Verpakte leningen DSB afgewaardeerd

Kredietbeoordelaar Moody’s heeft zijn oordeel voor vijf paketten met daarin hypotheken en consumentenkredieten van de failliete DSB Bank verlaagd. Moody’s zei woensdag in een toelichting risico’s te zien dat de betalingen aan de investeerders in de paketten verstoord zal worden.

DSB is voorlopig nog verantwoordelijk voor de inning van rentebetalingen en aflossingen en moet de gelden doorsluizen aan de investeerders. Uiteindelijk zal deze taak worden overgenomen door andere partijen die daarvoor zijn gecontracteerd.

Zolang het echter nog niet zover is, ziet Moody’s risico’s voor investeerders. De kredietbeoordelaar noemde allereerst verlate betaling. Ook bestaat het gevaar dat voor investeerders belangrijke informatie over onder meer betalingsachterstanden niet tijdig wordt aangeleverd.

De investeringsvehikels van DSB hebben namen als Chapel en Monastery. In totaal gaat het om 1,9 miljard aan uitstaande leningen. De kredietbeoordeling ging van AAA, de hoogste beoordeling, twee stappen omlaag naar Aa2.

bron: AFN

Share Button

16 Reacties

 1. Martijn Zegt:

  De verlaging lijkt me logisch en komt vaker voor in dergelijke gevallen. AA2 is overigens vrij behoorlijk in deze tijden.

 2. Martijn Zegt:

  Ik hoorde net dat ze een vervanger voor Ger Hukker hebben gevonden. Het zou zomaar kunnen dat de huizenmarkt nu weer gaat stijgen! Hier is ie: http://www.youtube.com/watch?v=s27Oq5ot0ZI

 3. ll Zegt:

  @ 1 Zitten deze in de balans

 4. michzelluf Zegt:

  Gewoon als CDO’tjes doorverkopen, zijn we van dat geleuter af…

  Die verlagingen en verhogingen is zo’n gigantische onzin, te hypokrediet voor woorden!

 5. kees Zegt:

  @2

  vrijgelaten?

 6. Martijn Zegt:

  @5

  Niet dat ik weet. Kwam hem toevallig weer eens tegen en moest zo lachen dat ik meteen aan Hukker dacht.

 7. kees Zegt:

  je weet toch dat die fotomontage van Hukker op deze site verwees naar de Irakees?

 8. Martijn Zegt:

  Die had ik gemist, maar misschien toch onbewust meegenomen.

 9. kees Zegt:

  oké, zand erover.

 10. Martijn Zegt:

  Haha, smiley.

 11. kees Zegt:

  Wat ook wel een aardige is: Meeus, het bedrijf waar Willem Vermeend nog directievoorzitter is geweest, verkocht ook hypotheken voor DSB.

 12. Martijn Zegt:

  @11

  Geeft maar weer aan hoe breed het kredietmonster zich heeft ingevreten.

 13. Spaarvarken Zegt:

  Ja mijn …..! Daar moet straks op geboden worden natuurlijk. Ze raken die producten niet kwijt dus vandaar. We hebben al vaker gezien hoe onafhankelijk dit bureau is .
  Er zijn banken geweest die hun waardering “zelf” hebben gekocht.
  Wordt wel lastig voor de Lakeman “kulletjes” want er valt straks steeds minder te verdelen.

 14. Ludwig von Mises Zegt:

  @4 Michzelluf

  He, Pssst. CDO’tje kopen?

 15. michzelluf Zegt:

  @14

  nah..

 16. ll Zegt:

  Maar ja, deze pakketjes liggen ook bij de grootbanken, die dus ook weer moeten afboeken op het eigen vermogen, maar dat niet alleen, zij kunnen ook nog een hertaxatie eisen, waardoor weer velen in de problemen dreigen te komen, omdat de waarde van de huizen is gezakt en zo gaat de spiraal steeds verder omlaag, het is een soort kettingreactie.

Laat een reactie achter

Opgelet:Het is niet toegestaan om teksten te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Dit mag alleen als er toestemming is gegeven door de auteur. Hetzelfde geldt voor beeld.

Uw reactie moet worden goedgekeurd en daardoor kan het even duren voor hij voor anderen verschijnt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te plaatsen.