Huizenprijs daalt in bijna heel Europa

Jij hoopte dat je vakantiehuis in Frankrijk nog wel zijn waarde heeft behouden? Helaas. De kredietcrisis heeft wereldwijd impact op de woningmarkt. Bijna overal zijn de prijzen in het vierde kwartaal van 2008 gedaald.

Dat blijkt uit de Global House Price Index, opgesteld door het Britse vastgoedconsultancy- en makelaarskantoor Knight Frank.

Knight Frank probeert op grond van overheidspublicaties en informatie van hypotheekverstrekkers, een beeld te krijgen van de wereldwijde vastgoedmarkt.

Zelfs in Dubai
Volgens Knight Frank zijn in het laatste kwartaal van 2008 bijna overal de huizenprijzen gedaald ten opzichte van het derde kwartaal. Zelfs in Dubai, waar over het gehele jaar de prijzen nog met 59 procent omhoog gingen, zagen huiseigenaren de waarde van hun woning eind 2008 dalen, met 7,8 procent.

Ierland en Engeland
Een aantal landen heeft de grote klappen al eerder in 2008 gehad. Zo daalden in Ierland, Engeland en IJsland de prijzen in het vierde kwartaal 2008 ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2007, met respectievelijk circa 9, 15 en 14 procent.

Ook in Aziƫ stijgen de prijzen niet langer.

Huizenprijzen Europa

Share Button

1 Reactie

  1. M Zegt:

    Doen de Duitsers lekker!

Laat een reactie achter

Opgelet:Het is niet toegestaan om teksten te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Dit mag alleen als er toestemming is gegeven door de auteur. Hetzelfde geldt voor beeld.

Uw reactie moet worden goedgekeurd en daardoor kan het even duren voor hij voor anderen verschijnt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te plaatsen.