NHG wil keurmerk taxateurs

Alleen huizen die getaxeerd zijn door een NHG-erkend taxatiebureau komen vanaf 1 januari nog in aanmerking voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Dat maakte de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), die de NHG uitvoert, donderdag bekend.

Objectieve criteria
De taxatiebureaus kunnen in aanmerking komen voor erkenning door NHG als ze voldoen aan een aantal “objectieve criteria”. De belangrijkste daarvan is een centrale toetsing op de juistheid van het uit te brengen taxatierapport.

Volgens directeur Karel Schiffer van de NHG zal het vooraf controleren en valideren van taxatierapporten door de erkende taxatiebureaus “een belangrijke bijdrage leveren aan het verder terugdringen van hypotheekfraude”.

bron: ANP

Share Button
Tagged with: ,
15 comments on “NHG wil keurmerk taxateurs
 1. bankschroef says:

  ook weer één van de uitstekende maatregelen om de uitwassen en maffiapraktijken in de sector te bestrijden. Vrije markt prima, maar wel met een zwaar versterkte (overheids)controle om de dieven geen gelegenheid te bieden.

 2. kees says:

  zonder NHG ook geen taxateurs nodig. Ergo ook geen controle nodig van overheid. Zo zie ik dat voor me.

  ik noem dus in een zin 3 problemen!

 3. huizenhyper says:

  NHG gaat toch failliet in 2010.
  Kwestie van tijd denk ik.

 4. Martijn says:

  Vrije markt prima, maar wel met een zwaar versterkte (overheids)controle om de dieven geen gelegenheid te bieden.

  Haha, de overheid is inderdaad veel beter. Die stelen alleen verkiezingen en hier en daar een bank.

 5. starter says:

  als de overheid dit doet wordt het staatwegen geregeld die eisen stelt. Lijkt op communisme 😉

  ik ben het met 2 eens, met een echte claim is niemand thuis!

 6. bankschroef says:

  alles beter dan een zogenaamde vrije markt met al z’n misdadige uitwassen en eigenrichting op particuliere eilandjes. Kijk naar de USA, miljoenen mensen leven daar al decennia in enorme armoede onder het mom van vrije markt en gelijke kansen. “Natuurlijk moet de lagere en middenklasse wel wat geld hebben want anders is er niemand om te bestelen”.
  Ook ik ben liberaal, maar met fatsoenlijke grenzen. Uiteraard bepaalt de politiek wat fatsoenlijk is, maar de politieke controle, in ieders belang, is in z’n naïve welvaartsdenken en eigenbelang volledig in slaap gevallen.
  De schade is enorm, voor alle lagen in de samenleving op een handjevol graaiers na. Onze westerse economiën zullen nog tientallen jaren nodig hebben om de schade door de krediet-op-krediet-producten te boven te komen. Ondertussen moet een cultuur veranderen, de opvatting dat er nauwelijks gewerkt hoeft te worden om in ernorme rijkdom te leven. Wij worden ertoe gedwongen door de mondiale economie. Het spel is uit, alles inleveren, wat er over is gaat terug in de doos en worden er nieuwe regels strenge opgestelt voor het volgende potje. Ik verwacht dat er met de Chinezen afspraken worden gemaakt, geen totale instorting maar geleidelijk nivellering van waarde en arbeid over een lange tijd. Ook zij hebben onze markt nodig, communisme is een loze oude kreet.

 7. Martijn says:

  En daar moet bankschroef wat scherper leren kijken.

  Kijk naar de USA, miljoenen mensen leven daar al decennia in enorme armoede onder het mom van vrije markt en gelijke kansen.

  Naar jezelf luisteren is misschien ook al voldoende: “onder het mom van”.

  Laat je toch niet zo bedotten door wat er wordt gezegd. In Amerika zijn honderd keer meer regels dan hier. Sla er eens een paar rechtszaken op na. Bovendien wordt de volledige politiek in de States uit die zogenaamde “vrije markt” betaald, zodat het niet onduidelijk is voor wie de meeste wet- en regelgeving wordt ingevoerd.

  Ik heb honderd keer meer vertrouwen in een sprookje van de gebroeders Grimm dan in het sprookje dat de VS een vrije markteconomie kennen.

 8. Martijn says:

  DSB-lek maandag was overigens naar Volkskrant. PvdA?

 9. kees says:

  martijn,

  Bos als lustkapper

 10. kees says:

  8

  fd ook?

 11. bankschroef says:

  @7 inderdaad nog erger, grote delen vd de samenleving staan kansloos buiten de ‘vrije markt’ en zo bedacht men de subprime hypotheken als nieuwe regel.
  Hier zei Wellink machteloos enige tijd geleden: “we moesten ook wel mee met de ontwikkelingen rond al die nieuwe financiële producten”. Het blijft een groot falen van het systeem waartegen de grote middenklasse zich nu gaat oprichten uit z’n luie stoel.

 12. kees says:

  Als je een commissaris van ING hebt moet je inderdaad wel mee.

 13. bankschroef says:

  @13 precies, en wat zal ZKH Prins Pils hebben ingebracht in de vergaderingen?

 14. kees says:

  14
  schuimkraag van juiste formaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Top