Stunten met nieuwbouw

Projectontwikkelaars en banken werken aan stuntpakketten om huizenkopers te trekken.
De Zwijndrechtse bouwer De Koning Wessels geeft dertig procent korting op een nieuwbouwhuis en financiële hulp bij verkoop van het oude.

De ontwikkelaar, onderdeel van bouwconcern Volker Wessels, heeft drie slechtlopende projecten in Zuidland en Zwijndrecht waarbij hij nu een koopgarantregeling aanbiedt. Tot nu toe gaven alleen woningcorporaties kopers korting bij de aankoop van een huis, waarbij die corporatie later bij de verkoop deelt in de winst of het verlies.

,,Mensen willen nu zekerheid,” zegt directeur René Biesheuvel over vergelijkbare aanbiedingen bij de Zwijndrechtse projecten De Bakens en Uilenhof en bij de Kreken van Nibbeland in Zuidland. ,,Wij gaan er vanuit dat die huizen straks toch meer waard worden. De rente die we nu mislopen, verdienen we dan terug.”

Bij die Zuidlandse nieuwbouwwijk gaat de ontwikkelaar samen met de plaatselijke Rabobank nog verder om de, vanwege de crisis onzekere, koper over de streep te trekken. De bank geeft korting op de hypotheekrente en wie bijvoorbeeld zijn oude huis niet kan verkopen, kan maandelijks van de ontwikkelaar een tegemoetkoming voor de dubbele lasten krijgen. En wie zijn huis ver onder de prijs verkoopt kan ook weer bij de projectontwikkelaar aankloppen. Ook is de plaatselijke woningcorporatie De Zes Kernen bereid gevonden om lastig te verkopen huizen op te kopen.

Volgens Nico Zevenbergen van de Rabobank Voorne-Putten Rozenburg zitten meer banken, projectontwikkelaars, corporaties en gemeenten in Nederland rond de tafel samen stuntpakketten te verzinnen om hun nieuwbouwprojecten weer vlot te trekken, maar loopt zijn bank met de Kreken van Nibbeland voorop. ,,Wij zijn nu de eersten die potentiële huizenkopers een concreet pakket kunnen aanbieden.”

bron: AD.nl

Share Button
Tagged with:
18 comments on “Stunten met nieuwbouw
  1. Get a Life! says:
  2. chantal says:
  3. belastingbetaler says:
  4. chantal says:
  5. Marktfundamentalist says:
  6. belastingbetaler says:
  7. chantal says:
  8. Startert says:
  9. christoffel says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*