Bruggink nuanceert zijn harde cijfers

Bruggink & Heemskerk

Het regende vorige week telefoontjes bij de Rabobank na publicatie van het artikel ‘Sparen is het beste advies’ in deze krant. In het verslag van de ledenvergadering deed ‘opperpenningmeester’ Bert Bruggink van Rabobank Nederland harde cijfers uit de doeken.

,,Een zware financiële crisis leidt tot: daling van de huizenprijzen met 35 procent, daling van de aandelen met 55 procent, stijging van de werkloosheid met 7 procent en de overheidsschuld zal dan met niet minder dan 86 procent stijgen. Er komt zeker inflatie,” aldus Bruggink tijdens de ledenvergadering in Hoornaar. Hij maakte daarbij direct enig voorbehoud voor wat betreft de huizenprijzen.

Desgevraagd nuanceert hij deze harde cijfers: ,,De aangehaalde statistieken zijn gemiddelden op basis van een groot aantal financiële crises in een groot aantal landen en over een zeer lange periode gemeten. Zoals ik in mijn verhaal heb gemeld zullen de meeste statistieken wel ‘gehaald’ gaan worden, met uitzondering van de daling van de huizenprijzen. Dit laatste heeft te maken met de structuur van de Nederlandse huizenmarkt, die fundamenteel anders is dan in landen als Ierland, Spanje of de USA (waar -35 procent niet ondenkbaar is of zelfs al een feit is). Het structurele tekort aan koopwoningen, de veelal lange rente-typen van onze hypotheken, lage werkeloosheid enzovoort maken dat wij denken aan een maximale daling van enkele procenten, met name in het duurdere segment.”
Ook tijdens de gemeenteraadsvergadering van Gorinchem, die in het teken stond van de financiële stand van zaken, kwamen de cijfers van Bruggink aan de orde. De gemeente probeert de stagnerende huizenmarkt vlot te trekken met diverse maatregelen.

bron: DeStadGorinchem.nl

Share Button
Tagged with: ,
69 comments on “Bruggink nuanceert zijn harde cijfers
 1. Get a Life! says:
 2. belastingbetaler says:
 3. chantal says:
 4. allert says:
 5. belastingbetaler says:
 6. allert says:
 7. Get a life! says:
 8. chantal says:
 9. chantal says:
 10. Boefke says:
 11. chantal says:
 12. chantal says:
 13. chantal says:
 14. Boefke says:
 15. Arendsoog says:
 16. chantal says:
 17. chantal says:
 18. chantal says:
 19. Verwarring... says:
 20. chantal says:
 21. chantal says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*