Bos verbiedt alle bonussen voor tussenpersonen

“Als het kalf verdronken is, dempt men de put”

Er is geen enkele reden voor uitzonderingen, daarom komt er een totaalverbod op alle bonussen voor tussenpersonen bij de verkoop van financiële producten.

Bos wil geen uitzonderingen op het verbod Bos wil geen uitzonderingen op het verbod

Dat heeft minister Wouter Bos (PvdA, Financiën) tijdens een debat in de Tweede Kamer gezegd.

Consument
Als een bepaalde omzet wordt gehaald krijgen sommige tussenpersonen bij de verkoop van een financieel product een bonus bovenop hun vergoeding.

Eerder presenteerde Bos een plan waarin hij bonussen die afhankelijk zijn van de omzet verbood. De minister wilde daarbij wel een uitzondering maken voor bonussen die zouden bijdragen aan de kwaliteit van de dienstverlening aan de consument.

Geen voorbeelden
Bonussen van tussenpersonen hoorden bij die uitzondering, ze kwamen volgens de minister vaak ten goede van de service aan de consument. Donderdag erkende de minister echter dat er helemaal geen voorbeelden bekend zijn van bonussen waarvan de consument profiteert. Een meerderheid in de Kamer steunt hem in zijn conclusie.

Omdat een gedeeltelijk verbod te veel administratieve rompslomp met zich meebrengt, komt er een totaal verbod op de bonussen voor tussenpersonen.

Share Button
Tagged with: ,
2 comments on “Bos verbiedt alle bonussen voor tussenpersonen
  1. bent says:

    Goede zaak. Het enige wat deze tussenpersonen met elkaar verbindt is dat zij hun “deskundige” adviezen vooral laten afhangen van het eigen voordeel.
    De goede daargelaten..

  2. House says:

    Het zijn weer de banken, welke “ziekelijke” beloningen in het leven hebben geroepen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*