PvdA: hypotheekrenteaftrek lager vanaf 2014

De PvdA wil in de komende kabinetsperiode voor ongeveer 20 miljard euro aan maatregelen nemen, waarvan 10 miljard om de houdbaarheid van de overheidsfinanciën op lange termijn op orde te brengen.

In de periode erna moet nog eens voor 9 miljard worden ingevuld, aldus de PvdA woensdag bij de presentatie van het verkiezingsprogramma in Amsterdam.

In stapjes
De hypotheekrenteaftrek kan wat de PvdA betreft vanaf 2014 met stapjes worden teruggebracht tot uiteindelijk een maximale aftrek van 30 procent overblijft.

De partij zet tegenover de bezuinigingen ook investeringen, onder meer in het speciaal onderwijs. In het verkiezingsprogramma staan verder voorstellen voor een sociaal leenstelsel voor studenten en voor het ‘activerend maken’ van de WW.

bron: ANP

Share Button
Tagged with: ,
5 comments on “PvdA: hypotheekrenteaftrek lager vanaf 2014
 1. adamus says:

  IB naar 60% dan per jaar 1% minder. Dus in 2015
  nog maar 59% aftrekbaar…….fiscalisten maken overuren en verdienen hun salaris ruimschoots terug.

 2. Er zijn tijden geweest van 72% IB, werd toen “sociaal” gevonden, evenals een van overheidswege opgelegde dwang om goede, schaarse vaklieden niet hoger te betalen.

  Men kan een beetje eerlijk zijn en echt eerlijk: goudeerlijk.
  Eerlijke ondernemers gingen in het eerste geval naar het buitenland (CH: skieën won aan populariteit) en in het tweede geval de bak in als ze hun personeel wilden behouden….

  Nu met 50% IB ziet men de belangrijkste sluiproete HRA aan belang toenemen, zo veel zelfs dat er een zeepbel is ontstaan in vastgoed en tegelijkertijd een schuldenberg.
  Die boterberg, die is inmiddels wel weg ja…

  Kortom:
  Heel strak plan om de IB belastingen te verhogen, bravo briljant plan (in verkiezingstijd, dan) 🙂

 3. adamus says:

  Juan, toen was alle intrest aftrekbaar. Kende een Gooise miljonair die het voor hem een heilstaat vond. Door “constructie” had de familie een bruin leven. 1980 was dat.
  We kennen uit die tijd ook nog de ex.minister Boersma van soc.zaken die met zijn bouwvrienden 3x per jaar vergaderde op Cyprus.

  Die boterberg, die is inmiddels wel weg ja…
  heeft ook aan duizenden controleurs werkgelegenheid verschaft. Mocht alleen in de koekjes verwerkt worden door industrie (1975 nog).
  http://nuth.old.cda.nl/home.aspx?ItemId=83&language=nl-NL Promotie van het witte gif: de staat moet er wat aan doen. Socialist Joop Atsma staat weer voorop. Ik dacht dat hij van de Amstel Goldrace was, maar de Witte Motor past hem blijkbaar ook.

 4. nhz says:

  er is nog steeds een enorme boterberg hoor, op de hoofden van onze politici – wegens het organiseren van het grootste pyramidespel uit de geschiedenis. Maar toegeven dat je iets doms hebt gedaan daarvoor moet je niet in de politiek zijn.

 5. leenvraag says:

  We willen een huis kopen wat we heel mooi vinden maar zodra de hypotheekrenteaftrek lager word, of verdwijnt, kunnen we dit dan nog blijven betalen.
  Is het misschien beter, om daar meteen op in te spelen, door een goedkopere woning te nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*