Tussenpersonen verarmen snel

Directeuren-eigenaren van de ongeveer achtduizend financiële tussenpersonen in Nederland hebben vorig jaar veel minder inkomen uit hun zaak gehaald. Door salaris in te leveren konden ze hun bedrijf overeind houden.

Share Button
Tagged with:
35 comments on “Tussenpersonen verarmen snel
 1. Dow Jones says:

  Kom er maar in, Dr T…

 2. Cees says:

  De kaf wordt van het koren gescheiden!!! Eindelijk

 3. nhz says:

  zielig, maar 57K euro (veel meer dan de gemiddelde ondernemer) terwijl ze gewend zijn dat het geld op straat ligt en 87k per jaar normaal vinden. Ik hoop op een keiharde sanering in deze sector, hopelijk zo erg dat ze allemaal op de voedselbank aangewezen zijn en een idee krijgen van hoe het leven er voor sommige van hun slachtoffers uit ziet.

  Ik had pas nog zo’n tussenpersoon op bezoek; ieder adviesje kost nu 150 euro per uur, vaak ook nog met een minimum van 4 of 8 uur zodat ze toch aan de oude woekerinkomens komen. En reken maar dat het advies er niks beter op wordt, want deze branche zit natuurlijk vol met knoeiers dankzij jarenlange liefdevolle koestering door de overheid.

 4. RealisT says:

  Tijd voor een grote actie op TV!

  Stort gul op giro 555. Van elke euro verdwijnt gegarandeerd 99% in de zakken van allerlei tussenpersonen.

 5. rick says:

  Ondeugdelijke producten adviseren.
  Kunnen we niet de bron aanpakken, de verzekeraars. Toch niet heel gek aangezien we hier miljarden in steun aan hebben verstrekt. Nu lijkt het dat de grote bully zijn kleine broertje pest. Het is natuurlijk ook het verschil tussen het hooghartige hoogopgeleide verzekeraarspersoneel tegenover de simpele verkoper met een mavo-diploma. De laatste heeft geen lobbynetwerk in Den Haag dat is nu wel duidelijk.

 6. kk says:

  Het lijkt tegenwoordig wel of alle aan de huizenmarkt gerelateerde beroepen een gestandaardiseerde winst als vanzelfsprekendheid zijn gaan zien. En als het even minder gaat lopen ze allemaal te janken. Dit is de markt mensen, niemand heeft recht op altijd goed verdienen. bah wat een triest gemekker. Het is echt ongelofelijk.

 7. kk says:

  en ff serieus waarvoor heb je ze eigenlijk nodig. Je kan zelf alles prima zelf doen als je er maar wat tijd in steekt en een beetje kan onderhandelen. Deze mensen hebben bakken met geld verdiend aan onwetende personen die hun eigen brein niet meer gebruiken om beslissingen te maken. Ik heb met niemand medelijden sorry

 8. xenobinol says:

  Mooi toch!

  Laat de hele handel van de gelegaliseerde diefstal ineenstorten… laat die oplichters maar eens gaan werken voor hun geld.

 9. Amanda says:

  Ik vind het woord ‘verarmen’ ongepast. Het salaris ligt nog steeds op een extreem hoog niveau voor dit soort simpel werk. De markt bepaald uiteindelijk wel wat hun diensten waard zijn. Maar daarvoor is transparantie absoluut noodzakelijk, want pas dan kun je vooraf controlleren of een tussenpersoon onafhankelijk is.

  Ik vraag me zelfs af of er nog wel significante behoefte is aan tussenpersonen, als in de toekomst HRA en alle overheidsgaranties zijn afgeschaft en de fiscale wetgeving flink wordt versimpeld. Het aantal ‘smaken’ zal afnemen en de toegenomen transparantie die het internet afdwingt zal de keus helder en simpel maken voor iedere nitwit.

 10. Get a Life! says:

  We gaan uiteindelijk weer terug naar de basis en in deze basis is geen behoefte meer aan dergelijke tussenpersonen. Dus ook die 57k was eens en nooit meer…

 11. Claude says:

  Geheel off-topic, maar ik vraag me af wat er door zo’n man (van VEH) heen gaat als hij een stukje als deze schrijft http://peilinghypotheekrenteaftrek.blogspot.com/2011/03/de-publieke-zaak.html

 12. nhz says:

  @11:
  Al deze parasieten moeten eens hard wakker geschud worden, hopelijk door een huizencrash zonder weerga waarna het scheefleners paradijs (en de vele adviseurs die er als vliegen om de stront rondhangen) nooit meer terugkomen. Helaas is van de vele verplichte donaties voor de leden van Vereniging Geleend Huis afkomen net zo moeilijk als je lidmaatschap van de Overheid opzeggen. Maar ja, het is democratie nietwaar: twee vossen en een kip die samen besluiten wat er vanavond op het menu staat.

 13. ain says:

  @9 ik vind dat je helemaal gelijk hebt, dit is geen verarming. Kom op zeg! Van zo’n inkomen kan je meer dan prima leven…wat een gezeur…gewetenloze gasten die zonder pardon over de rug van een ander het mooie mannetje spelen..hopelijk krijgen ze nu een koekje van eigen deeg en zullen ze er persoonlijk / geestelijk van groeien…geluk zit hem niet in meer meer meer…behoud van mate brengt je meer in het leven en de maatschappij ook!

 14. Eertje says:

  Deze adviseurs zijn idd straks niet meer nodig. Er is maar 1 echte hypotheekvorm en dat is maandelijks je schuld verminderen met een lineaire of annuiteiten hypotheek. Alle andere “producten” zijn gebaseerd op een aantal hoopvolle aannames.
  1 De rente stijgt niet te hoog.
  2 De aftrek blijft gehandhaafd.
  3 De instantie waar U denkt Uw “spaarpotje” te hebben om na 30 jaar het huis af te lossen komt deze belofte na…..
  Een spaarhypotheek kost inderdaad minder als aan bovenstaande voorwaarden wordt voldaan, maar zijn dat niet wat te veel onzekerheden om te riskeren met de grootste uitgave die een mens in zijn leven doet?

 15. Eertje says:

  Overigens is het verschil ingeveer 8 % heb ik uitgerekend. Als je dit maandelijks uitsmeerd over 30 jaar is het een kleine premie voor het risico dat je afdekt……

 16. nhz says:

  @14:
  deze adviseurs hebben zichzelf nodig gemaakt door met veel gelobby de wetgeving en fiscale mogelijkheden zo gecompliceerd mogelijk te maken. Bij pensioenen etc. zie je hetzelfde verschijnsel. Afschaffing van HRA en andere aftrekposten zou een hoop adviseurs overbodig maken. De politiek kennende zal verdwijnen van HRA helaas gepaard gaan met een nieuw woud van regeltjes, zodat we minstens evenveel parasieten als vroeger houden. Bij eenvoud heeft tenslotte niemand in Den Haag belang…

 17. Erri says:

  @ 14 en 15
  Helemaal mee eens. Spaarhypotheek zeggen ze is super veilig. Ja Ja om het rendement voor de bank en de tussen persoon veilig te stellen.
  Volgens mij valt een spaarhypotheek nog niet eens onder de depositogarantie. Wie weet hier meer van.

  Hebben zelf een lineaire hypotheek. Direct je maand lasten verminderen. Eventuele extraatjes die we kunnen missen lossen we direct op de hypotheek af. Geeft ons zelf een goed gevoel en meteen lagere maandlasten.

  @ 7 Klopt als een bus. Niemand kan zelf meer nadenken hoe je je EIGEN geld zaken moet regelen.
  Regelmatig leg ik het aan vrienden, collega’s en kennissen uit. Zitten me dan met grote ogen aan te kijken. Ja maar de financieel adviseur zegt ……krijg je dan als reactie terug.

  Er is maar een onafhankelijk adviseur van je EIGEN geldzaken en dat ben je zelf.

  Maar ja niemand neemt de moeite zich hierin te verdiepen.

  Groeten,
  Erri

 18. Adamus says:

  En er zijn ook tussenpersonen met een franchisecontract 🙁

 19. Adamus says:

  De hoogopgeleide kenniswerker laat het aan de specialist over en kietelt de hokw ook zichzelf een beetje 😉
  Gaat goed zolang er salarissprongen worden gemaakt en er duo voor gewerkt wordt.

 20. Frans says:

  Mwhahahahahaha!!

 21. beurse beurs says:

  ik moet toch onwillekeurig denken aan Susan Sharadon (of hoe heet ze ook al weer) die prachtig de ‘makelaar’ speelt in de film wallstreet 2…en uiteindelijk toch maar weer haar oude vak van verpleegster gaat uitoefenen….

 22. xenobinol says:

  @20:

  Dat hoeft echt helemaal niets met de persoonlijke situatie van de man te maken hebben. Sommige etterbakjes mogen best een pak slaag krijgen. Uiteraard moet je ze niet met bakstenen bekogelen maar een oorvijg of een tik op de billen moet kunnen imo.

 23. marianne says:

  Volgens mij geeft iedereen hier de verkeerde de schuld van de woekerpolissen.
  Die worden door verzekeraars uitgegeven, niet door tussenpersonen.
  Over de onafhankelijkheid van de tussenpersoon kan men twisten, maar neem maar van mij aan dat de grote jongens die het nu overleven, zoals die Hypotheker, de grootste graaiers en oplichters waren, niet de kleine zelfstandige.
  Die grote jongens hadden allemaal guppen in dienst die van toeten nog blazen wisten.
  De kleine zelfstandige moest zelf voor de papieren en dus de kennis zorgen.

 24. nhz says:

  @24:
  bij die kleine zelfstandigen zaten ook vele grote oplichters hoor, net zoals bij bijv. de makelaars. Maar verder wel met je eens, de basis van het probleem lag bij de grote verzekeraars.

  Ik vind alle huidige voorstellen om de Woekerpolis affaire op te lossen trouwens belachelijk. Heb zelf enkele jaren geleden al mijn woekerpensioenen etc. stopgezet, omdat het duidelijk een zwart gat was waar al mijn geld in verdween. De ‘oplossing’ is nu dat de grote schurken van het geld dat je in de toekomst aan ze geeft wat minder mogen afpakken, echt te gek voor woorden. Geen enkele regeling overweegt ook maar om een deel van het geld dat gestolen is terug te halen bij de grote boeven. Dit is zoiets als een crimineel die de bank berooft voor straf vertellen dat hij voortaan niet meer de hele bankkluis tegelijk mag meenemen, maar nog wat briefjes moet overlaten voor de volgende keer.

 25. Eertje says:

  Spaartegoed van een spaarhypotheek valt niet onder het deposito garantiestelsel.

 26. marianne says:

  @nhz
  Kan niet, dat “gestolen” geld teruggeven.
  Gaan de verzekeraars failliet en dat mag niet.
  Stond toevallig vanochtend een artikeltje over in het AD.
  Errol Keyner van VEB:”Sommige mensen roepen nu dat er 30 of 60 miljard euro gecompenseerd moet worden. Die zijn niet van deze planeet. Dan zijn die verzekeraars failliet”
  Het advies was om de woekerpolis te lozen.

 27. Janine says:

  Een MBO advies niveau zou ook een MBO salaris moeten geven dus circa 33.000 per jaar (modaal)Trouwens elke gek die zich maar enigzins verdiept in de hyptheek mogelijkheden heeft geen advies nodig!!!

 28. Adamus says:

  28

  Begrijpen is niet doen, dus doen we alsof we het begrijpen en doen het echt. Het heeft blijkbaar minder van doen met ontwikkeling en opleiding, maar meer met primitieve driften.

 29. Pieter says:

  http://www.witgeld.nl/

  Tussenpersoon zonder doorlopende provisie, maar een eenmalig bedrag.

 30. Boudewijn says:

  Goed salaris en dat in een tijd dat alles minder gaat!
  Ik verdien minder en heb het nu waarschijnlijk een stuk drukker!

 31. nhz says:

  @27:
  VEB, lekker onafhankelijke partij in deze. Voor al die beleggertjes die meeverdienen aan de roofovervallen van ING, Aegon, enz.;)
  Als je als kleine ondernemer (zelfs per ongeluk) schade veroorzaakt wordt je zakelijk en prive helemaal uitgekleed. Maar ja, de verzekeraars zijn TBTFW …

 32. Goudbelegger says:

  @29 exact. Het is pure emotie, dat naar een mannetje in een pak gaan die van een ‘gerenommeerde’ instantie iets verkoopt, oohh pak, oohh mooi pand, oohh hij kijkt een beetje kwaad, hij is heel belangrijk.

  Hoger opgeleiden, wiskundigen, artsen, natuurkundigen, de echte studies, beta’s zouden er niet in mogen trappen maar ‘beleggen’, wat niet bestaat, heeft zoiets magisch, het is niet te begrijpen lijkt het.

  Het verbaast me dat mensen die ik ken die vliegtuigen ontwerpen, raketten, raketgeleerden : I, dat wel kunnen maar het principe van rente, aandelen etc. niet kunnen beredeneren..

  En nogmaals, een simpele redenering. Velen moeten pensioen sparen, verplicht. Die pensioenfondsen zitten in die shit aex aandelen, amerikaanse etc. KOOP DAN ZELF NIET OOK NOG EENS DIE TROEP of kwaliteit of wat je ervan vindt maar koop goud en goudaandelen want dan spreid je in ieder geval je risico en anders zet je alles op één paard. Maar nee, eng, liever met de groep meedoen, prima..

 33. Goudbelegger says:

  @32 helemaal gelijk, http://www.ftm.nl/, besteed er nu veel aandacht aan.

  Maar ach, dit worden waarschijnlijk onvoorstelbare tijden, alles zal anders worden.

 34. nhz says:

  @33:
  “het is niet te begrijpen lijkt het.”

  vergeet niet dat ze het ook veel ingewikkelder maken dan het is. Ik herinner me goed hoe er halverwege jaren ’90 iemand bij mij op bezoek kwam die een soort Hedgefund beheerde. Hij was verbijsterd dat ik goed verdiende en mijn pand had afbetaald, begon hele verhalen over maximaliseren van aftrek, spelen met pensioenverzekeringen, beleggen met geleend geld en al die andere manieren om slapende megarijk te worden. Ik snapte eigenlijk helemaal niet waar het over ging, en dat was misschien maar goed ook. Overigens ben ik ook rocket scientist, maar dan in mijn vrije tijd 😉

  In die tijd had ik diverse collega’s die zo ongeveer failliet gingen aan beleggingen (speculatie in futures via boiler rooms etc.) via dit soort snelle jongens. Ben benieuwd of dat hedgefund nog bestaat 😉

 35. spongebob says:

  @nhz

  Ik werd in de jaren 90 ook regelmatig ‘lastig gevallen’ door verzekeraars, callcenters en weet ik al niet wat die me gouden bergen beloofde als ik maar hun advies zou opvolgen.

  Ik ben er nooit opin gegaan en heb er ook nooit vertrouwen in gehad en bovendien voor mij als zelfstandige met varierende verdiensten had het helemaal geen zin om te maximaliseren op belastingaftrek.

  Mijn redenatie was als het echt zo veel op gaat leveren, waarom vertellen die mensen dat dan aan mij ???? waarom stappen ze er zelf niet vol in met geleend geld en hefbomen.

  Achteraf blijkt het gewoon net zulke oplichting te zijn als waar die man uit de jaren 60 en 70 mee adverteerde, die je voor 24,95 gulden zijn geheim zou vertellen hoe je snel schatrijk kan worden.
  Aantrekkelijke foto bij de advertentie van een koffertje vol met bankbiljetten.

  Als je dan zo naief was om die 25 gulden te storten dan kreeg je een mooie enveloppe met een simpel brieje met een regel erop getypt:
  DOE ZOALS IK en je wordt snel schatrijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*