Huren weer helemaal in

Huren is weer razend populair. De vraag naar huurwoningen neemt toe en ook eigenaren van een koopwoning, vooral veertigers en vijftigers, overwegen vaker een overstap naar de huursector.

Dit stellen onderzoeksinstituut OTB van de TU Delft en NVB, branchevereniging voor bouwondernemingen en ontwikkelaars.

Volgens hen ligt de oorzaak bij de financiële crisis. Woningzoekenden nemen meestal het zekere voor het onzekere en gaan liever huren dan kopen. De kritische houding van banken als het gaat om het verstrekken van hypotheken doet wat dat betreft nog een extra duit in het zakje.

Volgens het onderzoek kan de stijgende belangstelling voor de huursector wel de helpende hand zijn voor de in het slop geraakte koopwoningenmarkt. „Beleggers en woningcorporaties kunnen namelijk onverkochte nieuwbouwwoningen van ontwikkelaars overnemen en deze vervolgens verhuren”, aldus Nico Rietdijk, directeur van de NVB.

De Woonbond, belangenbehartiger van miljoenen huurders, ziet weinig in dit plan. „Natuurlijk als er ergens een ernstig tekort is aan huurwoningen kan het misschien een oplossing zijn. Maar woningcorporaties zijn niet in het leven geroepen om de financiële problemen van de projectontwikkelaars op te lossen”, aldus directeur Ronald Paping.

bron: De Telegraaf

Share Button
Tagged with: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*