Vereniging Eigen Huis (VEH) accepeert het niet langer!

De grijze heren van Vereniging Eigen Huis zijn boos, heel boos en accepteren het niet langer. Volgens de vereniging misleid ik ‘de twitterfollowers’ door te zeggen dat VEH tegen startersleningen is. Blijkbaar waren ze even vergeten dat ze in 2007 nog principieel tegen deze gemeentelijke subprime-lening waren. 

Vereniging Eigen Huis starterslening Vereniging Eigen Huis (VEH)De misleiding zit hem volgens Eigen Huis in het feit dat we hun lettertype (Duepuntozero) en hun logo gebruiken om hun eigen uitspraken te accentueren. Vreemd verhaal toch?

Ik begrijp wel dat zij zich zorgen maken om de ruim 17 miljoen EURO die ze elk jaar weer bij hun leden binnenharken. Veel van die ‘huizenbezitters’ zitten natuurlijk helemaal niet te wachten op een kritische VEH, die willen kosten wat het kost van hun huis af. Daarnaast lopen de bekende gezichten van de vereniging allemaal tegen hun pensioen en hebben zij allen een koophuis. Dan zijn er maar weinig die ruggengraat tonen, het  populistisch ‘met alle winden meewaaien’ scoort dan veel makkelijker.

De starterslening dus maar weer snel in de doofpot. Het is weer tijd voor de VEH/OTB-vertrouwensindex en de veel te hoge onroerendezaakbelasting! Leve het herstel!

lees ook: Hou op met die onzin: Starterslening is GEEN subsidie

Share Button

51 Reacties

 1. Adamus Zegt:

  Toch ff een “facereader” op het gezicht van VGH loslaten -troubles.

 2. Adamus Zegt:

  Voerman: Zou wel eens heel snel goed kunnen komen met die rente!
  In Rusland istie al behoorlijk verhoogd.
  We gaan binnen een paar weken zien wat Europa waard is.

  De ruble gaat rommelen: naar 0,00 koopkracht. Mogendheiden die hun muntjes in koopkracht achteruit zien kachelen gaan op bluf- en oorlogspad. USA, USSR, DE REST VAN DE WERELD -currency wars. Poetin kan geen oorlog betalen…..en USA heeft geen belang bij krachtige EU. ingewikkeld?

  VanBaalen&Verhofstadt vakkundig afgeserveerd door HvR 🙂

  Steven:
  Die lage rente wordt direct absurd als je het op micro niveau bekijkt. Stel dat je 600.000 hebt gespaard en je buurman vraagt je 500.000 uit te lenen tegen libor rente? Doe je dat??? Nee tuurlijk niet. Maar goed… ik dwaal wat door,,, tot morgen.

  Je buurman, we noemen hem voor het gemak Albert de Bary, wil het vast wel in bewaring nemen tegen win win voorwaarden…..

 3. Lex de Lurker Zegt:

  Vervelend hoor, van die kritische en onafhankelijke denkers. Ben je net lekker aan het draaikonten en manipuleren, komt er weer zo’n irritante waarheidsminnaar de boel verzieken.

  Vroeger deden sommige journalisten dat nog weleens, maar gelukkig copy-pasten die tegenwoordig alleen nog maar persberichten. Wel zo overzichtelijk en gemakkelijk. Hebben we ze eindelijk waar we ze hebben willen, krijg je dit! Onacceptabel…

 4. emmrob Zegt:

  De financieel-economische crisis is het gevolg van veel te veel niet-productieve kredietverlening door geldscheppende instellingen (banken). Hierdoor kan de fysieke economie de ontstane renteverplichtingen vanaf een bepaald schuldverzadigingsmoment niet meer ophoesten. Onroerend goed is een hoofdzakelijk improductief. Nog meer niet-productieve leningen in de markt zetten met drempelverlagende toeters en bellen — zoals Groot-Brittannië doet — vergroot op termijn de schuldenproblemen.
  economie-macht-maa…com/banksysteem.html

 5. Steven Zegt:

  Adamus,

  Even lopen googlen op Albert de Bary. Albert de Bary is grote dochter van Deutche Bank! Thanks Adamus: weer wat geleerd.

 6. Bubbelonia Zegt:

  De oplossing zit ‘m volgens de VEH dus vooral in meer bouwen en het verder stimuleren van de verkoop van corporatiewoningen.

  woningmarktcijfers…unt-marktverstoring/

  In 2007 vroegen ze er zelf om. Nu zijn ze boos Boos BOOS BOOOOSSSZZS!

 7. Dirk Zegt:

  De VEH kan toch uitleggen dat al die startersleningen niet juist zijn, voorbeelden te over zou ik zo zeggen.

  Banken kunnen in het verstrekken van een hypotheek meenemen, dat de starterslening in mindering wordt gebracht op het te verstrekken hypotheekbedrag of 2% meer hypotheekrente vragen wanneer er een starterslening bij de hypotheek ingesloten wordt.

 8. Dirk Zegt:

  Bubbelonia: In 2007 vroegen ze er zelf om. Nu zijn ze boos Boos BOOS BOOOOSSSZZS!

  Opzich een prima zet, dat ze het er nu niet meer mee eens zijn dan toch?
  Kennelijk zijn ze toch iets aan het leren 😉

 9. Bubbelonia Zegt:

  Dirk,

  Het zou kunnen dat ze van gedachten zijn veranderd (waarom, vraag ik me dan af…), maar dan moet je daar, als consumentenbelangenbehartiger, ook wel transparant in zijn naar de consument.

  Het geeft trouwens ook wel mooi de paniek bij VEH aan: In 2007 was het blijkbaar hun doel om veel mensen een eigen huis te laten kopen (ze waren namelijk tégen prijsstijgingen, maar voor nieuwbouw en verkoop corporatiewoningen). Dat was een tijd dat de sprookjes over de zaligmakende effecten van eigenwoningbezit nog weeldig tierden, dus zo gek was dat misschien nog niet. Anno 2014 hebben we onze feiten beter op orde en weten we beter: Eigenwoningbezit is niet zaligmakend. Niet voor inidiviuen, niet voor de buurt, en ook niet voor maatschappij

  Tegenwoordig heeft VEH nog maar één doel: Hoge huizenprijzen. Dit willen ze stimuleren door prijsopdrijvende maatregelen, waarvan iedere derderangs knuppel op zijn vingers na kan tellen dat die maatregelen en prijsstijgingen niet eeuwig houdbaar zijn, helemaal niet bij de huidige historisch exorbitant hoge prijsniveaus. Dus, als ze eerlijk tegen zichzelf zouden zijn: Ze zitten tussen wal en schip. Of een verkeerde strijd blijven strijden die ook nog eens niet te winnen valt (en zo nu en dan héél hard schreeuwen en spinnen om de schijn op te houden). Of aan hun achterban toegeven dat ze verkeerde strijd strijden en de verkeerde dromen dromen. Maar dat is moielijk: Want ze zijn ook hun eigen achterban, dus dan moeten ze ook aan zichzelf toegeven dat hun dromen geen werkelijkheid zijn

 10. Bubbelonia Zegt:

  Dirk: De VEH kan toch uitleggen dat al die startersleningen niet juist zijn, voorbeelden te over zou ik zo zeggen.

  Maar dat wil de VEH helemaal niet uitleggen. VEH wil anno 2014 alleen maar dat starters héééééél veel geld overmaken naar de rekeningen van … de generatie “wij worden rijk door huizen en het kan ons niet schelen wie dat gaat betalen”.

  Leden van deze generatie zijn bijvoorbeeld: Rob Mulder, Bob Maas, Hans Adre de la Porte

 11. Adamus Zegt:

  Steven:
  Adamus,

  Even lopen googlen op Albert de Bary. Albert de Bary is grote dochter van Deutche Bank! Thanks Adamus:weer wat geleerd.

  Zat in jaren tachtig exclusief te zijn op Herengracht. Daar mocht ik van de baas nog wel eens een paar ton cash brengen als er een machine was verkocht. Op damesfietsje, battledresje, lang haar, onopvallend 🙂 daarom heb ik die naam onthouden.

 12. Adamus Zegt:

  Bubbelonia: Maar dat wil de VEH helemaal niet uitleggen. VEH wil anno 2014 alleen maar dat starters héééééél veel geld overmaken naar de rekeningen van … de generatie “wij worden rijk door huizen en het kan ons niet schelen wie dat gaat betalen”.

  Leden van deze generatie zijn bijvoorbeeld: Rob Mulder, Bob Maas, Hans Adre de la Porte

  Een ding kunnen we ze niet verwijten: ze hebben geen misbruik van hun voorkennis gemaakt door voortijdig hun pandjes te verkopen -voor 2008 dus.

 13. Adamus Zegt:

  Dirk:
  De VEH kan toch uitleggen dat al die startersleningen niet juist zijn, voorbeelden te over zou ik zo zeggen.

  Hun komende clubblad ligt al bij de drukker en de inhoud stamt vanuit het vorige jaar. Paard achter de wagen praterij …..

 14. Steven Zegt:

  wat betekent een spaarrente van 2 procent? Dat betekent dat je na 50 jaar je geld terug hebt. Dan ben ik (waarschijnlijk) dood. Je geeft je geld weg aan een bank terwijl je weet dat er door het fiat stelsel altijd inflatie zal zijn… Let maar op: deflatie komt er echt niet op consumptie goederen zoals broden en een zak patat. Deflatie wel op huizen en zo, maar die zijn dus ook exorbitant gestegen de afgelopen 25 jaar dus dat is geen deflatie, maar gewoon een gezonde correctie op de gestegen prijzen.

 15. mark Zegt:

  In plaats van zeuren en met zand gooien kan de VEH ook gewoon GEEN onzin verkopen en toegeven dat ze in de periode 2007-2017 fout zaten.

  Wat een tobbers, je zou er maar lid van zijn….

 16. Steven Zegt:

  mijn voorzichtige conclusie is dus dat de rente hoe dan ook gaat stijgen en dat het dus geen slimme Z is om een huis te lenen.

 17. Voerman Zegt:

  Steven: mijn voorzichtige conclusie is dus dat de rente hoe dan ook gaat stijgen en dat het dus geen slimme Z is om een huis te lenen.

  Onafwendbaar!
  Zie rentebewegingen in het buitenland, bijv. Rusland!

 18. Steven Zegt:

  Voerman,

  Toch zijn ze steeds maar aan het verlagen: wat willen ze nou eigenlijk?

 19. tufkaj Zegt:

  Hee bedankt he, admin! Nu kunnen Bubbelonia en ik binnenkort zelf een thermoskan koffie meenemen als we naar het hol van de leeuw afreizen 😉

 20. Voerman Zegt:

  Steven: Toch zijn ze steeds maar aan het verlagen: wat willen ze nou eigenlijk?

  Mensen goedkoop aan schulden helpen?

 21. Steven Zegt:

  Bubbelonia: Tegenwoordig heeft VEH nog maar één doel: Hoge huizenprijzen. Dit willen ze stimuleren door prijsopdrijvende maatregelen, waarvan iedere derderangs knuppel op zijn vingers na kan tellen dat die maatregelen en prijsstijgingen niet eeuwig houdbaar zijn, helemaal niet bij de huidige historisch exorbitant hoge prijsniveaus

  uiteraard mee eens. de volgende “ellende” is dus wat hogere rentes. (sorry Tufkaj dat ik zo off topic ben, maar de rente is voor huizenbezitters de Holy Grail).

 22. Steven Zegt:

  Voerman: Mensen goedkoop aan schulden helpen?

  Yep dat is het. 😉

 23. tufkaj Zegt:

  Steven,

  waren we hier ooit ontopic dan 🙂

 24. Bubbelonia Zegt:

  tufkaj:
  Hee bedankt he, admin! Nu kunnen Bubbelonia en ik binnenkort zelf een thermoskan koffie meenemen als we naar het hol van de leeuw afreizen ;-)

  Ik vermoed zomaar dat we elk een 2 literfles kool-aid voorgeschoteld krijgen 😉

 25. architectos Zegt:

  Toch weer hogere verkoopaantallen deze maand. Iemand verkoopcijfers van februari voor handen?

 26. Bubbelonia Zegt:

  architectos,

  Logisch toch? En daarom al voorspeld: Slechter dan dezelfde maand vorig jaar kon al bijna niet. Slechter dan vorige maand is nooit het geval in feb. Dus dit kon je op je klompen aan voelen komen.

  Reken daar nog even bij dat er gemeenteraadsverkiezingen aankomen en de regeringspartijen op dik verlies staan in alle peilingen… Dan is de parade van lichtpuntjes wel verklaard.

 27. Steven Zegt:

  tufkaj: Hee bedankt he, admin! Nu kunnen Bubbelonia en ik binnenkort zelf een thermoskan koffie meenemen als we naar het hol van de leeuw afreizen

  ik vat het niet… maar maakt niet uit hoor. veel dezelfde gedachten maakt me elke keer weer blij. Ik leefde echt een tijd in een soort vacuüm. soort van: in het land der blinden is twee-oog de Sjaak.

 28. mafketell Zegt:

  Kritiek op starterslening ANP Volkskrant 2007

  volkskrant.nl/vk/n…starterslening.dhtml

  Kritiek VEH verstomd door kredietcrisis 2010

  binnenlandsbestuur…lf-geld.225641.lynkx

  Waar doen ze nu zo moeilijk over ? Gewoon een één – tweetje tussen overheden …….. Grondsales, daar ging het toch om ?

 29. Dirk Zegt:

  “Persbureau Interfax meldt dat een militaire bron aan hen heeft aangegeven dat de Zwarte Zeevloot van Rusland de Oekraïense troepen in de Krim tot 04.00 uur vannacht (Nederlandse tijd) de tijd heeft gegeven om zich over te geven. Doen ze dit niet, dan zal Rusland overgaan tot een militaire aanval.”

  Nog een huis kopen?

 30. mafketell Zegt:

  En de oekoenomische groei is ook niet wat het lijkt

  z24.nl/economie/st…dan-het-lijkt-439869

 31. Steven Zegt:

  Dirk: Nog een huis kopen?

  straks cash aftikken voor 10.000 euro lijkt me wel wat..

 32. Dirk Zegt:

  Steven: straks cash aftikken voor 10.000 euro lijkt me wel wat..

  Juist Steven, ik neem alvast een lekker benedictine… cheers! 😉

 33. Dirk Zegt:

  Van het weekend ga ik me fishfinder even testen of het allemaal nog goed werkt 🙂

 34. Steven Zegt:

  Bubbelonia,

  ik heb je infografic maar weer eens op een andere site gezet: geschiedenis liegt niet. (steven aan whibbit: derde van boven): http://chat.beursplaza.com/

 35. Bubbelonia Zegt:

  Steven,

  Ah nice! Thanks

  ps, ik kan ‘m niet zien omdat de pagina niet goed lijkt te laden, maar ik geloof je 😉

 36. Steven Zegt:

  Bubbelonia,

  klopt hij laadt nu niet. Maar jouw pagina is precies wat ik al jaaaren denk. (het is niet eens denken, want het is gewoon geschiedenis)

 37. mafketell Zegt:

  Van Merijn Knibbe, op Luxetveritas

  luxetveritas.nl/bl…4/02/Netherlands.png

 38. Dystopia Zegt:

  Ahahaa Zoals elk zichzelf respecterend bedrijf heeft ook NVM duurzaamheid inmiddels in het midden van z’n logo staan, men accepteert het niet dat ‘de starter’ geen thuis geeft…

  We zijn niet thuis in de materie… Het betreft een hobby of zo… Als verliezingen en verstommingen gemeengoed worden zullen we nog steeds de baas zijn…
  De arrogantie! Wie zijn het zonder onze subsidie?
  De schuldstemmer in plaats van de de ‘SLIMWONER’ met dank aan Natuur en Milieu en haar vooruitziende blik erger kun je mij niet tergen… Hoezo? Hoezo selectieve verontwaardiging?…. Duurzame subsidie voor slimwoners… hoe bedenken ze het!
  Duurzaam stikken, de oplossing voor het Co2 probleem of het luxe probleem van energiebesparende mede wereldburgers? Wat nou global village… Als het zo moet…

  Koop reclame, de reclame-inkomsten geven U gelijk!
  Als het zo moet… zet dan met wat gesubsidieerde reclame verkiezingsborden neer, geld genoeg toch?
  Democratie is een feit of je nu wilt of niet?

 39. Adamus Zegt:

  Nu ook koophuis voor gescheiden ouders die het het niet kunnen betalen @amsterdam

  nos.nl/artikel/618…pensioenfondsen.html maar beurzen in de min.

  Dijsselbloem vindt dat “Oekraïne” voorzichtig herstel bederft!

  Het OV-pasje wordt creditcard in Rotterdam 🙂 @reizen op rekening

 40. Bubbelonia Zegt:

  Adamus: Dijsselbloem vindt dat “Oekraïne” voorzichtig herstel bederft!

  Kon Putin nou niet heel ff wachten tot ná de gemeenteraadsverkiezingen?! 😉

  We zullen nu wel een hele grote delegatie naar de paralympics in Sochi sturen denk? Om “in overleg” de “sitautie aan te kaarten” en “zorgen te uiten”. Ik dacht aan Rutte + Asscher + WA + Maxima + Geer + Goor + Pauw + Witteman + Zanger Rinus + Badr Hari + …? Iemand nog ideeën?

 41. Dystopia Zegt:

  Stemmen: vals zingen controleren. Ach solfège is niet vereist. Laat de dissonanten,/A. tot U komen ga gewoon met de muziek mee. Onze politici zetten er wel een beat onder The corporate beat! http://www.youtube.com/watch?v=YED4sf6b9r4

  Fuck blinkx btw

  Hoezo boos, zo oud ben ik niet 😉

 42. Dystopia Zegt:

  2 links to oblivian I’m wasting my time all the time…
  Bloody computer errors serving banks when you try to pay your tax, what a surprise!

 43. Adamus Zegt:

  Bubbelonia: Kon Putin nou niet heel ff wachten tot ná de gemeenteraadsverkiezingen?!

  We zullen nu wel een hele grote delegatie naar de paralympics in Sochi sturen denk? Om “in overleg” de “sitautie aan te kaarten” en “zorgen te uiten”. Ik dacht aan Rutte + Asscher + WA + Maxima + Geer + Goor + Pauw + Witteman + Zanger Rinus + Badr Hari + …? Iemand nog ideeën?

  Hij drinkt geen alcohol en weet elk feestje te bederven. Maar hier ist vandaag en morgen ook Karneval 🙂

 44. Dystopia Zegt:

  Bubbelonia,

  Mijn idee? Een journalistiek die het er aan ontbreekt en het publiek te hulp roept zichzelf te legitimeren door programma’s als u praat mee te introduceren… Om mee te praten hoef je niet te studeren een baan volstaat. Iedereen met een stem praat….

  Nog 1 keer luid en duidelijk!
  http://www.youtube.com/watch?v=jwonxZQwtnA
  Zegt het voort!

 45. Adamus Zegt:

  Dirk:
  “Persbureau Interfax meldt dat een militaire bron aan hen heeft aangegeven dat de Zwarte Zeevloot van Rusland de Oekraïense troepen in de Krim tot 04.00 uur vannacht (Nederlandse tijd) de tijd heeft gegeven om zich over te geven. Doen ze dit niet, dan zal Rusland overgaan tot een militaire aanval.”

  Nog een huis kopen?

  Last minute Jalta…..http://www.zoover.nl/oekraine/oekraine/jalta

 46. Adamus Zegt:

  Er blijft wijnig van het IJsselmeer over: na Blijburg wordt nu ook het ijland Schijburg in de stijgers gezet.

 47. Bubbelonia Zegt:

  Laatste blogartikel van Rob Mulder / Vereniging Eigen Huis

  Rob wil maar niet snappen dat huren op sommige onderdelen ook gewoon slim is 😉 Nee, dat mag niet van Rob. Een ieder die er bewust voor heeft gekozen zichzelf NIET afhankelijk van de nukken van de gemeente te maken, moet alsnog gepakt worden van Rob.

 48. Steven Zegt:

  even voor de wakkerheid: Kan je je voorstellen dat je 1800 per maand moet betalen voor een huis…. : (ik ken er 3)

 49. Steven Zegt:

  maar dat zijn uitzonderingen en mensen waarvan je elk jaar denkt: dat gaat fout..

  gek genoeg nog steeds niet.

 50. Zilversmid Zegt:

  @artikel

  Sorry, maar begint nu toch een beetje triest te worden hier. Wie hier had in 2007 nog exact dezelfde standpunten als in 2014: ZEVEN jaar later! Kom op zeg.

  De laatste tijd wordt alles er hier bij de haren bijgesleept.

 51. xenobinol Zegt:

  Zilversmid,

  Natuurlijk veranderen meningen maar meestal leg je dan ook uit waarom je van mening verandert bent. In het geval van de VEH is dat natuurlijk gewoon de waan van de dag en het opportunisme wat bij zo’n belangenvereniging hoort.

Laat een reactie achter

Opgelet:Het is niet toegestaan om teksten te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Dit mag alleen als er toestemming is gegeven door de auteur. Hetzelfde geldt voor beeld.

Uw reactie moet worden goedgekeurd en daardoor kan het even duren voor hij voor anderen verschijnt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te plaatsen.