CDA maakt ruk naar links

Regeringspartij CDA maakt zich op voor een ruk naar links. Aanpassing van de hypotheekrente is onvermijdbaar, er moet minder aandacht komen voor ‘culturele verschillen’ tussen allochtonen en autochtonen. En de partij wil duurzaamheid hoger op de agenda zetten.

Dat blijkt uit conceptstukken van de nieuwe toekomstvisie van de partij, zo bevestigen diverse bronnen. Het CDA wil op cruciale punten afstand nemen van het huidige kabinetsbeleid.

De definitieve versie van het zogenoemde Strategisch Beraad onder leiding van ex-minister Aart Jan de Geus zal worden gepresenteerd op het CDA-partijcongres. Die is op zaterdag 21 januari

Lees verder op ad.nl

Share Button
Tagged with: ,
58 comments on “CDA maakt ruk naar links
 1. xenobinol says:

  Zou die rat van een Verhagen nu ook nog van zijn partij houden?

 2. Suzanne says:

  xenobinol,

  Vast nog meer. Hij is nl. een zwaar hypocriete rat. Net als de rest van die rattenpartij, trouwens.

  Het fiasco rond Mauro is ze kennelijk toch niet helemaal goed bevallen.

 3. Martijn says:

  Verhagen zal wel Europa in vluchten. Ik neem aan dat hij al wat geregeld had toen ie laatst met de uitspraak over z’n imago etc. kwam.

 4. Tufkaj says:

  Ik denk dat we europa nodig hebben als zondebok om de hra te dumpen. Vvd wil haar handen er niet aan branden, pvv is tegen en 2,5 jaar dit boven de markt laten hangen kan echt niet.

  De bouwlobby schreeuwt ook maar weer eens om subsidies:
  http://www.nvb-ontwikkelaars.nl/Nieuws/NVB_Persberichten/Archief_NVB_Persberichten/2012/11_januari_2012_CATASTROFE_BOUWSECTOR_DREIGT

 5. meisje-ik says:

  Verhagen kan nu zijn eigenlijk vak gaan uitoefenen : gladde autoverkoper ! Misschien wordt het dan ooit weer wat met de CDA. De partij zal overigens wel moeten, anders is er aan het einde van de regeerperiode helemaal geen CDA meer over!

 6. nhz says:

  links is het nieuwe rechts. Bovendien valt er met talloze linkse flutbaantjes (zie COA, top in onderwijs en gezondheidszorg, talloze functies bij ontwikkelings- en ‘liefdadigheids’ organisaties) momenteel véél meer te verdienen dan met een ministersbaan.

 7. p.j.v.a. says:

  Wat ik niet begrijp is dat het huidige kabinet geen goede afspraken wil maken over het beperken van de hra EN het verlagen van de bijbehorende belastingen.

  Door de HRA t.z.t. aan Links over te laten worden de belastingen uiteraard veel minder verlaagd.

  Een gemiste kans rechtse sukkels.

 8. Claude says:

  p.j.v.a.: Wat ik niet begrijp is dat het huidige kabinet geen goede afspraken wil maken over het beperken van de hra EN het verlagen van de bijbehorende belastingen. Door de HRA t.z.t. aan Links over te laten worden de belastingen uiteraard veel minder verlaagd.Een gemiste kans rechtse sukkels.

  Is al vaker aan bod gekomen hier. Dit kabinet kan de HRA omzetten in een verlaging van de IB. Het volgende kabinet zal het als lastenverzwaring gaan presenteren.

 9. Claude says:

  Tufkaj: Ik denk dat we europa nodig hebben als zondebok om de hra te dumpen. Vvd wil haar handen er niet aan branden, pvv is tegen en 2,5 jaar dit boven de markt laten hangen kan echt niet.De bouwlobby schreeuwt ook maar weer eens om subsidies:nvb-ontwikkelaars.…FE_BOUWSECTOR_DREIGT

  “Ook pleit NVB ervoor om het aflossen van hypotheken fiscaal te stimuleren.” Dan ga ik morgen ook een huis kopen en dan lekker aflossen om mijn belastbaar inkomen tot nul te mitigeren. In een jaar of vijf heb ik dan een volledig afgelost huis en heeft het mij netto minder dan de helft gekocht. Ietwat gechargeerd natuurlijk.

  Of bedoelt de NVB dat de HRA énkel voor mensen die daadwerkelijk aflossen blijft bestaan. Is ook fiscaal stimuleren natuurlijk! Dan hebben we in ieder geval een begin van een discussie.

 10. nhz says:

  p.j.v.a.: Een gemiste kans rechtse sukkels.

  ik denk dat dit duidelijk maakt wat voor soort mensen dit kabinet vertegenwoordigt: NIET de mensen die hun eigen broek ophouden, maar het volk dat vorstelijk leeft van waanzinnig overbetaalde (semi-)overheidsbaantjes, de subsidieruif, en de talloze aftrekposten die zorgen dat ze vrijwel geen belasting betalen. Een rechtvaardig en helder systeem, met weinig mogelijkheden voor fraude, belastingontduiking en uitzonderingen voor mensen met de juiste connecties – dat is wel het laatste wat de Bende van Rutte wil.

 11. rick says:

  Ik denk dat het inmiddels ook langzaam bij het CDA is doorgedrongen dat de HRA onhoudbaar is zelfs al tijdens deze kabinetsperiode.
  En veel zetels eraan verliezen kan niet meer.

  Gelukkig is er nog steeds een groep mensen die denken dat het allemaal maar negatieve gepraat is dat de huizenmarkt stillegt, blijkbaar de achterban van de VVD en PVV of het doorsnee VEH-lid. Er blijven dus nog steeds fools over om te kopen. Laten ze vooral onderling huizen onderling ruilen zonder gebruik van belastinggeld. Dan gaat de rest van de bevolking zinnige problemen oplossen.

 12. Paul99 says:

  Ik meen dat het CDA kiezers heeft verloren aan rechts. Proberen ze nu die kiezers terug te krijgen door linksere standpunten ?
  Correct me if i’m wrong.

 13. Dow Jones says:

  Herinnert u zich deze nog… deze nog… deze nog…?

  http://www.youtube.com/watch?v=9PR1_7Sxj3k

  Cheerio,

  Dow Jones

  PS: Frank Zappa: “Politics is the entertainment branch of industry.” Dus noem Maxime Verhagen alsjeblieft geen rat; dat is naïef. Ik zou hem eerder een surfer willen noemen. Soms komen de golven van rechts, en soms komen ze van links…

 14. Jan Doedel says:

  Democratie werkt niet zoveel is duidelijk. Landsbelang is ondergeschikt aan electoraal gewin. Iedere onbenul in de straat weet wel zo’n beetje wat er niet klopt in onze machtige polder. Van culturele tot sociale verschillen en onrust dit terwijlalles blijft draaien om de poen. De Poen raakt een beetje op en wat is dan nog iets waard he? Je grot, je knots of het gevangen hert?

 15. RealisT says:

  Het CDA wil gewoon regeren. Nu is dat rechtsom, straks na de volgende verkiezingen is dat linksom.

  De conclusie is in ieder geval dat de HRA-ridders hun meerderheid in de 2e kamer definitief kwijt zijn.

 16. nhz says:

  Dow Jones: Soms komen de golven van rechts, en soms komen ze van links…

  maar voor een Brabo/Limburger komen ze vanzelfsprekend altijd van links, op de kaart gezien 😉

  RealisT: Nu is dat rechtsom, straks na de volgende verkiezingen is dat linksom.

  niet dat het veel uitmaakt, net zomin als het in de VS uitmaakt of ze een Democraat of Republikein als president hebben. De mensen die echt regeren kunnen niet afgezet worden.

 17. Steven says:

  RealisT: niet dat het veel uitmaakt, net zomin als het in de VS uitmaakt of ze een Democraat of Republikein als president hebben. De mensen die echt regeren kunnen niet afgezet worden.

  gaat wel gebeuren uiteindelijk neem ik maar aan. Kan me bijv. een ruilhandel voorstellen waar geen dollar meer aan te pas komt. of een bestorming van de banken of zo (revolutie)

 18. Steven says:

  ?? was van NHZ ? sorry

 19. Claude says:

  Ineens is de HRA ‘pervers’ volgens het CDA. http://www.nrc.nl/nieuws/2012/01/11/cda-wil-perverse-hypotheekrenteaftrek-aanpakken/?utm_campaign=rss&utm_source=syndication

  Van breekpunt tot pervers in anderhalf jaar. Oh well.

 20. dr.t says:

  De vraag is wel wat er van het CDA uiteindelijk overblijft. Veel van de CDA stemmen zullen wel naar de VVD over gaan.

 21. ll says:

  Noodklok pensioenfondsen…….
  Catastrofe dreigt in de bouw ……..
  ABN gaat in ongedekte obligaties ?
  Gemeenten aan de grond met de grond, tekorten van 2.4 naar 3.2 miljard…….en nog oplopend

  Zomaar een opsommetje van vandaag 🙂

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/11285612/__Pensioenfondsen_luiden_noodklok__.html?sn=dft

 22. ll says:

  O.T. De fabeltjes van Global Warming….., slecht voor U…..

  Zonder global warming zaten we al lang weer in een ijstijd 🙂

  http://www.nrc.nl/klimaat/2012/01/10/opwarming-blokkeert-een-nieuwe-ijstijd/

 23. JR says:

  Is natuurlijk een vuile streek van Verhagen maar iedereen weet nog wel het moment dat hij met het schaamrood op de kaken naast de huidige premier en zijn blonde vriend stond. De kwesties Mauro, samenwerking met PVV was hun nekslag. CDA zal wederkeren tot een fatsoenlijkere visie op regeren. Ondanks dat het niet mijn partij is mag ik hopen dat ze zetels erbij krijgen na een desastreuze verkiezing.

  2012 kan weleens een heel belangrijk jaar worden voor de Nederlandse huizenmarkt een soft landing waar iedereen voor is zit er mijn inziens niet meer in. Lees alleen al de brief van de NVB Bouw. Daar komen mensen niet zonder kleerscheuren vanaf als je de cijfers leest. Erg sneu voor de bouwsector maar de hoge heren daar hadden destijds ook in de gaten dat ze ver onder de prijs aan het werk waren, desalniettemin beseffende dat het een onnatuurlijke hoge groei was van de huizenprijs. Het is een vicieuze cirkel waar de woningmarkt in beland is in 2000, en het einde hiervan is nabij.

  Hopelijk krijgt dit kabinet of een nieuw kabinet bij snelle verkiezingen de woningmarkt hervormd. En gaan we naar een fiscaal eerlijker beleid en een beter financieringklimaat qua huizenprijzen, rente en fiscale prikkels.

  Het wachten gaat zijn vruchten opleveren. Ben ik blij dat ik niet ingestapt ben en financieel zelfmoord heb gepleegd. Ik hoop voor iedereen hier dat ze snel in een mooie en goede woonomgeving komen en niet hun huis als investeringsproject zien

 24. ll says:

  In mien tuuntje heb ik stenen gevonden die door een gletsjer meegesleurd zijn van Noorwegen naar Olland, zo’n 11.000 jaar geleden compleet met fossielen…….

  Een nieuwe ijstijd bedekt ons landje met gletsjers, vanuit het Noorden en vanuit de Alpen, t’is maar een weetje, maar dan staan er ook geen huisjes meer, en U kunt zich hiervoor niet verzekeren……….

 25. dalen says:

  23 ll

  “Noodklok pensioenfondsen…….
  Catastrofe dreigt in de bouw ……..
  ABN gaat in ongedekte obligaties ?
  Gemeenten aan de grond met de grond, tekorten van 2.4 naar 3.2 miljard…….en nog oplopend”

  Wat denk je dan dat er de komende maanden gebeurt?

  Als beleggers en grote partijen Duitsland geld lenen tegen een negatieve rente!! Die krijgen dus over een jaar of korter of langer minder geld terug. Waar zou dat voor zijn?

  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2012/01/duitsland_ontvangt_negatieve_r.html

  Waarom wordt er zoveel miljarden bij de ECB gestald? Record na record.

  En in Den Haag discussiëren ze over of we wel of niet een geslaagde multiculturele samenleving hebben.

  Totaal geen besef dat de boel op klappen staat.

  De bende van cheerleader Rutte gaat de geschiedenis in als het ergste prutskabinet ooit, en dat is een understatement.

  Wel een prestatie om al die andere prutskabinetten te overtreffen want die deden niet wat ze moesten doen toen het goed ging: > stoppen met oneigenlijke subsidies.

  Voor mijn gevoel gaat de AEX zwaar crashen en Europa (??)

  Nu alleen nog Iran binnenvallen dan kunnen we daarna weer aan opbouwen denken.

  PS realiseer me dat dit geen positief stukje is maar het zal het januari dipje zijn.

  Ik zoek even mijn roze bril.

 26. tufkaj says:

  Paul99: Ik meen dat het CDA kiezers heeft verloren aan rechts. Proberen ze nu die kiezers terug te krijgen door linksere standpunten ?

  Ik vind dit geen ruk naar links maar een u-bocht van het CDA. Tevens is het een terugkeer naar “christelijke” standpunten als duurzaamheid, naastenliefde. Wat mij betreft is het CDA gemarginaliseerd door totaal onherkenbaar te zijn voor de kiezer en een minister van immigratie te hebben die moet uitvoeren wat met Wilders is afgesproken. Dat strookt niet met de CDA-principes. Deze ommezwaai is een “back to reality” voor het CDA en ik denk dat de huidige zetels in de peiling (11 dacht ik) hiermee weleens kunnen verdubbelen. (zeker als een Eurlings als lijsttrekker terug zou keren) (ik zeg dit niet als fan overigens, ik stem zelf D66)

  Maar met deze zwaai van het CDA blijven volgens mij alleen VVD en PVV over als HRA-fans. Daarbij moet aangetekend worden dat binnen de VVD ongeveer de helft voor afschaffing is, maar er geen enkel lijsttrekker zijn handen eraan wil branden. Ik denk dat de sleutel van de afschaffing HRA ligt in het zorgen dat de lijsttrekker van de VVD hier beter van wordt.
  Maar zeker is dat over 2,5 jaar aanpakken van de HRA op de agenda staat. Als dit breeduit in het nieuws komt zal dat de komende jaar wel een boost voor de woningmarkt zijn 🙂

 27. ll says:

  Ik hoop dat je hem gauw vind Dalen 🙂

  NHZ heb je al chapter 4 gevonden ?

 28. Juan Belmonte says:

  @artikel

  Regeringspartij CDA maakt zich op voor een ruk naar links. Aanpassing van de hypotheekrente is onvermijdbaar.

  Wellicht belangrijker om te vermelden: Realisme.

  Maar nog niet bij de Tweede Kamer.
  Daarom:

  SCHAF
  DE TWEEDE KAMER
  AF

 29. Juan Belmonte says:

  Waarmee Juan Belmonte, erom bekend staande datti de stier altijd zo dicht mogelijk langs hem heen liet razen, zich afvraagt of de premier vanuit stilstand een draai kan maken.

  Uitdrukkingsloos,
  die draai,
  opeens is-i er,
  op tijd dan dus.

 30. beurse beurs says:

  Doet me denken aan de VVD een paar jaar geleden die onder invloed van Al Gore en de groene golf van destijds opeens voor duurzaam ging…zie een paar jaar later gewoon weer voor de auto/olie industrie, klimaatverandering ontkennen, enz….

  Ik ben benieuwd hoe lang het CDA dit gaat volhouden (die megastalhouders zijn ook stemmers ;-))

 31. Marco says:

  Het verbaasde me al afgelopentijd je weinig meer leest over de waterstof auto`s.

 32. nhz says:

  Claude: Van breekpunt tot pervers in anderhalf jaar. Oh well.

  tja, het is duidelijk dat ze desperate zijn. Veel slechter kon het niet meer blijkbaar, dan maar een pact met de duivel sluiten.

  Zou Elco nu snel overstappen naar de Gezondheidszorg?

  ll: Zomaar een opsommetje van vandaag

  ja, 2012 gaat goed van start. Voorzetje van wat komen gaat 🙂

  ll: Zonder global warming zaten we al lang weer in een ijstijd

  kletsverhaal.

  dalen: Voor mijn gevoel gaat de AEX zwaar crashen en Europa

  is nog maar de vraag of dat echt gaat gebeuren, het zou zomaar hyperinflatie kunnen worden. Vraag maar aan Iran hoe snel zoiets kan toeslaan. Ik ben niet verbaasd als de AEX dit jaar hoger eindigt (maar als het onder de 100 komt ben ik ook niet verbaasd).

  ll: NHZ heb je al chapter 4 gevonden ?

  nee, ik zal proberen morgen een verzoekschrift in te dienen 😉 En dan maar hopen dat het niet direct geblokkeerd wordt door onze rechters, net als de Pirate Bay.

  beurse beurs: Doet me denken aan de VVD een paar jaar geleden die onder invloed van Al Gore en de groene golf van destijds opeens voor duurzaam ging

  VVD is nooit voor duurzaam geweest, hooguit in wat praatjes voor de vaak. Hun beleid is overduidelijk, altijd geweest (overigens niet veel slechter dan de partij van het Rentmeesterschap, want die doen ook altijd hun best om kampioen viespeuk te zijn). CDA heeft onder boer Bleker (slechtste milieuminister ooit, met afstand) zo’n dramatisch slecht milieubeleid dat ik er van overtuigd ben dat die megatstallen NIET uit milieu oogpunt geblokkeerd worden, maar vermoedelijk omdat boertjes met een maat kleinere stallen er tegen zijn.

 33. Steven says:

  aan ll en NHZ

  de afgelopen miljoenen jaren is er steeds meer koolstof opgeslagen en dus minder C02. Zo erg is die global warming niet door nu weer wat te verbranden. Het gaat alleen wat snel misschien, maar ik maak me er geen zorgen over. Het wordt warmer en er
  smelt wat ijs.
  Ik heb geen huis gekocht dus als het water over de deurpost sijpelt huur ik wat hogerop. 🙂

 34. nhz says:

  Marco: Het verbaasde me al afgelopentijd je weinig meer leest over de waterstof auto

  daar wordt nog steeds aan ontwikkeld hoor, o.a. door BMW en Mercedes. Maar ze hebben daarbij heel erg een kip-en-ei probleem. Ik denk dat hybrids en auto’s met brandstofcel voorlpig meer kans maken, maar het is moeilijk voorspelbaar wat de situatie over 5-10 jaar is. Hangt niet alleen af van techniek, maar helaas vooral van politiek (Oil Wars, industriebeleid van grote landen, subsidies, grote bedrijven die nieuwe technieken tegenhouden etc.).

 35. nhz says:

  Steven: http://www.klimaatfraude.info

  dat klinkt als een heel betrouwbare url 😎

 36. Steven says:

  met die CO2 denk ik dat het klopt…

 37. AVE says:

  @Steven,

  Er is een apart potje, betaald vanuit allerlei milieuheffingen. Dit potje is in tegenstelling tot onze pensioenen, WW-premies etc, ongrijpbaar voor de staat. De voorstanders van de milieuheffingen hebben de wetgeving zo gemaakt dat de inhoud van dit potje alleen gebruikt mag worden voor milieudoelstellingen als CO2 reductie, windmolens, opvang van verwaaide zeehondjes uit de Waddenzee etc.

  Dit potje groeit momenteel met iets minder dan 20 miljard Euro per jaar:

  http://www.compendiumvoordeleefomgeving.nl/indicatoren/nl0360-Groene-belastingen.html?i=10-72

  De voorgestelde bezuinigingen bedragen 18 miljard. Begrijp ik iets niet of begrijpt het CDA iets niet?

  Overigens, in een goed geventileerde woonkamer zonder open keuken is het bedraagt de CO2 waarde minstens 600ppm, een woonkamer met open keuken begint bij 1200ppm en die waarde kan tijdens het gourmetten probleemloos oplopen naar 35000ppm.
  Mocht u na het gourmetten darmkrampen hebben, dan adviseer ik een Norit tabletje, bestaat uit 100% CO2 en kan de rust in uw onderlijf doen wederkeren.

  Mijn huis zal wel onderlopen en wel in het enige land ter wereld waar je je niet kunt verzekeren tegen schade als gevolg van overstromingen!

 38. Juan Belmonte says:

  Tufkaj,

  In enkele jaren tijd is de nieuwbouw koopsector ruim zeventig procent van de markt kwijt geraakt. En het eind lijkt nog niet in zicht. Voor dit jaar moet zelfs rekening worden gehouden met minder dan 1.000 verkopen per maand. Zonder effectieve stimuleringsmaatregelen zal er in de bouwsector een koude sanering plaatsvinden die zijn weerga niet kent. NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers roept het kabinet op om snel maatregelen te nemen om een catastrofe te voorkomen.

  Kijk Juan vertaalt regelmatig iets uit het Spaans naar het Hollands, maar bovenstaande tekst in het Hogehuizenprijsminnends vraagt ook naar een vertaling naar de realiteit.

  Zonder effectieve stimuleringsmaatregelen =
  Ze snappen het nog steeds niet daar bij de NVB.

  Drs Elco Brinkman heeft zijn draai al gemaakt (ofwel zijn draai gevonden)
  Vóór: http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/01-12-2011/elco-brinkman-%E2%80%98hypotheekrenteaftrek-niet-de-grote-boosdoener%E2%80%99/#comment-92714
  Na: http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/29-12-2011/ing-huizenprijzen-dalen-4-procent-in-2012/#comment-94490

  Ze snappen bij NVB nog steeds niet dat de tijd van huizen gesubsidieerd LEASEN gewoon over is.

  Kortom zorg voor transparantie, grondontwikkelaars en gemeenten maken 400+% winst op bouwgronden terwijl de zwetende stenenstapelaars zich met 2% marge gelukkig mogen prijzen en nu ook nog eens opdraaien voor de verrotte SUSHI van die grondontwikkelaars en gemeenten.
  Het grootste probleem is de bizarre grondprijs en dat is al jááren bekend:
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/23-03-2010/meerderheid-huizenbezitters-voor-aanpak-hypotheekrente/#comment-33624

  Fertigbau: voor 90 k heeft men al een leuk huis:
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/22-12-2011/draaikont-frans-weekers/#comment-94308

  Stja Juan kan moeilijk de NVB aanraden om op een cursus IQ verhogen te gaan, maar wat wèl is een raadsel. Wellicht moeten ze eens dineren met Drs Elco Brinkman, die snapt het tenminste. Wordt wellicht vervolgd.

 39. ll says:

  De berichten gaan heel erg snel vandaag de dag, hier eentje uit de Volkskrant van vandaag 😉

  Uw huis is veel minder waard dan U dacht

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3116800/2012/01/12/Uw-huis-is-veel-minder-waard-dan-u-denkt.dhtml

 40. ll says:

  Juan, NVB het is het groepsdenken ……….

  Anders denken ? ….. dan val je buiten de groep…….., daar hebben bloggers geen last van… 🙂

 41. ll says:

  @ Dalen, er is een bankrun gaande in Oost-Europa, dat geld moet ergens naar toe, dusss naar het sterkste land van Europa, en dan in de Duitse staatsleningen parkeren…….

  Als je je centjes van de bank haalt omdat er een bank op omvallen staat, parkeer je het never nooit meer bij een bank……., het zal wel teveel geld zijn om onder het matras te leggen…….Het gaat nu niet meer om de rendementen, maar hoe stel ik mijn geld zelf veilig, en desnoods met verlies, maar dan heb je tenminste nog wat……..

 42. Claude says:

  NVM: Dalende trend in transacties en prijzen woningmarkt zet door

  De woningmarkt kende in het vierde kwartaal van 2011 een daling van het aantal transacties met 13% ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor. Het aantal verkochte woningen door NVM-makelaars bedroeg 22.202 (gehele markt 29.400). Op jaarbasis zijn in 2011 door NVM-makelaars 89.210 woningen verkocht (totale markt 118.000 woningen). Dat is 7% minder dan een jaar eerder. De prijs van de gemiddeld verkochte woning daalde in het afgelopen jaar met 4,1%. In het afgelopen kwartaal ging 1,7% van de prijs af. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) in haar analyse van de woningmarkt over het vierde kwartaal van 2011, die vandaag wordt gepresenteerd*.

  (…)

  De NVM verwacht dat het aantal transacties in 2012 met circa 5% zal afnemen. De prijsdaling zal eveneens ongeveer 5% bedragen.

 43. Claude says:

  Volkskrant: Hoe wordt de gemiddelde huizenprijs berekend?

  De waarde van huizen daalt harder dan de officiële cijfers doen vermoeden. Vandaag maakt makelaarsvereniging NVM naar verwachting bekend dat de prijsdaling in 2011 ergens tussen de 3 en 4 procent lag. Maar hoe komen ze aan die cijfers?

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3117129/2012/01/12/Hoe-wordt-de-gemiddelde-huizenprijs-berekend.dhtml

 44. Claude says:

  Telegraaf: Lagere verhuistaks helpt woningmarkt niets

  De lagere overdrachtsbelasting heeft de vastgelopen woningmarkt niets geholpen. ‘Het is een faliekante mislukking’, aldus woningmarktdeskundigen.

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/11287638/__Lagere_verhuistaks_helpt_woningmarkt_niets__.html?cid=rss

 45. Claude says:

  Volkskrant: Uw huis is veel minder waard dan u denkt

  Vier factoren waarom de officiële statistieken de werkelijke waarde van huizen niet goed weerspiegelen.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3116800/2012/01/12/Uw-huis-is-veel-minder-waard-dan-u-denkt.dhtml

 46. ll says:

  Ondertussen in Ierland

  Een nieuw plannetje rijpt in de geesten der banksters om hun klantjes met schulden jarenlang te plunderen, en te voorkomen naar de rechter te stappen om faillissement aan te vragen………

  The plans involve a new debt- settlement process, which will allow people with massive mortgage arrears, as well as other personal debts, to avoid going to court and declaring themselves bankrupt.

  http://www.independent.ie/business/personal-finance/latest-news/banks-will-take-back-homes-under-mortgage-writeoff-plan-2986613.html

 47. Claude says:

  “Q4 jaar op jaar transacties: -13%” (zien we dan in Q1 de positieve effecten van de overdrachtsbelastingverlaging? 😉 )
  “De looptijd van het totale bestaande woningaanbod is 271 dagen.”
  “Een consument op zoek naar een vrijstaande woning kan kiezen uit maar liefst 44 woningen.”
  “Ruim 500.000 huishoudens hebben op dit moment een potentiële restschuld”
  “Bovendien is een hypotheek voor banken geen strategisch product meer, maar eerder een blok aan het been. Al met al zal de consument het komende jaar met de handrem erop op de woningmarkt opereren.”

 48. tinus says:

  Mooi dat ze bij de Volkskrant eindelijk wakker zijn geworden.

  Tot voor kort plaatste de Volkskrant namelijk getrouw de “projecties” van de ING over de ontwikkelingen op de markt alsof het nieuws was.

  Die projecties waren natuurlijk uiteraard niet realistisch en alleen maar bedoeld als een (doorzichtige) poging om de markt naar boven te duwen.

 49. ll says:

  Claude, 40% van de waarde voor een goed onderhouden huis in een populaire buurt ???? Oef…….., het lijkt wel dat het geld nu echt op is……., dat betekent dus dat je met eigen geld nu zo’n 2 1/2 woning kan kopen, vergeleken bij een paar jaar geleden voor de prijs van één…….., nog even en je kan een hele straat kopen voor de prijs van één….. ? 😉

  ,, Een jaar geleden werd een goed onderhouden woonhuis in een populaire buurt nog geveild voor 60 tot 70 procent van de prijs waarvoor vergelijkbare woningen in de buurt te koop stonden. Nu ligt dat rond de 40 procent’, weet Jan Bruin. ´´

 50. azijnseikerT says:

  Minder HRA is volgens mij minder invloed van overheid op samenleving. Wat is hier links aan?

 51. nhz says:

  AVE: Dit potje is in tegenstelling tot onze pensioenen, WW-premies etc, ongrijpbaar voor de staat.

  klinkklare nonsense, zoals altijd wanneer jij over dit onderwerp begint. Een groot deel van dit geld komt terecht bij de grote energieviespeuken.

  AVE: 35000ppm.

  en wat is het belang daarvan voor het klimaatprobleem?
  je snapt er duidelijk geen bal van.

  AVE: een Norit tabletje, bestaat uit 100% CO2

  LOL!! Die tabletjes branden dan gelijk door je mond, slokdarm of maag heen; CO2 is alleen vast als het extreem koud is. Van scheikunde heb je duidelijk niks begrepen, vandaar dat je al die klimaatfraude nonsense met de paplepel inneemt.

  @56:
  dat zou dus goed kloppen met het het rapport van Xu-Doeve voor BIS. Het begint in de buurt te komen van de realistische waarde bij handhaving van HRA. Bij afschaffing van HRA moeten we vanzelfsprekend nog veel lager.

 52. ll says:

  @ 58 NHZ ” bij afschaffing HRA nog veel lager ”, om precies te zijn 200 miljard aan contante waarde moet er dan nog nog extra af……, volgens Prof. R.G.C.van de Brink 🙂

 53. nhz says:

  ll:
  NHZ heb je al chapter 4 gevonden ?

  heb de auteur een mailtje gestuurd waar de section 4 update blijft. Als ik een antwoord krijg zal ik het hier melden 🙂

 54. AVE says:

  @58 NHZ
  Wat betreft het laatste heb je gelijk, Norit is 100% koolstof, oftewel C. En CO2 is 1 koolstofatoom met 2 zuurstofatomen. In vaste vorm is CO2 alleen als “droog ijs” te zien, en anders in de bubbeltjes in Spa Rood, Bier, Cola etc.

  Ten aanzien van de andere punten geef je te kennen dat je een aardig dogmatisch standpunt hebt. Alle energieheffingen worden buiten de begroting gehouden!

 55. nhz says:

  AVE: Ten aanzien van de andere punten geef je te kennen dat je een aardig dogmatisch standpunt hebt. Alle energieheffingen worden buiten de begroting gehouden!

  wereldwijd wordt er jaarlijks zo’n 350 miljard subsidie gegeven voor olie, kolen en gas, en zo’n 50 miljard voor alle andere energiebronnen samen waarvan het overgrote deel voor kernenergie (kernsplitsing en grootschalige kernfusie). En dan tellen we de kosten van 20 jaar ‘Oil Wars’ nog niet eens mee bij de olie subsidies. Die keus wordt bepaald door economische en militaire belangen, milieu is totaal irrelevant. Het speelveld wordt sowieso dus zwaar gemanipuleerd door westerse overheden; zonder die overheidssubsidies waren olie en kernenergie al verleden tijd en was de discussie over global warming waarschijnlijk overbodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*