Verbouwplannen lijden niet onder kredietcrisis

De animo om te verbouwen neemt onder woningbezitters en huurders nauwelijks af ondanks de kredietcrisis en het wantrouwen op de woningmarkt. Dat blijkt uit de Verbouwindex van onderzoeksinstituut Bouwkennis.

Sinds oktober peilt Bouwkennis de bereidheid onder Nederlanders om te verbouwen. In oktober was tien procent van plan binnen een jaar een grote verbouwing uit te (laten) voeren. In februari was dat negen procent. Dat het aantal mensen met bouwplannen stabiel blijft, heeft volgens Bouwkennis te maken met de daling van het aantal woningverkopen. ‘Als mensen niet verhuizen, gaan zij verbouwen”, legt een woordvoerder uit.

Huurders verbouwen beduidend minder dan kopers, zij moeten voor een grote aanpassing altijd toestemming vragen aan de verhuurder. Dat de wens om te verbouwen gelijk blijft, betekent niet dat het aantal verbouwingen daadwerkelijk gelijk blijft. ‘De meeste grote verbouwingen moeten worden gefinancierd. We weten allemaal dat de banken minder gemakkelijk krediet verlenen, dus het kan best zijn dat veel mensen terugkomen van hun bouwplannen als zij bij de bank zijn geweest”, aldus de woordvoerder.

bron: de Stentor

Share Button
Tagged with: ,
2 comments on “Verbouwplannen lijden niet onder kredietcrisis
  1. Martijn says:

    Het lijkt me logisch dat het aantal verbouwingen eerder zal toenemen dan afnemen. Onder potentiele verbouwers bevindt zich een steeds grotere groep doorstromers die vanwege de stilstaande huizenmarkt hun huidige huis niet kunnen verkopen en dus ook geen nieuwe woning kunnen kopen. Om tegemoet te komen aan de nieuwe woonwensen en om het huidige huis beter verkoopbaar te maken wordt daarom geinvesteerd in een verbouwing.

  2. brian says:

    als je van plan bent erin te blijven dan is dat geen probleem, maar lenen om een overkoopbaar object alsnog te verkopen voor nog meer geld (minmaal je nieuwe lening) lijkt me niet handig

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*