Middeninkomens op de woningmarkt: ruimte op een krap speelveld

Middeninkomens hebben beperkt toegang tot de sociale huursector, maar verdienen ook niet altijd genoeg om een vrijehuursectorwoning te betalen. Deze studie brengt in beeld waar middeninkomens wonen, wat ze kunnen uitgeven aan wonen en welke mogelijkheden er zijn om het aanbod aan betaalbare en toegankelijke huurwoningen voor middeninkomens te vergroten.

Beperkt aanbod aan betaalbare en toegankelijke woningen voor middeninkomens

Huishoudens met een middeninkomen worden in de recente maatschappelijke en beleidsdiscussie vaak in één adem genoemd met het middensegment van de huurwoningmarkt, opgevat als de vrije huursector, met huren tussen circa € 700 en 900 per maand.

De analyses in deze en eerdere studies laten echter zien dat middeninkomens en het middensegment van de huurwoningmarkt zeker niet één-op-één samenvallen. Hoewel de groep middeninkomens zeer divers is (ouderen en jongeren, alleenstaanden en gezinnen) hebben ze één ding gemeenschappelijk: voor hen zijn vrije huurwoningen in het middensegment vaak niet betaalbaar.

De studie toont aan dat ongeveer 28% van de middeninkomens geen huur van € 700 of meer kan betalen. Dit geldt vooral, maar niet alleen, voor huishoudens met lagere middeninkomens: huishoudens die op basis van hun inkomen net niet meer in de sociale huursector terechtkunnen.

Hervorming woningmarkt

Beleidsmakers moeten een goede afweging maken tussen de maatschappelijke kosten en baten op korte en lange termijn en zich bewust zijn van de gevolgen voor de middeninkomens.

bron:PBL Planbureau voor de Leefomgeving

Share Button

123 Reacties

 1. Nico de Geit Zegt:

  Vooralsnog verhogen verhuurders de huur ieder jaar met 2-3%, als het niet meer is.

 2. Arjan Zegt:

  Een huur tussen de 700 en 900 euro kun je toch ook niet betaalbaar noemen?

  Probleem is dat alles beneden de 700 euro het stempel ‘sociaal’ krijgt. Dus alleen voor de armen bedoeld.

 3. ps Zegt:
 4. argon Zegt:

  Het gaat er de banken en de overheid niet meer om wie het goedkoopste het beste product kan leveren. Nee, tegenwoordig wordt onderzocht hoeveel je kan betalen. Met andere woorden hoe strak kunnen we het stropje aantrekken zonder dat de patiënt stikt.

 5. Nico de Geit Zegt:

  ‘Basisinkomen’ voor 55-plussers

  Televisieprogramma Radar haalde honderdduizend handtekeningen op voor een basisinkomen van 1.000 euro per maand voor 55-plussers. Het initiatief moet een oplossing zijn voor de moeilijke positie van 55-plussers op de arbeidsmarkt.

  Radar stelt voor om het basisinkomen te bekostigen met het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek en het huis te belasten als box3-vermogen.

  elsevierweekblad.n…ral-erg-duur-559143/

 6. Arjan Zegt:

  Nico de Geit,

  Basisinkomen ipv AOW? Prima toch?

 7. Nico de Geit Zegt:

  Nico de Geit: Radar stelt voor om het basisinkomen te bekostigen met het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek en het huis te belasten als box3-vermogen.

  Dat basisinkomen vanaf 55 jaar maakt de AOW overbodig, die kan geschrapt worden. Het basisinkomen zal een basisvoorziening zijn, niet voor mensen met vermogen of andere inkomsten. Bijstand dus. En 55 wordt misschien 60.

  Waar moet je wonen met een inkomen van duizend euro per maand?????

 8. Nico de Geit Zegt:

  Arjan: Basisinkomen ipv AOW? Prima toch?

  Alleen de allerarmsten krijgen geld, de rest moet betalen. Desnoods met opeethypotheek. Het voordeel van een opeethypotheek is dat je box 3 heffing over de eigen woning ieder jaar lager wordt. Met het afsluiten van de opeethypotheek ben je meteen al zo’n 30% minder kwijt in box 3!

 9. Arjan Zegt:

  Nico de Geit: Alleen de allerarmsten krijgen geld, de rest moet betalen. Desnoods met opeethypotheek. Het voordeel van een opeethypotheek is dat je box 3 heffing over de eigen woning ieder jaar lager wordt. Met het afsluiten van de opeethypotheek ben je meteen al zo’n 30% minder kwijt in box 3!

  Het idee van een basisinkomen is juist dat iedereen het krijgt. Dus ook zonder verplichtingen.

 10. Latida Zegt:

  Snelheidscamera’s?

  Die mogen helemaal niet meer in de amerikaanse staat Ohio, want het gaat tegen de amerikaanse grondwet in. Nu is er (daar) jurisprudentie.

  “A group of three lawyers had filed suit in 2013, arguing that New Miami’s automated ticketing ordinance gave vehicle owners no realistic opportunity to defend themselves against the demand for a payment of up to $180 that arrived in the mail. Optotraffic, a private vendor, sent the tickets to motorists passing through the less-than-one-square-mile town on US 127, a major highway that links Cincinnati with points north.”

  https://www.thenewspaper.com/news/51/5146.asp

 11. Nico de Geit Zegt:
 12. Arjan Zegt:

  Latida: Snelheidscamera’s?

  Die mogen helemaal niet meer in de amerikaanse staat Ohio, want het gaat tegen de amerikaanse grondwet in. Nu is er (daar) jurisprudentie.

  Deze site heet huizenmarkt-zeepbel.nl. Je zit op het verkeerde forum!

 13. Latida Zegt:
 14. maff Zegt:

  Greetzzz uut Grunn 🙂

  Opinie: Leuk voor de Shell, niet goed voor ons land

  dvhn.nl/Meningen/O…s-land-22655244.html

  Harry Garretsen is hoogleraar International Economics & Business aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 15. maff Zegt:
 16. Latida Zegt:

  “„Premier Rutte moet niet doen alsof multinationals echte werkgelegenheid creëren””

  telegraaf.nl/nieuw…et-langer-banenmotor

 17. Nico de Geit Zegt:

  ’Hypotheekrente blijft dalen’

  Voor 10-jaar vast komt de gemiddelde rente uit op 2,44%, terwijl de rente voor 20 en 30 jaar vast nu gemiddeld op respectievelijk 3,15 en 3,63% staat.

  De hypotheekrente daalt al geruime tijd door het opkoopbeleid van de Europese Centrale Bank die de rente op de kapitaalmarkt doet dalen.

  telegraaf.nl/finan…ekrente-blijft-dalen

 18. Voerman Zegt:

  Nico de Geit: De hypotheekrente daalt al geruime tijd door het opkoopbeleid van de Europese Centrale Bank die de rente op de kapitaalmarkt doet dalen.

  Jammer, dat de huren de weg naar beneden niet volgen.
  In de huidige situatie ia het koophuis een voordeliger woonvorm dan het huren en naarmate de rente daalt wordt dat alleen versterkt.

 19. Latida Zegt:
 20. Nico de Geit Zegt:

  Voerman: Jammer, dat de huren de weg naar beneden niet volgen.

  Voor veel bedrijfspanden ging de prijs naar beneden, maar dat is ook al weer aan het opveren hier en daar.

  Voerman: Jammer,datdehurendewegnaarbenedennietvolgen.
  Indehuidigesituatieiahetkoophuiseenvoordeligerwoonvormdanhethurenennaarmatederentedaaltwordtdatalleenversterkt.

  Eens. Kopen met lage maandlasten, het liefst 140% lenen, aflossingsvrij, dat is voordelig – in de huidige situatie.

  Ik blijf liever schuldvrij.

 21. Nico de Geit Zegt:

  Voerman: Jammer, dat de huren de weg naar beneden niet volgen.

  Dat vind jij vast niet jammer, want mijn huurwoning is eigendom van jouw pensioenfonds.

  Ik leef al heel lang van geld dat muppets mij geven, daar betaal ik onder andere mijn te hoge huur mee. Het opmerkelijke is dat die muppets dat geld lenen van jouw pensioenfonds. Dat geeft wel te denken natuurlijk.

 22. Dr.t Zegt:

  In the gaurdian stast een boeiend artikel over een onbedoeld effect van Brexit en dan met name de daaruit voortvloeiende anti emigratie beleid.
  De helft van de doctoren die werkzaam zijn in de gezondheidzorg afkomstig uit het buitenland overweegt weer terug te keren en een vijfde heeft dat al gedaan.
  Langzaam maar zeker betaalt men de prijs van nationalisme, bekrompenheid en xenofobie,

 23. Dr.t Zegt:

  Het gaat om 12000 medici afkomstig buiten GB.

 24. Nico de Geit Zegt:

  Van appartement naar villa: stedeling verlaat stad

  Terwijl het in de stad moeilijker wordt om een betaalbaar huis te kopen, zijn er in de rest van Nederland huizen in overvloed.

  elsevierweekblad.n…r-de-ruimte-112127w/

  achter betaalmuur

  Kijk hoe blij ze zijn met hun veel te duur krot:

  cdn.prod.elseone.n…erbeek01_preview.jpg

 25. Voerman Zegt:

  Nico de Geit: Ik blijf liever schuldvrij.

  Met die berg euro,s waar jij op zit hoef je niets te lenen om een huis te kopen.
  Als je de bespaarde huur vervolgens ziet als je rendement heb je een perfekt resultaat uit je belegging.
  Je moet het wel willen snappen, Nico.

 26. Steven Zegt:

  Voerman: Met die berg euro,s waar jij op zit hoef je niets te lenen om een huis te kopen.

  Hij vergelijkt zich graag met Dagobert. Dan ga je je zuur verdiende centen dus niet uitgeven aan een te duur huis. Er zijn leukere dingen om mee te doen of juist niet te doen.

 27. Steven Zegt:

  Stel je hebt in 30 jaar 300.000 euro bijelkaar gesprokkeld.. Dan ga je dat toch niet uitgeven voor een appartement in Amsterdam of zo? En 300.000 lenen is ook raar omdat je dat al hebt. Dan ga je dus huren of je gaat gewoon ver weg.

  en proost. Ik kan het niet laten om te posten als ik wat te veel drink.

 28. Nico de Geit Zegt:

  Voerman: Met die berg euro,s waar jij op zit hoef je niets te lenen om een huis te kopen.

  Ik ga er vanuit dat Nederlands OG stevig in prijs gaat dalen. We zitten nu nog even in een overspannen markt, maar dat kan maar zo omslaan. Wanneer precies laat zich niet voorspellen, het kan kort zijn, het kan lang zijn. Ooit loopt de zeepbel leeg.

  Wonen in een woning met een waarde van 400k, waar misschien wel 300, 400 euro per maand aan onderhoud plaats heeft. En ik betaal ruim 1.000 euro per maand huur.

  Als de eigen woning naar box 3 gaat moet je over die 400k € 5.600,– VRH per jaar aftikken. Naast de kosten koper die je kwijt bent als je koopt, ca. 6%, en 20% sterfbelasting als je dood gaat. En dan zit ik nog steeds in die oude huurwoning. Gasgestookt, pffff….

  Nee, als het er zo voorstaat ga ik niet kopen. Blijf hier lekker zitten zolang de muppets mij geld blijven geven.

  De economie staat strak door het geldinfuus – geld wordt via nieuwe hypotheken in de economie gepompt. Oudjes die hun woning verkopen laten het geld lekker rollen, net als de huiseigenaren die zich rijk wanen. Ze mogen al hun geld aan mij geven, er is nog ruimte in mijn geldpakhuis.

  Zonder geldinfuus, momenteel steeds vaker gefinancierd uit de pensioenfondsen, dondert de boel in elkaar. Maar er zit nog 1400 miljard euro in de pensionfondsen dus we kunnen nog even.

  Geef dat geld maar aan mij. Veel mensen pakken het ook aan, maar hebben het totaal niet in de gaten. Ze denken dat het altijd blijft komen.

 29. Nico de Geit Zegt:

  Steven: Hij vergelijkt zich graag met Dagobert

  Dagobert is net als ik een harde werker. Ook in zijn houding naar vrouwen toe herken ik mezelf. Wat is Katrien eigenlijk van Dagobert? Zijn nicht of zo?

  Veelgestelde vragen over de stamboom

  Zijn Katrien en Donald familie?
  Donald en Katrien zijn geen familie van elkaar. Ze heten wel allebei ‘Duck’ van hun achternaam, maar dit is puur toeval! Vaak wordt dan gevraagd of Donald en Katrien getrouwd zijn, omdat ze dezelfde achternaam hebben, maar ook dit is niet het geval.

  https://www.donaldduck.nl/duckipedia/s/stamboom/

  Katrien is geen erfgenaam dus.

 30. Steven Zegt:

  Nico de Geit: Ze denken dat het altijd blijft komen.

  “We” vinden het ook nog steeds normaal dat we vier keer zo veel verdienen als een Chinees. (dat schat ik zo maar hoor: een Chinees 500 euro en wij 2000 euro per maand)

  Maar aangezien ze zelfs wat slimmer zijn dan wij en straks wellicht dezelfde opleidingen hebben blijft ook dat niet zo door globalisering.

  Allemaal niet erg als je je niet tot aan je kruin en zelfs vier keer daarboven in de schulden steekt voor bijvoorbeeld.. een huisje.

 31. Nico de Geit Zegt:

  Steven: Stel je hebt in 30 jaar 300.000 euro bijelkaar gesprokkeld

  Misschien is het te verantwoorden om ca. 20% van je totale vermogen in je woning te hebben, op het moment dat je met pensioen gaat. De rest heb je nodig voor je oude dag. En voor 60k kun je niks kopen.

  De belasting gaat je plukken en AOW is er niet meer voor de generatie X, die krijgen niks, zoals altijd. Je moet dus alles zelf betalen.

  Zorg kun je gewoon invliegen uit Azië. Genoeg vrouwen (en mannen) daar die hier graag een paar maanden verblijven en wat verdienen. Coffee tea, handig. Maar dan moet je wel geld hebben.

  Als je 3 ton hebt, en je stopt alles in je woning, hoe wil je dan rondkomen als je geen AOW krijgt, of indien je een geld krijgt van een pensioenfonds dit zwaar tegenvalt? Leven van een opeethypotheek? Heb je daar al die moeite voor gedaan?

  Daarom laat Dagobert zijn geld in het geldpakhuis in Panama liggen. Geen kosten koper, geen VRH, geen sterfbelasting. En ook geen waardedaling van OG, want die staat er echt aan te komen.

  Ik denk dat je je geld beter in euro’s kunt hebben zitten dan in OG. Nu even niet natuurlijk, maar OG is nu eenmaal een lange termijn belegging. En er worden in Nederland gewoon veel te weinig capabele mensen geboren om het schip te redden.

  Als het systeem wankelt is cash king. Ik weet alleen nog niet precies wat ik dan wil kopen.

 32. Steven Zegt:

  Nico de Geit: Als het systeem wankelt is cash king

  Ik denk dus edelmetaal (of bijvoorbeeld land in China, een patent of bijvoorbeeld een verzameling oude kunst of zo)
  Alleen euro’ s is best wel link volgens mij, maar misschien heb je gelijk.

 33. Arjan Zegt:

  Steven: Stel je hebt in 30 jaar 300.000 euro bijelkaar gesprokkeld.. Dan ga je dat toch niet uitgeven voor een appartement in Amsterdam of zo? En 300.000 lenen is ook raar omdat je dat al hebt. Dan ga je dus huren of je gaat gewoon ver weg.

  Wat dacht je van een leuke vrijstaande woning in het Noorden van het land? En dan ook nog gratis wonen! Ik wist het wel!

 34. Arjan Zegt:

  Nico de Geit: het liefst 140% lenen

  Onder welke steen heb jij gelegen, dat je nog steeds denkt dat dat mogelijk is?

 35. Arjan Zegt:

  Nico de Geit: waar misschien wel 300, 400 euro per maand aan onderhoud plaats heeft.

  Ik heb deze woning nu een jaar in bezit en heb nog niets aan onderhoud uitgegeven, alleen aan verbetering. Niet omdat het moet, maar omdat het kan!

 36. Arjan Zegt:

  Nico de Geit: Ik blijf liever schuldvrij.

  Prima, maar hou toch eens op te beweren dat huren een goedkoper alternatief is op de lange termijn.

 37. Voerman Zegt:

  Steven: Dan ga je je zuur verdiende centen dus niet uitgeven aan een te duur huis.

  Nico heeft geen cent zuur verdient, want anders had hij geen tijd om dag en nacht flauwekul te verkopen op deze site.
  Sterker nog, hij heeft helemaal niets als armoede.
  Nico is een domme stumperd en verder niets.
  Welterusten, die paar lui die hier nog posten! 🙂

 38. Arjan Zegt:

  Nico de Geit: Nee, als het er zo voorstaat ga ik niet kopen.

  Sinds wanneer ben jij van plan te gaan kopen? Je hebt toch je geld voor je oude dag achter de hand?

 39. maff Zegt:

  ‘De ECB pleit voor een nieuw instrument waarmee monetaire autoriteiten de banktegoeden kunnen bevriezen, zodat een bankrun gestopt kan worden voordat de bank in kwestie omvalt ‘

  geotrendlines.nl/e…n-blokkeren-bankrun/

 40. Maria Zegt:
 41. Nico de Geit Zegt:

  Voerman: Nico heeft geen cent zuur verdient

  mauricevandenheuve…012/10/reet-zuur.jpg

 42. Nico de Geit Zegt:

  Arjan: Sinds wanneer ben jij van plan te gaan kopen?

  Eind jaren ’90 dacht ik daar nog over. Maar ik vond de huizen toen al te duur, had geen geld en verdiende niet veel. Verwachtte ieder moment een correctie, maar die kwam pas in 2008.

  Kortom: terugkijkend was er voor mijn generatie geen gunstig instapmoment. We kwamen te laat in het piramidespel.

 43. Nico de Geit Zegt:

  ‘Jim Rogers expects the worst crash in our lifetime’

  Peter schiff: ‘The bubble now is housing, stock market & bond bubble combined’

  Vrij vertaald: de grootste zeepbel ooit.

 44. Nico de Geit Zegt:

  Voerman: Nico heeft geen cent zuur verdient

  In plaats van ‘arbeidsvreugde’ gebruikt de babyboomer het begrip ‘zuur verdiend geld’.

 45. Nico de Geit Zegt:

  Voerman: geen cent zuur verdient

  Het is echt over de top. De babyboomers stapten als eersten in in het Grote Piramidespel, alles zat mee. Het is de meest volgevreten generatie ooit. Ze maakten niet eens een oorlog mee. Betaalde woningen, spaargeld, pensioen, AOW, nooit eerder in de geschiedenis was een generatie zo rijk bedeeld – ten koste van hen die na hen komen!

  Dat dat soort mensen de woorden ‘zuur verdiend geld’ in de mond durven nemen is typerend.

 46. Nico de Geit Zegt:
 47. Voerman Zegt:

  Steven: Hij vergelijkt zich graag met Dagobert. Dan ga je je zuur verdiende centen dus niet uitgeven aan een te duur huis. Er zijn leukere dingen om mee te doen of juist niet te doen.

  Dat “zuur verdiend” waren dus woorden van Steven. 🙂

  Nico de Geit: Dat dat soort mensen de woorden ‘zuur verdiend geld’ in de mond durven nemen is typerend.

  Gesnapt?

 48. zuiderling Zegt:

  Beste Geit,
  Ik ben blij voor je dat je eindelijk je frustaties van je afgegooid heb.
  Twee jaar geleden heb ik dezelfde frustaties van mij afgegooid en mijn steeds durder wordende huurwoning (VVD en PVDA) met 15% korting gekocht, ondanks ik al AOWer ben.
  De woning naar mijn smaak opgeknapt en een smak huur uitgespaard , 5000 Euro per jaar.
  De woningprijs is nu al weer gestegen, hoewel mijn verwachting was dat de stijging alleen de inflatie zou volgen.
  Vroeger was er sprake van marktwerking, maar dat is vanaf kabinet Kok veranderd naar een politieke sturing.

 49. Arjan Zegt:

  Voerman,

  Ha ha die Geit.

 50. Arjan Zegt:

  Nico de Geit,

  Als je eind jaren negentig een huis had gekocht, had je nu al 20 jaar afgelost en al die tijd geen huur betaald. Bij normaal aflossen had je nu nog een kleine schuld gehad, die deels verdampt was door inflatie. Je had bij lage maandlasten nu ook nog eens meer geld op de bank gehad.

  Toch niet zo’n slimme strategie geweest he om al die tijd te blijven huren?

 51. zuiderling Zegt:

  Arjan,

  De huur die ik in negentiger jaren betaalde was aanzienlijk lager dan de rente op een koopwoning.
  Tevens verdiende ik veel aan de rente op de verkooprijs van de woning die ik vlak voor de crisis 1980 verkocht met een overwaarde van 250%.
  Ook ving ik nog huursubsidie, want vermogen telde toen niet mee.
  Twee keukens en badkamers vervangen tijdens huren.

 52. Nico de Geit Zegt:

  Voerman: Dat “zuur verdiend” waren dus woorden van Steven.

  Echt niet Voerman. En ook al zei hij het wel, uit de mond van een babyboomer klinkt het oneindig veel zuurder.

 53. Nico de Geit Zegt:

  Arjan: Als je eind jaren negentig een huis had gekocht

  Ik woon nu naar tevredenheid in een huis van 400k. Daar had ik eind jaren ’90 niet van durven dromen.

  Arjan: al 20 jaar afgelost

  Nu heb ik een geldpakhuis vol geld. En een fijne woning tegen een laag maandbedrag.

 54. Nico de Geit Zegt:

  Arjan: Als je eind jaren negentig een huis had gekocht, had je nu al 20 jaar afgelost en al die tijd geen huur betaald.

  Ik ken een aantal van dat soort gevallen. Ze hebben helemaal niks afgelost, maar wel iedere maand dik betaald aan de bank, aan verzekeringen en weet ik wat. Een aantal staat nog steeds onder water, ook al willen ze dat helemaal niet weten.

  Je kunt het ook anders zien:

  Als je eind jaren negentig GEEN huis had gekocht, had je al 20 jaar kunnen sparen en al die tijd geen cent aan de bank betaald. Dan had je nu een berg geld gehad.

 55. Nico de Geit Zegt:

  Stel dat je ergens een boerderij huurt van 1200 euro per maand. Er zal al een nieuwe keuken in, nieuwe badkamer, prima bewoonbaar. Maar die boerderij heeft wel een waarde van 600k.

  Wedden dat de buren zich veel rijker wanen omdat ze een lening hebben afgesloten van 600k? En die boerderij wordt ooit van hun, dat is de gedachte. En dan ook nog een paar honderdduizend verspijkerd.

  Op te grote voet geleefd omdat ze zich rijk waanden. Dat soort eindigt vaak niet met een betaalde boerderij maar met een restschuld.

  Ratelband huurde zo’n boerderij voor twee jaar, en zit nu weer ergens anders. Als het was bevallen had hij er nog steeds gezeten. Een huurder wipt zo erin en zo eruit. Zonder extreem hoge kosten.

  Gaat hij dood dan is er voor de belastingdienst niets te halen met betrekking tot de woning – en 20% sterfbelasting is best veel.

  Ik weet ook wel dat niet iedereen een woning kan huren. Sommige mensen zijn min of meer gedwongen om een hypotheek af te sluiten en een droevig slavenbestaan te lijden. En ze proberen dat vaak nog goed te praten ook.

 56. Arjan Zegt:

  Nico de Geit,

  Je leest gewoon niet wat ik schrijf. “Ze hebben helemaal niks afgelost”, terwijl ik zei “Bij normaal aflossen…”.

 57. Arjan Zegt:

  Nico de Geit: Als je eind jaren negentig GEEN huis had gekocht, had je al 20 jaar kunnen sparen en al die tijd geen cent aan de bank betaald. Dan had je nu een berg geld gehad.

  Wat een gelul in de ruimte weer. Alsof je met een koophuis niet kunt sparen. Hoe verzin je ze?

 58. Voerman Zegt:

  Nico de Geit: Ik ken een aantal van dat soort gevallen. Ze hebben helemaal niks afgelost, maar wel iedere maand dik betaald aan de bank, aan verzekeringen en weet ik wat. Een aantal staat nog steeds onder water, ook al willen ze dat helemaal niet weten.

  Rare vrienden kies jij.

 59. Nico de Geit Zegt:

  Voerman: Rare vrienden kies jij.

  Er zijn nu eenmaal mensen die ná de babyboomers zijn ingestapt in het Grote Piramidespel.

 60. Steven Zegt:

  Nico de Geit: Er zijn nu eenmaal mensen die ná de babyboomers zijn ingestapt in het Grote Piramidespel.

  Ik zie wat dat betreft het uiteraard ook niet anders. Of je nu koopt of huurt ben je de klos elke maand. Alleen de kopers wat langer…

 61. Steven Zegt:
 62. maff Zegt:

  Het grote wonen …………

  ‘Jarenlang procederen tegen de gemeente’

  nos.nl/nieuwsuur/a…gen-de-gemeente.html

 63. Nico de Geit Zegt:

  maff: Het grote wonen …………

  ‘Jarenlang procederen tegen de gemeente’

  Nog maar een keertje: alles waar een woonbestemming op zit is goud waard. Maar als die woonbestemming er niet op zit is de waarde veel lager. Dat wil maar niet tot veel hoofden doordringen.

 64. ps Zegt:
 65. Arjan Zegt:

  Steven,

  Een afgelost huis bezitten of huis met kleine hypotheek is uiteraard het beste.

 66. Nico de Geit Zegt:

  Arjan:
  Steven,

  Een afgelost huis bezitten of huis met kleine hypotheek is uiteraard het beste.

  En hoeveel mensen hebben dat?????? En dan doel ik dus vooral op mensen die ná de babyboomers kwamen.

  Een veel gemaakte denkfout: ‘Oude mensen hebben hun woning afgelost. Dus als ik straks oud ben heb ik ook een afgeloste woning’. Terwijl nu al duidelijk is dat straks bijna iedereen tekort komt voor een goed pensioen. Vaak lijkt het erop dat de meeste mensen gewoon totaal niet in staat zijn om na te denken.

 67. KruidigMeisje Zegt:

  Arjan,

  Als je netto 2500 per maand verdiend (of meer), dan zou het te doen meoten zijn, zegt het NIBUD. En er zijn best mensen die per maand 3-4 duizend netto binnenkrijgen. Dan is 700 euro huur te doen hoor. Ik hoor zelfs mensen zeggen dat 2000 huur acceptabel is – maar ja die mensen wonen op de zuidas dus ik denk dat die nog veel meer per maand binnenkrijgen.

 68. Nico de Geit Zegt:

  Arjan:
  Steven,

  Een afgelost huis bezitten of huis met kleine hypotheek is uiteraard het beste.

  Veel mensen denken dat, maar ik maak een andere rekensom. Ten eerste is de tijd van grote prijsstijgingen zo goed als zeker voorbij. De eigen woning gaat naar box 3, wordt zwaarder belast. Het wordt minder leuk om eigenaar te zijn, zeker van een betaalde woning.

  Een paar keer verhuizen, carrière en relaties lopen niet altijd zoals gepland. Het beoogde rendement wordt niet gehaald, mede omdat kopers lang niet zo flexibel zijn als huurders.

  Een vrouw kan met je koopwoning er vandoor gaan, met een huurwoning is dat wat lastiger. De bank naait je, voorbeelden genoeg.

  Dan de toekomstperspectieven. Nederland is een land vol immigranten uit de derde wereld. Die bepalen straks wat een woning waard is. Ik vind dat geen goed vooruitzicht.

  Beleggen met geleend geld, gaat dat niet altijd mis? Al je eieren in één mandje stoppen, sterker: al je eieren in één mandje, betaald met geleend geld. Hoe dom kun je zijn?!

  En toch gewoon stug volhouden hoe verstandig het is om een woning te kopen. Constant praten over afgeloste woningen, de werkelijkheid uit het oog verliezen. Hoeveel onder water gevalletjes hebben we nu nog?

 69. Arjan Zegt:

  Nico de Geit: Ten eerste is de tijd van grote prijsstijgingen zo goed als zeker voorbij.

  Geen idee, maar als dat zo zou zijn, maakt dat wat uit?

  Nico de Geit: De eigen woning gaat naar box 3, wordt zwaarder belast.

  Is dat erg, dat bedrag extra t.o.v. de huur die je betaalt?

  Nico de Geit: Beleggen met geleend geld

  De meeste mensen kopen gewoon een huis om in te wonen.

 70. Arjan Zegt:

  Nico de Geit: onder water gevalletjes

  Daar had ik het niet over. Ik zei dat een (bijna) afgeloste woning het beste is.

  Ben jij nou zo dom of ben ik zo slim?

 71. Voerman Zegt:

  Arjan: Ben jij nou zo dom of ben ik zo slim?

  Geit heeft al ruim 10 jaren lang zijn grijsgedraaide en repeterend verhaaltje.
  Begrijpend lezen kan hij niet en argumenten kent hij niet.
  Hij is ook langzamerhand de enige die acteert op dit log.
  Beter om niet te reageren op Geit,s onzin, dit log te verlaten en je tijd beter te besteden.

 72. Nico de Geit Zegt:

  Voerman: Geit heeft al ruim 10 jaren lang zijn grijsgedraaide en repeterend verhaaltje.

  Langer. Ongeveer sinds eind jaren ’90. Ik had verwacht dat de correctie sneller zou komen. Maar als de correctie eindelijk komt, na 20 jaar uitstel, dan kun je wat verwachten. Zoiets is niet zomaar weer recht te breien.

  Als je op een langzaam zinkend schip zit is correcte informatie heel belangrijk. Op dit forum komt nogal wat relevante informatie voorbij. Ook is het natuurlijk mooi om het denkpatroon van de gemiddelde huizenkoper/babyboomer/bewust huurder te zien.

  Wat me opvalt is dat de huizenkopers het steeds maar hebben over een afgeloste woning. Die hebben ze helemaal niet, of in ieder geval bijna nooit. Het zal wel hun droom zijn.

 73. Nico de Geit Zegt:

  Huizenkopers verklaren anderen voor gek omdat ze niet mee willen spelen in het Grote Piramidespel. En als het mis gaat zetten ze gewoon snel hun woning te koop:

  independentaustral…2011/03/for-sale.jpg

 74. Nico de Geit Zegt:

  Weer minder hypotheek per 2018

  In de Kamerbrief schrijft voormalig minister Plasterk dat „Voor huishoudens met een inkomen tot circa 45.000 euro de leencapaciteit stabiel blijft”. Dat klinkt mooi, maar als we naar de werkelijkheid kijken, dan blijkt dat de meeste consumenten per 1 januari toch minder hypotheek kunnen krijgen!

  telegraaf.nl/finan…r-hypotheek-per-2018

 75. Nico de Geit Zegt:

  Energiebelastingen omhoog

  Tegen 2021 moeten een gemiddeld huishouden 532 euro aan energiebelastingen ophoesten, becijfert het ministerie van Financiën. Dat is een stijging van 138 euro ten aanzien van 2017, ofwel een verhoging met 35 procent.

  Ook gaat Financiën voor haar berekeningen uit van huishoudens waar zonnepanelen geplaatst zijn en andere energiebesparende maatregels zijn doorgevoerd. Voor huizen waar dit niet voor geldt, kan de totale energierekening echter zomaar 150 tot 200 euro hoger uitpakken omdat er dan minder geprofiteerd wordt van de stimulerende maatregelen.

  telegraaf.nl/nieuw…-met-138-euro-omhoog

 76. Arjan Zegt:

  Voerman: Beter om niet te reageren op Geit,s onzin, dit log te verlaten en je tijd beter te besteden.

  Eerlijk gezegd heb je gelijk. Ik vraag me zelf ook af waarom ik nog steeds reageer en heb me al vaak voorgenomen om niets meer te posten. Maar ik kan het dan weer niet laten als ik van die klinkklare onzin zie staan.

  Het thema alhier kan verengd worden tot de vraag “Is kopen beter dan huren?”. Dat is in de eerste plaats een kwestie van persoonlijke voorkeur en omstandigheden. Echter een vrij eenvoudige rekensom die al door velen hier is getoond laat zien dat een prijsdaling geen ramp hoeft te zijn. Die onzekere variabele van het percentage waarmee de huizenprijzen zullen gaan dalen en WANNEER, hoor je ze gek genoeg nooit over.

  Dat de admin dit forum nog open houdt voor Latida en Nico, verbaast me nogal. Twee figuren ook met een bedenkelijke achtergrond.

 77. Hans- Zegt:

  Het is een geweldige tijd om nu te kopen, zeer lage rente, en de inflatie, en salaris verhogingen doet de schuld smelten als sneeuw voor de zon!!Over 30 jaar zeg je tegen je kinderen, mijn huis kopen was toen voor de prijs van een cadeautje!
  Voerman kan het beamen, hij heeft het ook zo ervaren.En de economie is nu weer super booming. De euro zone is waar Hitler over droomde, het derde Reich!Nu gerealiseerd door de EURO.
  Met heel weinig werkelozen, en de vrouwen kunnen weer deel uitmaken van de werkende, hoeven niet meer thuis, of bij de buurvrouw te zitten.En verdienen een extraatje, voor een vakantie in Bali!

 78. Jo Zegt:

  Hans-,
  En dan zitten die mensen die nu duur huren over dertig jaar ook voor een habbekrats

 79. Hans- Zegt:

  Jo, het zou zomaar kunnen dat daarom Brussel zo graag de Oekraïne annexeert! Een soort grote volks verhuizing,met het schalie gas uit de Oekraïne trekken daar de mensen naar hier, dus, een grote volksverhuizing,de huurders van hier vinden daar een goedkoper onderdak, met behoud van een NL uitkering(?)Een win-win situatie!Jo, kijk eens naar de school foto’s uit de jaren 50 tig, allemaal roomblanken jochies, is toch verschrikkelijk!Er gaat niets boven een multi culturele samen leving.(Het derde REICH, maar even iets anders ingevuld)

 80. Latida Zegt:

  “Medewerker Möhlmann van het Centraal Planbureau zei dat het afschaffen van de wet-Hillen leidt tot een gelijkere behandeling van vermogen in de eigen woning ten opzichte van andere vormen van vermogen. Die nu ongelijke behandeling heeft volgens het CPB een verstorend effect op de woningmarkt.”

  Up next: De HRA

 81. Latida Zegt:

  Hans-: Het is een geweldige tijd om nu te kopen, zeer lage rente, en de inflatie, en salaris verhogingen doet de schuld smelten als sneeuw voor de zon!!Over 30 jaar zeg je tegen je kinderen, mijn huis kopen was toen voor de prijs van een cadeautje!

  Jij beweert 30 jaar in de toekomst te kunnen kijken. Amusant.

  Hans-: Voerman kan het beamen, hij heeft het ook zo ervaren.

  Resultaten uit het verleden..

  Hans-: En de economie is nu weer super booming.

  ..danzij QE

  Voor de rest een beetje onsamenhangend verhaal, ik denk dat je aan vakantie toe bent.

 82. BBB Zegt:

  Arjan: Die onzekere variabele van het percentage waarmee de huizenprijzen zullen gaan dalen en WANNEER, hoor je ze gek genoeg nooit over

  2030

 83. maff Zegt:

  ps,

  🙂 heilige huisjes 28oa9i1t08037ue3m1…E11-782×530.png

  En de post komt niet door ………

 84. Hans- Zegt:

  Dank je wel Latida, Naar Bali?In een gemanipuleerde mark, is vooruit denken NIET mogelijk, De rente geeft niet meer het risico aan, en zoals ik al eerder melde, had omhoog moeten gaan in 2008!! Als de rente niet langer de prijs van het geld weer geeft, treden er andere mechanismen op!!! DUS MANIPULATIE
  Ik denk dat hier ook straks de beurs wordt gemanipuleerd, net zo als in de USA. We zien de uitgaven heel hard stijgen, Defensie, afschrijving Griekenland, binnen kort Italië, (Basel II)En de kosten van de nieuwe Nederlanders, nergens vermeld!!
  Zie je wel terug in de ziekenfonds kosten!of komt dat uit een ander geheim potje??Dus ga er maar van uit dat elk jaar de belasting op alles verhoogd wordt, en koopkracht daalt veel sneller dan we denken. kijk naar het acht uur journaal, het gaat fantastisch met Nederland, hoorde ik dat ook niet Hr. Zalm destijds zeggen over Griekenland, of is dat al door iedereen vergeten?Ik ga er van uit dat mijn kinderen een tijd te gemoed gaan van hardt werken in een heel druk land met steeds meer stress, en alles wat ze verdienen weer moeten inleveren.

 85. Nico de Geit Zegt:

  Hans-: Ik ga er van uit dat mijn kinderen een tijd te gemoed gaan van hardt werken in een heel druk land met steeds meer stress, en alles wat ze verdienen weer moeten inleveren.

  Hans-: Naar Bali?

 86. ps Zegt:
 87. ps Zegt:
 88. Nico de Geit Zegt:

  Renteaftrek en vrijstelling voor box 3 zijn eigenlijk ook maar schimmige constructies. Aanpakken die huiseigenaren!

 89. Nico de Geit Zegt:

  Wanneer valt de Fiod in bij huiseigenaren en banken vanwege schimmige constructies rond de eigen woning?! Gaan we dat meemaken?!

 90. Voerman Zegt:

  Nico de Geit: Gaan we dat meemaken?!

  Neen, gekke geit!
  🙂 🙂 etc.

 91. Luisindepels Zegt:

  Nico de Geit: Gaan we dat meemaken?!

  Alles wat jij voorspelt gebeurt de eerste dag na je dood. Jij gaat het dus sowieso niet meemaken.

 92. Latida Zegt:

  Veel beloven en weinig geven..

  “In een reclamespot dromen over het oplossen van wereldhonger kan nog wel. Maar beloven dat die oplossing er komt, daarin gaat Rabobank te ver, oordeelt de Reclame Code Commissie.

  De commissie velde het oordeel na een klacht over de commercial Growing a Better World Together. Denk kleurrijke shots en een idealistische voice-over, die afsluit met een vergezicht: “Stel je eens voor dat we samen het wereldvoedselprobleem oplossen, en dat je ons aan deze belofte mag houden”.”

  nos.nl/artikel/220…ppen-uit-spotje.html

 93. Arjan Zegt:

  zuiderling: De huur die ik in negentiger jaren betaalde was aanzienlijk lager dan de rente op een koopwoning.
  Tevens verdiende ik veel aan de rente op de verkooprijs van de woning die ik vlak voor de crisis 1980 verkocht met een overwaarde van 250%.
  Ook ving ik nog huursubsidie, want vermogen telde toen niet mee.
  Twee keukens en badkamers vervangen tijdens huren.

  Geit was allicht een stuk goedkoper uit geweest als ie een huis had gekocht in een tijd dat de nominale huizenprijs een stuk lager lag. Hoeveel huur zal ie ondertussen al betaald hebben in 20 jaar tijd, als het niet langer is? Weegt dat op tegen de aflossing, maandlasten, etc. van een huis gekocht 20 jaar terug?

 94. Latida Zegt:
 95. Latida Zegt:

  “De EU-commissaris voor begroting in Brussel, Pierre Moscovici, gaf al eerder aan dat ’het Nederlandse belastingmodel volgens onze regels verboden is’. De Duitsers pakken ons land dus niet direct, maar via de Europese Unie aan. Het zou volgens Gabriel ’noodzakelijk’ zijn dat de EU stappen neemt tegen belastingparadijzen”

  Dit gaat nog een lang staartje krijgen

 96. Latida Zegt:

  “CV stands for commanditaire vennootschap or limited partnership, and it stems from Dutch legislation going back to the 1830s. It also helps multinational companies minimize taxes. As the ICIJ explains:

  In effect, a CV that is owned by partners outside the Netherlands can be entirely stateless, and as a result taxless. Many U.S. multinationals, therefore, set up non-Dutch holding companies that agree to form Dutch CVs.

  This is how it works: Under the Dutch law, profits made through a CV are regarded as if they were made by the partners. As such, these earnings have been made outside the Netherlands and cannot be taxed there. Other countries, meanwhile, see the picture differently. They see Dutch CVs as much like regular companies and regard the taxing rights as belonging to the Dutch.”

 97. Latida Zegt:

  Een stokoude wet die volledig tot op het bot wordt misbruikt en uitgemolken op een andere manier en met een ander doel dan waarvoor deze ooit was bedoeld.

  Net zoals met de HRA en de Huurtoeslag zeg maar.

 98. Arjan Zegt:

  Latida: It also helps multinational companies minimize taxes.

  Monaco was het toch? 🙂

 99. Latida Zegt:

  Vragen die gesteld zouden moeten worden:

  – Hoeveel elders ontweken belastinggeld is via Nederland uiteindelijk in Nederlands onroerend goed terechtgekomen?

  – Op welke wijze denkt Nederland andere landen binnen Europa te overtuigen van de rechtvaardigheid van haar op dit punt sterk afwijkend beleid met wat in de ons omringende landen binnen de EU gebruikelijk is?

  – Op welke wijze denkt men dit beleid te kunnen (blijven) verkopen aan de eigen burgers?

  Ps. Ook 400 miljoen extra voor Defensie, zoals eerder hier voorspeld. Uitgaves gaan de komende 4 jaar hoogstwaarschijnlijk structureel omhoog.

 100. Latida Zegt:

  “The Dutch finance chief has ordered an investigation into more than 4,000 cross-border advance tax rulings the country’s tax administration concluded with multinational companies in the last five years.”

  en

  “The new Dutch government must walk a delicate line as it attempts to satisfy allies and critics it is taking steps to reform abusive tax practices – while at the same time defending its attractiveness as a place for multinationals to do business.

  Expertise on tax advice, consulting on legal structures, accountancy and legal counseling are all seen as key competencies for the Netherlands.

  But its reputation has been hurt by a wave of protectionist sentiment that had a hand in derailing a bid by U.S. paint maker PPG Industries for Dutch coatings and chemicals firm Akzo Nobel.”

  reuters.com/articl…lunder-idUSKBN1D8191

 101. Latida Zegt:

  Spagaat much? De belastingdienst die geld laat liggen?

  Europese Commissie: Nederland onredelijk genereus voor Starbucks, moet €30 miljoen terugvorderen. Nederland: Nee dat willen we niet.

  “Tax campaigners say that the Netherlands and Luxembourg specifically rubber-stamp such deals in order to attract investment and jobs. In addition, such deals are also often not available to smaller or less sophisticated firms.

  In 2015, the European Commission said the Netherlands had given Starbucks an unreasonably generous APA tax ruling, which helped encourage the company establish its European headquarters in the country. It ordered The Hague to recoup 30 million euros ($35 million) from the company, a decision the government is contesting.

  According to data published by the European Commission, EU members granted 978 APAs to EU companies in 2015. The Netherlands granted 236 of these. Belgium gave 474 and Luxembourg granted 145.

  The Paradise Paper revelations come at an awkward time for the Dutch government, which said at its installation just last month it would take new measures to crack down on mailbox companies and combat use of the Netherlands as a conduit to tax havens.”

 102. Latida Zegt:

  ““The cabinet is working to create an attractive environment that benefits companies with actual activities in the Netherlands, and is also tackling tax avoidance,” Snel said.”

  = De kabinet woordvoerder die publiekelijk verklaart dat Nederland belastingontwijking aan het ‘tekkelen’ is.

  De wereld kijkt mee.

 103. Latida Zegt:

  BBB: 2030

  Misschien iets eerder.

 104. Latida Zegt:

  “Grote vervuilers worden nauwelijks belast, consument betaalt”

  “Grote vervuilende bedrijven betalen te weinig belasting in verhouding tot de milieuschade ze aanrichten. Vooral de consumenten of de eindgebruikers van hun producten draaien voor de milieubelastingen op, zegt het Planbureau voor de Leefomgeving in een studie naar belastingen en milieuschade.”

  en

  “Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving veroorzaken de bedrijven jaarlijks een milieuschade van 7 miljard euro, maar ze hoeven geen energiebelasting te betalen vanwege hun internationale concurrentiepositie. “Maar liefst 55 procent van het totale gebruik van energie wordt niet belast”, aldus de onderzoekers.”

  nos.nl/artikel/220…nsument-betaalt.html

 105. Latida Zegt:

  “Ik erger mij groen en geel aan journalisten die regeringspartijen naar de mond praten.”

  https://www.groene.nl/artikel/klimaat-meevaller

 106. Nico de Geit Zegt:

  Latida: Misschien iets eerder.

  Net een filmpje van Peter Schiff bekeken – wanneer gaat de kameel door zijn rug heen? Steeds maar weer een beetje schuld erbij, en nog een beetje erbij, allemaal op de rug van de kameel. De vraag is: wanneer gaat de kameel door zijn rug? Dat is dus afwachten. Maar dat het mis gaat staat vast.

 107. Nico de Geit Zegt:

  Latida: Misschien iets eerder

  Die kameel gaat dus een keer door zijn rug onder de last van al die schuld. De reacties ook gelezen, waarbij Japan als voorbeeld wordt aangehaald, een Japanse kameel die blijkbaar niet door zijn rug gaat – nog steeds niet.

 108. Latida Zegt:

  Nico de Geit: Die kameel gaat dus een keer door zijn rug onder de last van al die schuld.

  Een huis dat op een goed fundament staat stort niet in.

  Een huis dan gebouwd is op houten palen waar de betonrot al heeft toegeslagen daar zul je toch echt iets aan moeten doen.

  Uitstel betekent dan geen afstel, het wordt steeds urgenter.

 109. Latida Zegt:

  Multinationals uit en MKB FTW?

  “Een voorbeeld uit eigen land is de ondernemersfamilie Philips. Hoewel hun bedrijf rond 1900 al tot een van ’s werelds bekendste multinationals was uitgegroeid, bleef de familie het in de decennia die volgden altijd sterk verbinden met haar thuisstad Eindhoven. Los van de werkgelegenheid die het bedrijf voor de omgeving opleverde, kenden de diverse generaties Philips, als iconen van de Nederlandse bedrijfselite, ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor hun omgeving. Ze droegen dan ook in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en het welzijn van de stad. Zo werd het bedrijf niet alleen een innovatie- en winstmachine, maar was het ook een belangrijk en geïntegreerd onderdeel van de samenleving.

  Vandaag de dag lijken veel captains of industry voor de multinationals die ze besturen eerder het omgekeerde na te streven door zich, waar de wet hun de mogelijkheid biedt, zo veel mogelijk aan hun publieke (morele) verplichtingen te onttrekken. De ware belastingoptimalisatie-industrie die zich de afgelopen decennia heeft kunnen ontwikkelen is hiervan een schrijnend gevolg.”

  https://www.groene.nl/artikel/souplesse-oblige

 110. Steven Zegt:

  Toch wordt zelfs op BNR het steeds als goed nieuws gebracht als huizenprijzen stijgen. Wellicht hebben de meeste BNR luisteraars al een huis gekocht dus is het een mooi zwoel muziekje in hun oren, maar het is bij deze prijzen voor de consument natuurlijk helemaal niet goed dat ze blijven stijgen. De toekomstige kopers moeten steeds meer betalen en de bezitters krijgen een tijdje daarna (wanneer is gissen) de roe.

 111. Latida Zegt:

  Steven: Toch wordt zelfs op BNR het steeds als goed nieuws gebracht als huizenprijzen stijgen. Wellicht hebben de meeste BNR luisteraars al een huis gekocht dus is het een mooi zwoel muziekje in hun oren, maar het is bij deze prijzen voor de consument natuurlijk helemaal niet goed dat ze blijven stijgen. De toekomstige kopers moeten steeds meer betalen en de bezitters krijgen een tijdje daarna (wanneer is gissen) de roe.

  Misschien stijgen ze wel omdat er jaarlijks toch 4000 miljard belasting-ontwijkende fondsen door NL heen worden gepompt en is dat feestje straks over.

  Ze stijgen verder ook omdat de pensioenfondsen op verzoek maar tegen de zin hypotheken zijn gaan verstrekken in NL onder het mom van ‘lokaal investeren’

  Je zal een hypotheek hebben bij MUNT waar je je eigen pensioengeld tegen rente terugleent, om er straks ook de rest van je pensioen naartoe te brengen.

  Er zit gewoon een structurele weeffout in de manier waarop het hele nederlandse woud aan wetten functioneert, alleen nu ligt nederland onder het vergrootglas van de EU en de internationale gemeenschap, en zal hierop zonder twijfel veelvuldig worden aangesproken.

 112. Latida Zegt:

  Eigenlijk zou je nu een herberekening moeten maken van het Nederlandse BNP zonder al die multinationale belasting-ontwijkers er automatisch bij op te tellen.

 113. Nico de Geit Zegt:

  Steven: als huizenprijzen stijgen

  Over de alsmaar stijgende schulden hoor je niet zoveel. En helemaal niet dat die schulden steeds vaker worden gefinancierd uit de pensioenfondsen, onder overheidsdwang, want de pensioenfondsen wilden helemaal niet.

 114. Nico de Geit Zegt:

  Latida: Een huis dat op een goed fundament staat stort niet in.

  Als je er maar genoeg bovenop bouwt, dan gaat het ooit mis. Niet alleen aan de schuldenkant maar ook aan de betaalbaarheidskant.

 115. Nico de Geit Zegt:

  Nico de Geit: Niet alleen aan de schuldenkant maar ook aan de betaalbaarheidskant.

  Dat wordt dan opgelost met extreem lage rente. Peter Schiff zou niet raar opkijken als de rente op enig moment negatief wordt. Gewoon, om het probleem ‘op te lossen’.

  Schulden betaalbaar houden met een negatieve rente, waar ben je dan mee bezig?! Geldontwaarding door negative rente. Daar gaan we maar eens over nadenken.

 116. Latida Zegt:
 117. Nico de Geit Zegt:

  Latida: OUTRAGE in Paradise!

  Je ziet dat op heel veel plaatsen, OUTRAGE omdat bij de buren het gras groener is/lijkt te zijn. Bij de buren lijkt het gras groener omdat je er vanuit een andere invalshoek naar kijkt. En als het wel groener is, dan kost dat veel moeite.

  Als je denkt dat een bepaalde zaak of handeling tot geluk leidt moet je dat zelf ook gaan doen. Maar dat doen mensen meestal niet, ze beperken zich tot woedende OUTRAGE. Dom volk.

  Veel mensen denken dat het kopen van een huis met geleend geld tot geluk leidt, en nemen op die manier deel aan het Grote Piramidespel waarmee iedereen rijk kan worden – gratis geld forever. Dat is natuurlijk prima. Maar ik betaal liever gewoon een vast maandelijks all-inclusive bedrag.

  Jaloezie blijkt toch wel een drijvende factor te zijn in de maatschappij. Daar komen mensen die eraan lijden natuurlijk nooit voor uit. Want het schijnt samen te hangen met een laag zelfbeeld, depressie, enz. Kortom: het idee dat anderen het geluk wél gevonden hebben en dat jij het bent misgelopen, en dat dat heel oneerlijk is. OUTRAGE!

 118. zuiderling Zegt:

  Beste Geit, je bent het voorbeeld van een roepende in de woestijn.
  Probeer eerst eens het zand uit de oren van de doelgroep te halen, maar dat is water naar de zee brengen.
  Mijn advies is geniet van het leven en denk meer aan jezelf en verdoe je tijd niet aan onmogelijke zaken.

 119. Nico de Geit Zegt:

  zuiderling: Probeer eerst eens het zand uit de oren van de doelgroep te halen

  zuiderling: verdoe je tijd niet aan onmogelijke zaken.

 120. Nico de Geit Zegt:

  zuiderling: Probeer eerst eens het zand uit de oren van de doelgroep te halen

  Arjan het zand uit de ogen halen????

  zuiderling: Mijn advies is geniet van het leven en denk meer aan jezelf

  Goed advies! Red jezelf!

 121. Latida Zegt:
 122. Latida Zegt:

  Dit verklaart in ieder geval ten dele waarom Amsterdam zo uit de pas loopt met de rest van Nederland:

  “In Amsterdam is een lucratieve handel in huizen ontstaan. Investeerders, ondernemers en rijke families beleggen hun geld in huizen en hebben inmiddels grote delen van de woningmarkt in handen. Dit heeft grote gevolgen voor de prijzen.”

  parool.nl/amsterda…-eigenlijk~a4531109/

 123. Latida Zegt:

  “Wethouder Laurens Ivens zegt dat de opkomst van investeerders op de Amsterdamse woningmarkt ‘heel ongewenste effecten heeft’ en komt begin volgend jaar met maatregelen. Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank, wijst beleggers aan als een van de veroorzakers van de gekte op de Amsterdamse huizenmarkt.”

Laat een reactie achter

Opgelet:Het is niet toegestaan om teksten te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Dit mag alleen als er toestemming is gegeven door de auteur. Hetzelfde geldt voor beeld.

Uw reactie moet worden goedgekeurd en daardoor kan het even duren voor hij voor anderen verschijnt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te plaatsen.