Ook tussenpersoon op matje vanwege woekerpolisaffaire

Belangenbehartiger Consumentenclaim heeft na verzekeraar ASR nu ook de eerste grote tussenpersoon aansprakelijk gesteld voor het niet nakomen van zijn zorgplicht bij de massale verkoop van woekerpolissen. Het gaat om NBG Finance. Deze heeft ruim 40.000 polissen van Falcon (100% dochter van ASR) in de boeken, zo meldt De Telegraaf vandaag.

De rechter oordeelde eerder in de Falcon-zaak dat de verzekeraar had gedwaald. ASR is tegen die uitspraak in hoger beroep gegaan. “We richten onze pijlen tevens op assurantiekantoren, de zogenoemde polisramkantoren die willens en wetens en met medeweten en ondersteuning van ASR op grote schaal woekerpolissen hebben verkocht. NBG Finance is een van die kantoren”, stelt jurist Pieter Lijesen van Consumentenclaim in De Telegraaf. “Door de hele omzet uitsluitend onder te brengen bij Falcon kreeg het een extra bonus aan het eind van het jaar. Het ontving jaarlijks 60% van de omzet als extra bonus.”
NBG laat in een reactie weten niet bekend te zijn met de aansprakelijkheidsstelling. “Als de compensatievoorstellen zijn verstuurd, zullen wij onze klanten zo goed mogelijk informeren. We nemen onze zorgplicht serieus”, aldus directeur Bart Meijerink.
(De Telegraaf, pag. 27)

bron: AssurantieMagazine

Share Button

3 Reacties

 1. Paul99 Zegt:

  Tja, extreem hoge provisies voor de tussenpersoon en hun adviseurs als ze Falcon aansmeren. Dan vraag je ook om de misdaad als je dit systeem hanteert en adviseurs in dienst hebt die niet integer zijn en alleen op provisie jagen. Veel adviseurs hebben het minimumloon aangevuld met provisies.

 2. Juan Belmonte Zegt:

  @artikel

  Prachtig transparant: Hogehuizenprijsminnend NL met overal garanties op…

  Eigenbelang is een prima mechanisme zolang die belangen maar een beetje bekend zijn. šŸ™‚

 3. renren Zegt:

  ‘We nemen onze zorgplicht serieus’

  hilarisch

Laat een reactie achter

Opgelet:Het is niet toegestaan om teksten te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Dit mag alleen als er toestemming is gegeven door de auteur. Hetzelfde geldt voor beeld.

Uw reactie moet worden goedgekeurd en daardoor kan het even duren voor hij voor anderen verschijnt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te plaatsen.