Kees de Kort: makelmannetjes/vrouwtjes maken zichzelf volkomen belachelijk

Net als eerder deze week zijn een paar verkopers voldoende om de koersen wat lager neer te zetten. Het begint er sterk op te lijken dat de kopers geen lef meer hebben. Misschien dat de aankomende kwartaalresultaten daar invloed op hebben en het is zelfs denkbaar dat meer mensen beginnen te accepteren dat de economische realiteit een onprettige is. We gaan het meemaken.

-Een van de mensen die daar blijkbaar oog voor begint te krijgen is Wouter Bos, de Nederlandse minister van financien. Hij heeft gesproken over het brengen van offers. Met torenhoge tekorten, torenhoge schulden, een exploderende werkloosheid en banken die aan het infuus liggen, is dat overigens een onvermijdelijke conclusie. Nu nog denken dat we terugkunnen naar de ‘oude’ tijden is jezelf op een krankzinnige manier voor de gek houden. Hoe eerder de werkelijkheid geaccepteerd wordt, hoe beter het is.

-Er is maar een probleem. In Nederland is het verdelen van winst al een erg moeizaam proces. U mag eens nadenken over hoe moeilijk het gaat worden om de in een strak tempo oplopende verliezen te gaan verdelen. Wij wensen Wouter veel wijsheid.

-Een groep mensen die nog steeds in outer space leeft, zijn de makelmannetjes/vrouwtjes. Die blijven proberen de wereld wijs te maken dat het binnenkort beter gaat met de huizenmarkt. Stop met het jezelf volkomen belachelijk te maken, lieve jongens en meisjes. De combinatie van banken die veel moeilijker doen, creatieve produkten die verdwijnen en een snel oplopende werkloosheid gaat alleen maar voor meer, en niet voor minder problemen zorgen.

Kees de Kort

bron: AFS Capital Management

Share Button
Tagged with: , ,
30 comments on “Kees de Kort: makelmannetjes/vrouwtjes maken zichzelf volkomen belachelijk
  1. Get a Life! says:
  2. Knospe says:
  3. Knospe says:
  4. Onderwaarde says:
  5. Starter says:
  6. chantal says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*