes tegen hem? Is daar al wat meer van bekend?

 13. azijnseikerT says:

  Beetje flauw dit. Iedereen weet dat socialisten van het geld uitgeven zijn dat ze niet hebben. Dit voegt daar niets aan toe.

 14. Willem Nass says:

  De hypotheekschuld van Roemer is uiterst bescheiden vergeleken bij die van politici als Donner, Opstelten en Vogelaar. Donner, Opstelten en Vogelaar zijn bij uitstek exponenten van een politiek, van hoge huizenprijzen, afbraak van “sociale” huisvesting, waardoor de woningzoekenden gedwongen werden om in het piramidespel van de huizen”markt” in te stappen enz. Omdat zij zelf zulke enorme hypotheekschulden hebben en ook nog eens “onder water” staan, hebben zij persoonlijk belang bij het voeren van een dergelijke politiek, die op deze website ook wel wordt aangeduid met de term “hogerhuizenprijzen minnend Nederland”. Daarom wil ik graag weten welke hypotheekschulden politici als Opstelten, Donner en Vogelaar hebben. Is Roemer ook een exponent van een dergelijke politiek? Nee. Dat is hij niet. Daarom heb ik er ook geen probleem mee als Roemer zegt dat zijn hypotheekschuld zijn probleem is waar ik niets mee te maken heb, zoals ik er ook geen probleem mee zou hebben als Kees de Kort dat zou zeggen. Dat ligt bij politici als Donner, Opstelten en Vogelaar wel even anders.

 15. Apekool says:

  Wat je hier kan zien is het voorland voor alle Nederlanders: als de SP aan de macht komt worden we automatisch en tot in lengte van dagen lijfeigenen van de bank.

  Met je door de SP afgetopte inkomen kan je dus geen huis betalen, ook niet als je dit in de “goede” tijd gekocht hebt!

  Met Roemer heb ik geen medelijden, het is een zelfgekozen armoede, maar de rest van Nederland (ikzelf voorop) wens ik een betere toekomst toe.

 16. lorenzo says:

  we ( behalve ik) hebben in 2011 een recordvermogen consumptief geleend en hebben in 2012 gezamenlijk een roodstand op de banken van ruim 10.000.000.000 eurotjes.
  Nu kiezen we massaal de SP , een causaal verband derhalve ?

 17. Lex says:

  de moss: als we iedere nederlander die hier gebruik van heeft gemaakt in die tijden,hierop moeten afrekenen hebben we geen bankier,makelaar,verzekeringsagent of nederlander met een inkomen boven 42% belastingvoet meer over.

  Ze zijn er toch echt wel hoor 😉

  Dawg: En hoe zit het met die aanklacht van dat kamermeisjes tegen hem?

  Okay, okay, ik luister geen media zaken meer, maar de laatste bobo en kamermeisjes affaire die mij te binnen schiet is Strauss-Kahn. Ben ik nou niet bij de tijd, of ben jij misschien door de bobo’s het bos kwijt? Snap het wel, ze lijken ook allemaal zo verrekte veel op elkaar.

  Apekool: Met je door de SP afgetopte inkomen kan je dus geen huis betalen, ook niet als je dit in de “goede” tijd gekocht hebt!

  Precies. Dus te meer reden dat met de SP de huizenprijzen verder gedrukt gaan worden. Waarom denk je dat er zoveel spaarders/vermogenden uit mijn omgeving op de SP gaan stemmen en niet op VVD, CDA of PVV?

  Aftoppen van mijn inkomen. Pff schei uit. Even een andere legale entiteit constructie opzetten bv (persoonlijke) BV etc. en voila, mijn salaris is “kunstmatig” laag en niks aftoppen. Aftoppen is alleen voor loonslaven. Loonslaven halen inkomen uit box 1. De hoogste belasting schijf! Financieel geletterden schuiven kunstmatig alles naar andere boxen. Bijvoorbeeld box 3. Waarom ga je in hemelsnaam werken tegen 42 of 52 procent inkomsten belasting als je met wat creatief gebruik maken van simpele regels aan 1.2% kunt komen? Dan kun je de SP wel verwijten salarissen af te toppen, maar je moet jezelf eens goed afvragen waarom JIJ hard werkt voor een salaris, en geen gebruik maakt van de mogelijkheden die de wet je simpelweg biedt? Kan echt een gesprek met een fiscalist aanraden. En met de juiste investeringen (onder het kopje sociaal verantwoord/groen) kun je zelfs de 1.2% vermijden. En NL is helemaal een belastingparadijs vwb inkomsten uit royalties en dergelijke. Waarom denk je dat zoveel grote bands (U2, Lenny Kravitz etc.) hun copyright en royalty zaken in een NL vestiging hebben zitten. JIJ speelt volgens regels die je zomaar geaccepteerd hebt, en nu ben je klaarblijkelijk boos op de SP.

  Feit is simpelweg, belastingen en dergelijke zijn er voor de midden- en onderklasse. Door allerlei overtuigingen is helaas het gros van de mensen in de overtuiging dat ze tot die “sociale klasse” behoren. Een veel gehoorde leuze onder financieel beter bedeelde: je moet niet te hard werken, want dan heb je geen tijd om geld te verdienen. Denk daar maar eens wat dieper over na.

 18. nhz says:

  de moss: de rest snapte het niet.schuld was jackpot weten we nog?

  lekker kortzichtig, er waren ook mensen die het wél snapten inclusief het begrip dat dit fout afloopt en dus maatschappelijk ongewenst gedrag is. Het lijkt mij belangrijk om te weten hoe de kaarten staan bij de politici die straks gaan beslissen over de afhandeling van de kraters die de huizen/hypotheek bubble in de rijksbegroting gaat slaan. Véél belangrijker dan allerlei andere sappige details waar men in verkiezingstijd mee komt.

  arvidos: Beetje oneerlijk om op de persoon te spelen en ook alleen Roemer eruit te pikken.

  Iedereen weet trouwens toch wel dat met de SP de staatsschuld het meest zal toenemen maar veel mensen maakt dat niet uit omdat dat ‘niet hun probleem is’

  beetje oneerlijk ja, maar het is oud nieuws en er was al langer bekend hoe het bij de andere grote partijen zit. Roemer is hiermee zeker geen grote graaier, maar hij deed naar vermogen mee met het feest. En dat maakt het heel onwaarschijnlijk dat hij zal meewerken aan een eerlijke afhandeling: hij snapt het gewoon niet, of hij snapt het alleen voorzover het zijn eigen belang betreft. De SP is een prima partij, maar als het om economie gaat draait alles om kortzichtig eigenbelang, net als bij de meeste andere partijen.

  Willem Nass: Daarom wil ik graag weten welke hypotheekschulden politici als Opstelten, Donner en Vogelaar hebben. Is Roemer ook een exponent van een dergelijke politiek? Nee.

  Ik zie het verschil niet, volgens mij maken ze allemaal naar gelang hun mogelijkheden gebruik (misbruik) van het systeem. Roemer verdiende een stuk minder en heeft dus ook een veel lager hypotheek dan Donner. Het geeft gewoon aan dat het allemaal pyramidespelers zijn en dat ze dus zullen beslissen in het belang van de pyramidespelers, en NIET in het belang van verstandige mensen die niet meededen met de gekte.

  lorenzo: Nu kiezen we massaal de SP , een causaal verband derhalve ?

  je zou het denken: lenen, lenen, lenen en niet terugbetalen, uit principe.

  Lex: Waarom denk je dat er zoveel spaarders/vermogenden uit mijn omgeving op de SP gaan stemmen en niet op VVD, CDA of PVV?

  Dat lijkt mij dom, het is duidelijk dat de SP – met de PvdA – vermogens zoals spaargelden maximaal wil belasten om ‘zielige burgers’ met teveel hypotheek voor hun inkomen te ontzien. Deze partijen staan voor nog meer overheid, en dat is per definitie ongewenst.
  Ik vind de box3 belasting in NL helemaal niet gunstig, en PvdA en SP willen die zelfs nog verhogen.

 19. Dawg says:

  lorenzo:
  we ( behalve ik) hebben in 2011 een recordvermogen consumptief geleend en hebben in 2012 gezamenlijk een roodstand op de banken van ruim 10.000.000.000 eurotjes.
  Nu kiezen we massaal de SP , een causaal verband derhalve ?

  “Alleen al vorig jaar is het spaargeld van alle Nederlanders samen met 10 miljard euro gestegen. De afgelopen 10 jaar is de totale omvang van particulier spaargeld in ons land meer dan verdubbeld naar ruim 300 miljard euro.”

  http://www.ftm.nl/copypaste/hollanditis-2-0-door-hypotheekschulden.aspx

  Zie je dat? Een hele massa mensen die, net als jij, allemaal “anti-cyclisch” denkt.

 20. nhz says:

  “In juli gingen er slechts 7451 huizen over naar een nieuwe eigenaar, een flinke dip ten opzichte van juni toen er ruim zestienduizend huizen van hand tot hand gingen. Toen was ook de prijsdaling minder fors met 4,4 procent en lag de gemiddelde koopprijs veel hoger, op 240 duizend euro.”

  “Veel mensen hebben daarom nog snel voor juni een huis gekocht”, verklaart econoom Martin van Garderen. “En daardoor is ook minder scherp onderhandeld over de prijs.”

  Het is een beetje koffiedik kijken gezien de vertragingen bij rapportage, het lijkt erop dat de ‘slimme’ kopers die nog snel even wilden profiteren nu het deksel op de neus krijgen – zoals hier maanden geleden al voorspeld …

  Hoe dan ook, het zegt allemaal weinig zolang het volume laag is, een bodem zal pas gezet worden als het volume fors oploopt (dat gaat nog jaren duren, aangezien ook het komende kabinet maximaal het handje onder de koopmarkt gaat houden).

 21. nhz says:

  excuus, bovenstaande was bedoeld voor ander draadje en heeft te maken met de laatste CBS woningmarktcijfers.

 22. Adamus says:

  Een veel gehoorde leuze onder financieel beter bedeelde: je moet niet te hard werken, want dan heb je geen tijd om geld te verdienen. Denk daar maar eens wat dieper over na.

  🙂

 23. Adamus says:

  Adamus:

  “Degene die het gemak niet zoekt is lui”

 24. Paul99 says:

  Dawg: “Alleen al vorig jaar is het spaargeld van alle Nederlanders samen met 10 miljard euro gestegen. ……

  Zet je dat af tegen de 8 % procent prijsdaling van de afgelopen 12 maanden, is die 10 miljard maar een fractie.
  Wat is het, 8% van ongeveer 1000 miljard ?

  Overigens vind ik dit draadje niet erg chique, valt me erg tegen van deze site. Trouwens, waar hebben we het over, Roemer heeft een hypotheek van bijna 2 maal z’n officiele jaarsalaris ? Moet ie nog MP worden 😉
  Of is het toch extreem veel als z’n partijafdracht eraf is ? Hoe doen ze dat bij de SP eigenlijk ?

 25. sebassie81 says:

  Misschien is hypotheek 5 wel aangegaan om de hypotheek 2, 3 en 4 af te lossen. Dus mogelijk schetst het gegeven overzicht een scheef beeld en heeft hij alleen nu nog hypotheek 1 en 5 lopen met een totale waarde van 160.000 euro. Als zijn woning qua waarde 2,5 keer zoveel waard is geworden wat heel goed kan als hij de woning in 1985 heeft aangekocht, dan is zijn lopende hypotheekschuld nu net zo hoog als de waarde van zijn huis.
  De waarde weergegeven inclusief rente en overige kosten slaat nergens op omdat de rente en overige kosten gedurende de loopperiode worden betaald.
  Wat betreft het op de pof leven, hier hoef je niet links voor te zijn, want (bijna) heel Nederland doet dit…..

 26. Dawg says:

  Paul99: Zet je dat af tegen de 8 % procent prijsdaling van de afgelopen 12 maanden, is die 10 miljard maar een fractie

  Maar daar ging het hier even niet om. Lorenzo verkijkt zich volkomen op het roodstaan van Nederlandse gezinnen. Gaat in totaal om een bedrag van 10 miljard. Gaat dus om een totaalsaldo, terwijl alleen al de noename van de spaartegoeden in een jaar tijd 10 miljard is en het saldo van de tegoeden 300 miljard.

 27. Claude says:

  @18 Lex “Feit is simpelweg, belastingen en dergelijke zijn er voor de midden- en onderklasse.”

  Wanneer de hypotheekrente-aftrek wordt versoberd of afgeschaft, dan zijn alle familie- en BV-hypotheken die artificieel en onnodig zijn ineens overbodig. Ik ben benieuwd hoeveel er dan van de 650/850/1050 miljard overblijft. Hetzelfde geldt voor (bank)spaarproducten. Gooi het van de lening af. Uiteindelijk kan de bank dan goedkoper uitlenen (gemiddelde LTV daalt fors) en wordt de overheidsbalans er ook nog gezonder op ook. Maar goed, daarmee pak je wel de een bepaalde groep.

  @19 NHZ “Dat lijkt mij dom, het is duidelijk dat de SP – met de PvdA – vermogens zoals spaargelden maximaal wil belasten om ‘zielige burgers’ met teveel hypotheek voor hun inkomen te ontzien. ”

  Wilde de SP niet een hogere belastingschijf op het werkelijke rendement in box 3. Vaak zal dat beter zijn dan 30% op 4% rendement.

 28. Claude says:

  de moss, had Rutte geen hypotheek van 90k? Wat zegt dat? Helemaal niets dus.

 29. rmottae says:

  Het zegt nogal wat van deze pipo de clown.
  Daar kun je je ogen voor sluiten met allerlei argumenten over de wijze van nieuwsgaring en de aard van het nieuws. Je bent dan zelf eigenlijk ook een struisvogel….. of niet ?

 30. rmottae says:

  Ik zeg : verwacht geen “gezond verstand” op hypotheekgebied van deze man. Hij lijkt namelijk te veel op mijn buurman en te weinig op een premier.

 31. nhz says:

  Paul99: Of is het toch extreem veel als z’n partijafdracht eraf is ? Hoe doen ze dat bij de SP eigenlijk ?

  ik schat dat het gerelateerd aan zijn echte inkomen een vrij riante hypotheek is.

  Claude: Wilde de SP niet een hogere belastingschijf op het werkelijke rendement in box 3. Vaak zal dat beter zijn dan 30% op 4% rendement.

  nu wel, maar stel je voor dat ze straks 50% belasting op het werkelijke rendement willen; en met inflatie gaat de SP vast geen rekening houden. Dan ben je straks, als Draghi echt aan de slag gaat, helemaal de pineut. PvdA was ook duidelijk: die 4% heffing (30% belasting over fictief rendement) vinden ze véél te laag. Geen verstand van echte economie, nooit zelf centjes verdiend maar wel hard schreeuwen natuurlijk.

  Claude: Wanneer de hypotheekrente-aftrek wordt versoberd of afgeschaft, dan zijn alle familie- en BV-hypotheken die artificieel en onnodig zijn ineens overbodig.

  beter nog: het sluit allerlei fraude mogelijkheden en gelobby van banken etc. uit. Het is helemaal niet moeilijk om een simpel en eerlijk belastingsysteem op te zetten; het is alleen niet wenselijk voor iedereen (een groot deel van de burgers …) die benadeeld zouden worden t.o.v. hun huidige positie. En daarom zal het nooit gebeuren.

  rmottae: Ik zeg : verwacht geen “gezond verstand” op hypotheekgebied van deze man. Hij lijkt namelijk te veel op mijn buurman en te weinig op een premier.

  eens, op economisch gebied tenminste. Voor de rest lijkt hij redelijk wat gezond verstand te hebben, en zou wat dat betreft geen slechte premier zijn. Zeker een stuk beter dan corpsballetje Mark. Maar economie is te belangrijk om aan de SP over te laten …

 32. lorenzo says:

  Dawg: “Alleen al vorig jaar is het spaargeld van alle Nederlanders samen met 10 miljard euro gestegen. De afgelopen 10 jaar is de totale omvang van particulier spaargeld in ons land meer dan verdubbeld naar ruim 300 miljard euro.”ftm.nl/copypaste/h…potheekschulden.aspxZie je dat? Een hele massa mensen die, net als jij, allemaal “anti-cyclisch” denkt.

  Dawg , ik zie de relatie niet , wil mijn situatie wel uitleggen ( nou…) maar zal het zo doen ; ik ben geen onderdeel van deze stamkroeg , ben niet boos , denk en handel ant-cyclisch . De lezers moeten hier ook niet de indruk krijgen erbij te horen ….:)
  Nou , enigszins omslachtig mischien voor jouw maar dit is internet en ”be careful” zei mijn boekhouder.

 33. lorenzo says:

  Dawg: Maar daar ging het hier even niet om. Lorenzo verkijkt zich volkomen op het roodstaan van Nederlandse gezinnen. Gaat in totaal om een bedrag van 10 miljard. Gaat dus om een totaalsaldo, terwijl alleen al de noename van de spaartegoeden in een jaar tijd 10 miljard is en het saldo van de tegoeden 300 miljard.

  Zijn dat dezelfde mensen dan ? Ik heb toch de stellige indruk dat wij ( behalve ik ) ons leventje willen voortzetten waarbij lenen nu niet meer kan en we het dan maar via de krediet kaart en roodstaan moet bewerkstelligen. Wederom enige ontkenning ….we gaan een mooie tijd tegemoet …

 34. lorenzo says:

  Dawg, een stukje van het anti-cyclisch denken …(ssstt)

 35. lorenzo says:

  ga weer aan het werk……(..)

 36. renren says:

  Nou dan; even een extra hypotheek nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*