Huizen energiezuiniger met garantie overheid

Het Rijk gaat zich garant stellen voor leningen waarmee mensen hun woning energiezuinig maken. Dat hebben de ministers Eberhard van der Laan voor Wonen en Jacqueline Cramer van Milieu woensdag bekendgemaakt.

Met de regeling moeten burgers gemakkelijker en tegen een lagere rente geld kunnen lenen voor bijvoorbeeld betere isolatie van de buitenmuren. Door de financiële crisis is een krediet niet meer voor iedereen even gemakkelijk te krijgen.

Nog niet bekend
De regeling moet in de loop van dit jaar klaar zijn. De bewindslieden mikken op de eerste helft van dit jaar, aldus een woordvoerder van Van der Laan. Het is nog niet bekend tot welk bedrag de overheid zich garant zal stellen.

Het kabinet wil voor 2012 een half miljoen bestaande gebouwen 30 procent zuiniger maken. Daarvoor zijn afspraken gemaakt met onder andere de bouwsector. Volgens Van der Laan en Cramer ligt de doelstelling daarmee op schema.

bron: ANP

Share Button
Tagged with: ,
3 comments on “Huizen energiezuiniger met garantie overheid
 1. Knilles says:

  Dit is op zich goed nieuws.

  Huizenbezitters kunnen tegen een lagere rente hun huis energiezuiniger maken, terwijl ook de bouw- en installatie bedrijven hierdoor ook werk hebben.

  Het enige nadeel is, dat als je je huis verbeterd waardoor het in waarde stijgt, men ook een hogere OZB krijgt aangeslagen.

 2. Mark says:

  Ik weet het niet, inderdaad een hogere OZB. Maar mensen die dit doen, willen hun investering terugverdienen bij verkoop.
  Op deze manier maak je prijsdalingen wel moeilijker.
  Mensen die dit hebben gedaan zullen minder snel hun prijs verlagen. Maar het is wel lekker voor je maandlasten.

  @Knilles
  lol, elk nadeel heeft zijn voordeel

 3. Zaiyah says:

  Stands back from the kebyroda in amazement! Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*