Corporatie betaalt rente oude huis

Woningstichting De Goede Woning betaalt een jaar lang de rente van het oude huis aan kopers van een huis in het project Vellertheuvel in Zuidbroek.
De bouw daarvan is inmiddels van start, maar een flink deel van de woningen wacht nog op een nieuwe eigenaar. Mede-ontwikkelaar Frank
van Berlo bezint zich nog op eventuele maatregelen.

De goede woningMet de overname van de rente wil De Goede Woning aspirant-kopers over de streep trekken. In feite krijgen de kopers een jaar extra de tijd om hun oude huis te verkopen. Daarnaast kunnen de kopers een goedkopere klimaathypotheek afsluiten bij de Rabobank. Dat kan omdat de huizen voldoen aan de nieuwste milieu-eisen.

Volgens directeur Paul Driever van De Goede Woning worden er door de kredietcrisis maar weinig handtekeningen gezet. Met de stimuleringsmaatregel wil Driever niet alleen de kandidaat-kopers te hulp schieten, maar ook de bouw. ,,De ervaring leert dat als de bouw stil ligt, het personeel naar andere sectoren vertrekt. Als de woningbouw over een jaar weer op gang komt, is er heel veel personeel en kennis verdwenen. Dan zit je met een groot probleem”. Belangrijk is ook dat met de verkoop van de woningen geld in de kas komt, waarmee De Goede Woning andere bouwprojecten op gang kan brengen, zoals de bouw aan de Ravenweg. Succesvol verloopt al wel de verkoop van woningen aan zittende huurders.

Het is nog niet duidelijk of de rente-geste van De Goede Woning voor kopers die er gebruik van maken fiscaal gevolgen heeft. Eerder waarschuwde de Vereniging Eigen Huis dat cadeaus van stuntende makelaars, die auto’s en keukens weggeven, belangrijke belastingnadelen kunnen opleveren.

bron: de Stentor

Share Button
Tagged with: ,
7 comments on “Corporatie betaalt rente oude huis
 1. Lex says:

  Lijkt me simpel: als iemand anders voor jou iets betaalt, kun jij het niet aftrekken. Sterker nog: het wordt gezien als inkomsten en jij betaalt er belasting over. Dat terwijl Woningstichting juist weer wel de kosten kan aftrekken. Dus je schiet er niet bijster veel mee op.

  Maarre… best moeilijk nog hoor: zo’n huizenprijs verlagen.

 2. Jasper says:

  Waarom niet gewoon een marktconforme prijs vragen. Of is het nadrukkelijk niet de bedoeling dat starters een huis kopen van deze “sociale” organisatie?

 3. Scheefhuurder says:

  Aspirant kopers opgelet: niet kopen, maar wachten!!! Over 6maanden krijgt u er ook een keuken bij, en over een jaar is de prijs gezakt.

 4. Me says:

  Ja al die truuken dat weten we nu wel. Verlaag gewoon de aankoopprijs, daar heeft de koper echt wat aan. Maar ja als ze de prijs verlagen, en dat doen ze feitelijk met zo’n regel, dan komt dat weer in de statistieken die in de krant komen. Een begrijpelijk maar erg doorzichtig spelletje momenteel.

 5. Lex says:

  @Me Ook belangrijk hierbij: als ze de prijs verlagen krijgen ze zelf minder poen als woningstichting. Nu kunnen ze er nog goede sier mee maken, opvallen en de kosten aftrekken en voor een deel naar de koper schuiven.

 6. Rik says:

  Nou nou het wordt steeds aantrekkelijker om een huis te kopen (not). Als ze straks ook nog zegeltjes bij een woning gaan geven dan ga ik ECHT overstag.

 7. Doorloper says:

  Vanavond op Netwerk was er een item over de amersfoortse vinexwijk Vathorst. Huizen zijn daar aan de straatstenen niet kwijt te raken blijkbaar.

  De verkopers zitten ook daar nog steeds in de ontkenningsfase aangezien ze nog steeds niet echt stevig willen zakken met de vraagprijs ondanks de molensteen van dubbele lasten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*