Nederland Europees koploper faillissementen

EULER HERMES KredietverzekeringHet aantal faillisementen groeit volgend jaar in Nederland harder dan in andere Europese landen. Euler Hermes, de grootste kredietverzekeraar ter wereld, verwacht op basis van eigen onderzoek dat het aantal faillisementen in Nederland met ruim 38 procent toeneemt.

Met deze toename staat Nederland bovenin de faillissementsindex van het concern. In de lijst, met vooral ontwikkelde economieën, staan alleen de Verenigde Staten en Hongkong hoger. Het Verenigd Koninkrijk staat net onder Nederland met een stijging van 34 procent.

De groei van het aantal faillisementen is een gevolg van de financiële crisis en de economische teruggang. Volgens de kredietverzekeraar heeft vooral de verslechtering van de Duitse economie grote gevolgen voor het Nederlandse bedrijfsleven.

bron: eulerhermes.com

Share Button
Tagged with: , ,
4 comments on “Nederland Europees koploper faillissementen
 1. Joop Kl; says:

  Makelaars en andere belanghebbende woningmarkt partijen gaan de lijst aanvoeren??

 2. Bouke says:

  Bij dit bericht moet wel aangetekend worden dat we een paar fantastische jaren achter de rug hebben (2006 en 2007), waarin het veel beter ging dan in de meeste andere Europese landen. Faillissementen volgen normaliter met enige vertraging op de conjunctuur. Immers, bedrijven kunnen nog een tijdje teren op hun eerdere hoge inkomsten. Nederlandse bedrijven kunnen het daarom gemiddeld langer uitzingen, bij dezelfde economische vertraging. In andere landen ligt het aantal faillissementen al in 2007/2008 hoger en is de stijging navenant kleiner.

 3. NL markt is toch anders says:

  Ja en het onderzoek is ook niet bepaald door een neutrale bron uitgevoerd, iets waar bij berichten van de NVM heel erg de nadruk op wordt gelegd maar bij deze niet?!?

 4. xandr says:

  De redementen op de obligaties van amerikaanse S&P500 bedrijven impliceren een 20% default rate voor de komende jaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*