Banken tegen strengere gedragscode hypotheken

De Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) riskeert onrust op de huizenmarkt door te zinspelen op een aanscherping van de regels voor hypotheekverstrekking.

bron fd.nl

Share Button

1 Reactie

  1. Lex Zegt:

    Tja, natuurlijk willen de banken niet dat er strengere regels komen. Tenslotte is het motto: als wij teveel risico hebben genomen dan moet de samenleving daarvoor opdraaien. Zoals dus ook gebeurd is in de afgelopen maanden.

    Zoals de Stichting Nationale Hypotheekpas al aangeeft: er zijn nogal wat risicovolle hypotheken door deze banken afgesloten (die ook indirect nog eens in de subprimes in de VS zaten). Zo’n beetje dezelfde lieden met dezelfde cowboy-metaliteit zitten er nog steeds, dus die zullen niet snel veranderen.

Laat een reactie achter

Opgelet:Het is niet toegestaan om teksten te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Dit mag alleen als er toestemming is gegeven door de auteur. Hetzelfde geldt voor beeld.

Uw reactie moet worden goedgekeurd en daardoor kan het even duren voor hij voor anderen verschijnt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te plaatsen.