Pleidooien voor steun woningmarkt

De Tweede Kamer wil dat het kabinet maatregelen neemt om de woningmarkt te stimuleren en de bouwsector te steunen.

Dat kan bijvoorbeeld door de verhoging van de Nationale Hypotheek Garantie met een jaar te verlengen. Ook moet het btw-tarief voor renovatie van een eigen huis omlaag van negentien naar zes procent.

Starters

Verder wil de Tweede Kamer de periode verlengen waarin een beroep kan worden gedaan op vrijstelling van overdrachtsbelasting. Die zou van zes naar achttien maanden moeten.

De Kamer stemde ook voor het plan om 30 miljoen euro vrij te maken voor leningen aan starters op de woningmarkt.

bron: NOS Nieuws

Share Button
Tagged with:
6 comments on “Pleidooien voor steun woningmarkt
 1. Juan Belmonte says:

  De Tweede Kamer wil dat het kabinet maatregelen neemt om de woningmarkt te stimuleren

  Beweging, goed plan:
  – geef een eerlijk beeld van de huizenmakrt, verband met schuldengroei en de risico’s. De NL bevolking moet eerst begrijpen en kunnen verwoorden wat er aan de hand is
  – schaf k.k. af, dan kunnen de kamikaze kopers ook in beweging komen
  – beperk HRA en maximeer HRA

  C’est tout ?

 2. Juan Belmonte says:

  Ueh, vergeten: zorg ervoor dat de hele NVM begrijpt dat de heer Ger Hukker over zijn best-before is, het is lachen gieren brullen als er weer een foto van die man in beeld komt.

  Is ook een standbeeldje waard, laten nog ietsje méér sparen, het wordt een beeldentuintje met Greenspan, Calon, Hukker mooi trio.

 3. Juan Belmonte says:

  @ Den Haag (Hagenaars en Hagenezen)

  ZONDER BEGRIP, GEEN VERTROUWEN

  Zonder vetrouwen, geen markt

  Zonder markt, geen verandering

 4. nhz says:

  @1:
  en ophouden met blanco cheques uitschrijven voor de spelers in het huizencasino. Dus géén overheidsgaranties meer voor het WeW, alles lekker zelf betalen. Zijn we gelijk van het gedonder af, want niemand kan dan meer de NHG premie betalen (inmiddels is NHG > 80% van de markt, oftwel bijna iedere huizenkoper gokt voor risico van de belastingbetaler).

 5. lxiv says:

  Wat op steun lijkt is in werkelijkheid een mes in de rug vooral voor de starter. Want de bubble wordt kostte wat kost in stand gehouden, met veel belastinggeld. Alles wat er op deze manier ingepompt wordt is niet ten bate van de starter, maar van de verkoper die voor hogere bedragen kan verkopen.
  Wil men de markt op gang brengen, moet men zich terugtrekken van de markt. Vooral de overdrachtsbelasting en de diverse subsidies om kopen aan te moedigen moeten weg.
  Dan normaliseert de markt zich.

 6. Peter2 says:

  Kennelijk willen ze zelfs de economie opblazen om hun corrupte vastgoed vriendjes te redden.

  En dat doen ze dan door huis gerelateerde consumptieve uitgaven minder belasten. Natuurlijk met als gevolg nog meer tekort of nog meer belasting op arbeid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*