Wat is Jingle Mail?

Jingle mailJingle Mail: where homeowners have mailed in the keys because they can’t make the payments and no longer have any equity in their homes.

U koopt een huis, in Amerika bijvoorbeeld, voor $ 500.000. Tegen de tijd dat u een hypotheek rond hebt is het al $ 520.000 waard. Dan maar een hypotheek voor dat bedrag. Nu is uw huis nog maar $ 380.000 waard en de prijzen zakken. Maar uw hypotheek is duurder geworden en heeft weinig meer te maken met de verkoopwaarde van uw huis. De meest rationele beslissing is dan de bank het maar terug te laten nemen. U verhuist discreet en u doet de sleutels in een envelop, naar de bank. Een een puur rationele beslissing dus.

Kan dit ook in Nederland?

In Nederland is dit niet mogelijk. Wij kennen een schuldsaneringstraject met gedwongen verkoop van de woning. Dit zorgt ervoor dat in de VS de daling van de huizenprijzen veel moeilijker te stoppen is dan in Europa.

Share Button

Laat een reactie achter

Opgelet:Het is niet toegestaan om teksten te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Dit mag alleen als er toestemming is gegeven door de auteur. Hetzelfde geldt voor beeld.

Uw reactie moet worden goedgekeurd en daardoor kan het even duren voor hij voor anderen verschijnt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te plaatsen.