Vrees je ontslag? Dan koop je nu niet

Martijn de Jong TennekesBelangenclubs willen hulp voor de kwakkelende woningmarkt. Juist die lobby werkt averechts, stelt Rabo-econoom De Jong-Tennekes in een gisteren gepubliceerd rapport.

bron: nrc.nl

Share Button
6 comments on “Vrees je ontslag? Dan koop je nu niet
 1. Jeff says:

  Ik erger mij groen en geel aan dit soort berichten.. Stelletje kontedraaiers zijn het die tripple A Bankiers zeg..

  Ik heb niet gestudeerd voor economie maar analist bij een bank hoef je volgens mij ook niet voor gestudeerd hebben. Zolang je maar de bank rijk rekent ben je aangenomen.

  De Rabo is bang, heel erg bang.. de grootste hypotheek verstrekker van Nederland, wat zal er gebeuren als duizenden tegelijk hun hypotheken niet meer kunnen betalen, Ze zijn erg bang voor de harde waarheid en spelen het spel maar gedwongen mee om te zeggen dat het wat gaat dalen, maar niet te veel natuurlijk want daar zijn ze te bang voor dat het ondenkbare zelfs in deze tijd mogelijk is..

 2. Renee says:

  De Rabo is inderdaad heel erg bang. Vandaag weer een aantal bedrijven failliet. Het regent ontslagen en dat zal de komende maanden alleen maar erger gaan worden. Het gaat niet om overdrachtsbelasting of wat dan ook. Het feit is dat de huizenprijzen veel te hoog zijn in Nederland. Ik hoop dat de Rabo voldoende vet op haar botten heeft. De komende jaren zullen geen leuke jaren worden.

 3. sven says:

  Eigenlijk zegt ie dat wanneer je nu een huis koopt,je de klos bent.(bv door werkloosheid)Maar ook over 2 jaar wanneer de rente weer flink gaat stijgen.

 4. Frank says:

  Best gewoon nu niet kopen!Een voorbeeldje;Je koopt nu een huis aan 200k.(220K incl schrijfgeld,notaris etc…)Stel 40K eigen geld,hypotheek op 180K/30jr.Over 1 jaar blijkt dat de huizenprijzen met 25% zijn gekelderd.Dus onderpand van het huis is 150K geworden.Bank wordt nerveus en wil de hypotheek herzien,omdat de executie-waarde niet meer representatief is.Dan zal U een voorstel gedaan worden om het verschil bij te passen….iemand daar ook al eens over nagedacht?
  Banken zijn niet gek en gaan extra opletten op dat vlak,let wel,dat huis is en blijft van de bank,totdat jij alles afgelost hebt.

 5. Noah says:

  Als je een huis wil kopen, rustig blijven zitten. Zeker de komende twee jaar. Vroeger waren de verkopers in het voordeel, nu de kopers. Maak daar gebruik van.
  Bovendien gaat dit een hevige krisis worden. We staan nog niet eens echt aan het begin. Er zijn economisch gezien nogal wat gevaren. Of die uitkomen, een deel waarschijnlijk wel. Ik ben erg bang voor domino – effecten. Dat is het nadeel van een economie gebaseerd op geleend geld (je hebt nergens meer buffers/veiligheiden/”firewalls”). Die domino – effecten zullen zo snel gaan dat ze bijna niet meer bij te houden zijn.
  Ga sparen voor een huis straks. Probeer nu veel extra bij te werken en geld opzij te zetten.

 6. janhuur says:

  Als De jong-Tennekens van de Rabobank denkt dat er 3,5 procent van de huizenprijs afgaat in het komende jaar wordt dat in ieder geval het dubbele, gezien eerdere schattingen van dezelfde bank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*