Strijd tegen duurdere bouwgrond is vergeefs

veghelDe strijd van de VVD tegen hogere prijzen voor bouwgrond heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering over de programmabegroting afgelopen donderdag niets opgeleverd. De politieke partij diende een amendement in, maar kreeg alleen de SP mee. Dit betekent dat in 2010 de grondprijs voor zowel de woningbouw als voor industrieterreinen met zes procent stijgt.

Bräuner, fractievoorzitter VVD, vindt een dergelijke verhoging onverantwoord in het huidige economische klimaat. “De hele bouwsector ligt op zijn gat en de vooruitzichten zijn slecht”, benadrukt Bräuner. “De gemeente kan de crisis niet oplossen, maar de stijging van grondprijzen hebben we wel in eigen hand. Een verhoging zal betekenen dat verkoop van grond en daarmee de bouw van woningen en industrie verder zal stagneren. Wat ook weer gevolgen heeft voor de werkgelegenheid.”

zie ook: Regio Veghel loopt in Brabant voorop qua groei van werkloosheid

Frans Zegers - CDA VeghelOerlemans van SP vindt de hogere grondprijzen ook niet aan te raden. “Er moeten betaalbare woningen in Veghel komen voor starters en voor de 26.000 mensen die in Veghel werken. Woningen voor maximaal 150.000 euro in plaats van 240.000. Verhoging van de grondprijzen helpt hier niet aan mee.”
Toch denkt de rest van de partijen er anders over. CDA-fractievoorzitter Zegers vindt hogere prijzen wel terecht. “Grond wordt nu eenmaal steeds schaarser.” Na stemming in de raad wordt besloten het amendement van de VVD af te wijzen en dus de verhoging van grondprijzen met zes procent door te laten gaan.

bron:  Kliknieuws.nl

Share Button
70 comments on “Strijd tegen duurdere bouwgrond is vergeefs
  1. Spaarvarken says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*