Oost-Groningen vraagt geld voor vlottrekken woningmarkt

De negen gemeenten in Oost-Groningen willen dat Den Haag minimaal 200 miljoen euro beschikbaar stelt voor het vlottrekken van de woningmarkt.

In het gebied kunnen meer dan duizend mensen hun huis, dat een waarde heeft van ongeveer een ton, aan de straatstenen niet kwijt. Daardoor is er geen doorstroming en komen nieuwbouwprojecten stil te liggen.

De gemeenten willen, met steun van het Rijk, de woningen zelf kopen en de woningmarkt zo weer vlottrekken.

mp3 Burgemeester Schollema van de gemeente Pekela…

bron: RTV Noord

Share Button

4 Reacties

 1. Kapotjeplov Zegt:

  Zijn ze nou van de pot gerukt? En wat gaan de gemeenten doen met al die “onverkoopbare” woningen?

 2. brian Zegt:

  verhuren denk ik, dat hadden ze in die buurt in de eerste plaats moeten doen sociale huurwoningen neerzetten dan zat je nu met iets minder grote problemen

  typisch weer een gevolg van doen zonder nadenken, ze zagen daar de melkpotjes al op de begroting jaarlijks cash inflow verzorgen via allerlei belastingen

 3. Spaarvarken Zegt:

  Dit kan toch niet waar zijn.
  Ik kan mijn fiets ook niet verkocht krijgen. Kan de gemeente deze dan niet kopen voor mij. Kunnen ze die achterlijke ambtenaren een rondje laten fietsen om ze wat minder wereldvreemd te laten zijn !!

 4. Zielig Zegt:

  Ze zijn knettergek dat ze dat kopen, als het handel was voor in de toekomst had een ondernemer het allang gekocht.
  Weggegooid belastinggeld, weer moeten ook burgers betalen die geen zak te maken hebben met de crisis op de huizenmarkt.

Laat een reactie achter

Opgelet:Het is niet toegestaan om teksten te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Dit mag alleen als er toestemming is gegeven door de auteur. Hetzelfde geldt voor beeld.

Uw reactie moet worden goedgekeurd en daardoor kan het even duren voor hij voor anderen verschijnt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te plaatsen.