Klaas Knot (DNB): Geen aflossingsvrije hypotheek meer

De Nederlandsche Bank wil dat er een eind komt aan aflossingsvrije hypotheken. We blijven te lang met te hoge schulden zitten. Aflossingsvrije hypotheken zijn al jarenlang aantrekkelijk omdat de maandelijkse lasten ervan lager zijn omdat je niks aflost. In feite is de bank dus de eigenaar. En door de schuldencrisis en de problemen op de huizenmarkt wordt dit een steeds groter risico voor zowel huishoudens als banken. Zorgelijk vindt bankpresident Klaas Knot.

zie ook: Prof. Arno van der Vlist: ‘Housing market still stagnant, households need to reserve for write-off and depreciation’

Nout Wellink waarschuwde ook al jaren

bron: NOS

Share Button

13 Reacties

 1. beurse beurs Zegt:

  jammer dat we zo’n autistische regering hebben…

 2. Hans- Zegt:

  Heeft Ome Nout ons kalf verzopen?

 3. Hormann Zegt:

  Ah… waarschijnlijk gaan ze aflossen dus fiscaal stimuleren en belonen op het moment dat ik dat geheel op eigen houtje en zonder enige (morele) steun al heb gedaan. Op 1 november 2008 begonnen (nadat ik de eerste editie van Deflatie In Aantocht van Eric Mecking had gelezen) en inmiddels al de helft van de hypotheek afgelost!

 4. sarends Zegt:

  @4 “DNB stelt voor om bij NIEUWE hypotheken het belastingvoordeel te koppelen aan een fictief aflossingsschema.” Voor jou dus ook in het voorstel van DNB nog volledige HRA. Leen capaciteit voor de nieuwkomers lijkt wederom af te nemen, Door meer aflossen dan wel “HRA derving”.
  Hoop dat dit laatse woord niet tot veel reacties lijdt, het is er duidelijk eentje met een knipoog 🙂

 5. p.j.v.a. Zegt:

  En nou doorpakken Klaas!

 6. Aflosser Zegt:

  Zo helder als meneer Knot heb ik niemand eerder horen spreken. Een zo deskundige bankpresident geeft mij het vertrouwen dat op hoog niveau krachtige onafhankelijke geesten nadenken over de financiele problemen van de Nederlandse samenleving. Prima!

 7. erlise Zegt:

  Als de ‘gemiddelde Nederlander’ minister van Financiën zou zijn en de opdracht had te bezuinigen, dan zou hij verder snijden in Ontwikkelingssamenwerking en Defensie. De hypotheekrenteaftrek zou worden beperkt en de inkomstenbelasting verhoogd. Alleen de zorg en de politie zijn heilig. Hierop zou geen cent worden bezuinigd. lees hier uitgebreid de reacties op de heer Knot onzestem.eu/2011/1…ypotheekrenteaftrek/

 8. hugo Zegt:

  Aflosser: Een zo deskundige bankpresident geeft mij het vertrouwen dat op hoog niveau krachtige onafhankelijke geesten nadenken over de financiele problemen van de Nederlandse samenleving.

  Proest, onafhankelijk sure. Die gast is zo establishment als het maar kan. EX? IMF, verbonden met het koningshuis (via CentiQ), Keynesiaan, onderdeel geweest van het ministerie van financiën om maar wat te noemen. Neem maar aan die gast er niet voor jou zit. Meer voor het vullen van de zakken van anderen door de jouwe te plunderen.

 9. Heiny Zegt:

  Mijn nieuwe held!

 10. floor Zegt:

  Volgens mij is het binnen de nederlandse politiek/financiële wereld net zo’n chaos als in Griekenland. En die europese leiders, waaronder onze eigen Rutte, snappen er helemaal niets van. Zijn momenteel het Europese banken graf aan het delven door de centjes aan Griekenland te bevriezen.
  Je zult maar afhankelijk zijn van zulke onbenullen.
  Trouwens voor diegene die het nog niet door hadden, Europa is in een recessie aanbeland, in recessies wordt er gekort op voordeeltjes en belastingen worden verhoogd.
  Tegen een ieder die dus hoopt op afschaffing/vermindering HRA in combinatie met IB verlaging zou ik dus willen zeggen, keep on dreaming.

 11. Nico de Geit Zegt:

  ‘In feite is de bank dus de eigenaar’

  Die enorme misvatting is wijdverbreid.

 12. xbox 360 red ring fix kit Zegt:

  magnificent points altogether, you just received a emblem new reader.
  What may you recommend in regards to your publish that you just made some days ago?

  Any sure?

  Here is my weblog: xbox 360 red ring fix kit

 13. Sterling Zegt:

  Quality content is the main to interest the viewers
  to go to see the web page, that’s what this site is providing.

  Here is my web-site skin cream – Sterling,

Laat een reactie achter

Opgelet:Het is niet toegestaan om teksten te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Dit mag alleen als er toestemming is gegeven door de auteur. Hetzelfde geldt voor beeld.

Uw reactie moet worden goedgekeurd en daardoor kan het even duren voor hij voor anderen verschijnt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te plaatsen.