Pot koopsubsidie nu echt bijna leeg

De pot met geld om de huizenprijzen op te drijven is bijna leeg. Dit meldt SenterNovem op haar website.

Op dit moment zijn er bij Agentschap NL meer aanvragen ontvangen dan er naar verwachting met het nu beschikbare budget toegekend kunnen worden. Als u nu een aanvraag indient, bestaat de kans dat u een afwijzing ontvangt wegens overschrijding van het budget. Omdat wij een werkvoorraad hebben kunnen wij op dit moment niet zeggen op welk moment het budget is overschreden.

De reeds ontvangen aanvragen worden in de komende weken op volgorde van ontvangst behandeld. Zolang het budget nog niet is uitgeput, wordt op elke aanvraag, indien aan de voorwaarden van de Wet bevordering eigenwoningbezit is voldaan, positief beschikt. Als bekend is wanneer het budget is overschreden wordt dit op deze website vermeld. Het opraken van het budget heeft geen gevolgen voor reeds toegekende aanvragen. Agentschap NL adviseert u om bij het sluiten van de koopovereenkomst een ontbindende clausule op te nemen voor het geval u geen koopsubsidie krijgt.

Belangenverenigingen en makelaars dringen er op aan om de subsidie te verlengen.  Dit gaat zeer waarschijnlijk niet gebeuren.

bron: SenterNovem

Share Button

22 Reacties

 1. nhz Zegt:

  als je ziet hoe er gemanipuleerd wordt met de crisis- en herstelwet in het belang van de Brinkman maffia, dan zou het mij zeer verbazen als deze regeling niet verlengd wordt (of misschien wel vervangen door een nog aantrekkelijker regeling).

 2. RealisT Zegt:

  Morgen paginagrote advertentie van de NVM:

  “Nog maar 6 redenen om nu een huis te kopen!”

 3. nhz Zegt:

  @2:
  ik denk eerder dat ze gaan benadrukken dat je nu snel moet toeslaan, want je kunt risicoloos gokken:
  “Agentschap NL adviseert u om bij het sluiten van de koopovereenkomst een ontbindende clausule op te nemen voor het geval u geen koopsubsidie krijgt.”

 4. adamus Zegt:

  Jammer dat Sjonnie en Anita de Ronde al een huis hebben. Misschien de vrouw van die echtscheiding?

  Realist, “nog maar 6” liever niet. “Kans uit duizenden” zal het ook niet doen trouwens.

 5. RealisT Zegt:

  @nhz

  “Agentschap NL adviseert u om bij het sluiten van de koopovereenkomst een ontbindende clausule op te nemen voor het geval u geen koopsubsidie krijgt.”

  Ik zou gelijk ook nog een clausule toevoegen voor het geval de HRA beperkt/afgeschaft wordt en nog maar eentje indien de waarde van de aankoop daalt tussen het moment dat je je handtekening zet en de inkt volledig opgedroogd is.

  En mens kan tenslotte nooit genoeg zekerheden inbouwen.

  @adamus:

  Misschien is reden no 7: “Als u nu vrijwillig koopt, hoeft u tenminste straks geen hoge boete te betalen wanneer het verplicht wordt.” een optie.

 6. nhz Zegt:

  @4:
  ze kunnen ook scheiden en dan samen nog één volledig gesubsidieerd huis erbij kopen. moet kunnen in de polder 🙂

  @5:
  nog beter: een clausule die de koop ongeldig maakt als binnen 30 jaar de HRA beperkt of afgeschaft wordt. Met het financieel risico van terugdraaien voor rekening van het WeW waarborgfonds, dat spreekt vanzelf.

 7. Marketwatch Zegt:

  En omdat iedereen nog even dacht “slim” te zijn en dus nog even snel een huisje 3 hoog achter met koopsubsidie gekocht heeft, zullen waarschijnlijk weer de hosanna verhalen de kop opsteken als we de hierdoor waarschijnlijk sterk gestegen aantal transacties, binnenkort te zien krijgen…

 8. adamus Zegt:

  nhz,

  die scheefschaatsende dame heeft waarschijnlijk nooit hra genoten. Ze kan dan een huis kopen en en wat ze tekort komt kan de ex via de kinderen schenken. Ik denk dat ze van alle regelingen kan genieten. Weet niet of ze een baan heeft. Indien wel is er geen belemmering om te genieten.

 9. adamus Zegt:

  voor “rondomtieners” uitgelegd door de schoolmeester zelf.
  google.nl/reader/v…ds%2Fposts%2Fdefault

  blog.mises.org/123…ontent=Google+Reader

  Colombia staat bekend als een gevaarlijk land. Maar inmiddels lijkt niet alles meer om coke te draaien.

  olie (voor Sarko?)

  blog.mises.org/123…ontent=Google+Reader

 10. boefke Zegt:

  De pot met geld om de huizenprijzen op te drijven is bijna leeg.

  hahaha, hier proef ik enig venijn. Maakt u niet druk, kom over een jaar maar terug,,,,

 11. Juan Belmonte Zegt:

  @ 10 Boefke

  Verliessubsidie is niet nodig als er eenmaal geen verliezen te voorzien zijn…

  over een jaar
  kijken we er weer eens naar

 12. Juan Belmonte Zegt:

  Het onontkoombare proces van prijsverlagingen (met voor de meesten nog steeds en vorstelijke overwaarde) is een krampachtig en krimpachtig proces 🙂

 13. Juan Belmonte Zegt:

  En ondertussen ontstaan er nog steeds plannen die op schaarste gebaseerd zijn: (BNR vandaag) in A’dam grachten dempen en dan ondergronds faciliteiten bouwen om bouwengronds meer ruimte te hebben om te wonen.

  Wat er met de huidige vierkante meterprijzen toch allemaal niet geheel onmogelijk lijkt 🙂

 14. nhz Zegt:

  @13:
  ik zag afgelopen week nog een programma waarin gepraat werd over nieuwbouw op eilanden bij Almere; vast ook gebaseerd op eeuwig stijgende grond/huizenprijzen, net als veel woonarken trouwens.

  Bij ons in Zeeland was er een jaar of tien terug nog een plan om de wijde omgeving van Middelburg onder water te zetten, zodat je hele wijken aan/in het water kon bouwen. Dat was toen de laatste wijsheid maar is door geldgebrek niet doorgegaan; en door nog meer geldgebrek wordt het straks weer realiteit 😉

 15. Juan Belmonte Zegt:

  In de serie lege potjes alhier nog een paar putten met een wat diepere bodem dan voorzien:

  Blockbuster has over $963 million in debt. The company’s biggest problem is that its business model no longer works.
  finance.yahoo.com/…brink-change-or-fail??mod=career-leadership

 16. adamus Zegt:

  Heeft Miep Brons op tijd haar videotoko verkocht.

 17. ll Zegt:

  In het kader van Huizenmarkt ?

  propertynl.com/ind…-in-eerste-kwartaal/

 18. Goudbelegger Zegt:

  Wat geblabla’d met wat ambtenaren. Leven in een andere wereld, blij, arrogant, denken dat iedereen geld uit de lucht krijgt en dat alles goed komt. Zelfde wat Celente zegt.

  Wie gaat er gelijk krijgen?

 19. nhz Zegt:

  @19:
  nog een aanvulling:

  De totale hypothecaire schuld van alle huishoudens bedroeg eind vorig jaar 637 miljard euro tegen 618 miljard euro in 2008.

  19 miljard meer schuld dus, terwijl de waarde van de huizen met minstens 150 miljard gedaald is in de afgelopen 1.5 jaar (heel ruwe schatting: gemiddeld 30K euro waardedaling over 6 miljoen huizen, wie een betere schatting heeft mag het zeggen). Dit plaatst de verhalen van het Ministry of Truth weer een beetje in het juiste perspectief. There are lies, damned lies and statistics.

 20. Goudbelegger Zegt:

  Totaal irrelevant die ‘waarde’ van Nederland. Als huizen door de helft gaan is veel weg, trouwens, je kan niet eens alle huizen verkopen…… dat feit alleen al… Als aandelen door de helft gaan is ook veel weg. Cash geld kan inflatie voor komen.

  Enige echte waarde is een moderne competitieve economie. Hadden we. Hebben we die nog steeds met de overheid en de ‘hulp’verlening als grootste industrieën?? Ik weet het niet.

 21. adamus Zegt:

  competitief? Hoorde gisteren een kroegenverhuurder op tv die bij Heineken met 148 verschillende mensen van doen heeft voor contractbehandeling. Heeft de overheid het nu beter gedaan, ze stellen zelf contract op en de consultant hoeft maar te tekenen. Ze noemen dat nu dan ook marktgericht werken. Degene die voor ze klust is klant……..

Laat een reactie achter

Opgelet:Het is niet toegestaan om teksten te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Dit mag alleen als er toestemming is gegeven door de auteur. Hetzelfde geldt voor beeld.

Uw reactie moet worden goedgekeurd en daardoor kan het even duren voor hij voor anderen verschijnt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te plaatsen.